Orijen large puppy βοηθεια?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
την τρωει με ορεξη παντα με γουρλωμενο ματι και λαιμαργια :D ακρωτηριου 77 pet center λεγεται.
Κατάλαβα σε ποιον λες! Η λιζα και εμένα θα φάει με γουρλωμένο μάτι.
Βρε τι 80κιλα? ενα εναμισοκιλο σακι και πολυ μας είναι. Απλά θέλω να δω αν εχει κανενας από ανοιχτό να πουλά χύμα για να δοκιμάσει το σκατόσκυλο μου. Τρεις τροφές της εχω και ούτε να τις φτύσει (ειδικά την fish4dogs...)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Θα τον παρω αυριο τηλ να ρωτησω.
Και τα 13.5 πολλά μας είναι. :p
Εσύ αγάπη μου θα πάρεις αυτή που παίρνω εγώ: 2,5 κιλά, 25 ευρώ.
*Την κανονική Puppy όχι τη Puppy Large...

Και τώρα που είναι καλοκαίρι θα τη μουλιάζεις κιόλας να την τρώει ακόμα πιο εύκολα και να είναι πιο εύπεπτη.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εσύ αγάπη μου θα πάρεις αυτή που παίρνω εγώ: 2,5 κιλά, 25 ευρώ.
*Την κανονική Puppy όχι τη Puppy Large...

Και τώρα που είναι καλοκαίρι θα τη μουλιάζεις κιόλας να την τρώει ακόμα πιο εύκολα και να είναι πιο εύπεπτη.
Βρε δεν ειναι το μούλιασμα το θέμα. είναι ότι δεν τρώει. Η μια της βρωμάει, η αλλη της ξυνίζει.
Από rc, earthborn σε fish4dogs. Μόνο την δεύτερη ψιλοκαταπινε. Σε αλλες γυρνά τα μουτρα της και κάνω πατέντες για να φάει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Ghelly δεν ξέρω τους χρόνους σου αλλά θα τολμήσω να σου προτείνω να τις μαγειρεύεις. Κάθε 2-3 μέρες θα είναι αρκετό για τόσο μικρό σκυλάκι. Θα ήθελα κι εγώ να το κάνω κι εγώ αλλά με 3 γομάρια είναι δύσκολο!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ghelly δεν ξέρω τους χρόνους σου αλλά θα τολμήσω να σου προτείνω να τις μαγειρεύεις. Κάθε 2-3 μέρες θα είναι αρκετό για τόσο μικρό σκυλάκι. Θα ήθελα κι εγώ να το κάνω κι εγώ αλλά με 3 γομάρια είναι δύσκολο!
Τώρα ειδικά που εχω κλειστο το γραφείο εχω χρόνο.
Της εβραζα κοτόπουλο, στην αρχή το ξέσκιζε... τώρα το βλέπει, μεταβολή και δρόμο. Εβαλα και ελάχιστο ρύζι βρασμένο σε ζωμό, μια φορά το εφαγε... Αν όμως βγάλω το πατέ της τρίξι (μόνο με αυτό) μας τρέχουν τα σάλια. Αλλά εδώ πατρα δεν το βρίσκω πουθενα κια δεν μπορώ να παραγγελνω ονλάιν φαι.
edit: ό,τι ωμό εχω "κλέψει" από τον καταψύκτη, το εξαφάνισε και μου θάβει ό,τι μείνει στον καναπέ, για μετέπειτα λιγουρα.

Last edited:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Βρε δεν ειναι το μούλιασμα το θέμα. είναι ότι δεν τρώει. Η μια της βρωμάει, η αλλη της ξυνίζει.
Από rc, earthborn σε fish4dogs. Μόνο την δεύτερη ψιλοκαταπινε. Σε αλλες γυρνά τα μουτρα της και κάνω πατέντες για να φάει.
Για ένα λεπτό... Και ποιος σου είπε ότι το σκυλί έχει επιλογή στο τι θα φάει; Δεν είμαστε καλά... Την τροφή, ξέρεις, την πληρώνεις. Και μάλιστα πληρώνεις καλές τροφές απ'ό,τι λες. Δεν υπάρχει "δεν την τρώω". Θα της δίνεις την κροκέτα τις ώρες που τρώει, θα την αφήνεις μισή ώρα το πολύ και μετά θα την παίρνεις. Όση φάει. Αν φάει. Κανονική μερίδα στο επόμενο γεύμα πάλι. Δεν είναι χαζή να κάτσει νηστική για πάντα. Άσε που η Orijen είναι και εύγευστη και θα της αρέσει. Αν μπεις στο τριπακι να την ταΐζεις μόνο ότι θέλει αυτή, τότε το έχασες το παιχνίδι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι αλλά μιλάμε για σκυλιά τα οποία παθαίνουν εύκολα υπογλυκαιμία, ακόμα ευκολότερα τώρα με τη ζέστη. Και αν πάθει υπογλυκαιμία δεν μπορεί να σκεφτεί ότι πεινάει για να ζωντανέψει το ένστικτο επιβιωσης της. Μετά πρεπει να της δίνω βιταμινούχο παστα κλπ (η οποία πάστα κόβει και την ορεξη)Κ
Το εφάρμοζα κανονικότατα αυτό το πρόγραμμα, αλλά με τη ζέστη, δεν το ρισκάρω ούτε για αστείο.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ναι αλλά μιλάμε για σκυλιά τα οποία παθαίνουν εύκολα υπογλυκαιμία, ακόμα ευκολότερα τώρα με τη ζέστη. Και αν πάθει υπογλυκαιμία δεν μπορεί να σκεφτεί ότι πεινάει για να ζωντανέψει το ένστικτο επιβιωσης της. Μετά πρεπει να της δίνω βιταμινούχο παστα κλπ (η οποία πάστα κόβει και την ορεξη)Κ
Το εφάρμοζα κανονικότατα αυτό το πρόγραμμα, αλλά με τη ζέστη, δεν το ρισκάρω ούτε για αστείο.
Υπογλυκαιμία δεν λέμε αυτό που πέφτει το ζάχαρο και ο οργανισμός ζητάει απεγνωσμένα να φάει;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Υπογλυκαιμία δεν λέμε αυτό που πέφτει το ζάχαρο και ο οργανισμός ζητάει απεγνωσμένα να φάει;
Οχι, αυτό που πεφτει το σακχαρο και το σκυλι είναι αρχικά υποτονικό, μετά σερνεται και κοιμάται και μπορεί σε κάποιες φορές να φτάσει στον κτηνιατρο.
Στην υπογλυκαιμία, με το ζόρι του δίνεις λίγη παστούλα να αρχίσει να επανερχεται το σακχαρο.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Οχι, αυτό που πεφτει το σακχαρο και το σκυλι είναι αρχικά υποτονικό, μετά σερνεται και κοιμάται και μπορεί σε κάποιες φορές να φτάσει στον κτηνιατρο.
Θα δουλεύει διαφορετικά στα σκυλιά τότε. Γιατί στους ανθρώπους, πριν συμβούν όλα αυτά που λες, πρώτα τους κόβει η λόρδα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Θα δουλεύει διαφορετικά στα σκυλιά τότε.
Γι'αυτό ακριβώς σου είπα πριν πως είναι ρισκο. Δεν μιλάμε να χασει ενα γεύμα. Δεν μου καίγεται καρφι τότε, ούτε δύο γεύματα. Αν όμως με τη ζέστη που εχει δεν φάει ολόκληρη μέρα και την επόμενη αποφύγει το πρωινό, τότε στάνταρ εχει παστα το μενού για να προλάβω καταστάσεις. Αλλά με πάστα δεν ζει. Δεν ειναι τροφη. Οπότε προσπαθώ να βρω΄λύσεις εναλλακτικές, ώστε να μην βαριεται την τροφή και ξυνιζει το σιχαμένο.

edit: και σε εμας η υπογλυκαιμία από ένα σημείο και μετά, δεν ειναι λιγούρα, είναι ζαλάδες, ιλιγγοι ως και κώμα.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Γι'αυτό ακριβώς σου είπα πριν πως είναι ρισκο. Δεν μιλάμε να χασει ενα γεύμα. Δεν μου καίγεται καρφι τότε, ούτε δύο γεύματα. Αν όμως με τη ζέστη που εχει δεν φάει ολόκληρη μέρα και την επόμενη αποφύγει το πρωινό, τότε στάνταρ εχει παστα το μενού για να προλάβω καταστάσεις. Αλλά με πάστα δεν ζει. Δεν ειναι τροφη. Οπότε προσπαθώ να βρω΄λύσεις εναλλακτικές, ώστε να μην βαριεται την τροφή και ξυνιζει το σιχαμένο.

edit: και σε εμας η υπογλυκαιμία από ένα σημείο και μετά, δεν ειναι λιγούρα, είναι ζαλάδες, ιλιγγοι ως και κώμα.
Ναι, αλλά χτυπάει καμπανάκι να φας ο οργανισμός! Θα χτυπήσει και στο σκυλί πιο πριν και θα φάει... Μην το κακομαθαίνεις χωρίς λόγο. Θα δεις όμως. Αγόρασε την τροφή και βλέπεις.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναι, αλλά χτυπάει καμπανάκι να φας ο οργανισμός! Θα χτυπήσει και στο σκυλί πιο πριν και θα φάει... Μην το κακομαθαίνεις χωρίς λόγο. Θα δεις όμως. Αγόρασε την τροφή και βλέπεις.
Εχει περάσει υπογλυκαιμία η μικρή και δεν μπορούσα ούτε την παστα να της δώσω. Το μόνο που ήθελε ειναι να είναι ξαπλά και να κοιμάται, και αυτό ΔΕΝ ήταν καλο.
Ειδικά αν σκεφτείς οτι στο σπιτι με λένε "γιαγκούλα" γιατι δεν αφήνω παρασπονδίες με το φαι και λιχουδιές, δύσκολα πιστεύω ότι την κακομαθαίνω. Βεβαια, ακόμα δεν εχω καταλάβει τα ωφελη της ξηράς τροφής, γιατι και με κτηνιατρους που μιλησα, μοιρασμένες απόψεις είδα.
Είμαστε κάααααααααργα off topic ¨ομως.

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
53
Β.Α Αττική
Εμένα παιδιά την orijen δεν την τρώει καθόλου με όρεξη.
Τα κόπρανά της έφτιαξαν στο τρίτο σακί!!
Είναι βέβαια στα κιλά της αλλά καμία σχέση με την συνιστομενη ποσότητα.
Από ενέργεια, τρίχωμα τέλεια, λίγες τσιμπλες έχουμε.

Sent from my XT910 using Tapatalk 2