Orijen _acana

doli

Member
21 Οκτωβρίου 2017
11
19
41
Καλημέρα.. Σας ενημερώνω πως έγινε μήνυση στην εταιρεία που βγάζει αυτε τις 2 τροφές chanpion-food acana- orijen
Συγκεκριμένα βρέθηκαν βαρέα μέταλλα και πλαστικά στις τροφές .
Σας δίνω μια πρόχειρη φωτογραφία απο την επίσημη σελίδα τους στο Facebook.
Βέβαια να πουμε πως όλο αυτο το διαψεύδουνε και θα κινηθούν δικαστικά

Υ. Γ. Συγνώμη για την κακή φωτογραφία

Attachments

• Like
Reactions: spyv

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Καλημέρα.. Σας ενημερώνω πως έγινε μήνυση στην εταιρεία που βγάζει αυτε τις 2 τροφές chanpion-food acana- orijen
Συγκεκριμένα βρέθηκαν βαρέα μέταλλα και πλαστικά στις τροφές .
Σας δίνω μια πρόχειρη φωτογραφία απο την επίσημη σελίδα τους στο Facebook.
Βέβαια να πουμε πως όλο αυτο το διαψεύδουνε και θα κινηθούν δικαστικά

Υ. Γ. Συγνώμη για την κακή φωτογραφία
Χμμμ.....ειχα ακούσει παράπονα για το νεο εργοστάσιο στην Αμερική (λιπαρές τροφές, κομμάτια πλαστικού μέσα στα τσουβάλια κ.λπ.) αλλά πρώτη φορα για το καναδικό εργοστάσιο. Έπεσε και ενα κάστρο.
Edit: διαβασα στο ιντερνετ τώρα και πράγματι η ομαδικη αγωγή αφορα την αμερικανική σειρά προϊόντων της εταιρείας, που παραγεται στο κεντακι , έχει διαφορετικά συστατικά σε σχέση με την καναδική παραγωγή και δεν αφορα την τελευταία. Παραμένει το (καναδικό) κάστρο. Αν και φαντάζομαι οτι δεν μπορει να ειναι καλό ;αυτό για τη φήμη της εταιρείας γενικοτερα.
https://truthaboutpetfood.com/lawsuit-filed-against-champion-pet-food-acana-and-orijen/

Last edited:
  • Like
Reactions: Eroe and noni_papa

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Πραγματικα επεσα απ τα συννεφα, τις θεωρουσα αγνες! As pure as the driven snow!:ROFLMAO:
Δεν ειναι μ@λακια να πληρωνεις 100σταευρα και να παιρνεις πλαστικο;
Φαντασου τι εχουν μεσα οι πιο φθηνες.
..
Σκετο ψωμι με νερο να ταϊζεις τα σκυλια σου καλυτερο ειναι απ αυτες τις σαβουρες...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Ευτυχώς εμείς παραλαμβάνουμε από το καναδικό εργοστάσιο...Κι εγώ έχω ακούσει ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας. Οι νόμοι στις ΗΠΑ όσον αφορά στην παρασκευή ζωοτροφών είναι πολύ πιο χαλαροί από αυτούς που έχει ο Καναδάς.

doli

Member
21 Οκτωβρίου 2017
11
19
41
@ChirsApo ναι σωστά απλα οι περισσότεροι παραγωγή ειναι απο us και αν δεν κανω λαθος το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει οι τροφή με τα ψάρια.
Αλλα Ωπος και να εχει εγω που δίνω στο δικό μου σκύλο orijen και μέχρι στιγμής να πω οτι δεν έχω προβλημα αρχίζω να σκέφτομαι πολλα.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Σκετο ψωμι με νερο να ταϊζεις τα σκυλια σου καλυτερο ειναι απ αυτες τις σαβουρες...
Εμμμ...όχι. Σίγουρα η barf, το μαγειρευτό και γενικά η σπιτική τροφή σκύλου είναι πολύ ανώτερη από οποιαδήποτε ξηρά τροφή ακόμα και από την Orijen. Αρκεί να είναι σωστή και πλήρης. Αν δεν είναι, κάνει περισσότερο κακό απ' ότι καλό. Μέχρι και μια Dr. Becker θαρρώ, που είναι υπέρμαχος της barf, κατατάσσει την ελλειπή σπιτική τροφή χαμηλότερα και από τις κακές ξηρές τροφές. Δεν έχουμε όλοι τον χρόνο, τους καταψύκτες για να προετοιμάσουμε μια σωστή και πλήρη διατροφή για τα σκυλιά μας. Δεν βάζω το οικονομικό γιατί όποιος έχει τη δυνατότητα να αγοράζει grain free, orijen και γενικά να δίνει πάνω 60-70 ευρώ το τσουβάλι, μάλλον το έχει και για barf.

• Like
Reactions: Eroe

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
@ChirsApo ναι σωστά απλα οι περισσότεροι παραγωγή ειναι απο us και αν δεν κανω λαθος το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει οι τροφή με τα ψάρια.
Αλλα Ωπος και να εχει εγω που δίνω στο δικό μου σκύλο orijen και μέχρι στιγμής να πω οτι δεν έχω προβλημα αρχίζω να σκέφτομαι πολλα.
Η αμερικανική σειρά κυκλοφορεί υποτίθεται, αποκλειστική στην Αμερική. Το καναδικό εργοστάσιο προμηθεύει τον Καναδά (obviously) και τη διεθνή αγορά είπε η @noni_papa . Οπότε δεν χρειάζεται ανησυχούμε (ακόμα).

• Like
Reactions: doli

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Η αμερικανική σειρά κυκλοφορεί υποτίθεται, αποκλειστική στην Αμερική. Το καναδικό εργοστάσιο προμηθεύει τον Καναδά (obviously) και τη διεθνή αγορά είπε η @noni_papa . Οπότε δεν χρειάζεται ανησυχούμε (ακόμα).
Οι ξηρες τροφές ειναι για δικη μας ευκολία και φυσικα κατωτερης ποιοτητας απο οτιδηποτε εχει σχεση με αληθινο κρεας. Φυσικα προσπαθουμε να επιλεξουμε το καλυτερο δυνατο, αλλα κα ιτο καλυτερο δυνατο απεχει πολυ απο το ιδανικο.
Ο καθενας κοιταει την τσεπη του και προσπαθει να παρει το καλυτερο VFM για τα λεφτα που δινει. Σαφως ενα 12κιλο που κανει 70€ ειναι ποιοτικα ανωτερο (στην πλειονοτητα των περιπτωσεων) απο ενα 12κιλο που κανει 20€ αλλα παραμενει μακρια απο το πραγματικο φαγητο (κρεας, λαχανικα, σιτηρα εστω)

Οσο καλη να ειναι η Orijen/Acana δεν ειναι κλασεις ανωτερη απο καποια των 70€-60€. Ειναι απλα λιγο καλυτερη.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
για να μην κάνω νέο θέμα το γράφω εδώ.
Όμοια ομαδική αγωγή με αυτή που ασκήθηκε στην Champion Petfoods (Acana-Orijen) ασκήθηκε στην Αμερική και εναντίον της Diamond Petfoods την εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται την Τaste of the Wild. Συγκεκριμένα καταλογίζεται ότι η εν λόγω σειρά περιέχει βαρέα μέταλλα, παρασιτοκτόνα και τοξικές/καρκινογόνες ουσίες χωρίς αυτές να αναγράφονται στις συσκευασίες.
https://truthaboutpetfood.com/taste-of-the-wild-pet-food-class-action-lawsuit/

• Like
Reactions: spyv and noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Μου φαίνεται σιγά σιγά θα πρέπει να το γυρίσουμε στις ευρωπαϊκές εταιρείες, πχ barking heads, n&d, aatu κλπ.... Συν του ότι υπάρχουν φήμες (ανυπόστατες λένε προς το παρόν) ότι η Nestle ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Champion...Που ελπίζω να μην αληθεύει...

• Like
Reactions: ChrisApo