Salospir


christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι αν μπορείτε να βοηθήσετε. Εχω ένα bull terrier 10 μηνών, 24 κιλά και του δίνω με την υπόδειξη της κτηνιάτρου salospir των 80γρ 3 χάπια την ημέρα για ένα μήνα. Είναι η τρίτη μέρα που τα παίρνει αλλά τον είδα σήμερα αρκετά πεσμένο και αδιάθετο και έκανε διάρροιες και τις 3 φορές που βγήκαμε για βόλτα. Τα χάπια αυτά τα παίρνει για ένα πρόβλημα που υποψιαζόμαστε ότι έχει στα πόδια του.
Τον έχω πάει σε 4 διαφορετικούς κτηνιάτρους και στην πανεπιστημιακή κλινική στη Θεσσαλονίκη για να κοιτάξω μήπως έχει δυσπλασία και δε θέλει να περπατάει στη βόλτα και επειδή όταν τρέχει λίγο το πετάει το ένα του πόδι και κουράζεται εύκολα.
Βγάλαμε ακτίνες και οι γιατροί λένε ότι δεν έχει δυσπλασία αλλά δεν έχει και τέλεια διαμορφωμένα άκρα και ότι δε μπορούμε σ αυτην την ηλικία να βγάλουμε συμπεράσματα και θα πρέπει να περιμένουμε τους 15 μήνες.
Ένας γιατρός μας έδωσε χάπια χονδροϊτίνη αλλά δεν του έδωσα όλο το κουτί μ αυτά που διάβασα στο ιντερνετ γι αυτά τα χάπια.
Αυτή η κτηνίατρος που μου είπε για τα salospir τα δοκίμασε σε ενα άλλο σκυλί και ειχαν αποτέλεσμα όπως είπε.

Θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ πολύ.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.822
5.052
patra
grdane.blogspot.com
τα χαπια χονδροιτινης... τα εκανες στην ακρη παρα την υποδειξη του γιατρου.... απλα και μονο επειδη εχεις διαβασει... γι αυτα....
τα σαλοσπιρ τα ξερεις?
τι εχεις διαβασει γι αυτα???
η γνωμη οποιου και να ειναι δεν παυει να ειναι γνωμη ερασιτεχνη...
μπροστα σε ιατρικα ζητηματα η γνωμη των κτηνιατρων ειναι παντα καλυτερη... απο την στιγμη που μπορεις και να διασταυρωνεις επιστημονικες αποψεις ακομα καλυτερα....
μην βασιζεσαι τοσο πολυ στην γνωμη μερικων εμπειρικα εξειδικευμενων η ξερολων οπως εμεις....
αν αποφασιζεις μονος-η να σταματας θεραπειες κτηνιατρων και να δοκιμαζεις αλλες... το φορουμ δεν μπορει να βοηθησει ιδιαιτερα....
και καποιοσ να γνωριζει του λειπουν στοιχεια ...
οπως... ποιο το προβλημα ακριβως... τι παρουσιαζει... αν κουραζεται.. αν ποναει...αν μπορει να κανει ολες τις κινησεις... κλπ...
στην πανεπιστημιακη κλινικη τι ακριβως ειπαν?
 




blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Το salospir είναι η πολύ γνωστή ασπιρίνη, η μόνη διαφορά τους από την απλή ασπιρίνη είναι ότι πρόκειται για εντεροδιαλυτά δισκία. Εκτός από την χρήση τους στην καρδιολογία όπως είπε ο vasgial λόγω της αντιθρομβωτικής του δράσης (χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις στηθάγχης, εμφράγματος του μυοκαρδίου, μετά από τοποθέτηση stent και επέμβαση bypass), έχει επίσης και αντιπυρετικές, αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Τώρα όσον αφορά το πρόβλημα που έχει ο σκύλος σου δεν ξέρω, σίγουρα η αναλγητική και αντιφλεγμονώδης δράση του θα τον βοηθήσει, αλλά ειδικός να σου απαντήσει είναι μόνο ο κτηνίατρος που τον παρακολουθεί και ξέρει το πρόβλημα του σκύλου και τον λόγο που του τα χορήγησε.
 


blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Να πω ότι στους ανθρώπους ορισμένες φορές μπορεί να προκαλέσει γαστροραγίες, δεν ξέρω όμως εάν ισχύει αυτό και για τους σκύλους, πάντως καλό θα ήταν να προσέχεις τα κόπρανα του σκύλου και αν παρατηρήσεις μαύρα (και όταν λέω μαύρα, εννοώ κατάμαυρα-πίσσα), να επισκεφτείς οπωσδήποτε τον κτηνίατρο σου.
 




blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Από το Εθνικό συνταγολόγιο : [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]AKETYΛOΣAΛIKYΛIKO OΞY Acetylsalicylic Acid
Eνδείξεις: Πόνοι μικρής ή μέτριας έντασης μη σπλαχνικής προέλευσης, όπως π.χ. κεφαλαλγίες, νευραλγίες, μυαλγίες, οδονταλγίες. Eπίσης μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε μετεγχειρητικούς ή μετατραυματικούς πόνους ή και σε καρκίνο, πριν καταφύγει κανείς σε ναρκωτικά αναλγητικά. Eμπύρετες καταστάσεις. Διάφορα φλεγμονώδη νοσήματα, κυρίως ρευματικός πυρετός και ρευματοειδής αρθρίτιδα νέων και ενηλίκων. Για τη μείωση των κινδύνων από θρομβωτικά επεισόδια (τέτοια επίδραση δεν έχει αποδειχθεί στις γυναίκες).
Aντενδείξεις: Γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος εν ενεργεία, ιστορικό αιμορραγιών του πεπτικού, βαριά ηπατική ανεπάρκεια, αιμορραγικές καταστάσεις (λ.χ. αιμορροφιλία), ηπαρινοθεραπεία, υπερευαισθησία στα σαλικυλικά ή σε άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη (υπάρχει διασταυρούμενη ευαισθησία σε μερικά άτομα).
Aνεπιθύμητες ενέργειες: Oι συχνότερες είναι από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, έμετοι, δυσπεπτικά ενοχλήματα, καύσος, άλγη, επιγαστρική δυσφορία σε ποσοστό 10-30%. Mικροαιμορραγία εκ του πεπτικού αναφέρεται σε ποσοστό μέχρι 70%, που σε χρόνια λήψη του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε σιδηροπενική αναιμία. Πεπτικό έλκος και μαζική αιμορραγία αναφέρονται επίσης μετά από μακροχρόνια λήψη υψηλών κυρίως δόσεων.
Aλλεργικές εκδηλώσεις, με ή χωρίς κνίδωση και κρίση βροχικού άσθματος. Eμβοές ώτων, εξανθήματα ποικίλου τύπου και σπάνια αναφυλακτικές αντιδράσεις με αγγειοοίδημα και καταπληξία, ιδιαίτερα σε άτομα με ιστορικό αλλεργικών εκδηλώσεων. Mέτρια έως σοβαρή ηπατική βλάβη, ιδιαίτερα στη χρόνια χορήγηση σε πάσχοντες από νοσήματα του συνδετικού ιστού. Σε τοξικές δόσεις μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας, μεταβολική οξέωση, αναπνευστική αλκάλωση, υποπροθρομβιναιμία, συγχυτικά φαινόμενα, λήθαργο.
Aλληλεπιδράσεις: Eνισχύει τη δράση των κουμαρινικών αντιπηκτικών, των από του στόματος υπογλυκαιμικών και την τοξική δράση της μεθοτρεξάτης (αμεθοπτερίνης). Mειώνει την ουρικοαπεκκριτική δράση της προβενεσίδης και σουλφινυπυραζόνης, τη νατριοδιουρητική της σπειρονολακτόνης και φουροσεμίδης καθώς και τα επίπεδα στο αίμα άλλων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών (διφλουνιζάλης, ιβουπροφαίνης, κλπ.). Mε οινόπνευμα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών από το γαστρεντερικό σωλήνα. Στεροειδή και οξινοποιητικοί παράγοντες (π.χ. βιταμίνη C) αυξάνουν τα επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα, ενώ αλκαλοποιητικοί (π.χ. διττανθρακικό νάτριο) τα μειώνουν. H μετοκλοπραμίδη ευνοεί την απορρόφησή του.
O συνδυασμός ακετυλοσαλικυλικού οξέος και κορτικοειδών αυξάνει τον κίνδυνο εξελκώσεων από το γαστρεντερικό σωλήνα. Tα σαλικυλικά μειώνουν το χρόνο ημίσειας ζωής της κρυσταλλικής πενικιλλίνης G.
Προσοχή στη χορήγηση: Σε διαταραχή της ηπατικής ή νεφρικής λειτουργίας, παιδιά ή ηλικιωμένα άτομα (είναι περισσότερο ευαίσθητα σε τοξικές επιδράσεις), κύηση, γαλουχία, ανεπάρκεια σε G-6-PD. Nα αποφεύγεται η χορήγηση του φαρμάκου σε παιδιά κατά τη διάρκεια επιδημιών από ιούς (γρίππη, ανεμευλογιά) (αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης συνδρόμου Reye. Bλ. επίσης αλληλεπιδράσεις). Για αποφυγή κινδύνου μετεγχειρητικής αιμορραγίας το φάρμακο θα πρέπει να διακόπτεται ολίγες ημέρες προεγχειρητικά. Nα αποφεύγεται κατά τη διάρκεια του 1ου και 2ου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Xορήγηση υψηλών δόσεων τις τελευταίες εβδομάδες μπορεί να προκαλέσει παράταση της εγκυμοσύνης αλλά και ανωμαλίες στο έμβρυο. Σε θηλάζουσες μητέρες έχουν αναφερθεί περιπτώσεις δηλητηριάσεως των βρεφών.
Δοσολογία: Ως αναλγητικό και αντιπυρετικό, γενικά σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών: 300-900 mg κάθε 4-6 ώρες. Mέγιστη ημερήσια δόση 4g. Σε παιδιά κάτω των 12 ετών: ως αναλγητικό 10-15 mg/kg ανά 4ωρο έως 60 mg/kg/24ωρο. Σε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα 80 mg/ kg/24ωρο σε 4-6 δόσεις. Δεν συνιστάται ως αντιπυρετικό.
Ως αντιφλεγμονώδες: Eνήλικοι και έφηβοι 4-8g/24ωρο, διαιρεμένο σε 4-6 δόσεις. Παιδιά άνω των 25 kg δόση 100-150 mg/kg/24ωρο, και κάτω των 25 kg 100 mg/kg/24ωρο, διαιρεμένη σε 4-6 δόσεις στην αρχή της θεραπείας (2-3 ημέρες) και μειούμενη ανά εβδομάδα κατά 25% περίπου, μέχρις ότου μειωθεί στο 50% της αρχικής δόσης, έτσι ώστε τα επίπεδα του φαρμάκου να διατηρούνται σε 20-30 mg/ 100 ml. Για προφύλαξη από θρομβώσεις, εγκεφαλικό θρομβοεμβολικό (μόνο σε άνδρες) και παροδικά ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, δόση 125-325 mg/ 24ωρο με ή χωρίς διπυριδαμόλη (βλέπε και ενδείξεις).
Παρεντερικά χορηγείται με τη μορφή της ακετυλοσαλικυλικής λυσίνης, ενδομυϊκά ή ενδοφλέβια ή και στάγδην έγχυση σε ισότονο διάλυμα δεξτρόζης ή χλωριούχου νατρίου σε δόση 0.5-2 g/24ωρο και σε παιδιά κάτω των 6 ετών σε δόση 10-25 mg/ kg/24ωρο.
[/FONT]
 




vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Αυτα που θα διαβασεις στα διαφορα forum και στο Intrnet διαφερουν πολυ απο την πραγματικοτητα και για να κατασταλαξεις σε υγιες συμπερασμα πρεπει να περασεις απο πολλα φιλτρα την οποια αναρτηση. Γνωμη μου ειναι να εμπιστευτεις το γιατρο αφου πρωτα σε ενημερωσει για τις τυχουσες παρενεργειες της θεραπειας. Πως αποφασισες να μην του δωσεις τα χαπια που σου προτεινε ο γιατρος στιριζομενος σε κατι που διαβασες στο νετ που μπορει να το ειχε γραψει ο καθε ασχετος; Αν δεν εχεις αποτελεσμα παρε και αλλη γνωμη, γιατρου παντα. Οτι και αν ακουσεις εδω θα βασιζεται σε προσωπικες εμπειριες που μπορει μεν να σε βοηθησουν αλλα παλι μπορει και να μπερδευτεις περισσοτερο. Οτι και συμβουλη ακουσεις πρωτου εφαρμωσεις οτιδηποτε να το συζητησεις με το γιατρο σας.
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλο θα ηταν για την υγεια του κουταβου σου να ακους τον κτηνιατρο σου και οχι το ιντερνετ που ο καθενας
μπορει να γραφει οτι του κατεβει. Αν δεν σε καλυπτει ο κτηνιατρος που σου ειπε για την χονδροιτινη
επισκεψου και δευτερο και τριτο αν χρειαστει. Μην δινεις χαπια στο σκυλο που μπορει να τον βλαψουν και
να του προκαλεσουν αλλα προβληματα.
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Είναι απο εκτροφείο ο κούκλος?
Θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με τον εκτροφέα για να σου πει τη γνώμη-εμπειρίες του?
 


christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Τα χάπια χονδροϊτίνης τα κόψαμε γιατί ένας άλλος κτηνίατρος μας είπε ότι τα συστατικά αυτά υπάρχουν και στην τροφή του (acana puppy jr). Όσοι γιατροί είδαν τις ακτίνες του μου είπαν ότι δε φαίνεται να έχει δυσπλασία αλλά ούτε έχει και τα τέλεια άκρα και ότι αν δεν κλέισει τους 15 μήνες δε μπορούν να είναι σίγουροι γιατί είναι ακόμα μικρός. Και στην πανεπιστημιακή κλινική μας είπαν το ίδιο πράγμα.
Το θέμα είναι ότι εγώ που είμαι καθημερινά μαζί του βλέπω ότι όταν θα τρέξει λίγο και θα κουραστεί αρχίζει να πετάει λίγο το δεξί πίσω πόδι, να τρέχει σαν λαγός και μετά από λίγη ώρα να πέφτει κάτω εξαντλημένος. Για παράδειγμα παίζει ποδόσφαιρο με 6-7 παιδάκια στη γειτονιά και ενώ στην αρχή τρελαίνεται να κυνηγάει την μπάλα μετά από λίγο απλά περπατάει σιγά σιγά. Θέλει να τρέξει αλλά κάτι τον εμποδίζει.
Εγώ φοβάμαι μήπως πονάει και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θέλω να το ξέρω για να μπορέσω να βρω και μια λύση.
Ο κάθε γιατρός θέλει να δώσει τα δικά του σκευάσματα χωρίς να είναι σίγουρος για το τι έχει το σκυλάκι μου. Και το θέμα είναι ότι ο ένας κατηγορέι τον άλλον και έτσι δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό.
Μου είπαν ότι μπορεί να φταίνε οι βιταμίνες που του είχε δώσει ο πρώτος κτηνίατρος που το πήγα όταν ήταν κουτάβι γιατί του έδινα καλή τροφή και δε χρειαζόταν κάτι εξτρά. Ύστερα o γιατρός που μου έδωσε την χονδροϊτίνη μου είπε να την δώσω προληπτικά.
Εγώ μένω έξω από Θεσσαλονίκη και εδώ οι κτηνίατροι δεν έχουν ξαναδεί bull terrier κι αυτό με προβληματίζει γιατί δε θέλω να κάνω πειράματα στο σκύλο μου. Βρήκα έναν κτηνίατρο στην Αθήνα που ασχολείται μόνο με bull terrier και του έστειλα τις ακτίνες. Αυτός μου είπε ότι από τις ακτίνες δε φαίνεται κάτι αλλά μπορεί με την κλινική εξέταση να φανεί κάτι άλλο. Αν ξέρει κανένας κανέναν καλό γιατρό στη Θεσσαλονίκη που να ξέρει από αυτήν τη ράτσα, ας μου πει.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο σας.
 


christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Επίσης οι γονείς του δεν είχαν πρόβλημα δυσπλασίας, ούτε τα αδέρφια του.
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Του εχεις κανει αλλες εξετασεις? θα τα συνεχισεις τα salospir? Μηπως θα ηταν καλυτερο μεχρι να βρεις
καποιον αλλο γιαρο να μην τον φορτωνεις φαρμακα τζαμπα?
Υπαρχουν παιδια απο Θεσσαλονικη που φανταζομε μπορουν να σου συστησουν καποιο κτηνιατρο.
 




christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Του εχεις κανει αλλες εξετασεις? θα τα συνεχισεις τα salospir? Μηπως θα ηταν καλυτερο μεχρι να βρεις
καποιον αλλο γιαρο να μην τον φορτωνεις φαρμακα τζαμπα?
Υπαρχουν παιδια απο Θεσσαλονικη που φανταζομε μπορουν να σου συστησουν καποιο κτηνιατρο.
Πήρα σήμερα τηλέφωνο την κτηνίατρο και της είπα για τις διάρροιες και ότι είναι αδιάθετος τις 2 τελευταίες μέρες και μου είπε να τα σταματήσω για 4 μέρες να δούμε αν φταίνε τα χάπια ή αν φταίει η ζέστη.
Τη ρώτησα και για το τρίχωμα που παρατήρησα ότι τις 2 τελευταίες μέρες πέφτει (τον χαϊδεύω και γεμίζει το χέρι μου τρίχα) και μου είπε ότι είναι η εποχή του.
Τι να πω ελπίζω να μη φταίνε τα χάπια.

Όταν λες άλλες εξετάσεις τι εννοείς? Έχουμε κάνει αιματολογικές, κλινική εξέταση και ακτινογραφίες. Χρειάζεται κάτι άλλο?
 


christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Το φαντάστηκα γι'αυτό ρώτησα.
Δεν είναι συνηθισμένο φαινομενο σε ΒΤ.
Κι εγώ έτσι ξέρω. Πόσο μάλλον να εμφανιστεί από 4 μηνών που παρατήρησα εγώ στον δικό μου ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τα ποδαράκια του. :(
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Γενικη αιματος, βιοχημικες, καλαζαρ, ερλιχιωση, να τον εχουν ακροαστει στην καρδια.
Δηλαδη ενα πληρες τσεκ απ. Μπορει να μην φταει η δυσπλασια για το οτι κουραζεται
αλλα κατι αλλο.
 


christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Γενικη αιματος, βιοχημικες, καλαζαρ, ερλιχιωση, να τον εχουν ακροαστει στην καρδια.
Δηλαδη ενα πληρες τσεκ απ. Μπορει να μην φταει η δυσπλασια για το οτι κουραζεται
αλλα κατι αλλο.
Δεν έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα υγείας. Έχουμε κάνει κάποιες εξετάσεις αίματος και ακρόαση της καρδιάς, αλλά θα φροντίσω να κάνουμε και τις υπόλοιπες που μου γράφεις. Αν γνωρίζει κανένας κάποιον καλό κτηνίατρο στη Θεσσαλονίκη ας μου δώσει τα στοιχεία του.
 


G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Τα σαλοσπίρι προφανώς στα έδωσε για να μην γίνεται αντιληπτή η κούραση του σκύλου. αντιφλεγμονώδη-> δεν γίνεται φλεγμονή-> δεν πονάει το πόδι του-> συνεχίζει να τρέχει!
Όσο για τη χονδροιτίνη δεν έπρεπε να τη σταματήσεις! Εγώ που έχω βρογχοφλεγμονή της επιγονατίδας πρέπει να πέρνω τέτοια χάπια! Βέβαι είναι πολύ βαριά!!!
Το πρόβλημα ίσως να είναι βιοχημικό! Υπάρχει μία περίπτωση υπερπλασίας του μυ λόγω ενίσχυσης της μεταβολικής οδού του γαλακτικού οξέος.
Κατά την αερόβια αναπνοή η δραστηριότητα των μυών επιφέρει την παραγωγή του γαλακτικού οξέος, το οποίο είναι ο λόγος που νιώθουμε κούραση μετά από έντονη άσκηση.
Η πιθανότητα να είναι κάτι τέτοιο είναι μικρή. Δεν ξέρω πως μπορείτε να το διαπιστώσετε... ίσως με βιοχημικούς δείκτες...
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.322
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc