Pit - bull ή rottweiler ?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ευχαριστούμε πολύ το νεό τρο... εεε μέλος που μπήκε στο φόρουμ μόνο και μόνο για να παραπληροφορήσει παραθέτοντας στρεβλωμένα στοιχεία της ιστορίας και του παρόντος στάτους των πιτ και να κάνει συστάσεις.

Και εις άλλα με υγεία.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
@Aslan από τα λίγα που ξέρω νομίζω πως το να εξαλείψεις στοιχεία του χαρακτήρα ενός σκύλου δεν είναι κάτι που εγώ θεωρώ σωστό,το ίδιο ισχύει για την κυριαρχικότητα,που ναι μέρος του ταμπεραμέντου ενός ζώου.
Θεωρητικά επιλέγεις μια φυλή με βάση τα πρωτογενή της στοιχεία,αυτά βλέπεις,τα γουστάρεις και κάνεις την επιλογή σου.Το να "λειάνεις" κάποιες γωνίες το θεωρώ αποδεκτό ως έναν (ελάχιστο) βαθμό,το να κάνεις ένα κατά κανόνα δυναμικό και "έντονου" ταμπεραμέντου σκύλο αρνάκι του θεού,ουσιαστικά του αλλοιώνεις την προσωπικότητα & το βρίσκω άκυρο.
Η συμβίωση θέλει δύο μέρη και την επιλογή σαυτήν την περίπτωση την κάνει ο άνθρωπος,συνεπώς αυτός είναι που επιλέγει γνωρίζοντας εξαρχής τι βάζει σπίτι του.Αντί να κατεβάζουμε τα σκυλιά μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνουν πιο συνετές επιλογές οι εκάστοτε ιδιοκτήτες?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Τουλάχιστον Μαρία Μπετόβεν ας μάθαινες ότι σε κάποιες χώρες ΕΙΝΑΙ αναγνωρισμένη φυλή τα πιτμπουλ.... και δεν ειναι θέμα ότι δεν αναγνωρίζονται επειδη ειναι παράνομα (οεο!!!) αλλά επειδη είναι ασταθή τα δείγματα ως προς τα χαρακτηριστικά τους.... Μια χαρά συμβιώνουν με ανθρώπους και αλλα σκυλιά τα πιτμπουλ, με πααααααρα πολλά παραδείγματα..
Και τα γιορκι ορισμένων δαγκώνουν, αλλά δεν νομιζω ότι περνάνε τον άνθρωπο για ποντίκι υποκύπτοντας στα ένστικτα τους.... Θέμα ιδιοκτητη είναι και κατα πόσο μπορεί να αντιληφθεί, να μάθει και να χειριστεί τον σκύλο του σωστά.

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
Τουλάχιστον Μαρία Μπετόβεν ας μάθαινες ότι σε κάποιες χώρες ΕΙΝΑΙ αναγνωρισμένη φυλή τα πιτμπουλ.... και δεν ειναι θέμα ότι δεν αναγνωρίζονται επειδη ειναι παράνομα (οεο!!!) αλλά επειδη είναι ασταθή τα δείγματα ως προς τα χαρακτηριστικά τους.... Μια χαρά συμβιώνουν με ανθρώπους και αλλα σκυλιά τα πιτμπουλ, με πααααααρα πολλά παραδείγματα..
Και τα γιορκι ορισμένων δαγκώνουν, αλλά δεν νομιζω ότι περνάνε τον άνθρωπο για ποντίκι υποκύπτοντας στα ένστικτα τους.... Θέμα ιδιοκτητη είναι και κατα πόσο μπορεί να αντιληφθεί, να μάθει και να χειριστεί τον σκύλο του σωστά.

Αυτός είναι ο κίνδυνος,να μπεις να διαβάσεις -όντας καινούριος στο φόρουμ- απόψεις σαν της Μαριάννας για τα πίτμπουλ και να το αναπαράγεις σαν παγιωμένη γνώση σε κουβέντες δημιουργώντας εντυπώσεις
Τελικά,αν το καλοδούμε,όλα στον ιδιοκτήτη καταλήγουν...

• Like
Reactions: Orilis and mareco

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αυτός είναι ο κίνδυνος,να μπεις να διαβάσεις -όντας καινούριος στο φόρουμ- απόψεις σαν της Μαριάννας για τα πίτμπουλ και να το αναπαράγεις σαν παγιωμένη γνώση σε κουβέντες δημιουργώντας εντυπώσεις
Τελικά,αν το καλοδούμε,όλα στον ιδιοκτήτη καταλήγουν...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άτομα σαν τη συγκεκριμένη που διαδίδουν τις αποψεις και την μπουρδολογία τους, με αέρα αυθεντίας.... όποιος δεν ξέρει, την πατάει εύκολα... Αφού αλλωστε μιλάει και με ποσοστα...φευ....:censored:

• Like
Reactions: aliki_s

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ευχαριστούμε πολύ το νεό τρο... εεε μέλος που μπήκε στο φόρουμ μόνο και μόνο για να παραπληροφορήσει παραθέτοντας στρεβλωμένα στοιχεία της ιστορίας και του παρόντος στάτους των πιτ και να κάνει συστάσεις.

Και εις άλλα με υγεία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άτομα σαν τη συγκεκριμένη που διαδίδουν τις αποψεις και την μπουρδολογία τους, με αέρα αυθεντίας.... όποιος δεν ξέρει, την πατάει εύκολα... Αφού αλλωστε μιλάει και με ποσοστα...φευ....:censored:
Γκέλλυ,

"Τόπιασες" το υπονοούμενο, έτσι?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν το λες και υπονοούμενο, μπαμ και κάνει από την αρχή.... το θέμα είναι πως εμείς το πιασαμε.... ο κάθενας που θα βάλει στο google αυτές τις ερμες τις φυλες και του βγάλει αυτή τη συζήτηση, τι θα πιάσει?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εντάξει ειναι γελοίο το ποστ. Έχει πιάσει όλες τις κλισεδουρες και τις λέει. Επιτίθονται σε παιδιά γιατί τα περνάνε για μικρά ζώα???? WTF? Τα nannydogs???? o_O

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εντάξει ειναι γελοίο το ποστ. Έχει πιάσει όλες τις κλισεδουρες και τις λέει. Επιτίθονται σε παιδιά γιατί τα περνάνε για μικρά ζώα???? WTF? Τα nannydogs???? o_O
Ναι γιατι αν μη τι αλλο ειναι και εντελώς ηλίθια σκυλια. Τα τόσο ανθρωποκεντρικά πιτμπουλ, που ζουν για να ειναι ικανοποιημένο το αφεντικό τους....

• Like
Reactions: Orilis

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
η ώντρευ πάντως τα παιδάκια δε τα θέλει καθόλου..είναι βέβαια που είναι βασιλικό εξαδάκτυλο πιτ..γι αυτό
Τι γραμμή ειναι? rednose? bluenose? floralnose? κρίνει πολλά αυτο!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Τι γραμμή ειναι? rednose? bluenose? floralnose? κρίνει πολλά αυτο!
floral nose?? χαχαχαχα το πιστεύεις ότι το μόνο που ξέρω είναι το red nose..ότι είναι red nose και ότι υπάρχει το blue και το black. Αυτά τα "alligator" και κάτι άλλες @@ που βλέπω δεν έχω ιδέα τι είναι ειλικρινά..κι ούτε μ ενδιαφέρει να μάθω. Ψηφίζω υπέρ του karagiozi line που ταιριάζει σε όλες τις γραμμές! :p

• Like
Reactions: ghelly

Chris K.A.

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2014
566
1.037
43
Aθήνα
να σας πω την αλήθεια,δε μου προξενεί και ιδιαίτερη εντύπωση το παραπάνω (επικίνδυνο) κλισέ...όταν σε πρόσφατη επικοινωνία με εκτροφέα γύρισε και μου είπε πως "εμένα τα σκυλιά μου είναι άγρια" και αυτή ήταν η 3η ατάκα μετά τις συστάσεις που έγιναν,τι κουλτούρα να καλλιεργηθεί μετά στον κόσμο που θα ενδιαφερθεί και ποιός θα την καλλιεργήσει?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
να σας πω την αλήθεια,δε μου προξενεί και ιδιαίτερη εντύπωση το παραπάνω (επικίνδυνο) κλισέ...όταν σε πρόσφατη επικοινωνία με εκτροφέα γύρισε και μου είπε πως "εμένα τα σκυλιά μου είναι άγρια" και αυτή ήταν η 3η ατάκα μετά τις συστάσεις που έγιναν,τι κουλτούρα να καλλιεργηθεί μετά στον κόσμο που θα ενδιαφερθεί και ποιός θα την καλλιεργήσει?
Από εκτροφεα δυστυχώς αυτή η ατάκα ειναι και για να πουλήσει σε πιο macho τύπους σκυλι.... δυστυχώς όμως, όταν αυτό το ακουει ο κοσμος, κατευθείαν βάζει ταμπέλα στη φυλή 'ααα το ειπε ο εκτροφεας, αυτός ξερει περισσότερα'

• Like
Reactions: Orilis

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
εκτροφέα πιτ μπουλ;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Γκέλλυ,

"Τόπιασες" το υπονοούμενο, έτσι?
Βρε καλά κάνουν και λένε τι πραγματικά ισχύει για όποιον μπει κ διαβάσει αυτή τη μπούρδα.

Εδώ στο τρολοποστ σκάσανε ποσοστά, "δεδομένα", αρκούδες, λιοντάρια... Αφού σου λέει η Καλίσι ένα πράγμα φοβάται, τα πιτ, μην της φάνε τους δράκους..

13 Μαϊου 2015
6
0
32
Δηλαδή η απάντηση σας είναι "αυτή λέει μπούρδες", "είναι κλισέ" κλπ. ΟΚ, περίμενα πιο σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις εδώ μέσα να πω την αλήθεια...
Δηλαδή τα στατιστικά που λένε ότι πρώτη φυλή σε θανατηφόρες επιθέσεις είναι τα πιτμπουλ δεν σημαίνουν τίποτα επειδή διαφωνεί κάποιος με αυτά. Είναι "nannydogs", οκ.
Η ιστορία των πιτμπουλ δεν ξεκίνησε από τις κυνομαχίες, οκ.
Τα πιτμπουλ είναι αναγνωρισμένα σαν ράτσα επίσης αφού έτσι θα θέλατε. Ο ΚΟΕ και FCI δεν ξέρουν, οκ.
Δεν είπα ότι ΟΛΑ τα πιτμπουλ είναι φονικές μηχανές και θα σκοτώσουν κάποια στιγμή, ούτε ότι όλα παίρνουν μέρος σε κυνομαχίες. Ούτε καν ότι η πλειοψηφία είναι τέτοια σκυλιά. Το να αρνείται κάποιος όμως ότι έχουν αυτή την προδιάθεση σημαίνει ότι κανένα σκυλί δεν έχει προδιάθεση για τίποτα σύμφωνα με τη ράτσα του, σωστά;