Scalibor πληγη

frankidem

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
66
0
Παιδια καλησπερα φοραγα στο κουταβι μου scalibor και μολις ανακαλυψα οτι του εχει κανει πληγη και κοκκινισμα κατω απο τον λαιμο του .Φυσικα αμεσως το εβγαλα μολις το ανακαλυψα το εβγαλα .Μηπως πρεπει να κανω και κατι αλλο καποιο φαρμακο ισως για τις πληγες ?για να ανακουφιστει?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
μήπως οι πληγές αυτές είναι απ το ξύσιμο?ερεθισμένο κλπ?
ο δικός μου είχε ερεθιστεί εκεί κάτω απο τον λαιμό απ το ξύσιμο αλλά μου είπε ο κτηνίατρος να μην του βάλω τίποτα
και αμα δω και χειροτερεύουν τα πράγματα να του το βγάλω τελείως..τώρα όμως είναι μια χαρά!δεν τον αφήνω να ξύνεται εκει πέρα
και το φοράει κανονικά!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Μπορείς να του κάνεις πλύσεις με Hibitane scrub αν έχεις ή αν μπορείς να βρεις. Να κάνει λίγο αφρό, να το αφήσεις 1-2 λεπτά και να το ξεβγάλεις πολύ καλά. Ανά μία ώρα θυμάμαι σε αντίστοιχη περίπτωση. Καλή θα ήταν και καμμία αντιβιωτική αλοιφή αλλά δεν θυμάμαι να σου πω ποιά. Βέβαια, θα πρέπει να ρωτήσεις και τον γιατρό σου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πιθανότατα είναι από ερεθισμο από το σκαλιμπορ και μετα το ξυσιμο το εκανε χειροτερο.
Συμβουλεψου πρωτα τον κτηνιατρο.
Με ένα ψαλιδακι κοβεις τις τριχες γυρω από την πληγη (αν ειναι μακριές).
Καθαριζεις και απολυμαινεις με betadine.
Βαζεις αλοιφη Celestoderm-V with Garamycin που την παιρνεις από κανονικο φαρμακειο.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Το παθαινουν πολλα σκυλακια με το σκαλιμπορ,πιστευω αυριο το πολυ μεθαυριο θα εχει φυγει απο μονη της η φαγουρα κ το ερεθισμα...ασε το σκαλιμπορ να ξεθυμανει λιγο αυτες τις μερες κ ξαναδοκιμασε να το βαλεις σε 3-4 μερες ,αν το ξαναπιασει φαγουρα μαλλον θα εχει αλλεργια στο συγκεκριμενο κολλαρο κ θα πρεπει να χρησιμοποιεις αλλους μεθοδους προστασιας.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
το έπαθα κι εγώ με το scalibor
τον ιούνιο, μετα τρεις μηνες, εμφανιστηκε σημαδι στον μολοσσο, το εβγαλα το πεταξα φοραει κιλτιξ τωρα , εξσποτ αμπουλα ( καλυπτει και την σκνιπα) και σπρευ σιτρονελας......
το ίδιο σημαδι εμφανιστηκε στο ντογκο... πριν καμμια δεκαπενταρια μερες, το έβγαλα το πεταξα και από αυτόν...
τα άλλα σκυλια το φορανε κανονικα χωρις πρόβλημα.
χωρις καμμία θεραπεία σε καμμια 10ρια μερες θεραπευτηκε απο μονο του... και στις 2 περιπτωσεις

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Και εγω το αγορασα τσαμπα το scalibor,ξυνοταν και παραπατησε μετα απο 4-5 ωρες και το εβγαλα.Καλα που σκεφτηκα να το βαλω την ημερα για να τον παρακολουθησω αλλιως θα μπορουσε να κανει ζημια στο κουταβι.Επισης το ειχα αφησει να ξεθυμανει 2-3 μερες.Το ξαναεβαλα μετα απο 1 εβδομαδα αλλα ξυνοταν παλι και το εβγαλα.Τελικα το εβαλα στην συσκευασια του και εβαλα ταινια για να μην αεριζεται μηπως το χρησιμοποιουσα αργοτερα αλλα δεν το ξαναεβαλα,μου εδωσε ο κτηνιατρος το Bolfo της Bayer για μικροσωμους σκυλους αλλα ουτε και με αυτο ακομα ξυνοταν σαν τρελο,ο κτηνιατρος μου'πε ας ξυνεται βαλτο.Τελικα το εβγαλα και αυτο και πηρα το σπρευ Frontline αλλα τον εχω ψεκασει μονο 1 φορα γιατι καθε μερα παιζει και βρεχεται στα χορτα σαν τρελο.
Πιστευω οτι με 1 αμπουλα Advantix θα ξεμπερδεψω,απλα απεφυγα να του βαλω αμπουλα επειδη ηταν 2,5-3 μηνων,τωρα ειναι 5,5.Ολο αυτο το διαστημα ομως μεχρι να βρω τι να βαλω και ελπιζοντας να ανεχτει καποιο κολλαρο ο σκυλος ηταν απροστατευτος και του ειχα βρει 2-3 ψυλους ανα διαστηματα.Τσιμπουρι δεν εχω βρει πανω του γιατι ειναι και κοντοτριχος.Φοβαμαι μην εχει κολλησει κατι απο τους ψυλους γιατι πριν 2-3 μερες εγινε το εξης.Τον ειχα βγαλει βολτα το βραδυ και επειδη τρωει απο κατω συνεχεια οτι βρει σε 1 φαση αρπαξε 1 μικρο κοκκαλο,οχι μυτερο αλλα μεχρι να του ανοιξω το στομα να το βγαλω απο την μανια του το καταπιε ακομα πιο γρηγορα.Τον μαλωσα πετωντας τον πιο περα και αρχισε να πνιγεται.Ευτυχως δεν επαθε κατι αλλα αμεσως μετα ξερασε μια πολυ μικρη ποσοτητα μαζι με 1 πολυ μικρο σκουληκι περιπου 1 cm μηκος.Ηταν πανω στα χορτα και ηταν λιγο σκοτεινα.Δεν νομιζω να ξερασε το κοκκαλο δεν ειμαι σιγουρος και δεν ξερω αν το σκουληκι ηταν πανω στο κοκκαλο,δεν αποκλειεται.1 φιλος που ηταν μπροστα μου ειπε οτι μπορει να ειναι ταινια και διαβασα στο internet σχετικα.Του εχω δωσει ομως Milbenax που υποτιθεται οτι τον καλυπτει.Αν ειχε ταινια δεν θα φαινοταν στα κοπρανα του?Δεν εχει καποιο αλλο συμπτωμα...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το είχε πάθει και ο Dexter όταν ήταν ακόμα κουτάβι. Κι εκείνου (πήγα να γράψω κι εμένα, αλλά τη γλίτωσα :D) του πέρασε σε ελάχιστες μέρες, λιγότερες και από 10 χωρίς καμία θεραπεία. Αν όμως βλέπεις να επιμένει ή να χειροτερεύει ο ερεθισμός, σίγουρα μια βόλτα στο γιατρό δεν βλάπτει.
Πάντως ο Dexter δεν έχει ξαναβάλει scalibor από τότε, οπότε δεν ξέρω αν θα επέμενε το πρόβλημα αν ξαναδοκίμαζα.

russellKind με μπέρδεψες... Τι σχέση έχει το σκουλήκι με το scalibor ή έστω με το bolfo?
Όπως και να'χει θα σου πρότεινα πάντως να μιλήσεις με τον γιατρό σου για το περιστατικό.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Το είχε πάθει και ο Dexter όταν ήταν ακόμα κουτάβι. Κι εκείνου (πήγα να γράψω κι εμένα, αλλά τη γλίτωσα :D) του πέρασε σε ελάχιστες μέρες, λιγότερες και από 10 χωρίς καμία θεραπεία. Αν όμως βλέπεις να επιμένει ή να χειροτερεύει ο ερεθισμός, σίγουρα μια βόλτα στο γιατρό δεν βλάπτει.
Πάντως ο Dexter δεν έχει ξαναβάλει scalibor από τότε, οπότε δεν ξέρω αν θα επέμενε το πρόβλημα αν ξαναδοκίμαζα.

russellKind με μπέρδεψες... Τι σχέση έχει το σκουλήκι με το scalibor ή έστω με το bolfo?
Όπως και να'χει θα σου πρότεινα πάντως να μιλήσεις με τον γιατρό σου για το περιστατικό.

Ναι,δεν εχει σχεση,παρασυρθηκα και βγηκα off topic.Δυστηχως ο κτηνιατρος που τον παω λειπει απο 9-27 Αυγουστου και δεν ξερω αν θα μου βγει σε καλο αν παω σε αλλο κτηνιατρο γιατι δεν ξερω ποιον να εμπιστευτω.Στην περιοχη μου υπαρχουν τουλαχιστον 3-4,πιστευω να βρω καποιον απο αυτους να τον παω,δεν εχω κανει κατι.Μεχρι τις 27 μεσολαβουν 2 εβδομαδες ρε γαμωτο.Αν γινοταν αυτο πριν 3-4 ημερες θα προλαβαινα να τον παω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
off topik...
πριν πόσο καιρό έχεις δώσει το milbemac???
an κοντεύει μήνας δεν πειραζει να δωσεις ένα χαπι ακόμα και να περιμένεις να γυρισει ο κτηνίατρος.....

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Tον ειχα παρει τηλεφωνο και μου ειπε οτι το δινουμε καθε 4 μηνες δηλαδη πρεπει να του το δωσω αρχες Σεπτεμβρη γιατι το 1ο το δωσαμε 2 μηνων.Μου φαινεται μεγαλο το διαστημα...Επισης θυμαμαι σε 1 αλλο θεμα το milbemax αλλοι κτηνιατροι το προτειναν καθε 2 μηνες η καθε 3.Καθε μηνα απ'οτι ξερω το δινουν βορεια Ελλαδα που ειναι μεγαλυτερος ο κινδυνος.Πιστευω οτι αναλογα το βαρος του σκυλου δινουμε και τα αναλογα mg του χαπιου αλλα πως υπολογιζουμε το διαστημα που μεσολαβει?

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
egv to είπα δεδομενου οτι παρατηρησες σκουλήκι....
και ο γιατρος σου λείπει... οποτε αν περασε μήνα δινεις ένα χαπι ακόμα..... και μετα ρωτας τον γιατρο και ακολουθεις οδηγιες.....

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Oσον αφορα το scalibor, εμεις δεν φοραμε...
Κατοπιν συστασης της γιατρου μας, αμπουλα advantix καθε μηνα και ψεκασμα ανελιπως καθε απογευμα με citronella.
Επισης μου ειπε για ετησιες προληπτικες εξετασεις καθε χρονο....