Shih tzu προβλημα στα ποδια..Παρακαλω ΒΟΗΘΗΣΤΕ!!!

Mary24

New Member
10 Δεκεμβρίου 2015
2
0
35
Καλησπερα. Εδω και οχτω χρονια περιπου ειμαι κατοχος ενος αξιαγαπητου και πολυ γλυκου θηλυκου shih tzu. Πριν 4 μερες παρατηρησαμε οτι το σκυλακι ετρεμε απο τη ραχη και κατω. Ηρθε και την ειδε κτηνιατρος και ειπε οτι εχει προβλημα στις αρθρωσεις των πισω ποδιων και οτι πρεπει να παρει αντιφλεγμονώδη για καποιες μερες και υστερα να δουμε. Τα πηρε για 2 μερες, μαζι με κατι ενεσεις που της εκανε και φαινοταν καλυτερα, αλλα σημερα αρχισε να κανει σαν να μην μπορει να ελεγξει τα πισω ποδια της και καποιες φορες σαν να μην την κρατουσαν. Επισης εκανε και διαρροια. Πηραμε τηλεφωνο το γιατρο και μας ειπε να συνεχισουμε να της δινουμε τα χαπια. Ωστοσο ηρθε και την ειδε και αλλος γιατρος, ο οποιος ειπε οτι μαλλον εχει καποιο προβλημα στη σπονδυλικη στηλη, της εδωσε κορτιζονη και neurobion και αυριο θα ξεκινησουμε να της τα δινουμε. Μηπως εχει αντιμετωπισει καποιος κατι αντιστοιχο και μπορει να βοηθησει στο τι πρεπει να κανουμε; Οντως η αγωγη με την κορτιζονη θα τη βοηθησει; Θα περπατησει παλι το σκυλακι μας κανονικα, οπως παλια; Σας ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων :(:(

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
σιγουρα θα βοηθησει αμεσως η κορτιζονη ,,, και τα neurobion σε βαθος χρονου ... τωρα αν θα ξαναπερπατησει κανονικα εξαρταται απο την αιτια που το προκαλεσε,,, θελει χρονο και υπομονη να δρασουν τα φαρμακα,,, τωρα αν οι γιατροι δεν κατεληξαν στην ιδια αιτια,, και ακους ενα ""μαλλον"" , , , ξαναψαχτο αν δεν φανει βελτιωση ..

• Like
Reactions: Orilis

Mary24

New Member
10 Δεκεμβρίου 2015
2
0
35
@ferozasea Σε ευχαριστω παρα πολυ. Σκεφτομαι να περιμενω να δω πως θα παει με την κορτιζονη και το neurobion αυτες τις μερες και υστερα σιγουρα θα το ξαναψαξω. Ωστοσο εχω μπερδευτει γιατι ενω ο ενας γιατρος ειπε οτι εχει προβλημα στις αρθρωσεις, ο αλλος ειπε οτι ειναι μαλλον νευρολογικο. Και δεν θελω να της δωσω καποια αγωγη που δεν θα την βοηθησει σε τιποτα και θα ειναι για αλλη ασθενεια. Την αγαπαω τοσο πολυ και ειναι τοσο καλο σκυλακι και οταν την βλεπω ετσι μου ραγιζει η καρδια. Ας ελπισουμε να πανε ολα καλα.:(

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Προσοχή με ην κορτιζόνη. Τείνει να καλύπτει το όποιο πρόβλημα!
Επόμενο βήμα είναι να δείτε αν αυτό που προκαλείται είναι νευρολογικό ή θέμα σπονδύλων!

• Like
Reactions: ghelly

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο ορθοπεδικό γιατρό πριν καταλήξεις σε κάποια αγωγή.

• Like
Reactions: ghelly

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Σε κάθε περίπτωση θέλει περιορισμό και ακινησία - θα στο είπαν οι γιατροί φαντάζομαι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν θα έπρεπε να γίνουν ακτινογραφίες για να φανεί το θέμα στις αρθρώσεις ή ανάλογες εξετάσεις για την περίπτωση που είναι όντως νευρολογικό;
Και αν είναι νευρολογικό τω όντι, ο χρόνος που χάνεται ως την ασφαλή διάγνωση πώς επιδρα;

Alepoudaki

New Member
5 Ιανουαρίου 2016
4
0
44
Σχεδόν το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το δικό μου σκυλάκι είναι σιχτσου 5 χρονών και είχε τα ίδια συμπτώματα με το δικό σου ...του έδωσε ο γιατρός κορτιζόνη αρχή σε να περπατάει να τρέχει όλα καλά μόνο να ανέβει στον καναπέ δεν μπορούσε και εκεί που ήταν όλα καλά ξαφνικά δεν μπορεί να περπατήσει παραλυσε στα πισω πόδια ..μας είπαν ρηξη δισκου..δυστυχώς δεν έχει καθόλου αισθητικοτητα και μας δίνουν 10% με επέμβαση να περπατήσει. ..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Σχεδόν το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το δικό μου σκυλάκι είναι σιχτσου 5 χρονών και είχε τα ίδια συμπτώματα με το δικό σου ...του έδωσε ο γιατρός κορτιζόνη αρχή σε να περπατάει να τρέχει όλα καλά μόνο να ανέβει στον καναπέ δεν μπορούσε και εκεί που ήταν όλα καλά ξαφνικά δεν μπορεί να περπατήσει παραλυσε στα πισω πόδια ..μας είπαν ρηξη δισκου..δυστυχώς δεν έχει καθόλου αισθητικοτητα και μας δίνουν 10% με επέμβαση να περπατήσει. ..
Ποιος γιατρός?

Alepoudaki

New Member
5 Ιανουαρίου 2016
4
0
44
Ακτίνα βγάλαμε είπε ότι ο ένας δίσκος είναι πιο στενός και πιέζει τον ν.μυελό .... Τώρα θα τον πάμε στο ΑΠΘ μας είπαν να τον δει νευροχειρουργος. ..λόγω γιορτών όμως λείπει ο γιατρός. ..έχει όρεξη τρωει αλλά κακά εδώ και τέσσερις μέρες δεν έχει κάνει και Ανυσηχω. .πήρα τηλ τον γιατρό κ μου είπε ότι στα παραλυτα σκυλάκια μόλις γεμίσει το έντερο βγαίνουν μόνα τους..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Δεν μπορεί να κάνει κακά γιατί πονάει. Ο πρώτος κτηνίατρος σας είχε πει ότι το σκυλί δεν πρέπει να τρέχει, δεν πρέπει να πηδάει και ότι χρειάζεται την περισσότερη δυνατή ακινησία και μόνο έξω κουβάλημα για κατούρημα για τουλάχιστο 2 εβδομάδες? Και ότι η πιο επικίνδυνη φάση που χρειάζονται περιορισμό είναι μόλις μόλις σταματήσει ο πόνος και πάρουν θάρρος, μετά τις κορτιζόνες?
Το ΑΠΘ είναι καλή περίπτωση γιατί φαίνεται ότι έχουν πολλά τέτοια περιστατικά και εμπειρία σε αυτό.

Alepoudaki

New Member
5 Ιανουαρίου 2016
4
0
44
Ο πρώτος μας είπε να μην κουράζεται. .Οπότε τον ανέβαζα στο κρεβάτι αγκαλιά τον κατεβάζα αγκαλιά σκάλες αγκαλιά. Για τσισα αγκαλιά μέχρι την πανα..δεν μου είπε μόλις πάρει τα πάνω του να τον έχω σε περιορισμό .σήμερα π μίλησα με τον δεύτερο μου έδωσε τα tramal Sr 50...