Romeo, ο πολύαιμος

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Εννοείς όπως....τα διάφορα που μασουλάει;;;
Π.χ. πλαστικά μπαλάκια, υφάσματα, ξυλάκια κοκ...

Δε στο λέω με κακό (!!!), απλώς τα δικά μου έχουν φάει ΤΑ άπειρα, χωρίς να το πάρω είδηση, ευτυχώς τα ...απέβαλλαν, αλλά έχω ακούσει και διαβάσει διάφορες ιστορίες με σκυλιά που κατάπιαν πράγματα, δεν κατάφεραν να αποβάλλουν και αυτό δεν ήταν ....καλό για το σκύλο....

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
για να μην εχει απαντησει καποιος φανταζομαι οτι δεν παιζει προβλημα με τα φυλλα. τωρα εχει αρχισει με το χωμα στις γλαστρες!!!!

milva οντως. εχει ζωηρεψει πολυ και εχει αρχισει και το γαβγισμα... δεν αφηνει τπτ χωρις να το μυρισει και ανα 5 λεπτα βαριεται το παιχνιδι που παιζει και θελει αλλο... μετα απο 3-5 λεπτα παλι αλλο...

agathe απαντησα στο pm σου :)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Αυτό με τις γλάστρες και το χώμα......
Θα βαρεθείς να μαζεύεις........και να καθαρίζεις τη μουσούδα του απ'τα χώματα....
Πάντως έχουν πολύ πλάκα όταν σκάβουν μέσα στη γλάστρα....
(Όχι βέβαια γι'αυτόν που καθαρίζει......)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
οταν η Ζαιρα πουσουδιαζε στο χωμα... πηγαμε και πηραμε ενα χωμα (βιολογικο) το οποιο βρωμουσε και ηταν και καλα απωθητικο... με το που το μυρισε ο Σαγκα... σηκωσε το ποδαρακι και τσουρ! δεν επετρεψε αλλη μυρωδια στο σπιτι.. μια μια τις γλαστρες... μετα εβαλα σιτα γυρω σιτα και την κετστρεψε ο γατος... ε μετα πηγα και πηρα ωραια μεγαλα βοτσαλα.. και τα απλωσα πανω απο το χωμα στις γλαστρες .. και τελειωσαν τα προβλημτα :D

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
ε μετα πηγα και πηρα ωραια μεγαλα βοτσαλα.. και τα απλωσα πανω απο το χωμα στις γλαστρες .. και τελειωσαν τα προβλημτα :D
Σε μας, στα παρτέρια.....η Ρούνη μάζευε τα βότσαλα και ο Άρης μουσούδιαζε στο χώμα.....
Είδες συνεργασία;;;;; Νοικοκυρεμένα πράγματα.....

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να τον χαιρεσαι ειναι πολυ ομορφος ο μικρουλης σου!!!

Καλη δουλεια κανει το keep off,ενα πρασινο ζελε,που το βαζεις σε γλαστρες παρτερια κλπ

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και το όνομα έχει και την χάρη, είναι κούκλος να τον χαίρεσαι.:)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ευχαριστω για τις απαντησεις!

μου φαινεται θα το καθιερωσω... θα ανεβαζω φωτος για να παιρνω απαντησεις.... η μαλλον οταν παιρνω απαντησεις θα βαζω φωτος ;-)

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
ευχαριστω για τις απαντησεις!

μου φαινεται θα το καθιερωσω... θα ανεβαζω φωτος για να παιρνω απαντησεις.... η μαλλον οταν παιρνω απαντησεις θα βαζω φωτος ;-)
ενα παρε - δωσε ολα στη ζωη....
θα παιρνεις απαντησεις ακομα κι αν δεν βαζεις φωτος, μην αγχωνεσαι :p

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ο ρωμαιος εχει αρχισει και βγαζει διαφορα....

κατ αρχας φαινεται να "αγριευει" ειδικα οταν παιζει με ενα παιχνιδακι που σφυριζει. το ζουπαει και μετα του γρυλιζει και του γαυγιζει....
κατα δευτερον πλεον οταν του λεμε να κατεβαζει τα μποστινα του ποδια απο τον καναπε ερκετες φορες δεν ακουει ετσι τον διορθωνουμε με το χερι λεγοντας ταυτοχρονα κατω.... σημερα ομως γυρισε και δαγκωσε (ελαφρα μεν γιατι ειναι κουταβι) αλλα μας προβληματισε ολο αυτο...
επισης καθοταν διπλα στο παιχνιδι του (αυτο που του εχουμε να δαγκωνει) και οταν πηγε η κοπελα μου να το σηκωσει πηγε προς το χερι της αντι για το παιχνιδι.

