Oscar the grouch

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...Παράγγειλα λοιπόν ένα crate για να δοκιμάσω να τον περιορίζω και να του ρίχνω την έξαψη μετά το παιχνίδι αλλά και να μένει εκεί κάποιες ώρες όπου χρειάζεται να κάνω δουλειές μέσα στο σπίτι χωρίς την έγνοια του "τι θα κάνει όταν δεν τον βλέπω".

...
Και πολυ καλα θα κανεις! ;-) Αποψη μου ειναι οτι το κρειτ πρεπει να το προμηθευομαστε πριν ερθει το κουταβι στο σπιτι. :)

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Μια ερώτηση σε όσους έχουν crate :

Εχω βάλει το διαχωριστικό. Ο χώρος που του έχω αφήσει είναι μικρός ?

Μπορεί και στρίβει άνετα αλλά στη ξάπλα είναι λίγο οριακά. 'Η μήπως είναι η ιδέα μου.

Το crate είναι το ovation single door της Midwest. Ειναι ένα νούμερο πριν το μεγαλύτερο.

Η φωτογραφία είναι προ 1 ώρας. ΝΑΙ κοιμάται τη δεύτερη μέρα μέσα. Χωρίς κλάματα, διαμαρτυρίες κλπ, μετά από 45λεπτη βόλτα και άλλη μισή ώρα παιχνίδι.

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Το διαχωριστικο γιατι το εβαλες? :confused: Βγαλτο να εχει λιγο παραπανω χωρο αφου γινεται.
Γιατί δεν θέλω να μετατρέψει το βάθος του crate σε τουαλέτα. Δεν μου φάνηκε μικρός ο χώρος όταν ήταν όρθιος ή καθιστός. Μόνο όταν ξάπλωσε είδα ότι απλώθηκε λίγο παραπάνω απ' όσο πίστευα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Γιατί δεν θέλω να μετατρέψει το βάθος του crate σε τουαλέτα. Δεν μου φάνηκε μικρός ο χώρος όταν ήταν όρθιος ή καθιστός. Μόνο όταν ξάπλωσε είδα ότι απλώθηκε λίγο παραπάνω απ' όσο πίστευα.
Ε καλα... δεν ειναι και κανενα βαθος τεραστιο. :) Αν ειναι να τα κανει πανω στο χαλακι του και μεσα στο κρειτ θα το κανει ειτε με το χωρισμα ειτε χωρις πιστευω. ;-)

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Ε καλα... δεν ειναι και κανενα βαθος τεραστιο. :) Αν ειναι να τα κανει πανω στο χαλακι του και μεσα στο κρειτ θα το κανει ειτε με το χωρισμα ειτε χωρις πιστευω. ;-)

ok με έπεισες, έφυγε το διαχωριστικό και άρχισε η κανονική ξάπλα. :zzzz:

Πρέπει να βρω και ένα ωραίο μαξιλάρι να του βάΛω. Κατάλαβα ότι τελικά ίσως και να του αρέσει εκεί μέσα περισσότερο απ όσο νόμιζα.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
όντως το διαχωριστικό τον περιορίζει πολύ στην ξάπλα ,επίσης γιατί να κάνει την ανάγκη του μέσα?κάνε τον να κρατιέται ώστε όταν τον βγάζεις να τα κάνει έξω και όχι εκεί που κοιμάται.τέλος βάλε του ένα μαξιλαράκι γιατί μου φαίνεται άδειο και κανά παιχνίδι να νιώθει πιό άνετα.

υγ μην το χρησιμοποιήσεις σαν τιμωρία ποτέ προσπάθησε

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
όντως το διαχωριστικό τον περιορίζει πολύ στην ξάπλα ,επίσης γιατί να κάνει την ανάγκη του μέσα?κάνε τον να κρατιέται ώστε όταν τον βγάζεις να τα κάνει έξω και όχι εκεί που κοιμάται.τέλος βάλε του ένα μαξιλαράκι γιατί μου φαίνεται άδειο και κανά παιχνίδι να νιώθει πιό άνετα.

υγ μην το χρησιμοποιήσεις σαν τιμωρία ποτέ προσπάθησε
Για τιμωρία υπάρχει .... άλλος χώρος, ένα μικρό ισόγειο μπαλκονάκι κρεβατοκάμαρας :rolleyes:

Δεν το λες και απομόνωση, αλλά αυτό έχουμε :)

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να φύγω για λίγο και να τον αφήσω μέσα μόνο του.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Αν κατάλαβα καλά... Αν αυτο εκεεεεεεεεεεί στο βάθος ειναι το σπίτι σου... Αν όλο αυτό που βλέπω είναι η αυλή σου... έχω να πώ..

1) Κούκλος ο κούταβος.
2) Ζωάρα θα κάνει σε αυτήν την αυλή.
3) Προσωπικά θα είχα περίπου 3465334 σκυλιά.
+3465334*10

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Σήμερα είχαμε κτηνίατρο . Κλείσαμε με τα 3 πρώτα εμβόλια & της λύσσας.

Το πρωί όμως με έβγαλε από τα ρούχα μου. Ηταν ξαμολυμενος στο κήπο χωρίς οδηγό και βρήκε ένα ψοφιο πουλί. Τον φώναξα 10 φορές και με γειωσε κανονικά, δεν κρατούσα και κανένα μεζέ.... Τελικά τον έπιασα αλλά το περισσότερο το είχε χλαπακιασει , το βόδι. Τσατιστηκα και το κατάλαβε. Τον έβγαλα έξω βόλτα την ίδια στιγμή για να μου περάσουν τα νεύρα. Ηταν κύριος, δίπλα μου, με το ίδιο βήμα .. Πήγαμε παραλία , και τον άφησα πάλι, μπήκε στο νερό πρώτη φορά.

ImageUploadedByTapatalk1358256932.254235.jpg

Επιστροφή από τη βόλτα και ενώ ήταν μισοκοιμισμενος από τη κούραση πήγαμε στο κτηνίατρο. Οταν γυρίσαμε ξεραθηκε στο crate για ένα δίωρο , μετα εφαγε και μετά ξανά μανά στο κήπο.

Επρεπε να τον βγάλω Ντουρασελ, όχι Oscar !!!!

ImageUploadedByTapatalk1358257291.619612.jpg

ImageUploadedByTapatalk1358257324.665870.jpg

Sent from my iPhone using my iPhone

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όμορφο σκυλί να σου ζήσει...και μου αρέσει που έχεις συνέπεια ως προς τις ανάγκες του ως ιδιοκτήτης. Να περνάτε πάντα καλά! :)

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Όμορφο σκυλί να σου ζήσει...και μου αρέσει που έχεις συνέπεια ως προς τις ανάγκες του ως ιδιοκτήτης. Να περνάτε πάντα καλά! :)
Ευχαριστώ.

Αν στην έννοια της συνέπειας βάζεις και τα εμβόλια, τότε είμαι ψειρας. Δεν έχω παρεκκλίνει ούτε μέρα. Θέλω τον τετράποδο φίλο μου υγιή δυνατό και οσο γινεται θωρακισμενο απέναντι στις αρρώστιες.

Μέχρι τώρα πάντως η ανάπτυξη του ειναι τέλεια. 14,2 κιλά ζυγιστηκε σήμερα το μωρό.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Δε θυμάμαι αν έχω ξαναγράψει εδώ, αλλά κι αν έχω ξαναγράψει δεν πειράζει, ας το ξαναπώ. Μ'αρέσει τόοοοοσο αυτό το σκυλί! Φτου του!
Και αυτή η αυλή μ'αρέσει, ξυπνάει λίγο και το μικρό πράσινο τέρας της ζήλιας μέσα μου :-\"

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Το κόψιμο στη πατούσα δεν επουλωθηκε καλά, ο μικρός στο 48αωρο έφαγε τον επιδεσμο και από χθες μου κουτσαινει πάλι.

Το λάθος ειναι δικό μου γιατί τον άφησα στην αυλή ελεύθερο να εκτονωθεί. Η πληγή ερεθιστηκε και του ξαναπονεσε. Τον λύπηθηκα γιατί είχε να βγει από το σπίτι 2 μέρες και όσοι έχουν Λαμπ καταλαβαίνουν !!!

Δυστυχώς πρέπει να τον κράτησω λίγο ακόμα και να περιόρισω λίγο τη τάση για τρεχαλα στο κήπο. Σήμερα παίξαμε με το μπαλάκι στο σαλόνι.... Και προσπαθώ να τον κρατάω όσο πιο ξεκουραστο γίνεται.

http://m.youtube.com/watch?v=Lz_zoN...ch?v=Lz_zoNkvZ5M&feature=youtube_gdata_player

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτιά χαριτωμένα! Να τον χαίρεσαι και γρήγορα περαστικά του!
(Το νόημα με τα δάχτυλα "ψαλίδι" σημαινουν κάτι συγκεκριμένο?)

Mixalis.gr

Banned
Banned
11 Ιουνίου 2012
62
0
Nα σου ζησει ο γλυκιτατος Οσκαρ σου(συνονωματος με τον δικο μου τον τρελο κουταβο).Ειναι ενας κουκλος και ωρεος ποζερακος στις φωτογραφιες*agapoylas*.Σε ζηλευω που εχεις τοσο τεραστια αυλη..ζωη και κοτα θα περναει ο μικρος ειδικα οταν θα μεγαλωσει λιγο ακομα.Περαστικα του και προσπαθησε να τον απασχολεις(ηρεμα παντα) μεσα στο σπιτι οσο πιο πολυ μπορεις και μην τον βγαζεις εξω για παιχνιδι για να μην μολυνθει η πληγη του.

oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Αυτιά χαριτωμένα! Να τον χαίρεσαι και γρήγορα περαστικά του!
(Το νόημα με τα δάχτυλα "ψαλίδι" σημαινουν κάτι συγκεκριμένο?)
Κρητικοπούλα, αυτό είναι κάτι που είχα δεί να το κάνουν μερικοί ιδιοκτήτες lab στα πάρκα, στην αμερική και προσπαθώ να του το μάθω. Η βασική ιδέα είναι να μπορεί ο σκύλος να ανταποκρίνεται στην εντολή, με κινήσεις των χεριών, χωρίς φωνητική εντολή. Το πιο απλό βέβαια είναι το "1, 2, 3" με τα τρία δάχτυλα μπροστά από το μπαλάκι για να έχουμε οπτική επαφή. Βλέπει τα δάχτυλα μπροστά και ξέρει τι προκειται να του ζητήσω, δηλαδή να τρέξει για το μπαλάκι.

Η βασική ιδέα είναι να περιμένει να πετάξω το μπαλάκι στο "3" , και να τρέξει να μου το φέρει ακόμα κι αν δεν πω τίποτα. Σιγά τα ωα θα μου πείτε (για lab μιλάμε.....:p), αλλά σκεφτείτε ότι με τον ίδιο τρόπο μπορεί το κουτάβι να μάθει πολύ περισσότερα πράγματα. Κάποιες φορές (όταν έχει τρελή όρεξη για παιχνίδι) το κόλπο πιάνει και όταν βλέπει τα δύο δάχτυλα, μπαίνει σε "retrieving mode" παίρνοντας θέση εκκίνησης, χωρίς να μιλάω (αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο), αλλά δεν φεύγει αν δεν δει τα τρία δάχτυλα και το μπαλάκι να φεύγει.... χαχαχα... :rolleyes:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ευχαριστώ για την εξήγηση. Για τα σινιάλα γενικότερα μια ιδέα την είχα, αλλά το "ψαλίδι" το είδα πρώτη φορά. Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω στο βίντεο ότι ήταν "1,2,3", ίσως δεν παρατηρούσα καλά, γιατί, η αλήθεια είναι κοιτούσα τον Οσκαράκο.

Έχω την αίσθηση ότι ο Οσκαρ είναι πολύ πιο τυχερός απ'ότι μπορεί να φανταστεί! Και πάλι, τις ευχές μου για μια τεχεία ανάρρωση! :)

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν μπορώ να δω το βίντεο για κάποιο λόγο.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν σου πάει καρδιά να τον περιορίσεις αλλά είναι για το καλό του!
Μου αρέσει πολύ που αντί να τον έχετε μόνιμα στον κήπο όπως οι περισσότεροι με τέτοια έκταση του μαθαίνετε το κρέιτ! Γενικά μου αρέσει πολύ που βλέπω έναν ευτυχισμένο σκύλο! ;)