Καλησπέρα σε όλους. Το όνομα μου είναι Μαργαρίτα και είμαι καινούργιο μέλος. ελπιζω να είστε όλοι καλά και εσείς και τα σκυλοπαιδάκια μας. Αντιμετωπίζουμε ενα πρόβλημα τον τελευταίο καιρό και ευελπιστώ να βρω κάποιες ιδέες στην αγαπητή αυτή κοινότητα. Εχω ένα maltese - griffon αρσενικό, στειρωμένο, πεντέμιση χρονών και παρα κάτι 6 κιλά. Το τελευταίο διάστημα ( πριν τα χριστούγεννα) παρατηρησα οτι είχε φύγει ( αποκολληθεί, οχι σπάσει) ένα του νύχι.. ο κτηνιάτρος το θεωρηση τυχαίο, ασήμαντο γεγονός, κάπου θα πιάστηκε, καπου θα τραβηχτηκε κτλ και ειπε να μην κανουμε τιποτα. λιγες μέρες μετά που τον πήγα για κούρεμα, είδε και η κομμώτρια μας οτι ΟΛΑ τα νύχια στη βάση τους, είχαν πρόβλημα...οχι όλα στον ιδιο βαθμό αλλά στο σύνολο τους. μετά απο κάποιες μέρες, εφυγαν με τον ίδιο τρόπο αλλα δυο νύχια ( όλα απο το αριστερό δεξί ποδαράκι) και μάλιστα ένα απο αυτά καποια στιγμη αιμοράγησε αρκετά. Αλλάξαμε κτηνίατρο, ο καινουργιος μας έκανε εξετάσεις βιοχημικές, αίματος κτλ...επίσης για λεισμανίαση που βγήκε και αυτη αρνητική..μας ειπε οτι υποψιάζεται ανοσολογικό θέμα και μας παρέμπεμψε σε μια δερματολόγο-κτηνίατρο που όντως διέγνωσε ενα σπάνιο αυτοάνοσο συνδρομο, με το όνομα συμμετρικη λυκοειδής ονυχοδυστροφια. προσβάλλει όλα τα νύχια, προκαλώντας φλεγμονή στη βάση ( συνυπαρχει συχνά βακτηριδιακή λοιμωξη), συνεπως όλα θα πέσουν με τον ίδιο τροπο που εφυγε και το πρώτο. τα επόμενα που θα βγουν θα ειναι κοντά, ανωμαλα, δυστροφικά και ποιος ξερει τι αλλο. προς το παρον δεν υπαρχει θεραπεία για τη νοσο, ειναι μια χρονια παθηση και μπορουμε μονο να την καταστειλουμε και να την ελέγξουμε με αντιβιοτικα σε συνδυασμό με συμπλήρωματα ω3 και βιοτινη, βιταμινες κτλ...εγινε και βιοψια - χειρουργειο για το θεμα, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σε ένα μηνα. Αυριο ξεκινάμε την θεραπεία μας ( vibramycin 25mg πρωι - βραδυ) σε συνδυασμό με νικοτιναμιδη και wederm συμπλήρωμα...εχω τρομερό άγχος για το πως θα πάει και επίσης, επειδή ειναι σπανιο σύνδρομο, δεν γνωρίζω κανέναν που να το έχει αντιμετωπισει στο παρελθόν..αν κάποιος απο εσάς έιχε τετοιο θεμα, οποιαδήποτε πληροφορία θα μας έκανε καλό.. προς το παρόν ο Ερμής ειναι καλα, δεν φαινεται να πονάει ιδιαίτερα και αυτό ειναι και το μονο που με παρηγορει...σας ευχαριστω ολους πολύ και συγγνώμη για το σεντόνι...