Puppy mills

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η και αυτος που εις γνωση του βγαζει λαθος σκυλια,με ασθενειες με σκοπο το κερδος.
Απο την αλλη τα λαθη γινονται γιατι απο καπου πρεπει καποιος να αρχισει,και απο την θεωρια στην πραξη ειναι μεγαλη αποσταση,οποτε οχι μονο να θελει αλλα και να μπορει.
Παραδειγμα βγαζει μια εταιρια ενα αυτοκινητο που ειναι γνωστο οτι βγαζει βλαβες,πανε καποιοι και το παιρνουν εις γνωσην τους,γιατι ετσι τους αρεσει και συντηρουν την κατασταση.
Η λεω και το σκυλι να ειναι καλο,ο ιδιοκτητης ξερει τι αγορασε?Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ο κοσμος παιρνει εναν σκυλο και δεν ξερει τι να κανει με αυτον,οποτε ψαξιμο και διαβασμα πρωτα απο ολα και μετα σκυλο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό όμως ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες φυλές (ανέφερα ενδεικτικά τα Cavalier King Charles Spaniel, υπάρχουν όμως και άλλες), οι οποίες υποφέρουνε ιδιαιτέρως από το "overbreeding". Και ναι, αναφέρθηκα στους εκτροφείς ως ομάδα, αφού μπορεί μεν να μη συμβαίνει με όλους, υφίστανται όμως ως επαγγελματικός τομέας, με τους κανονισμούς του, κλπ. και επομένως μπορούν να επιβάλουν/επηρεάσουν έως ένα σημείο τα όσα γίνονται. Επίσης: ποιοι επιβάλλουν τα πρότυπα που προφανώς οδηγούν σε τέτοια ακραία περιστατικά?

Και πάλι, το φαινόμενο είναι πιο συχνό από όσο νομίζουμε αφού συζητιέται εκτεταμένα ως πρόβλημα. Δεν πρόκειται απλώς για τυχαία περιστατικά. Και είναι το αντίθετο άκρο από όσους άσχετους ζευγαρώνουν π.χ. δυο Αυστραλέζους μπλε μερλ μαζί και βγάζουνε 25% lethal white.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το διάβασμα και το ψάξιμο πριν πάρει κανείς σκύλο.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Και ναι, αναφέρθηκα στους εκτροφείς ως ομάδα, αφού μπορεί μεν να μη συμβαίνει με όλους, υφίστανται όμως ως επαγγελματικός τομέας, με τους κανονισμούς του, κλπ. και επομένως μπορούν να επιβάλουν/επηρεάσουν έως ένα σημείο τα όσα γίνονται.
αυτη ειναι και η ΟΥΣΙΩΔΗΣ διαφορά στα πιστευω μας

για εμένα ο ορος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ (ανθρωπος δηλαδη που ζει απο την εκτροφη των σκυλων ) δεν υφίστατε

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
γενικα μιλάω

το ξερω οτι υπάρχουν καποιοι ελάχιστοι - σωστοι που ζουν απο την εκτροφη αλλα αναλογικα ειναι ελάχιστοι και συνηθως σε χωρες με αδυναμο νομισμα

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν μου επιτρέπετε μια αδιάκριτη ερώτηση... :)

Ένας Έλληνας εκτροφέας, ας πούμε με 3 θυληκές και 1-2 αρσενικούς, δε μπορεί να ζήσει από την εκτροφή και μόνο;

Δε μιλάω για εκτροφείς που κάνουν και εκπαιδεύσεις για τρίτους ή έχουν και πανσιόν σκύλων, αλλά για αυτούς (αν υπάρχουν) που κάνουν εκτροφή.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
αυτο που πρεπει να ξεκαθαρισεις στο μυαλο σου ειναι τι ειναι εκτροφέας, τι byb και τι puppy mill

ενας εκτροφέας μπορει να εχει 3 θυληκα και αρσενικα οπως αναφερεις αλλα δεν σημαινει οτι θα ζευγαρωνει μονιμα τα σκυλια του μεταξυ τους

αυτο θα το κανει ενας Byb

ενας εκτροφέας το αλλο Σ/Κ θα ξεκινησει απο την Θεσσαλονικη για να συμμετάσχει στην εκθεση με 2-3 σκυλια

για υπολογισε τα εξοδα ( κοστος συμμετοχης, εξοδα ταξιδιου, ξενοδοχεια, φαγητα) και το χαμενο Σ/Κ

εναν Byb θα πίνει καφε και θα απολαμβάνει τον ήλιο

ενας εκτροφεας θα παει να ζευγαρωσει στην αλλη ακρη του κοσμου (ευτυχως πλεον υπάρχει και το κατεψυγμενο σπέρμα) με κινδυνο η σκυλα να μείνει άδεια

ενας εκτροφεας θα κανει ολες τια απαραιτητες ιατρικες εξετασεις στα σκυλια για να ελαχιστοποιησει τους κινδυνους

ενας byb θα σου δειξει τους γονεις του ??? και θα σου πει οτι δεν εχουν προβλημα

και αλλα πολλα

ξεκαθαρισε πρωτα ποιος ειναι τι και μετα πες μου αν μπορει να ζησει αποκλειστικα απο την εκτροφη

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...ξεκαθαρισε πρωτα ποιος ειναι τι και μετα πες μου αν μπορει να ζησει αποκλειστικα απο την εκτροφη
Αυτά τα έχω ξεκαθαρίσει. Αργώ αλλά μαθαίνω :D:D:D:D:D

Η ερώτηση ήταν καθαρά από περιέργεια και αφορούσε ανθρώπους που είναι εκτροφείς.

Όσο για το ερώτημά μου: μπαααα.... :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν δε βρίσκω το post μου περί του Cesar Millan και του τελευταίου επεισοδίου της σειράς Dog Whisperer που ήταν αφιερωμένο στα puppy mills και την αποκατάσταση σκυλιών από κει. Τελοσπάντων το κατεβάζω τώρα, άρα υπάρχει στο ίντερνετ και μπορείτε να το ψάξετε. Ορίστε και η εισαγωγή του National Geographic Channel:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=pVzSzS3kYgg[/ame]

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν, κατέβασα το επεισόδιο και θα το δω τώρα. Εάν κανείς το επιθυμεί, ας μου στείλει προσωπικό ώστε να σας δώσω το link για να μην το βάζω εδώ και βρει κανά μπελά το φόρουμ.

Αργότερα: α-πα-πα, δεν μπορώ να δω τώρα το επεισόδιο διότι άκουσε τα σκυλάκια στα κλουβιά το Μουφ και ενοχλήθηκε. Πρέπει να το κάνω αύριο στο γραφείο με ακουστικά.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης