αφού πω μια πολύ μεγάλη καλησπέρα και όλα τα τετριμμένα οτι τρέχουμε και δε φτάνουμε από δουλειές υποχρεώσεις κλπ ας κάνω ένα μικρό update για το ρωμαιάκο.
Ο Ρωμαίος εδώ και ενάμιση μήνα είναι στειρωμένος και αναζητάμε εκπαιδευτή για να διορθώσουμε τη μη ανεκτικότητά του προς άλλα αρσενικά κυρίως ειδικά όταν είναι σε χώρο που θεωρεί δικό του.
Με εκπαιδευτή που μίλησα μου είπε επιγραμματικά ότι
έχει ψηλό prey drive
έχει ισχυρό ένστικτο φύλαξης
ότι δεν του 'αρέσει' θα προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει με 'αγριάδα' λόφω αυτοπεποίθησης.
Θα χρειαστώ συστάσεις για εκπαιδευτές και θα ρωτήσω και όσους δεν έχω ρωτήσει ακόμα!
αν κάποιος/κάποια θέλει να μου προτείνει εκπαιδευτή ας μου αφήσει ένα μήνυμα!
Συνεχίζουμε τις βόλτες σε βουνά και θάλασσες και γενικά όπου μπορούμε πάμε για εκτόνωση και παιχνίδι.
Τον τελευταίο καιρό ερχόμαστε σε επαφή (ακόμα όχι κυριολεκτικά) -πάντα με επίβλεψη και σχεδόν πάντα στο λουρί- με μωράκια! Εκτός από την περιέργια του να πάει να μυρίσει από πολύ κόντά τον βλέπω πάντα που κουνάει ουρά και πάντα ξαπλώνει κάτω ακόμα και αν δεν του το πώ όταν είναι κοντά τους. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι πως τα μωράκια χαίρονται και γελάνε όταν βλέπουν σκυλί!