Scalibor και περίεργη παρενέργεια...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω που τον πηγα χτες στον κτηνιατρο επεμενε να του βαλω το σκαλιμπορ. Οταν του ειπα οτι δεν θελω να του βαλω σκαλιμπορ γιατι εχω ακουσει για διαφορες παρενεργειες με διαβεβαιωσε οτι στα τοσα χρονια πειρας του ποτε δεν εχει δει σκυλο με προβλημα απο το σκαλιμπορ....

Μου φαινεται πρεπει να αλλαξω κτηνιατρο επειγοντως!
Δεν ειναι λογος να αλλαξεις γιατρο κατα την γνωμη μου...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Hopsi το πιο ανθεκτικο δερμα ειναι στην πλατη(ακομη και τα δερματινα μπουφαν η οι καναπεδες μονο απο αυτο φτιαχνονται,τραγικο αλλα ετσι ειναι).
Τωρα για το scalibor και ολα τα υπολοιπα,οι περισσοτερες παρενεργειες παρατηρουνται στα νευρα(δηλητηριο νευρων ειναι) και στα νεφρα τα οποια το επερξεργαζονται,οτι ειναι βλαβερο για εναν οργανισμο(π.χ.τσιμπουρια) ειναι σιγουρα και για αλλους,λιγο η πολυ.
Και εκανα στον εαυτο μου μια ερωτηση,ολα αυτα που ραντιζουν τα φυτα και τα φρουτα και λενε οτι δεν πειραζουν,γιατι μας λενε να τα πλενουμε πρωτα?και γιατι δεν λεγονται βιολογικα?και γιατι δεν ζει κανενα εντομο πανω σε αυτα?
και να προσεχετε οσοι εχετε ψεκασει τον σκυλο σας η του εχετε λουρακι,μην τον βαζετε στο κρεββατι και μην αφηνετε παιδακια να τον χαιδευουν.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
και να προσεχετε οσοι εχετε ψεκασει τον σκυλο σας η του εχετε λουρακι,μην τον βαζετε στο κρεββατι και μην αφηνετε παιδακια να τον χαιδευουν.
Γινεται αυτο βρε Ηλια? Εγω απλα αποφευγω να αγγιζω το scalibor. Δεν θα χαιδεψω ομως το σκυλι μου? Δεν θα ανεβει στα επιπλα? Δεν θα την χαιδεψουν παιδακια στην βολτα-ακομα και η αδερφη μου?:|

Οσοι εχουν σκαλιμπορ στα σκυλια τους δεν νομιζω να τα εχουν σε ...αποσταση:rolleyes:.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.803
4.109
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
:eek:

...και κανένας μας δεν πέθανε ακόμα? ;)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μα δεν πεθαινεις,απλα εχεις περιεργη συμπεριφορα,απαθεια,μελανχολια,ισως περισσοτερα νευρα και τετοια,αλλα σε μερικα χρονια δεν θα ξερεις απο που,και αντε τα φαρμακα ισως δεν το κανουν απο μονα τους αλλα κανουμε και αλλες καταχρησεις,να λιγο αεροζολ,να λιγο λιπασμα,να λιγο καυσαεριο,βαλε και το τσιγαρο:)D:(:mad:).
Μηπως θα επρεπε να βαλουμε καποια μετρα στην μοντερνα ζωη μας?
Η μηπως υπαρχει καποιος που λεει οτι αυτα ολα ειναι και υγιεινα?
Αλλα αυτα τα φαρμακα επηρεαζουν δεν σκοτωνουν το ξαναλεω αλλα επηρεαζουν ειδικα το νευρικο συστημα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
:p:pνα τι φταει κι εχω νευρα τελευταια στο φορουμ....:D:D:D:D:D
( συγνωμη ηλία σήμερα από το πρωί είχα ορεξη για πειραγματα....):p

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
:p:pνα τι φταει κι εχω νευρα τελευταια στο φορουμ....:D:D:D:D:D
( συγνωμη ηλία σήμερα από το πρωί είχα ορεξη για πειραγματα....):p
Καλά έτσι και βρεις και καμιά επιστημονική τεκμηρίωση σε αυτό σε κερνάω και Orijen :) (νάνε στα ελληνικά για να το δώσο στην γυναίκα μου και να πώ "ή εσύ φταίς ή το scalibor" )

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχα :D
Κι εγω εχω νευρα τελευταια και μαλλον φταινε τα αντιπαρασιτικα και των δυο σκυλιων μου. Ασε που η μια κοιμαται και μαζι μου! Φαντασου τι δοση παιρνω!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Γελατε ωρε κλεφτοπουλα?εσεις που υποτιθετε προσεχετε τα σκυλια σας?εσεις που μιλατε για παπι μαιλς,και για ΒΥΒ?δηλαδη αν γελατε εσεις με αυτα τοτε ο πετ σοπας γιατι θα πρεπει να αισθανεται τυψεις?
Αλλα γελατε επειδη τα λεω εγω,αν σας τα πει ο γιατρος σας τοτε δεν θα γελατε,αλλα δεν τα λεει,ετσι κανουν και οι δικοι μας γιατροι παρε φαρμακα κοσμε παρε κανουν καλο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχα :D βρε Ηλια, δεν αμφιβαλλουμε οτι ειναι ετσι οπως τα λες, αλλά βρηκαμε ευκαιρια να ευθυμησουμε λιγο :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ωραία.... επειδή και εγώ έχω απίστευτα νεύρα αυτές τις μέρες λέω να της βάλω την αμπούλα από Δευτέρα.... μια το κοπάνημα στο κεφάλι μια τα γεννητούρια με τα γατιά μια που δεν είμαι και πολύ ήσυχο παιδάκι θα αρπάξω κανέναν καμιά ώρα και δεν είμαστε για τέτοια.... θα περάσουν οι μέρες που θα πάει.....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν ειπε καποιος να μην βαζετε,αλλα τουλαχιστο να προσεχετε της οδηγιες χρησης του,οταν λεει μεσα οτι καλα ειναι οταν κολυμπαει το σκυλι να το βγαζετε γιατι σκοτωνει τα ψαρια και οτι υπαρχει στο νερο,η οταν το πεταξετε παλι λεει οχι στο νερο γιατι κινδυνευει ο υδροφορος οριζοντας,η οταν λεει δοκιμαστε το πρωτα στο δερμα,η παρακολουθηστε την πρωτη εβδομαδα το σκυλι σας,αυτα δεν τα λεει για πλακα,και δεν ειναι απλες και σπανιες παρενεργειες,εμφανιζονται πολυ τακτικα,και το εχω ξαναπει οποιος αμφιβαλει ας το φορεσει για κανα 2-3 μερες (γιατι καποτε καποιος εδω μεσα ειχε πει οτι ολα τα φαρμακα γραφουν για παρενεργειες αλλα ειναι σπανιες)να δουμε τι θα παθει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν είχες γράψει αυτό από χθες πιστεύεις ότι η αντίδραση των υπολοίπων θα ήταν η ίδια ή διαφορετική;

Σαφώς και κάθε τι που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να το κάνουμε ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή του!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Φοιβο αν δωσεις στα Γεμανικα σκαλιμπορ και παρενεργειες θα σου βγαλει ολοκληρα κατεβατα,ειχα πει και παλαιοτερα ολα με μετρο.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
και το εχω ξαναπει οποιος αμφιβαλει ας το φορεσει για κανα 2-3 μερες (γιατι καποτε καποιος εδω μεσα ειχε πει οτι ολα τα φαρμακα γραφουν για παρενεργειες αλλα ειναι σπανιες)να δουμε τι θα παθει.
Ηλια δεν εχει νοημα να φορεσουμε το σκαλιμπορ εμεις γιατι πολυ απλα δεν ειμαστε σκυλια. Αλλιως δρα πανω τους,αλλιως θα δρασει πανω μας και παει λεγοντας. Το οτι ειναι κτηνιατρικο και οχι για καθε χρηση σημαινει κατι.;)

Δεν αμφισβητω αυτα που λες περι παρενεργειων αλλα δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλο.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
παντως αν θυμαμαι καλα(γιατι εφαγε σουτο μετα απο το νευρολογικο σοκ της μικρης και την υστερια της μεγαλης, εμου δλδ) ελεγε να μην ακουμπαμε κ πολυ πολυ το σκυλο με σκαλιμπορ.

τυχαιο; δε νομιζω!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Οταν βαλαμε σκαλιμπορ στο ζωντανο'' μετα απο 2 ωρες ηταν σαν τον bob marley!:D:maria:
Φοβερα ενοχλημενο ειχε σπασμους κουνωντας το πισω ποδι του οπως και εντονη φαγουρα και οταν πηγε να σηκωθει παραπατουσε σα μεθυσμενο:confused: και χειροτερα ακομη αφου το σκαλιμπουρ ειχε αρχισει να επηρεαζει το νευρικο του συστημα οποτε το βγαλα...
Ρωτησαμε τον γιατρο αν καναμε καλα που το βγαλαμε και απτα συπτωματα που του αναφεραμε μας ειπε οτι αν δε το βγαζαμε το σκυλακι δε 8α τη γλυτωνε!!!:eek::eek:Γιαυτο προσοχη οσον αναφορα τα σκυλια μας γιατι η προστασια ειναι και η καταστροφη μας καμια φορα...

Last edited: