Royal canin ή N&D τροφή;;;

Iwanna-Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2017
19
10
37
Καλημέρα σας. ..
Έχω ένα ημιαιμο κοκονακι και της έδινα την τροφή Royal canin mini light λόγω αυξημένου βάρους...πρόσφατα επειδή δεν ακούω και τα καλύτερα για την συγκεκριμένη τροφή είπα να αλλάξω και μου σύστησαν την natural and delicious mini with lamb.. έχει σαν πρώτο συστατικό το κρέας. ..έχει 2 μηνες που αλλάξαμε και την τρώει χωρίς κανένα πρόβλημα. .προχθές που πήγαμε στο γιατρο γτ παρουσίασε ένα πρόβλημα στο ένα το αυτάκι της με ρώτησε τι τροφή δίνω και του εξήγησα. .και μου είπε κακώς άλλαξα την royal καθώς είναι κορυφαία τροφή. ..και πώς αυτή που δίνω τώρα δεν την έχει ξανα ακούσει. ..έχω προβλημάτιστει. ..γνωρίζει κάποιος από τις συγκεκριμενες τροφες;να γυρίσουμε πάλι στη Royal?

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Λοιπον, εγω 2 βδομαδες που την εχω την ταιζω royal την οποια την πηρα γιατι ο κτηνιατρος δεν μας πηρε επισκεψη και ενιωσα αβολα να μην του αφησω κατι. Μετα απο ψαξιμο πηρα την Ν&D grain free με κολοκυθα το αρνι. Αρχισα την μεταβαση και εδω και μερικεσ μερες το στωμα της βρομαει σαν βοθρος, οποτε κοψαμε την Ν&D να δουμε αν φταιει η τροφη. Αν φταει η τροφη μετα θα δοκιμασω Naturea, Taste of the Wild και Earthborn, οποια βολεψει πρωτη θα μεινουμε εκει, royal παντως δεν θα εδινα. Δεν θεωρω οτι τα αξηζει τα λεφτα της και ας μυριζει σαν τυρογαριδακι.

Απο εκει και περα αν η δικια μου ειχε βολευτει με Ν&D δεν θα την αλλαζα συντομα παρα μονο την βασικη πρωτεινη καθε 3 μηνες.

Iwanna-Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2017
19
10
37
Λοιπον, εγω 2 βδομαδες που την εχω την ταιζω royal την οποια την πηρα γιατι ο κτηνιατρος δεν μας πηρε επισκεψη και ενιωσα αβολα να μην του αφησω κατι. Μετα απο ψαξιμο πηρα την Ν&D grain free με κολοκυθα το αρνι. Αρχισα την μεταβαση και εδω και μερικεσ μερες το στωμα της βρομαει σαν βοθρος, οποτε κοψαμε την Ν&D να δουμε αν φταιει η τροφη. Αν φταει η τροφη μετα θα δοκιμασω Naturea, Taste of the Wild και Earthborn, οποια βολεψει πρωτη θα μεινουμε εκει, royal παντως δεν θα εδινα. Δεν θεωρω οτι τα αξηζει τα λεφτα της και ας μυριζει σαν τυρογαριδακι.

Απο εκει και περα αν η δικια μου ειχε βολευτει με Ν&D δεν θα την αλλαζα συντομα παρα μονο την βασικη πρωτεινη καθε 3 μηνες.
Όχι εμένα δεν μυρίζει το στόμα της και ουτε έχει κάποιο πρόβλημα..ίσα ίσα δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω τροφή μετά την Royal που να την τρώει. ..δοκίμασα και την naturea...αλλά ούτε κροκετα δεν έβαζε στο στόμα. ..όταν μου συστησαν την n&d mini lamb grain free μου είπαν ότι είναι πολύ καλή τροφή σε σχέση με την Royal. ..και έμεινα έκπληκτη ακόμα περισσότερο όταν επιτέλους έφαγε άλλη κροκετα πέρα από Royal.. τι εννοείς κάθε 3 μήνες την βασική πρωτεΐνη; σορρυ αλλά δεν ξέρω και πολλά από αυτά. . (n)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.450
8.469
Στην ενοτητα διατροφη θα βρεις απειρες πληροφοριες και για τις 2. Υπαρχει και αυτο το σαιτ που συγκρινει τροφες και συστατικα. Θεωρω ειναι αρκετα χρησιμο δες ΕΔΩ.

Οι γιατροι γενικα δεν ξερουν ολες τις τροφες και επειδη κυκλοφορει και πολυ σαβουρα στην αγορα σου λενε συχνα παρε Royal που ειναι μια δοκιμασμενη. Το να μη ξερει καθε μαρκα τι περιεχει ειναι πολυ λογικο, ουτε ειναι υποχρεωμενος αλλα κατα τη γνωμη μου θα μπορούσε πολυ απλα να σε ρωτησει 2-3 πληροφοριες π.χ τι συστατικα περιπου εχει, να δει και την εικονα του σκυλου και να μην ειναι τοσο απολυτος. Και αν στην απορριψει ή σου προτείνει κάποια να το κάνει εμπεριστατωμενα.
πχ εμενα ο γιατρος οταν με ρωτησε και του ειπα δινω τη ταδε τροφη, μου λεει δε τη ξερω και απλα με ρωτησε καποια πραγματα, τι εχει πρωτο συστατικο κ.τ.λ και απο τη στιγμη που ο μικρος φαινοταν υγειης, τριχωμα τελειο και οι εξετασεις του καλες κ.τ.λ δε τον ενδιεφερε η μάρκα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Η royal έχει μεγαλώσει εκατομμύρια σκύλους παγκοσμίως και προσωπικά θεωρώ πως η απαξίωσή της από μερικούς βασίζεται καθαρά στο marketing κάποιων άλλων εταιρειών που για χάριν πωλήσεων βαφτίζουν ψάρι τα πίτουρα.
Αν θέλετε διαβάστε αυτό το άρθρο, πιστεύω θα σας λυθούν πολλές απορίες και σίγουρα θα σας δημιουργηθούν νέες.

Το ιδανικό φυσικά είναι μόνοι μας να φτιάχνουμε το φαγητό του σκύλου μας, γνωρίζοντας τα υλικά που βάζουμε μέσα.
Αυτό όμως δυστυχώς προϋποθέτει γνώση των υλικών που απαιτούνται για μια ισσοροπημενη διατροφή και φυσικά χρόνο.

Iwanna-Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2017
19
10
37
Η royal έχει μεγαλώσει εκατομμύρια σκύλους παγκοσμίως και προσωπικά θεωρώ πως η απαξίωσή της από μερικούς βασίζεται καθαρά στο marketing κάποιων άλλων εταιρειών που για χάριν πωλήσεων βαφτίζουν ψάρι τα πίτουρα.
Αν θέλετε διαβάστε αυτό το άρθρο, πιστεύω θα σας λυθούν πολλές απορίες και σίγουρα θα σας δημιουργηθούν νέες.

Το ιδανικό φυσικά είναι μόνοι μας να φτιάχνουμε το φαγητό του σκύλου μας, γνωρίζοντας τα υλικά που βάζουμε μέσα.
Αυτό όμως δυστυχώς προϋποθέτει γνώση των υλικών που απαιτούνται για μια ισσοροπημενη διατροφή και φυσικά χρόνο.
Νομίζω πως καλύτερα δεν μπορούσες να μου τα πεις...η αλήθεια είναι πως η οικογένεια μου μεγάλωσε όλα τα σκυλιά μας με Royal χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι τα βαθιά γεράματα...Απλά με προβλημάτισε το ότι όλοι λέγανε πως ναι η Royal πριν χρόνια ήταν κορυφαία. ..αλλά τώρα με τη πάροδο του χρόνου έχουν βγει καλύτερες τροφές με καλύτερα συστατικά. ..σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου..:love:(y)

• Like
Reactions: Yorkaddict

Iwanna-Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2017
19
10
37
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!με βοηθήσατε πολύ να ξεκαθαρίσω τι είναι καλύτερο για τη κοκονιτσα μου!!!:p

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Απλά με προβλημάτισε το ότι όλοι λέγανε πως ναι η Royal πριν χρόνια ήταν κορυφαία. ..αλλά τώρα με τη πάροδο του χρόνου έχουν βγει καλύτερες τροφές με καλύτερα συστατικά.
Όντως τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πάρα πολλές νέες σκυλοτροφές.
Το θέμα που προβληματίζει εμένα είναι πως οι περισσότερες ισχυρίζονται πως περιέχουν συστατικά τέτοια και σε τέτοιες ποσότητες (συγκριτικά) που η όποια σύγκριση με την royal είναι εξαρχής καταδικασμενη. Χώρια η τιμή.
Κάποια στιγμή δηλαδή αρχίζεις να σκέφτεσαι πως δεν μπορεί η mitsosfoods πχ (που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της) να σου προσφέρει καλύτερα συστατικά (στην ετικέτα) και ταυτόχρονα να έχει τη μισή τιμή από μια τροφή εταιρείας με 10πλασια χρόνια εμπειρίας, έρευνας και εξέλιξης. Φαίνεται δηλαδή πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και ταυτόχρονα φυσικά έχουμε τους πετσοπαδες που όποια καινούργια σκυλοτροφη φέρνουν την παρουσιάζουν σαν "τέλεια" και αυτές που παλαιότερα ήταν εξίσου "τέλειες" στα νιάτα τους, τις έχουν πίσω πίσω στο ράφι και τις έχουν στο "φτύσιμο".
Ε, κάπου μπάζει η όλη ιστορία και φυσικά στη μέση είμαστε όλοι εμείς και τα σκυλιά μας.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Υπαρχει και αυτο το σαιτ που συγκρινει τροφες και συστατικα. Θεωρω ειναι αρκετα χρησιμο δες ΕΔΩ.
Αυτό το site όπως και αυτό και άλλα παρόμοια, δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από μια σύγκριση ετικετών. Συγκρίνουν δηλαδή τους ισχυρισμούς κάθε εταιρείας για το εκάστοτε προϊόν.
Είναι σαν ένα περιοδικό αυτοκινήτου να κάνει σύγκριση αυτοκινήτων μιας κατηγορίας χωρίς να δοκιμάσει τις επιδόσεις των αυτοκινήτων ή την ιπποδύναμή τους ή την οδική τους συμπεριφορά, αλλά να γράψει ό, τι τους πει η κάθε εταιρεία.
Δεν θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν γινόταν χημική ανάλυση κάθε σκυλοτροφης, ώστε να βλέπαμε αν όντως περιέχονται τα συστατικά και στις ποσότητες που ισχυρίζονται;

• Like
Reactions: medusa

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Οι κτηνίατροι δεν ξέρουν:
α) από φυλές!
β) από τροφές.

Στο θέμα φυλή και τροφή ο κτηνίατρος είναι τόσο σχετικός όσο φιλόζωος είναι. Η γνώση του στο κομμάτι απορρέει απ' την εμπειρία του απ' τα δικά του ζώα και τις περιπτώσεις που έχει δει στο γιατρείο του. Επομένως, το αν ξέρει ή όχι μια τροφή είναι λίγο πολύ άσχετο. Αν σου έλεγε για περιστατικά πελατών με τη συγκεκριμένη θα είχε κάποιο νόημα. Επίσης αν μόνο απ' τη μάρκα χωρίς να ξέρει συστατικά κατέληξε ότι είναι κακή λίγο κουλό φαίνεται. Τέλος πως ακριβώς συνέδεσε το πρόβλημα στο αυτί με τη διατροφή; Υπήρχε και κάποιο άλλο σύμπτωμα, ή αντίδραση; Κάποια αγωγή έδωσε; Γιατί αν ναι απλουστεύεται το πράγμα. Αν ακολουθήσεις την αγωγή με τη διατροφή που δίνεις τώρα και περάσει το πρόβλημα τότε μπορεί να συνδεέεται, ή μπορεί και όχι.

Edit: Εξαιρούνται οι περιπτώσεις των θεραπευτικών τροφών, εκεί πάμε σε άλλη κατηγορία.

• Like
Reactions: Penguin

Iwanna-Nala

Member
9 Σεπτεμβρίου 2017
19
10
37
Οι κτηνίατροι δεν ξέρουν:
α) από φυλές!
β) από τροφές.

Στο θέμα φυλή και τροφή ο κτηνίατρος είναι τόσο σχετικός όσο φιλόζωος είναι. Η γνώση του στο κομμάτι απορρέει απ' την εμπειρία του απ' τα δικά του ζώα και τις περιπτώσεις που έχει δει στο γιατρείο του. Επομένως, το αν ξέρει ή όχι μια τροφή είναι λίγο πολύ άσχετο. Αν σου έλεγε για περιστατικά πελατών με τη συγκεκριμένη θα είχε κάποιο νόημα. Επίσης αν μόνο απ' τη μάρκα χωρίς να ξέρει συστατικά κατέληξε ότι είναι κακή λίγο κουλό φαίνεται. Τέλος πως ακριβώς συνέδεσε το πρόβλημα στο αυτί με τη διατροφή; Υπήρχε και κάποιο άλλο σύμπτωμα, ή αντίδραση; Κάποια αγωγή έδωσε; Γιατί αν ναι απλουστεύεται το πράγμα. Αν ακολουθήσεις την αγωγή με τη διατροφή που δίνεις τώρα και περάσει το πρόβλημα τότε μπορεί να συνδεέεται, ή μπορεί και όχι.

Edit: Εξαιρούνται οι περιπτώσεις των θεραπευτικών τροφών, εκεί πάμε σε άλλη κατηγορία.
Καλησπέρα. ..στο γιατρο πήγαμε γιατί είχε δει ότι την ενοχλούσε το ένα αυτί της και μετά από 3 μερες είδα χειροτέρεψε αρκετά (πολύ ερεθισμενο..κόκκινο. .γδαρμενο και με περίεργη οσμή.)οπότε μετά από κάποιες εξετάσεις που τις έκανε είδε πως έχει έξω ωτιτιδα και μου είπε για 5 μέρες να ακολουθήσω μια θεραπεία...Μετά από αυτό εγώ τον ρώτησα από ότι το έπαθε και μου είπε είναι πολλοί οι παράγοντες ακόμα και αλλεργία..μετά με ρώτησε αν της δίνω κάποια τροφή με κοτοπουλο..και ειπα πώς πρόσφατα άλλαξα ξηρή τροφη και έτσι φτάσαμε στο ερώτημα που μου δημιουργηθηκε..δεν μου είπε ότι η ωτιτιδα προκλήθηκε από την τροφή. ..Απλά μου είπε πως κακώς άλλαξα γτ είναι πολύ καλή τροφή η Royal και πως την n&d δεν την ξέρει. .το Pet Shop από την άλλη λέει τα αντίθετα. ..πως η n&d είναι εξαιρετικη και την τρώνε πολλά σκυλάκια ευχάριστα χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα και η συγκεκριμένη με το αρνι και το μυρτιλο που πηρα κάνει καλό στο εντερακι...για αυτό και πήρα την πρωτοβουλία και γράφτηκα στο site να μου πείτε την άποψή σας και κατά πόσο τις γνωρίζετε τις συγκεκριμενες τροφες. ..σορρυ αν έγινα κουραστική...:confused:(n)

• Like
Reactions: Grifos

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Εγώ χρησιμοποιούσα royal και δεν είχα κανένα θέμα. Το αρνητικό για μένα ήταν ότι ειναι λίγο ακριβή λόγο ονόματος...

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
39
Αρα σε ρωτησε για κοτοπουλο που η rc που εδινες πριν ειχε κοτοπουλο μεσα και οδη το ειχες σταματησει

• Like
Reactions: Grifos