Romeo, ο πολύαιμος

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
χθες και σημερα ειχαμε μερικα περιστατικα που πραγματικα με κανουν να νιωθω πολυ ωραια!!!!
παμε.

σημερα το πρωι στη βολτα βλεπουμε ενα μικρο σκυλακι θυληκο. το καταλαβαινει ο ρωμαιος (εγω επρεπε να ρωτησω) και ξαπλωνει κατω για να το αφησει να πλησιασει!!! πλησιασε αυτο μυριστηκαν και συνεχισαμε... τον εχω δει που το κανει συχνα αυτο και φανταζομαι εχει καταλαβει οτι οταν καθεται ετσι τα μικροσωμα σκυλια τον πλησιαζουν πιο ευκολα.
Χθες με μια θηλυκια ο οποια ξαπλωνε κατι οταν αυτος πηγαινε να την "παραγνωρισει" μου εκανε εντυπωση ο τροπος του που την πλησιαζει ξανα και ξανα για να την κανει να σηκωθει απο το εδαφος. τελικα ξαπλωσε κι αυτος!

χθες στην εισοδο της πολυκατοικιας συνανταμε το jack russel της πολυκατοικιας που ειναι 5 μηνων αρσενικο.
λεω στο παληκαρι που το εχει να μυριστουν τωρα που ειναι μικρος ο αλλος για να μην εχουμε στο μελλον διαφορα. το τζακ εκανε σαν παλαβο!!! με το που αρχισει τα δικα του να πηδαει πανω κατω και να βαζει τα μπροστινα του πανω στο ρωμαιο περιμενα. μετα απο λιγο ακουω ενα πολυ σιγανο γργργργρ. μαζευεται ο αλλος. μετα απο λιγο ξαναπαει να του βαλει τα ποδια πανω στο ρωμαιο, παλι το ιδιο. τελικα μπηκαμε ολοι μαζι στο ασανσερ και πηγαμε σπιτια μας.

Μου έκανε παρα πολυ θετικη εντυπωση πως ο ρωμαιος ξερει πως να διορθωσει και να ειναι και cool ταυτοχρονα.
Γενικα νιώθω πάρα πολύ καλα που πλεον βλέπω οτι και αυτος γινεται ισορροπημενος αλλα και οτι μπορω με σχετικη ασφαλεια να τον διαβασω!!!

Παρολα αυτα ο ρωμαιος ειναι κυριαρχικος και αυτο θέλει πάντα προσοχη!

• Like
Reactions: d-friend

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Να μου επιτρέψεις Γιάννη να πιστεύω ότι δεν είναι κυριαρχικός...
Θυμάμαι με τον Πύρρο που έκατσε από το απέναντι πεζοδρόμιο, με άψογο σαβουαρ βιβρ...
Φυσικά όταν ο δικός μου ο ταλιμπάν πήγε να του βάλει πόδι δεν προλαβαίναμε να μαζεύουμε...
Αλλά το ότι δεν δέχεται πολλά πολλά δεν σημαίνει ότι είναι κυριαρχικός.
Όπως και να έχει είναι γ@μ@τος ο μπάσταρδος!!!:D

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ειναι μια πανεμορφη φατσουλα ο ρωμαιος!!! :D Να τον χερεστε και να εχει παντα υγεια!! Παντως και η δικια μου που ειναι μονο δυο μηνων ειναι λιγο κυριαρχικη με τα αλλα σκυλια (που εδω θελω να προσθεσω οτι ηταν μεγαλυτερα σε ηλικια απο αυτην). Ωχ τι εχουμε να τραβηξουμε.. Ελπιζω να φτιαξει :p Συγγνωμη βγηκα λιγο εκτος θεματος. Στο θεμα μας λοιπον. Κουκλος ο μικρος. Θα γινει ενας πανεμορφος και εξυπνος σκυλος !!!!!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Κώστα, οταν ειναι με αλλα σκυλια που τα εχει καταταξει κατω απο αυτον θα παει να τους παρει το μπαλακι ή το ξυλαρακι ή οτι αλλο.
θελει να τα βαλει κατω και να τους δειξει ποιος ειναι το αφεντικο!
με αλλα αρσενικα ειδικα με καινουρια θελει να βαλει τη μουσουδα του πανω στο αλλο αν νομιζει οτι τον παιρνει.