πλεον μαζευει τα παιχνιδια του και τα παει στο κρεβατι του!!!! εκτος απο ενα που το ειχε πριν τον υιοθετησουμε που το παει διπλα στην πανα του !!!! Πριν εμενε σε crate για αρκετες ωρες οπου εκει μεσα ηταν και η πανα του και ενα μικρο σαν μαξιλαροσεμεδακι, το οποιο και αυτο ειναι διπλα απο την πανα του οποτε ετσι το εξηγω.

3η μερα σημερα που ειναι εδω...

κατα τα αλλα επισκεφθηκαμε 2 σπιτια σημερα και ηταν κυριος και στα 2. τα εκανε πανω στην πανα του.
μηπως γενικα του επεσαν ολα αποτομα σημερα? μηπως εχει ξεκινησει μια διαδικασια κυριαρχικοτητας? ειναι 2μιση μηνων. δεν ειναι νωρις για κατι τετοιο?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
εχετε παει ολοι διακοπες????????

επισης σημερα μου εκανε το εξης: πρωτη φορα οταν εφυγε η φιλη μου απο το σπιτι εκλαψε και κατουρησε διπλα απο την πορτα (δεν το εχει ξανακανει) και οταν τον περιορισα στο δωματιο του παλι εκλαψε και κατουρησε διπλα απο το διαχωριστικο που εχω βαλει (επισης δεν το εχει ξανακανει)....

απο οτι φαινεται εχω να κανω με μεγαλη προσωπικοτητα χαχαχαχαχα

σοβαρα, πειτε καμια ιδεα για ολα τα παραπανω... τι να κανω?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Από τη ....φτωχή μου εμπειρία με δύο κουτάβια, σου λέω ότι, ειδικά ο Άρης, σε αυτή την ηλικία δεν είχε αφήσει γάμπα για γάμπα......
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ένα δυνατό ΜΗ, ΟΧΙ και να απομακρυνθείς ή να του δώσεις να μασουλήσεις κάτι άλλο εκείνη την ώρα.
Όχι ότι δε θα το ξανακάνει, αλλά όσο πιο πολλές φορές συμβεί, τόσο γρηγορότερα θα πιάσει το νόημα.

Τώρα, για τα ούρα του.....
Εμάς τα έκαναν από χαρά μόλις επιστρέφαμε είτε μετά από μισή είτε μετά από τρεις ώρες. Ειδικά η Ρούνη. Εκδήλωνε ενθουσιασμό κι εμείς βέβαια κάναμε το λάθος να της τον ενισχύουμε. Αλλά κάποια στιγμή, προφανώς το έκοψε....
Ίσως ο δικός σου εκφράζει έτσι τη ...στενοχώρια του....
Δεν ξέρω...

(α, εγώ σε μόνιμες διακοπές είμαι.....:D:D:D)

Είναι πολύ μικρούλης μωρέ....
Θα προσαρμοστεί....

Και ...καλή Ανάσταση.....

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
α ναι ξεχασα το καλη ανασταση... παντως κατι δυναμιτακια που εσκασαν πολυ κοντα εδω δεν τον επηρεασαν και πολυ...

σα νεος "μπαμπας" σκυλου χωρις καμια εμπειρια πρεπει να συνδιασω τις πληροφοριες που μου δινετε οσοι εχετε εμπειρια απο κουταβια και το πως ζω και τι θελω απο το κουταβι μου για να βλεπω αν ειμαι μεσα στα "επιτρεπτα ορια" η οχι. Δηλαδη αν τον παραχαιδευω η αν κανω κατι λαθος για να τα διορθωνω αμεσως πριν ο κουταβος αποκτήσει λάθος συμπεριφορες που μετα θα χριαστω διπλο και τριπλο χρονο για να τις διορθωσω...

υγ. σκουπισα με χαρτι υγειας τα τσισα του, τα πηγα κοντα στη μυτη του και του μιλησα πολυ εντονα. απο τοτε και για κανα 20 λεπτο που πηγα στο δωματιο του ειχε κατσει στο κεραβατι του και ουτε φωνη ουτε ακροαση. ουτε παιχνιδακια ουτε τπτ...

edit2. mods μηπως να μεταφερω τα παραπανω στο συμπεριφορες και εκπαιδευση?

Last edited:

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Αυτό με τα δυναμιτάκια......
Άστα βράστα.......Εμένα δεν τα γουστάρουν καθόλου....Γαυγίζουν, κλαψουρίζουν...μια γενικότερη ανησυχία...αλλά δεν κάνω κάτι...ούτε να τα χαϊδέψω ούτε τίποτε...σαν να είναι κάτι φυσικό....Μέρα είναι (ή μάλλον νύχτα...) και θα περάσει...

Ξέρεις, όλοι οι "νέοι" σκυλογονείς έχουν διάφορους προβληματισμούς, από το τι τροφή να δώσω μέχρι ...είμαι καλός "γονιός";;;;
Εγώ μπήκα εδώ μέσα όταν τα σκυλιά μου ήταν 2,5 και 1,5 έτους. Πολλά λάθη θα μπορούσα να τα έχω αποφύγει, αφού διάβασα ορισμένα πράγματα. Τουλάχιστον διορθώθηκα. Και αυτό είχε αντίκτυπο και στα σκυλιά μου και στη σχέση μου μαζί τους.
Το θέμα είναι να έχεις "ανοιχτό μυαλό", σε σχέση με ότι ενημέρωση, πληροφόρηση λαμβάνεις. Και από κει και μετά να προσαρμόζεις τα πάντα στο δικό σου σκυλί.

Ότι ισχύει για τον έναν, δε σημαίνει ότι ισχύει και για τον άλλο. Σιγά σιγά θα μάθεις κι εσύ και αυτό. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η αρμονική συμβίωση και να μην κάνει ο ένας τη ζωή του άλλου δύσκολη.

(πολυλογία μ'έπιασε νυχτιάτικο....)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Αυτό με το κατουρημένο χαρτί στα μούτρα του, δεν ενδείκνυται και δεν προσφέρει τίποτα. Το πιθανότερο είναι να λούφαξε από τον τόνο και το ύφος της φωνής σου. Αφού το σκυλάκι είχε μάθει σε crate και δεν του είναι άγνωστο, γιατί δεν το χρησιμοποιείς κι εσύ. Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλή ιδέα. Θα είναι ο ασφαλής του χώρος, το ησυχαστήριό του και η λύση πολλών δικών σου προβλημάτων. Οχι η τιμωρία του, ε;

Αν δεν τα έχεις δει, ρίξε μια ματιά κι εδώ:
Mεγαλώνοντας ένα κουτάβι
Η εκπαίδευση μιας συμπεριφοράς
H εκπαίδευση μιας συμπεριφοράς - Μέρος 2
Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...
Crate-Κλουβί

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Αυτό με το κατουρημένο χαρτί στα μούτρα του, δεν ενδείκνυται και δεν προσφέρει τίποτα. Το πιθανότερο είναι να λούφαξε από τον τόνο και το ύφος της φωνής σου. Αφού το σκυλάκι είχε μάθει σε crate και δεν του είναι άγνωστο, γιατί δεν το χρησιμοποιείς κι εσύ. Προσωπικά το θεωρώ πολύ καλή ιδέα. Θα είναι ο ασφαλής του χώρος, το ησυχαστήριό του και η λύση πολλών δικών σου προβλημάτων. Οχι η τιμωρία του, ε;

Αν δεν τα έχεις δει, ρίξε μια ματιά κι εδώ:
Mεγαλώνοντας ένα κουτάβι
Η εκπαίδευση μιας συμπεριφοράς
H εκπαίδευση μιας συμπεριφοράς - Μέρος 2
Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...
Crate-Κλουβί

mareco θεωρω οτι αφου εχει δικο του δωματιο που απομονωνεται απο το υπολοιπο σπιτι με χωρισμα, δεν χρειαζεται το crate.
ευχαριστω για τις παρατηρησεις και πολυ πιθανο να μην προσφερε και τπτ αυτο που εκανα οπως λες. τα εχω διαβασει τα παραπανω πριν ζησω με τον κουταβο. ισως τωρα που εχω ζησει με αυτον να τα δω με αλλο ματι.

σημερα πραγματικα ειχε μια πολυ γεματη μερα!!!! και το ευχαριστηθηκα κι εγω μαζι με αυτον. θα βαλω φωτος αυριο γιατι ειμαι κι εγω πολυ κουρασμενος.....
τωρα ηρθε στο σαλονι και του ειπα να παει για υπνο μεσα στο δωματιο του και πηγε!!!! τι να πω.... με εκπλησει καθε μερα ολο και περισσοτερο για λογους που εινα και πολυ πιο σημαντικοι απο το στιγμιοτυπο που μολις περιεγραψα!

λεω να γραψω κουταβοιστορια αυριο με ολη τη μερα του ρομεο... γιατι πολυ το χαρηκα σημερα.

χρονια πολλα σε ολους!!!!