Μπορει καποιος να μου πει αν γνωριζει αν η nestle κανει ελεγχους στα προιοντα τα οποια παραγει?
Προσφατα η μια μου γατα, 11 μηνων επαθε σοβαρη ζημια και παραλιγο να τη χασουμε. Η μικρη απο τη μερα που εκοψε το μπιμπερο τρωει προπλαν.
Οταν ο γιατρος με ρωτησε τι τροφη τρωει και ειπα προπλαν με εκραξε. Μου ειπε να μην εμπιστευομαι τη purina και να δινω κατι αλλο.
Ρωτησα 4 γιατρους και 2-3 κατοχους πετσοπ(οχι οτι ειναι καταλληλοι) τους οποιους εμπιστευομαι και πουλανε και οι ιδιοι προπλαν και τονους και μου ειπαν τα χειροτερα. Η μια μαλιστα δεν παιρνει ουτε για τους ιδιους προιοντα νεστλε.
Η γατα μου θηλυκη, αστειρωτη, 11 μηνων εφραξε η ουρηθρα και μεχρι να παμε στον γιατρο ειχε αρχισει και επεφτε σε κωμα. Ο γιατρος μου ειπε οτι μπορει να ειχε και προδιαθεση αλλα ειλικρινα δεν το πιστευω. Να ηταν αρσενικο οκ αλλα σε θηλυκο?
Δεν ξερω, εχω μπερδευτει, ξερω οτι η ξηρη τροφη ειναι ο,τι χειροτερο και ξερω οτι αλλα τοσα ζωα εχουν μεγαλωσει με προπλαν και οτι πολλοι ταιζετε χωρις προβλημα, εχετε ομως το νου σας με αυτη τη τροφη.
Καλά που το πες... κι εγώ με pro plan του συμπληρώνω τη διατροφή, κι ας είναι το κύριο μέρος μαγειρευτό.. Και πόσο χάρηκα μόλις που το πρωί ξεχώρισε το μαγειρευτό και παράτησε τις κροκέτες δε λέγεται...
Λοιπόν αυτό με την απόφραξη ουρήθρας μία και μοναδική κτηνίατρος μας το έχει πει για τις ξηρές γενικά, μου το χε πει ο πατέρας μου με το που πήρα τον Άρη. Δεν αφορά μια εταιρεία συγκεκριμένα κατ'αυτήν αλλά γενικά τις ξηρές, αν θυμάμαι καλά λόγω πολλών αλάτων. Πριν κανά μήνα που είχε πάει ο πατέρας μου, όσο ήταν στην αναμονή είχε μέσα ένα γατάκι με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Η κτηνίατρος είπε στους ιδοκτήτες ότι κάνουν πάρα πολλές ευθανασίες το χρόνο σε σκυλιά και γατιά που τρώνε ξηρά ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
Όταν πρωτοπήρα τον Άρη και πήρα αρχικά royal canin, πρόσεξα ότι ή στη συσκευασία ή σε ένα συνοδευτικό φυλλάδιο ανέφερε συγκεκριμένα ότι είναι ειδικά ελεγμένη ώστε να μη δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα. Τώρα από το να το λέει μέχρι να ισχύει.. δεν ξέρω. Αλλά η rc δεν του κατσε καθόλου καλά οπότε την άφησα.
Έχει κανείς εμπειρία από άλλες ξηρές, όχι εμπειρική με βάση ένα ζώο αλλά να ξέρει ότι υπάρχουν κλινικές μελέτες ώστε να υπάρχει ουσιαστικά μέριμνα για την αντιμετώπιση αυτού του συγκεκριμένου πρόβληματος? Γιατί εγώ δεν έχω πάντα χρόνο να συμπληρώνω φώσφορο, ασβέστιο κλπ συστατικά με φυσικό τρόπο (τσόφλια κτλ) και θέλω να δίνω λίγη ξηρά συνήθως ως συμπλήρωμα διατροφής. Αλλά αν είναι να τρέχουμε και να μη φτάνουμε δε μαμείς, θα τεντώσω αλλά θα τα κάνω όλα home made...
Παρεμπιπτόντως, Ηλιάννα σου είπε ο γιατρός αν υπάρχει τρόπος να καταλάβεις ή να ανιχνεύσεις με ιατρικό έλεγχο την απόφραξη προτού φτάσει σε απροχώρητο στάδιο?