ισως να μην εχω καταλαβει σωστα την εννοια κυριαρχικος αλλα αυτη ειναι η εντυπωση μου.
με πολυ μεγαλωσομα σκυλια ξερει τι πρεπει να κανει.

και αυτο που ειδες που ξαπλωσε κατω εχω παρατηρησει οτι το κανει και σε μικροσωμα οπως περιεγραψα στο προηγουμενο ποστ.
το εκανε και σημερα με μια κοκερινα 5 μηνων.... ασχετα αν η κοπελα που το ειχε ηταν τοσο ασχετη που νομιζε οτι το κανει αυτο για να επιτεθει!!!!!!!

Last edited:

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
χρονισε ο ρωμαιος!
δυστυχως λογο τρελης δουλειας ουτε παρτυ καναμε ουτε βρηκα το χρονο να κανω κανενα super post αλα johnk!
ευτυχως οσο λιγο χρονο εχω ελευθερο τον αφιερωνω στις βολτες του που δεν τις στερειται!

αν δω στο φορουμ και κανονιστει καμια σκυλοσυναντηση θα προσπαθησω να ερθω για να τα πουμε απο κοντα με οσους ειναι εκει!
για την ιστορια ο ρωμαιος απο το καλοκαιρι και μετα δεν εχει παρει καθολου κιλα ομως εχει αρχισει να δενει και ειναι πιο δυνατος.
νιωθω πολυ καλα παρολο που ειχαμε στο παρελθον 1-2 αψιμαχιες με αλλα αρσενικα αυτες δεν τον εχουν κανει ουτε επιθετικο ουτε φοβικο.
διεκδικει επιβαλεται και υποχωρει οπου ξερει οτι δεν τον παιρνει με αλλα αρσενικα και με τα θηλυκα παιζει μεχρι τελικης πτωσης!
οι επομενοι μηνες θα ειναι τελειως διαφορετικοι γιατι θα αρχισει να διεκδικει πραγματα μεσα στην οικογενειακη αγελη μας!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Εδώ και μήνες, κάθε φορά που διαβάζω για τον Romeo, το μυαλό μου πάει σε αυτό το αγαπημένο τραγούδι
Του το αφιερώνω και να είναι πάντα καλά

[video=youtube;X-eUSzl3gEI]http://www.youtube.com/watch?v=X-eUSzl3gEI[/video]

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ευχαριστω τακη που παρεχεις το soundtrack!
στο σημερινο ειμασταν με τις φιλες μας καρμεν και ροτι!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
χθεσινο περιστατικο, δεν ξερω τι να συμπερανω....

παμε για βραδυνη βολτα.
αδειο το παρκο ψιλοβρεχει, ο ρωμαιος σε φαση να ακουει τα παντα κλπκλπ
πλησιαζουμε προς το χωρο που συνηθως παιζει με τα φιλαρακια του και 50 μετρα πιο μακρια σταματαει, ουρα πανω και ξεκιναει γαυγισμα και γρυλισμα. Γυρναω κοιταω και ηταν μια ντανα με ξυλα και χωματα. Συνεχιζει στο ιδιο βιολι αυτος, λεω κατι θα εχει δει, κανα σκυλο καμια γατα κατι τελος παντων. αρχιζω να πλησιαζω και αφου δε βλεπω τιποτα συνειδητοποιω οτι γαυγιζει και γρυλιζει στη ντανα με τα ξυλα!!!!
τελικα παω διπλα στη ντανα, αυτος δισταζει αρχικα συνεχιζωντας το γαυγογρυλισμα και τελικα πλησιαζει μυριζει και...... σηκωνει το ποδι και μαρκαρει!!!
αυτο ηταν.

τι συμπερασμα πρεπει να βγαλω απο ολο αυτο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Η όραση των σκύλων είναι διαφορετική από την δική μας και πιο αδύνατη...Έβλεπε κάτι ασυνήθιστο μέσα στο σκοτάδι που τον έβαλε σε εγρήγορση και τον τάραξε. Μου έχει συμβεί πολλές φορές με τους δικούς μου σκύλους.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
mareco, δε μπορω να αποκωδικοποιησω αυτη τη συμπεριφορα και θεωρω οτι για να καταλαβω καλυτερα το σκυλο μου θα πρεπει να το κανω.
Kyveli, αυτό κατάλαβα κι εγω, απλα θελω να το παω παραπερα.
Δηλαδη, θα μου φαινόταν πιο φυσιολογικό να μην τον ταραζε παρα το γεγονος οτι τον ταραξε.
Πρεπει να δουλεψω κατι με το σκυλο;
Δειχνει το περιστατικο οτι ειναι φοβισμενος; Πρέπει να κάνω κάτι γι αυτο;
Δείχνει κάτι άλλο που δε μπορω να καταλάβω.

Οπως εχω πει δεν είχα αλλη φορα σκυλο οποτε πραγματα που για καποιους μπορει να φαινονται φυσιολογικα για μενα ειναι πρωτογνωρα και για αυτο ρωταω και ξαναρωταω.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
οχι αντιδραει σαν σκυλος.. φυσιολογικα..
νομιζε οτι ειδε κατι στο σκοταδι.. αγνωστο προς αυτον νομισε.. αντεδρασε σαν σκυλος..
και ενα κουταβι μπορει να το κανε.. ;-)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Συνηθισμενη αντιδραση. Πολλες φορες βλεπει κατι αγνωστο ή παραξενο και γαυγιζει και γρυλλιζει. Εμενα εχει τυχει να το κανει αυτο με καινουρια αντικειμενα μεσα στο σπιτι.
Μια μερα ειχα αγορασει ενα πακετο ρολλο μαυρες σακουλες απορριματων και το εβαλα σε ενα ραφι που φαινοταν μονο η μια πλευρα ενας στρογγυλος κυκλος διαμετρου 5 ποντων. Ε, εγινε ο χαμος μολις το ειδε...
Sent from my Galaxy S II using Tapatalk

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
1 χρονος romeo!!!!!

πέρασε ένας χρονος απο τοτε που υιοθετησαμε το ρωμαιουλη... το κουταβακι του πρωτου ποστ πλεον εχει γινει 24-25 κιλα και ειμαστε ιδιαιτερα χαρουμενοι που ζει μαζι μας και μοιραζομαστε τις ζωες μας.
οπως ολοι οι νεοι σκυλογονεις έχουμε κανει τα λαθακια μας αλλα με τη βοηθεια του φορουμ και των μελων, ορισμενους και ορισμενες που τους ρωτησα πολλα και εκτος φορουμ, και με τον εκπαιδευτη τα ξεπερναμε και θα τα ξεπερασουμε. Δεν ειναι απο τα προβληματα που θεωρουνται ως σοβαρα και αλλωστε τα εχω ξαναγραψει.

το να εχεις σκυλο παντως γενικα σε κανει πιο κοινωνικο, λιγο πιο αθλητικο, λιγο πιο υπευθυνο και σε βαζει σε μια διαδικασια να σκεφτεις με μια αλλη λογικη, κατι που ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον.
τον τελευταιο χρονο εχουμε γνωρισει τοσο κοσμο, εχουμε πυκνωσει τις βολτες σε βουνα και παραλιες και νιώθουμε συναισθηματικα πιο γεματοι.

αυτο που μου εχει κανει πολυ μεγαλη εντυπωση ειναι οτι ανθρωποι του πολυ στενου μας περιβαλλοντος που εχουν πολυ σοβαρο θεμα με τα σκυλια αρχιζουν και εξοικειωνονται με την ιδεα του σκυλου και νομιζω οτι αθελα του ο ρωμαιος με τα καμωματα του και την απιστευτη εκφραστικοτητα στο βλεμμα τους κανει να ξεπερνανε σιγα σιγα το θεμα που εχουν και που σιγουρα τους απασχολει.

χρωσταω πολλα ποστ με φωτος (αυτες στα χιονια δεν υπαρχουν πια γιατι χαθηκαν με την αναβαθμιση του φορουμ)

Last edited: