Shakira black edition

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ουφ! Καλημέρα σας!
Το χθεσινό ήταν λίγο απογοητευτικό. Γαύγιζε όποτε άκουγε τα άλλα σκυλιά ή ήχους από το δρόμο. Παρ'ότι είχα κατεβάσει τα πατζούρια ώστε να μη βγαίνει έξω, έδινε ρεσιτάλ εντός σπιτιού.
Την απομόνωσα σε ένα δωμάτιο και όταν άκουσα να γαυγίζει σαν να θέλει να βγει έξω, το κακό είχε ήδη γίνει. Και χοντρό και ψιλό και μάλιστα σε ποσότητα να φαν κι οι κότες.
Τα μάζεψα και την άφησα ελεύθερη να κοιμηθεί μαζί μας. Την ακουμπούσα με το χέρι μου για να νιώθει ασφάλεια και ψιλοηρέμησε αν και έριχνε γαυγίσματα που και που μέχρι να της πω ok.

Τα προβλήματα έχουν ως εξής:

1. Τα έχει κάνει δύο φορές εντός σπιτιού, μία χθες το μεσημέρι και μία τα ξημερώματα παρά τις 4 βόλτες που την έβγαλα. Εκτός από τσίσα δεν έχει κάνει τούρτες έξω ούτε μου δίνει (ακόμα) το σύνθημα ότι θέλει να βγει. Σπίτι πλέον δεν την έχω δει να κάνει κίνηση για μαρκάρισμα, αλλά το έκανε δύο φορές χθες στην ταράτσα και τις δύο άκουσε ΜΗ και σταμάτησε.
2. Γαυγίζει σε περαστικούς και ξέρω ότι αυτό θα καταλαγιάσει το χειμώνα που δε θα βγαίνει συνεχώς στο μπαλκόνι. Θα είναι όμως λύση; Κατά τη διάρκεια της μέρας τη διορθώνω σε κάθε γαύγισμα, αλλά τη νύχτα μου είναι πολύ δύσκολο να μείνω ξύπνια κάνοντας το ίδιο πράγμα..
3. Το τρίτο και λιγότερο σημαντικό μιας και είναι αυτοκαθαριζόμενη είναι ότι αφήνει υπολείμματα αίματος επειδή στειρώθηκε λίγο πριν τον οίστρο της. Είναι φυσιολογικό φαντάζομαι, αλλά μήπως πρέπει να ρωτήσω πόσο καιρό διαρκεί ή αν πρέπει να πάρει κάποια επιπλέον φαρμακευτική αγωγή;
4. Έχει να φάει από προχθές το πρωί εκτός από το λίγο που ασχολήθηκε με το κόκκαλο. Το φαγητό της το μαζεύω σε 15-20 λεπτά αν δεν το αγγίζει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ο σκύλος είναι στρεσσαρισμένος όπως είναι απόλυτα λογικό. Γι αυτό και δεν τρώει. Όταν αρχίσει να τρώει κανονικά θα είναι ένα σημάδι ότι αρχίζει και προσαρμόζεται στην νέα κατάσταση.
Αυτή η νευρικότητα που νοιώθει αντανακλάται και στα γαβγίσματα σε ότι ακούσει ακόμα και με κλειστή την βεράντα και στις ανάγκες της που της κάνει και μέσα.
Για το αίμα δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό γιατί σε μία σκύλα δική μου που είχα στειρώσει δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Καλό θα ήταν να γίνει μια ερώτηση σε κτηνίατρο.
Κάνε υπομονή και συνέχισε να την καθησυχάζεις όποτε γαβγίζει , επίσης δούλεψε την σχέση σου μαζί της, κούραζε την με μεγάλες βόλτες και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα βελτιώνονται τα πράγματα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Αίμα από το πιπί της φαντάζομαι? Περίεργο μου ακούγεται.
Από την τομή? Δύσκολο κι αυτό γιατί κλείνουν σχετικά γρήγορα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, βασικά είναι σαν τελειώματα περιόδου, χρώματος καφετί και βλενώδη. Η τομή έγινε με πλαστική και εκτός του ότι είναι λίγο πρησμένο το σημείο, δεν έχει κανένα θέμα.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Για το αίμα ρώτα το γιατρό.

Τα υπόλοιπα είναι απολύτως φυσιολογικά. Θα χρειαστεί κάποιο χρόνο να προσαρμοστεί, μην απογοητεύεσαι.
Crate έχεις;

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Επίτηδες δεν πήρα γιατί πίστευα ότι δε θα χρειάζεται. Μετά το χθεσινό όμως άρχισα να το σκέφτομαι..Τουλάχιστον θα μπορώ να ελέγχω την ανάγκη της.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Να την χαίρεσαι την ομορφη!!!
Δεν μπορεσα να σου γράψω χτες και σε ειχα στο νού μου πώς πάτε με την κουκλάρα!!!
Από ό,τι ακουω πάντως θέμα προσαρμογής εχει, που ειναι απολυτα νορμάλ!

Και δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι την αποκαθηλωση του bull terrier.!
Αν σου πειράξει το "δειλινο", θα σου φερω εγώ όσα θες... είναι επεκτατικό φυτό και εχει γεμίσει ο κήπος μου

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
χαχα Σ' ευχαριστώ ghelly!

Χάζευα και crate τώρα και με έλουσε κρύος ιδρώτας, αλλά αν συνεχίσει έτσι θα είναι μάλλον αναπόφευκτο. Το τελευταίο δίωρο έχω κλείσει μπαλκονόπορτες κι έχει λιώσει στον ύπνο στα πόδια μου. Ε βέβαια αφού όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκε, τώρα έχει κλατάρει η γουρούνα και ροχαλίζει κιόλας.

DSCN3680.jpg

Την κατάφερα να φάει και λίγο αλέθοντας ελάχιστο κοτοπουλάκι με την τροφή της, λάδι και νερό και ανακατεύοντάς το μείγμα με την υπόλοιπη τροφή. Αν και μου είπαν να μην της κάνω πολλές ατασθαλίες γιατί μετά θα κακομάθει και δε θα τρώει σκέτη ξηρά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ε τη μοσχάρω ύπνο που ρίχνει!

Αντε, τώρα πάρε σερί όοοοοοολα τα θέματα που εβλεπες απλά ως μελλοντική γονιός σκύλου και γράφε εμπειρίες!!! :rolleyes:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Γιατί καλέ; Μ' αρέσουν ακόμα τα ΒΤ! Ίσως στο μέλλον όταν θα έχω σπίτι με αυλή να κάνω και αυτήν την κίνηση. Γιατί κουτάβι μέσα στο σπίτι ΔΕ μπαίνει.

Η αποκαθήλωση έπρεπε να γίνει για ευνόητους λόγους. Να μην παινέψουμε το σπίτι μας; Αρκούδα είναι, οι φίλοι μας τη φωνάζουν Godgilla ή Charizard!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Μόλις συνηθίσει το καινούργιο περιβάλλον βουρ για λιιιιγο αδυνάτισμα!

Πάντως δεν φαίνεται για 7 ετών!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Έχει χάσει ήδη 4-5 κιλά λόγω στείρωσης και στη φώτο που είναι ξαπλωμένη φαίνεται στην κοιλιά της το σημείο που είναι πρησμένο. Τρώει γύρω στο μισό κιλό ξηρά τη μέρα.

Αδυνάτισμα με λιγότερη τροφή και περισσότερη άσκηση; Σκέφτομαι όταν συνηθίσουμε η μία την άλλη να την τρέχω τα πρωινά.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μίλησα με την κτηνίατρο σήμερα. Μου είπε ότι από αυτούς τους λεκέδες μάλλον έχει κολπίτιδα και πρέπει να της συνεχίσω την αντιβίωση, την οποία από λάθος συνεννόηση σταματήσαμε πριν καλά καλά την αρχίσουμε. Επειδή σκέτη ξηρά δεν ακουμπάει προς το παρόν και πρέπει να τρώει για την αγωγή, θα βρει τη χαρά της η κυρία με πατέ και μαγειρευτό. Εγώ βέβαια πετάω και ξηρά μέσα και την αλέθω με τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.

Κατά τα άλλα μετά το προχθεσινό περιστατικό με το λέρωμα είναι μια χαρά και δεν έχει λερώσει, ούτε όταν την αφήσαμε μόνη της στο μπαλκόνι. Έχει αρχίσει να προσαρμόζεται και να μας συνηθίζει πάντως και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό. Αυτό που όπου πάμε μέσα στο σπίτι μας ακολουθεί από πίσω είναι λογικό φαντάζομαι ε; Μου φαίνεται σαν να θέλει να νιώθει ασφάλεια κοντά μας.
Σήμερα ήπιαμε και τον πρώτο μας καφέ έξω. Τι χαρά!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Είναι λογικό να κοιμάται τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσες ώρες;;

Πέρα από τις βόλτες της, κάτι χάδια κατά τη διάρκεια της μέρας και κανένα μισάωρο παιχνίδι το βράδυ, την υπόλοιπη μέρα κοιμάται. Άντε να ξυπνήσει για να γαυγίσει σε κανέναν.

Δεν πρέπει να την κουράζω και να την τρέχω πολύ ακόμα λόγω της επέμβασης. Λέτε να φταίει και η αντιβίωση που παίρνει; Μεθαύριο κλείνει δύο βδομάδες από τη στείρωση και λέω σιγά σιγά να αρχίσω πιο εντατική άσκηση.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τρεξιματάκι στη βόλτα και περισσότερο παιχνίδι. Το παιχνίδι της είναι δαγκώματα βασικά. Στα μπαλάκια δε δίνει σημασία. Απλά κάνει άλματα για να δαγκώσει και δεν ξέρω αν πρέπει ακόμα. Μας είχαν πει λίγες μέρες να μην κάνει πολλές ταρζανιές.

Σε σχέση με τις 20 ώρες ύπνου, αυτό θα είναι πιο εντατική άσκηση!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
χαχαχαχα σαφώς θα είναι πιο εντατική η άσκηση....

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσετε σιγά σιγά! Μίλα και αν πρέπει με τον γιατρό να σου πει πότε θα μπορεί να προβεί σε διάφορες αθλοπαιδίες :)

Γενικότερα καλό θα κάνει στη σχέση σας το παιχνίδι! :)

Όσο για τον ύπνο... μιλάμε για πολύ ύπνο!!!!! Με όσα σκυλιά έχω συνυπάρξει ώωωωωωωρες ατέλειωτες ύπνου! Οπότε μου φαίνεται λογικό!