Rottweiler διασταύρωση καυκάσιου

loukialoco

Member
3 Απριλίου 2013
16
1
γεια σας παιδιά. υιοθέτησα εδώ και 1 εβδομάδα ένα σκυλάκι το οποιο είναι rottweiler διασταύρωση καυκάσιου(το όνομα του ''thor''). είναι 1,5 μηνών τώρα. έχω αυλή και χορό για αυτό το σκυλί αλλα έχω απίσης έναν γιο ο οποιος είναι ούτε 2 χρόνον ακόμα. μπορεί κάποιος να μου πει, αν ξέρει, αν γνωρίζει αν είναι επικινδυνο για το παιδί και γενικά ενα τέτοιο σκυλί τι χαρακτήρα θα έχει?με κάποια εκπαίδευση θα έχω κάποιο αποτέλεσμα σωστής συμπεριφοράς? όσο για το ποιον θα δει αρχηγό,μπορεί να δει 2 άτομα η απαραίτητα 1?

WP_000004.jpg

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Rottweiller με Καυκάσιο!!!!!!!!!!!

Αν σου πω τώρα ας πούμε εγώ, ότι το σκυλί δεν αποκλείεται να γίνει επικίνδυνο για το παιδί και ότι ένας Θεός ξέρει τι χαρακτήρα και συμπεριφορές θα βγάλει, και αν αυτά σώζονται με φουλ εκπαίδευση, θα το δώσεις πίσω;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.927
5.315
patra
grdane.blogspot.com
φιλε μου αν ηταν μονο καυκασιο η μονο ροτβαιλερ ισως λεω ισως να μπορουσανε να υποθεσουμε ορισμενα πραγματα γιοα τον μελοντικο του χαρακτηρα...
τωρα δυστυχως μονο ο θεος γνωριζει τι θα βγει καθως μεγαλωνει....
να σου ζησει το τερατακι...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
WTF?

Εγώ θα έβαζα μέσα στο σπίτι και θα άρχιζα εκπαίδευση άμεσα,
εσύ βέβαια δεν πρόκειται να με ακούσεις...

Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Εγώ θα έβαζα μέσα στο σπίτι και θα άρχιζα εκπαίδευση άμεσα,
εσύ βέβαια δεν πρόκειται να με ακούσεις...
Συμφωνώ! Ίσως αν μεγαλώσει μαζί με το μωρό και την οικογένεια να γίνει ένα σχετικά ασφαλές σκυλί! Μιλάμε όμως για μια διασταύρωση 2 κυριαρχικών φυλών. Να σου ζήσει το κτηνάκι σου! :D

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να πάρεις την γνώμη κάποιου εκπαιδευτή κυρίως εξαιτίας του παιδιού. Ούτως ή άλλως δεν είναι θέμα, χωρίς εκπαίδευση ή να το πω καλύτερα, χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση από μέρους των ιδιοκτητών ώστε να γνωρίζουν πως και τι να πράττουν, το οποιοδήποτε σκυλί μπορεί να το δει κυρίαρχο όχι μόνο απέναντι στα παιδιά αλλά και στους ιδιοκτήτες του.

Τώρα το δικό σου λόγω φυλών ανάμεικτων έχει μία δυσκολία και μία επικινδυνότητα παραπάνω. Το παιδάκι είναι ακόμα πολύ μικρό αλλά και το σκυλάκι το ίδιο, άρα έχεις χρόνο να δεις πως θα οργανώσεις τα πράγματα για να βγουν και τα δύο ωφελημένα από αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν του κάνεις εκπαίδευση θα είναι καλύτερα για όλους.

Και εγώ έχω μία κόρη 9 ετών, τώρα κοιτάμε για σκύλο μεγαλύτερης ράτσας (έχουμε ήδη ένα μαλτέζ) αλλά για μεγαλύτερο και χωρίς εκπαίδευση, δεν το συζητώ καν...μόνο με αυτή την προϋπόθεση το συζητώ με τον σύζυγο, που με έχει πρήξει, και πάλι το σκέφτομαι...

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Σίγουρα δεν θα σου πω τι να κάνεις , αλλά μια και ρώτησες θα σου πω τι θα έκανα εγώ .
Έχοντας κι εγώ δυο παιδιά σε μικρή ηλικία 4,5 ετών και 15 μηνών , απλά δεν θα έπαιρνα ένα σκύλο που δεν μπορώ να ξέρω σε όσο γίνετε μεγαλύτερο ποσοστό την εξέλιξη του χαρακτήρα του .
Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά .
Μπορεί ο φατσούλας να βγει το ποιο καλόκαρδο σκυλί , αλλά μπορεί και το αντίθετο.

loukialoco

Member
3 Απριλίου 2013
16
1
έχω πάρει τηλέφωνο ήδη έναν εκπαιδευτή μου είπε 4μηνών θα ξεκινήσουμε εκπαίδευση. προς το παρών όλα καλά δείχνουν καλά θα μου πείτε όμως κουτάβι είναι... :p

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
έχω πάρει τηλέφωνο ήδη έναν εκπαιδευτή μου είπε 4μηνών θα ξεκινήσουμε εκπαίδευση. προς το παρών όλα καλά δείχνουν καλά θα μου πείτε όμως κουτάβι είναι... :p
Η συμβουλή μου είναι να διαλέξεις έναν θετικό εκπαιδευτή, δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις βία σε ένα τέτοιο κουτάβι και δεν πρέπει να μάθει την βία...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Raven...αποσυνέδεσε στο μυαλό σου, την συσχέτιση: "μη θετικός" = βία.
Δεν έχει σωστά θεμέλια.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
γεια σας παιδιά. υιοθέτησα εδώ και 1 εβδομάδα ένα σκυλάκι το οποιο είναι rottweiler διασταύρωση καυκάσιου(το όνομα του ''thor''). είναι 1,5 μηνών τώρα. έχω αυλή και χορό για αυτό το σκυλί αλλα έχω απίσης έναν γιο ο οποιος είναι ούτε 2 χρόνον ακόμα. μπορεί κάποιος να μου πει, αν ξέρει, αν γνωρίζει αν είναι επικινδυνο για το παιδί και γενικά ενα τέτοιο σκυλί τι χαρακτήρα θα έχει?με κάποια εκπαίδευση θα έχω κάποιο αποτέλεσμα σωστής συμπεριφοράς? όσο για το ποιον θα δει αρχηγό,μπορεί να δει 2 άτομα η απαραίτητα 1?

View attachment 44885
από που το υιοθετήσεις το κουτάβι σου αν επιτρέπεται?

Η συμβουλή μου είναι να διαλέξεις έναν θετικό εκπαιδευτή, δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις βία σε ένα τέτοιο κουτάβι και δεν πρέπει να μάθει την βία...
γιατί να διαλέξει αποκλειστικά θετικό??? και τι εννοείς βία???

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
εμεις δεν κανουμε θετικη εκπαιδευση, αλλα σιγουρα δεν τη δερνουμε κι ολας.

Δεν θες να ξερεις ποσο μας ειχε καβαλησει το δικο μας rottweiler με τις λιχουδιες που της διναμε για εκπαιδευση. :rolleyes:

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
βία εννοώ την εκπαίδευση του τύπου φίλε μου φέρε το σκυλί σου, άστο σε μένα και έλα σε ένα μήνα να το πάρεις. Γιατί στους περισσότερους εκπαιδευτές τέτοιου είδους πεφτει ξύλο...
Διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους εκπαιδευτές και φαντάζομαι οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Όχι φωνές, ξύλο κτλ...
Θέλεις να καλλιεργήσεις τα θετικά συναισθήματα του σκύλου, όχι τα αρνητικά.
Γιαυτό μόνο θετικό.

Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου για όλους τους σκύλους, όχι μόνο για ισχυρή φυλή (διασταύρωση στην προκειμένη).
Φίλος μου έχει καθαρό καυκάσιο και είναι αρνάκι...αλλά δεν του έχει φωνάξει ποτέ. Αγάπη δίνει, σεβασμό λαμβάνει.

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
εμεις δεν κανουμε θετικη εκπαιδευση, αλλα σιγουρα δεν τη δερνουμε κι ολας.

Δεν θες να ξερεις ποσο μας ειχε καβαλησει το δικο μας rottweiler με τις λιχουδιες που της διναμε για εκπαιδευση. :rolleyes:
Τι εννοείς δεν κάνετε θετική; Τι είδους δλδ;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου για όλους τους σκύλους, όχι μόνο για ισχυρή φυλή (διασταύρωση στην προκειμένη).
Αυτό είναι πολύ σωστό που λες.
Η μεγαλύτερη μερίδα σοβαρών και κατηρτισμένων εκπαιδευτών, που αγαπάνε τα σκυλιά και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν γι'αυτά, δεν φέρουν την ταμπέλα "θετικός". Και πολύ μεγάλο ποσοστό των πελατών τους, είναι ιδιοκτήτες "κατεστραμμένων" σκυλιών, που έχουν περάσει πρώτα, το κατώφλι ενός "θετικού".

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Τι εννοείς δεν κάνετε θετική; Τι είδους δλδ;
οτι μαθαινουμε το μαθαινουμε με κολαρο ή πνιχτη , λουρι και διορθωση. Δεν παιζουν ουτε για δειγμα οι λιχουδιες στην εκπαιδευση μας. Το σκυλι μας εκτελουσε αψογα με λιχουδιες, χωρις αυτες ομως μας εγραφε κανονικοτατα. Επισης το σκυλι δεν το αφηνουμε και το παιρνουμε μετα το μαθημα. Μαζι της δουλευουμε σε ομαδικα.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
βία εννοώ την εκπαίδευση του τύπου φίλε μου φέρε το σκυλί σου, άστο σε μένα και έλα σε ένα μήνα να το πάρεις. Γιατί στους περισσότερους εκπαιδευτές τέτοιου είδους πεφτει ξύλο...
Διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους εκπαιδευτές και φαντάζομαι οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Όχι φωνές, ξύλο κτλ...
Θέλεις να καλλιεργήσεις τα θετικά συναισθήματα του σκύλου, όχι τα αρνητικά.
Γιαυτό μόνο θετικό.

Φίλος μου έχει καθαρό καυκάσιο και είναι αρνάκι...αλλά δεν του έχει φωνάξει ποτέ. Αγάπη δίνει, σεβασμό λαμβάνει.
έχεις πραγματικά λάθος αντίληψη και το έχουμε ξανασυζητήσει... μη θετικός εκπαιδευτής δεν σημαίνει αυτό που περιγράφεις... ναι υπάρχουν και αυτοί οι εκπαιδευτές και είναι προς αποφυγή

η εκπαίδευση σε κουτάβι δεν γίνεται ούτε με ξύλο ούτε με πνιχτές ούτε με φωνές. όταν ο σκύλος εκπαιδευτεί μάθει τις εντολές και χρονίσει τότε μπαίνουν στην ιστορία οι διορθώσεις κι όχι ξαναλέω το ξύλο

και πάλι σκυλί με σκυλί διαφέρει σε χαρακτήρα ταμπεραμέντο ιδιαιτερότητες το ότι του φίλου σου ο καυκάσιος είναι αρνί αποτελεί εξαίρεση σε έναν κανόνα που λέει ότι τα καυκάσια ανήκουν στις δυναμικές φίλες με έντονο ταμπεραμέντο

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Ναι έχεις δίκιο. Απλά δεν αναφέρομαι στην "ταμπέλα", αλλά στην μέθοδο εκπαίδευσης.
Παιχνίδι, λιχουδιές ναι, φωνές τραβήγματα στο λουρί ξύλο όχι

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
ravendark χωρις τραβηγμα λουριου στιγμιαιο σε σωστο χρονο δεν γινεται να εκπαιδευσεις σκυλο. Αν εχεις ενα δυναμικο σκυλο και περασει καποιος αλλος σε αποσταση 3 μετρων δεν θα τον ενδιαφερουν ουτε τα μπαλακια ουτε οι λιχουδιες ουτε και συ ο ιδιος.