Pro Nature

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Berna έγραψες

Το ότι σήμερα τα σκυλιά ζουν περισσότερο από πριν 50 χρόνια είναι τυχαίο; Δε νομίζω...

Και σε ρώτησα

Έχεις την καλοσύνη να μας ενημερώσεις πόσα χρόνια ζούσαν τα σκυλιά πρίν 50 χρόνια,και πόσο ζούνε τώρα?

Απάντησες

Πριν 50 χρόνια τα σκυλιά δεν είχαν την ιατρική φροντίδα που έχουν σήμερα. Ποιος ξέρει από πόσες αρρώστιες πέθαιναν πριν καν φτάσουν στην ηλικία που μπορούν να πάθουν καρκίνο. Αν θα μπορούσες να μου παραθέσεις έρευνες για αυτό που λες και σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται συχνότερα ο καρκίνος, θα σου ήμουν ευγνωμονούσα. Επίσης κάποιοι άλλοι παράγωντες που πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν: ηλικία των σκύλων που έπαθαν καρκίνο, ποιότητα της ξηράς που έτρωγαν, αντιπαρασιτικά, εκτροφή (ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και υπερβολική εκτροφή μερικών φυλών), φυλή (μερικές φυλές έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτήξουν καρκίνο), και πάει λέγοντας...

Καμμία σχέση με την απορία μου που εξέφρασα,η οποία δημιουργήθηκε από την απαντησή σου,και ζητάς από ΄μένα να σου δικαιολογήσω,τι?
Η αύξηση του καρκίνου και λοιπών ασθενειών στα σκυλιά,είναι κοινή διαπίστωση των κτηνιάτρων.Ρώτα τον κτηνιατρό σου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν με ενδιαφερουν διαπιστωσεις κτηνιατρων, με ενδιαφερουν οι ερευνες.
Εσυ εγραψες πως αυξηθηκαν τα κρουσματα καρκινου στα σκυλια λογω της ξηρας, που το στηριζεις; Στις γνωμες μερικων;
Η δικη μου σκεψη στο πρωτο ποστ ειναι πως τα σκυλια ζουν περισσοτερο (εως και τα βαθια γεραματα) και εκει οφειλεται κυριως η αυξηση κρουσματων, αλλα δεν μπορουμε να αποκλεισουμε και πολλους αλλους παραγοντες (τους εγραψα στο τελευταιο μου ποστ).

molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ειναι τυχαιο πως απο της 4 επιλογες σου στην αρχη οι 2 ανηκουν σε συγκεκριμενη εταιρια?
η first choise και η pro nature εισαγωνται απο την κυνοτροφικη και διανεμονται απο αυτη. επισης στην αθηνα δεν υπαρχουν σε κανενα καταστημα γιατι θελουν να την διαθετουν μονοι τους .ρωτησα απο εκει που αγοραζω ακανα και μου ειπαν πως ειναι πολυ ακριβες για τα συστατικα τους (ειναι λιγο πιο ακριβες απο την orijen). η τιμες που μου δειχνεις ειναι υστερα απο εκπτωση και αν ναι ποσο της εκατο ?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μεγαλη αγωνια και κριτικη βλεπω κε Molotof για τις επιλογες που κανουμε στις τροφες....και σε αλλα θεματα...
γιατι τοσο αγχος μωρε?
Αν εσυ εχεις επιλεξει τροφη, γραψε μας τη γνωμη σου....για την τροφη... με επιχειρηματα ομως...οχι κρινοντας αλλων επιλογες....

smcisps

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
53
0
Athens
μεγαλη αγωνια και κριτικη βλεπω κε Molotof για τις επιλογες που κανουμε στις τροφες....και σε αλλα θεματα...
γιατι τοσο αγχος μωρε?
Αν εσυ εχεις επιλεξει τροφη, γραψε μας τη γνωμη σου....για την τροφη... με επιχειρηματα ομως...οχι κρινοντας αλλων επιλογες....
Μη χάνεις τα λόγια σου Scarlett. Καναδόφιλο τον κόβω.

Γιαννης 1

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2010
128
0
Δεν με ενδιαφερουν διαπιστωσεις κτηνιατρων, με ενδιαφερουν οι ερευνες.
Εσυ εγραψες πως αυξηθηκαν τα κρουσματα καρκινου στα σκυλια λογω της ξηρας, που το στηριζεις; Στις γνωμες μερικων;
Η δικη μου σκεψη στο πρωτο ποστ ειναι πως τα σκυλια ζουν περισσοτερο (εως και τα βαθια γεραματα) και εκει οφειλεται κυριως η αυξηση κρουσματων, αλλα δεν μπορουμε να αποκλεισουμε και πολλους αλλους παραγοντες (τους εγραψα στο τελευταιο μου ποστ).
Berna γνωρίζεις πως γίνονται οι μελέτες?Υποθέτω όχι με αυτά που γράφεις.
Τι να σου απαντήσω από την στιγμή που αμφισβητείς τους κτηνίατρους,οι οποίοι είναι οι πρώτοι που διαγνώσκουν τον καρκίνο και όχι μόνο.Αυτοί κάνουν εργασίες και τις παρουσιάζουν, αν γίνουν δεκτές από την επιστημονική επιτροπή, στα συνεδριά τους.

Γράφεις

Αφού δεν ξέρεις,όπως παραδέχτηκες,πόσα χρόνια ζούσαν τα σκυλιά πριν 50 χρόνια, πως γράφεις ότι τώρα ζούν περισσότερο?
Αυτό το ότι ζούν ως τα βαθιά γεράματα και εκεί ωφείλεται κυρίως η αύξηση κρουσμάτων,τι να πώ γιαυτό?
Δεν έχεις διαβάσει ποτέ για ουσίες που χρησιμοποιούσαμε,και αποδείχθηκαν καρκινογόνες?Για ουσίες που είναι ύποπτες για καρκινογέννεση,και αυτοί τη στιγμή ερευνόνται? Επιστημονικά συγγράματα που γράφουν ότι η αύξηση του καρκίνου ωφείλεται κυρίως στα χημικά ( φυτοφάρμακα,ορμόνες,αντιβιώσεις,συντηρητικά)που χρησιμοποιούμαι στην διατροφή μας δεν έχεις διάβασει ούτε έχεις ακούσει?
Τόσες έρευνες με αυτό το θέμα έχουν δημοσιοποιηθεί,σε εφήμερίδες, περιοδικά,ακόμη και σε αυτά του χαμηλού επιπέδου νόησης (κουτσομπολίστικα,μόδας κτλ) όπως αποκαλώ,τίποτα δεν έπεσε στην αντιληψή σου?
Δεν γνωρίζω αν δίνεις κροκέτα στο σκύλο σου,που μάλλον δίνεις,δες αν περιέχει αυτό ethoxyguin (EQ).Είναι ένα συντηρητικό για να διατηρείται η κροκέτα πολύ καιρό.Oι περισσότερες εταιρείες το βάζουν.Αυτό όμως είναι απαγορευμένο για ανθρώπινη χρήση.Γιατί άραγε?Γιατί επιτρέπετε στις κροκέτες?Είναι το μόνο απαγορευμένο ή υπάρχουν και άλλα?Της ανακλήσεις σκυλοτροφών δεν τις έμαθες?Γιατί έγιναν?Μήπως ήταν από ψόφια σκυλιά,γατιά,που πέθαναν από διάφορες αρρώστιες ακόμη και καρκίνο? ή τους είχαν κάνει ευθανασία?
Το θέμα είναι μεγάλο.Σταματάω εδώ.Συγνώμη Berna αν ήμουν απότομος ,αλλά να είσαι βέβαιη ότι τα γράφω με καλή καρδιά,και όχι με πονηρή.

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το ότι σήμερα τα σκυλιά ζουν περισσότερο από πριν 50 χρόνια είναι τυχαίο; Δε νομίζω...
Υπάρχουν πολλές φυλές που ζούνε λιγότερα χρόνια απο πριν 50χρόνια.
Δεν φταέι μόνο η διατροφή στο θέμα αυτό...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν με ενδιαφέρει ποιος τις εισάγει τις ξηρές!Μπορώ κάλλιστα να ψάχτώ περισσότερο και να παραγγείλω από εξωτερικό από άγνωστη αλλά καλή ξηρά!
Το ξέρω ότι η μπαρφ είναι καλύτερη επιλογή ΦΥΣΙΚΑ αλλά εγώ σαν άνθρωπος δεν ξέρω ακόμα πως να τα μπερδέψω όλα τα κατάλληλα συστατικά κρέατα,λαχανικά και ίσως και αλλά που χρειάζονται και γι αυτό μέχρι στιγμής δίνω την εύκολη λύση,την ξηρά τροφή!

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα!

Όσο πιο αγνό είναι το προϊόν τόσο το καλύτερο!
Όταν δεχθεί επεξεργασία τότε χαλάει με όλα τα επακόλουθα!

Παιδιά εγώ παρέθεσα τις ξηρές αυτές σε σύγκριση μεταξύ τους!Γιατί η Pro Nature αν και έχει σχεδόν ίδια συστατικά με άλλες τροφές μου φάνηκε ότι είναι πιο φυσικά τα συστατικά που περιέχονται σ'αυτην!Μάλλον έχουν καλό προμόσιον!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ενώ η κροκέτα είναι ιδανική?Ο σκύλος είναι σαρκοφάγο.Κρέας τρώει.Από εκεί λαμβάνει όλα τα θρεπτικά στοιχεία,και μάλιστα φυσικά και όχι χημικά.Τίποτα καλύτερο από φρέσκο κρέας.Αν υποθέσουμε ότι η κροκέτα έχει και κρέας,όταν αυτό υποστεί θερμική επεξεργασία όλα τα θρεπτικά στοιχεία καταστρέφονται.Το πρόβλημα αυτό οι εταιρείες το έλυσαν με την προσθήκη χημικών στοιχείων,όπως και συντηρητικών και γευστικών, που είναι και πάμφθηνα.Η αύξηση καρκίνου στα σκυλιά και γενικά προβλημάτων υγείας είναι τυχαίο ?.Δεν νομίζω.
+1000000000000000000000

molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
δεν θα πω εγω για τις τροφες απλα δειτε απο πισω τι γραφουν και τα συστατικα τους .
διαβαστε καλυτερα στα αγγλικα γιατι στα ελληνικα ο κα8ενας μεταφραζει οτι θελει .
απο εκει κ υστερα εχω γραψει εδω και καιρο πως με την ακανα ο σκυλος μου ειναι μια χαρα και οτι πολλες φορες σε καλους μηνες (οικονομικους) ο μικρος τρωει και 6fish .

εχω κ εγς μια ανωμαλια δεν θελω το σκυλι μου να τρωει οτι τρωνε οι κοτες

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
εμενα με εχει φρεναρει ο γιατρος με τη BARF λογο μικροβιων. Μεχρι και εμενα μου την ειπε επειδη τρωω τις μοσχαρισιες με τα αιματα. Και επειδη ουτε εγω θελω να τρωει το σκυλι μου οτι τρωνε οι κοτες, θα το γυρισω σε orijen red meat. Ειναι νομιζω η χρυση τομη...

smcisps

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
53
0
Athens
δεν θα πω εγω για τις τροφες απλα δειτε απο πισω τι γραφουν και τα συστατικα τους .
διαβαστε καλυτερα στα αγγλικα γιατι στα ελληνικα ο κα8ενας μεταφραζει οτι θελει .
απο εκει κ υστερα εχω γραψει εδω και καιρο πως με την ακανα ο σκυλος μου ειναι μια χαρα και οτι πολλες φορες σε καλους μηνες (οικονομικους) ο μικρος τρωει και 6fish .

εχω κ εγς μια ανωμαλια δεν θελω το σκυλι μου να τρωει οτι τρωνε οι κοτες
Στο τελευταίο έχεις δίκιο molotof. Φτάνει πια το καλαμπόκι και τα υπόλοιπα κατάλοιπα που δίναμε και κάποιοι δίνουν ακόμη στο σκύλο τους.

molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
αν ειχα χρονο θα εμενα στην barf .ειναι οτι καλυτερο για τον σκυλο.δεν λες πως με την ακανα δεν εχω ενα δυνατο σκυλο με υγεια αλλα με την barf ηξερα τι του εδινα δεδομενου πως οποτε κατεβενα στο χωριο παντα εφερνα τα κατοπουλα μαζι μου οχι για μενα αλλα για τον φουκαριαρη τον σκυλακο μου.
φρουτα λαχανικα και κρεας ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να δωσουμε στο σκυλακο μας .

Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
σε λίγες μέρες τελειώνει το 13κιλο σακί που αγόρασα....
πολλά κακά ρε παιδιά...
μιλάμε ότι εκεί που έβγαινε 2 φορές την μέρα...
χωρίς να αλλάξει η ποσότητα ή το πρόγραμμα του ... πλέον σπάνια δεν βγαίνει 3 φορές...
μέσα στο ΣΚ θα πάω να πάρω red meat για να την ανακατέψω λίγο πριν τελειώσει και θα σας πω και την άποψη μου και για εκείνη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η Royal Canin German Shepherd έχει έρθει πλέον σε ρήξη με τον σκύλο μου!

Πολλές ενδείξεις, πολλές "φωνές" που μου έλεγαν να πάρει πόδι!

Οι αιτίες που με έκαναν να σταματήσω αυτήν την ξηρά ήταν ο ερεθισμός του πρωκτού πριν από καιρό που είχε ο Αδάμ και το επί 1 μήνα επίμονο ξύσιμο των αυτιών σε σημείο που να ματώσει την βάση τους!

Ω ναι, μου έρχεται ένα πρωί για "καλημέρα" με τα αυτιά κατεβασμένα και μου ξύνει τα αυτιά του πάνω μου και δώστου να γουργουρίζει από ευχαρίστηση!
Κάνω να δω τι στο διάολο συμβαίνει, γιατί τόσο χαδιάρης σκύλος δεν είναι ο Αδάμ έτσι στο ξεκάρφωτο ή καμιά μ$%λακία θα έκανε ή θα θέλει κάτι, και βλέπω να έχει ματώσει και τα 2 αυτιά του!Του βάζω betatin και το μυαλό μου πάει στην ωτίτιδα γιατί όταν ήταν μικρός περάσαμε ωτίτιδα και την αντιμετωπίσαμε ισχυρά τότε και λέω από μέσα μου "ωχ, να 'μαστε ψηλέ" αν τα 'χει ματώσει είναι σίγουρα ωτίτιδα!Με τα πολλά τελικά πάλι καλά δεν ήταν ωτίτιδα αλλά τον φαγούριζε το κλείσιμο της πληγής επειδή "τραβούσε" το δέρμα για να κλείσει την πληγούλα!
Τελοσπάντων πέρασαν λίγες μέρες που δεν το έκανε, ο γιατρός μου είπε να του βάλω κολλάρο για να μην τα ξύνει!Πως το θες του λέω?Χαχα συνέχισα με λεκτική αποτροπή για να μην βάζει το πόδι του στο αυτί του και χειροκίνητη προσεκτική εντριβή του σημείου με το χέρι μου έτσι ώστε να μην του ανοίξω την πληγή πάλι!Όποτε ξυνόταν ερχόταν ή σε μένα ή τον φώναζα και τον έτριβα!Τελοσπάντων για τις επόμενες μέρες συνεχίσαμε έτσι και όντως οι πληγές έκλεισαν κάπως!Μετά από 2-3 μέρες αφού είχαν κλείσει οι πληγές μου 'ρχεται ένα πρωί ξανά με ματωμένα αυτιά, και μένω μ@%κας, λέω "πάλι ρε χαϊβάνι τα ξέσκισες"!Ξανά το ίδιο τροπάρι, λεκτική αποτροπή και χειροκίνητη εντριβή του σημείου με το χέρι μου και έκλεισαν οι πληγούλες!Λέω δεν μπορεί κάτι παίζει εδώ, και αρχίζουν να έρχονται στο μυαλό μου μια-μια οι ενδείξεις!Πρώτα ο ερεθισμός του πρωκτού του, μετά τα αυτιά, προσθέστε και τα κόπρανα που ήταν πάντοτε καλά-σκληρά όμως!Δεν θέλει και πολύ...να σκεφτεί κάποιος ότι κάτι παίζει με την τροφή!Λέω τέλος η Royal, θα ξαναεπιστρέψω στην 1st Choice!Και έτσι και έγινε λοιπόν, εδώ και 2 βδομάδες ο μικρός τρώει 1st Choice και δεν έχει βγάλει κιχ!Έχουν καθαρίσει τα αυτιά του τελείως, έχουν κλείσει και οι πληγούλες τελείως!

Η 1st Choice δόθηκε ξεροσφύρι, ούτε κοκτέιλ με την παλιά ούτε τίποτα...μπαμ μπαμ και δεν έβγαλε ούτε εδώ κιχ!

Αυταααα...

Last edited:

smcisps

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
53
0
Athens
Μιας που ο μικρος θα μπει σε λιγο στους 13 μηνες σκεφτομαι το επομενο τσουβαλι να ειναι adult και στο μυαλο μου εχω καποιες ξηρες συντηρησης!

Λοιπον μεχρι στιγμης τον ταιζω Royal Canin German Shepherd Junior 30
και οι υποψηφιες συντηρησης ειναι 3!

1. 1st Choice Adult Dog Large Breed (55ευρω το 12κιλο)
2. Royal Canin German Shepherd Adult (50-60ευρω το 12κιλο
3. Pro Nature - Pro Nature - Pro Nature( περιπου 70ευρω το 15κιλο)
4. Β.Α.R.F. αλλα ειναι λιγο νωρις ηλικιακα πιστευω

Παρ'ολα την τιμη της κλεινω προς την Pro Nature!
Θελω να μου πειτε και εσεις αν την βρισκεται καλη και αν συμφωνα με τα συστατικα της ειναι καλη για βρωση!
St3li0s τελικά δεν δοκίμασες την ProNature?

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Βρε παιδιά τελικά προσπάθησα να διαβάσω τις γνώμες όλων για να μάθω για το αν είναι καλύτερη η pronature σε σχέση με άλλες καλές επώνυμες και άκρη δεν έβγαλα..... έχει κανείς δοκιμάσει αυτή την τροφή, γνωρίζει να μας πει περισσότερα για την τροφή...;;; Ευχαριστώ

Newfound

Well-Known Member
12 Μαϊου 2013
73
0
Εγώ έχω δοκιμάσει pronature holistic και είναι πολύ
ακριβές για αυτά που περιέχουν. Οι απλές pronature δεν νομίζω να έρχονται ελλάδα πια.
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, περιέχουν ως πρώτο συστατικό ένα φρέσκο κρέας η ψάρι για να ονομαστεί η τροφή από αυτό το είδος και τα υπόλοιπα συστατικά είναι τα συνηθισμένα όπως γεύμα κοτόπουλο.
Γιατί δν κοιτάς στην σελίδα τους να δεις αναλυτικά τα συστατικά;
Κακά τα ψέμματα αν θέλεις καλή τροφή και δοκιμασμένη μόνο acana η orijen
εγώ θα έπαιρνα. Παρόλο που έχουν χαλάσει λίγο την σύνθεση τους παραμένουν κορυφαίες.
Και σε σχέση με τη pronature holistic φθηνές αν αναλογιστείς τι παίρνεις.
Επίσης στην pronature holistic βιολογικά είναι μόνο τα βότανα της και όχι τα κρέατα
ή τα σιτηρά της. κρίμα που διαφημίζεται εδώ ως βιολογική.
Υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές αλλά δεν εχουν δοκιμαστεί και δεν τις αναφέρω.