Pit - bull ή rottweiler ?

Regina Gika

New Member
3 Δεκεμβρίου 2013
2
1
Γεια σας , είμαι νέο μέλος και θέλω πολύ να πάρω ένα μεγαλόσωμο σκύλο. Βρίσκομαι ανάμεσα σε pit - bull και rottweler , μου αρέσουν και τα 2 πάρα πολύ , αλλά δεν μπορώ να διαλέξω ..... , μπορεί να μου δώσει κανείς κάποια γνώμη ???

• Like
Reactions: ntoulis

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Τρόπους απόκτησης ξέρεις?
Πρεπει να είσαι προσεκτική με τέτοιες φυλες όσο αναφορά τον τροπο απόκτησης του..

• Like
Reactions: ntoulis

Regina Gika

New Member
3 Δεκεμβρίου 2013
2
1
το γνωρίζω αυτό , απλά δεν μπορώ να επιλέξω , θα έπαιρνα και τα 2 αλλά μετά θα με διώξουν από το σπίτι !

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Καλως ηρθες!:)
Το βαρος της επιλογης ειναι καθαρα στους ωμους σου. Το μονο που μπορω να σου πω ειναι να σκεφτεις για τους λογους που σου αρεσει η καθε φυλη, να μιλησεις με εκτροφεις και ατομα που την εχουν και με βαση την καθημερινη ρουτινα σου αλλα και τις αναγκες και απαιτησεις της συγκρινε ποια σου ταιριαζει πιο πολυ. Γενικα γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να εισαι προσεκτικη με τον τροπο αποκτησης ολων των φυλων και οχι μονο των συγκεκριμενων που αναφερεις. Γι' αυτο καλο θα ηταν να διαβασεις και αλλα νηματα του forum που μπορουν να σε κατατοπισουν περισσοτερο ως προς αυτο αφου πρωτα εχεις καταληξει σε μια φυλη.

Αν θες διαβασε τα παρακατω θεματα για επιπλεον βοηθεια:
Διαλέγοντας φυλή
Πώς διαλέγω εκτροφέα;

• Like
Reactions: kanarini

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
εγώ θα ελεγα παρε ροτβάιλερ .
τα πιτ μπουλ δεν ειναι καν "ρατσα ".

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
το πιτ ειναι πιο μικροσωμο,χρειαζεται μικροτερη ποσοτητα τροφης και ζει αισθητα περισσοτερο με πολυ λιγοτερα στανταρ "προβληματα"...επισης ειναι φιλικοτατο με τους ανθρωπους (δεν "βγαζει" φυλαξη ευκολα... καθαροαιμο δεν παιζει πουθενα,μια και δεν ειναι αναγνωρισμενη φυλη απο το fci...υπαρχουν τονοι απο δαυτα σε rescues οποτε το παιρνεις και τσαμπα...

το ροτ ειναι τελειως διαφορετικη φαση για την οποια μπορουν να σου γραψουν οι γνωστες της φυλης...τα βασικα που ξερουν ολοι κι εγω μαζι τους, ειναι η σταθεροτητα του χαρακτηρα του και το μεγαλο δεσιμο και προστασια του χωρου του και των ιδιοκτητων του...στο που θα βρεις και ποσα θα δωσεις για "καλο" επισης θα σε ενημερωσουν οι γνωστες...

προσωπικη επιλογη amstaff το οποιο ουσιαστικα ειναι ολοιδιο με πιτ και ως αναγνωρισμενο εκτρεφεται ,οποτε ξερεις τι παιρνεις...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
και εδώ αξίζει μια σημειωση : αν πάρεις πίτ ψάξε για ενήλικα και όχι για κουτάβια. για να μπορεσεις να κρινεις τον χαρακτήρα τους. εχω ενθαρρύνει γνωστούς να παρουν κουταβι πίτ από φιλοζωική και τώρα το φυσάω και δεν μου κρυώνει γιατί το κουτάβι βγήκε διάολος σκετος. τουλάχιστον είναι γνώστες τα παιδια και δεν εχουν προβλήματα , αλλα το σκυλί το ίδιο είναι πολύ δυσκολο στον χειρισμό του.
με αυτό το σκυλί θα ταιριάζατε πολύ παντως:Dhttp://www.dogforum.gr/community/threads/h-%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%9A%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B1.28286/

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Και οι δυο φυλες ειναι ανθρωποκεντρικες! Διαφερουν σαφως στο μεγεθος τριχωματος,τα πιτ εχουν κοντη τριχουλα που καρφιτσωνεαι στα ρουχα και στα υφσματα, τα ροτ εχουν πιο μακρια τριχα που αφαιρειται ευκολοτερα απο τα ρουχα-υφασματα. Τα πιτ εχουν λιγο μεγαλυτερες αναγκες εκτονωσης απο τα ροτ(οχι κατι τρομερο αλλα ενα 15λεπτο παραπανω βολτα το θελουν). επισεις διαφερουν στα κιλα,αρα και στην ημερησια ποσοστητα φαγητου. Κατα τ'αλλα ειναι πανεμορφοι χαρακτηρες και τα δυο τους, τα πιτ λιγο παραπανω πεισματαρικα, απο θεμα εκπαιδευσης το ροτ θεωρω οτι στροφαρουν λιγο πιο γρηγορα απο τα πιτ,αρα λιγοτερες επαναληψεις μεχρι την σωστη εκτελεση μιας εντολης. Επισεις οσο αφορα την φυλαξη τα ροτ το χουν στο dna τους, τα πιτ ομως θεωρω οτι μπορουν να δουλευτουν στο παρπανω κοματι με εξισου καλα αποτελεσματα(απλα θα χρειαστει παραπανω προσπαθεια και χρονος). Τελος τα ροτ εχουν το κλασσικο θεμα δυσπλασιας ισχυων το οποιο μπορει να προκυψει, τα πιτ απο την αλλη δεν εχουν τεοια θεματα,χοροπηδανε σαν κατσικια οταν ειναι υπερενθουσιασμενα. Για περισσοτερες πληροφοριες υπαρχει sub-forum με ποικιλη θεματολογια γυρω απο τα Ροτ εδω στο φορουμ. Εγω θα σου προτινα Ροτ αλλα ξεροντας οτι τα παιδια στο πιτμπουλ-ρεσκιου-κλαμπ εχουν αρκετα περιστατικα παρατημενων πιτ, θα σου ελεγα να κινηθεις προς τα εκει, σε καποιο ενηλικο μαλιστα ωστε να ειναι ακομα πιο ανετη η συμβιωση σας καθοτι θα ξερουν να σου πουν για τον χαρακτηρα του και θα χει μαθει βολτα με λουρι και να μην λερωνει μες στο σπιτι. (επισεις σωζεις μια ψυχη δινοντας της μια καινουρια ευκαιρια,μεσα σε μια καινουρια οικογενεια)!

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Αναζήτησε ανάλογα θέματα δές απο κοντά και μην βιαστείς να αποφασίσεις.

Κανείς δεν μπορεί να σου πεί τι σκύλος σου ταιρίαζει μιάς και δεν υπάρχουν καλά και κακά σκυλιά παρα μόνο αυτά που ταιριάζουν στον καθένα,όλα έχουν θετικά και αρνητικά που για την περίπτωση του καθενός αυτό μπορεί να μεταφραστεί ώς ένα θετικό στοιχείο και σε κάποιον άλλον ιδιοκτήτη ως ένα αρνητικό στοιχείο.
Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ελέγχεις σωματικά το σκυλί που θα επιλέξεις επειδή βλέπω οτι σου αρέσουν δυναμικά και μεγαλοσωμα ζώα.

Επίσης το ότι η φυλή έχει κάποια στανταρ δεν σημαίνει ότι τα σκυλιά βγαίνουν φωτοτυπιές μπορεί να απέχει δηλαδή απο την περιγραφή του προτύπου.

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
Με το οικονομικο εχεις θεμα?ειναι κατι που πρεπει να σκεφτεις.αν ζοριζεσαι,το πιτ σε βαθος χρονου θα σου ερθει πιο φτηνο...η φυλαξη σε ενδιαφερει?αν ναι ,με το πιτ θα ζοριστεις κ δεν αξιζει να το ζορισεις το ζωο..απο χρονο γενικα πως τα πας?

LoukSky

Member
30 Ιουνίου 2014
18
30
35
Εχοντας δυο ροτβαιλερ θα σου μιλησω καθαρα για ροτ καθως δεν ξερω πολλα απο πιτ μπουλ. Εψω ενα αρσενικο τον Δια και ενα θυλικο την Άυλα, πολλοι θα σου πουν οτι αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο σκυλια καλυτερα να παρεις θυλικο. Εγω λεω πως αν το μεγαλωσεις σωστα ελαχιστες ειναι οι διαφορες αναμεσα σε θυλικα και αρσενικα.
Για να σου δωσω να καταλαβεις, μεσα στο σπιτι ειναι και τα δυο ησυχα παιζουν μια χαρα με τον αρσενικο γεανικο ποιμενικο που εχω. Ο Διας ως αρσενικος θα "επρεπε" να ειναι λιγο κυριαρχικος αλλα δεν ειναι καθολου! Ειναι αυτο που σου ειπα και παραπανω σωστη κοινωνικοποιηση και εκπαιδευση απο μικρη ηλικια. Ουτε εξωου εχει διουργησει καποιο προβλημα με αλλα αρσενικα, ακομα και αν αυτα γαυγιζουν και ορμανε αυτος καθεται ησυχος μονο αν ερθει καποιο πολυ κοντα μας στηνεται και κανει μαγκιες και παλι με ενα μη σταματαει.
Ειναι και τα δυο πολυ ανθρωποκεντρικα ομως η Άυλα καμια φορα θελει τον χωρο της, θελει την ησυχι της, ο Διας απο πισω μου συνεχεια! Και ειναι πιο χαδιαρης και παιχνιδιαρης απο την Άυλα. Γενικα τα θηλικα ειναι λιγο πιο ανεξαρτητα και τα αρσενικα πιο "μαμακιδες". Ειναι εξαιρετικη συντροφια και τα δυο και παρολο που δεν εχω εκπαιδευση τον Δια σε φυλαξη ενω την Άυλα την εχω, βλεπω οτι βγαζει και αυτος φυλαξη σχεχον το ιδιο καλα με αυτη γιατη τον καθοδηγει. Ειναι παρα πολυ φιλικα με ολους τους ανθρωπους τρελαινονται για χαδια και τα πηγαινουν τελεια με τσ παιδια. Τα δικα μου δεν τα ειχα φερει σς επαφη με παιδια και οταν πηγαμε μια βολτα στο παρκο και ειχε παντου παιδια η αληθεια ειναι οτι ανησυχουσα για το πως θα αντιδρουσαν, οχι απο αποψη να τα δαγκωσουν η κατι τετοιο ουτε λογος για δαγκωμα, αλλα τελικα με το που τα ειδαν ξαπλωσαν κατω και αφεθικαν στα χαδια των παιδιων. Ειναι παρα πολυ καλα σκυλια, πολυ εξυπνα και πολυ τρυφερα!

• Like
Reactions: nikos00

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
πολλοι θα σου πουν οτι αν δεν εχεις μεγαλη εμπειρια απο σκυλια καλυτερα να παρεις θυλικο. Εγω λεω πως αν το μεγαλωσεις σωστα ελαχιστες ειναι οι διαφορες αναμεσα σε θυλικα και αρσενικα.
Κατα την άποψη μου η περίπτωση σου είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας,κάθε σκυλί είναι διαφορετικό οπότε κανείς δεν μπορεί να μιλήσει απόλυτα και όπως και με τα υπόλοιπα είδη του ζωικού βασιλείου οι διαφορές είναι αρκετές μεταξύ αρσενικού και θηλυκού σκύλου.

Και εγώ είμαι ένας απο τους πολλούς που θα σου έλεγα να πάρεις θηλυκό μιάς και ψάχνεις δυναμικές φυλές και μεγαλόσωμες και κατα κανόνα θα είναι ένα πιο ευκολο σκυλί να το διαχειριστείς.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
Παιδια αυτο με το αρσενικο κ θηλυκο ,δεν ειναι κανονας.εχει να κανει με τον σκυλο κ τον εγκεφαλο του κ οχι με το τι εχει στο βρακι του.

Louk τι ηλικιας ειναι τα σκυλια σου?

• Like
Reactions: Αγγελος 13

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Τι ακριβώς δεν είναι κανόνας ότι ένα αρσενικό θα είναι ένα πιο μεγάλο πιο δυνατό σκυλί και περισσότερο κυριαρχικό σε σχέση με ένα θηλυκό της ίδιας φυλής;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Τι ακριβώς δεν είναι κανόνας ότι ένα αρσενικό θα είναι ένα πιο μεγάλο πιο δυνατό σκυλί και περισσότερο κυριαρχικό σε σχέση με ένα θηλυκό της ίδιας φυλής;
ποιο μεγαλο ναι. ποιο δυνατό ναι. ποιο κυριαρχικό από που και ως που? αλλα για μισό- τί ειναι η κυριαρχικότητα?

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Ιωάννα για να μην ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση και ξεφύγουμε απο το θέμα δές λίγο το παρακάτω βίντεο το περιγράφει πολυ καλα ο Michael Ellis.

geozac

Well-Known Member
26 Μαϊου 2014
58
143
Τιποτα σπο αυτα που ανεφερες δεν ειναι ο κανονας.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω και μην ξεχνάς ότι η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα.