Ο Oscar με τη φίλη του τη Σπίθα (8 μηνών) στη παραλία.
Η Σπίθα είναι όνομα και πράμα. Το μυαλό της ήταν να της δώσω σοκολατάκι (για σκύλους) που έβλεπε και έδινα και στον δικό μου. Εκανε τα πάντα για να με πλησιάσει, αλλά ο μπουνταλάς δεν την άφηνε σε ησυχία.
Πότε της έκοβε το δρόμο με το σώμα του, πότε τη πλάκωνε στα φιλιά (είναι και ομορφόπαιδο

). Μια δυο φορές της το πήρε από το στόμα κυριολεκτικά. Μέχρι και το "κάτσε" έκανε η καϋμένη (που δεν το κάνει ποτέ μου λέει το αφεντικό της) για να πάρει σοκολατάκι. Αναγκάστηκα τελικά να πετάξω το μπαλάκι μερικά μέτρα μακρύτερα για να έρθει κοντά μου

.
Η Σπίθα είναι ένα απίστευτα γλυκό και έξυπνο πλάσμα που το παράτησαν πριν μερικούς μήνες στο Λευκαντί κάτι "εκδρομείς του Σαββατοκύριακου" και το πήρε στο σπίτι του και το φροντίζει πλέον ένας γείτονας.
[video=youtube_share;L-DPnwQfH-E]http://youtu.be/L-DPnwQfH-E[/video]
Στη κοινωνικοποίηση με τα άλλα σκυλιά έχουμε κάνει άλματα, αρκεί να είναι του μεγέθους μας, όπως η Σπίθα. Αλλοιώς, είμαστε λίγο "άγαρμποι" και τα τρομάζουμε από τη χαρά μας, οπότε μας βλέπουν και αλλάζουν πεζοδρόμιο.
Από τρέλλα μια χαρά. Όταν παίζει με άλλα σκυλιά, όπως η Σπίθα, τον χάνω από τα μάτια μου και με γειώνει κανονικά όταν τον φωνάζω. Κάθε τόσο όμως "τσεκάρει" να δει που βρίσκομαι, γιατί κατά βάθος νόμίζω ότι φοβάται να μείνει χωρίς τη παρουσία μου.