SOS Αιμορραγία

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Μολις τον εφερε ο μπαμπας μου απο την βολτα και κατι πατησε και τρεχει αιμα απο το πατουσακι του. Στην αρχη δεν με αφηνε να το κοιταξω αλλα ειδα οτι εχει κανει μια αρκετα βαθια χαρακια στο μπροστινο ποδαρακι, μαλλον απο γυαλι. Τρεχει πολυ αιμα και το γλυφει ολη την ωρα. Τι να τον κανω? Να του βαλω εγω τίποτα πάνω? Τον ποναει, με το που κανει δυο βηματα να περπατησει κάθεται πάλι κάτω και συνεχίζει το γλύψιμο. Πιστευετε οτι χρειαζεται κτηνιατρο ή να τον περιποιηθω μόνη μου?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Bαλε λιγο παγο αν δεν σταματαει το αιμα κι αν εχεις την υποψια οτι εχει μεινει κομματακι μεσα στην πληγη και δεν σε αφηνει να το κοιταξεις, φορτωστε στον αυτοκινητο και να τον πατε τον κτηνιατρο οσο προλαβενεται. Κλεινουν σε λιγο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Αν και δεν με αφηνει να δω καλα, δεν νομιζω να εχει μεινει τιποτα μεσα. Απλα δεν σταματαει να το γλυφει και τρεχει ακομα αιμα

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Εχω αλλα φοβαμαι να του βαλω καποιο φαρμακο επειδη το γλυφει συνεχεια

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Βαλε και δεστο χαλαρα με εναν επιδεσμο. Και κατσε διπλα του και μην τον αφηνεις να το γλυφει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Να του βάλεις και να είσαι από πάνω του, μέχρι να απορροφηθεί ή να στεγνώσει, ώστε να μην το πειράξει.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Σταματησε το πολυ αιμα αλλα οχι τελειως, περπαταει μεσα στο σπιτι και βγαζει ελαχιστο. Τον εχω βαλει να καθεται σε ενα σημειο αλλα θελει να το γλυφει επιμονα. Αυτο ειναι καλο? Να τον αφησω ή μήπως το χειροτερευει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Να μην τον αφήσεις.
Προσπάθησε να σταματήσει το αίμα εντελώς και να στεγνώσει η περιοχή και στην συνέχεια, βλέποντας και κάνοντας.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
Βαλε αιμοστατικο τυλιξε το με γαζα και απο πανω φορεσε του ενα καλτσακι για μια -δυο μερες.
Και να εχεις το νου σου την πρωτη μερα δευτερη μερα,γιατι θα το γλυφει μεχρι να επουλωθει.
Το καθαριζει ετσι.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Βαλε αιμοστατικο τυλιξε το με γαζα και απο πανω φορεσε του ενα καλτσακι για μια -δυο μερες.
Και να εχεις το νου σου την πρωτη μερα δευτερη μερα,γιατι θα το γλυφει μεχρι να επουλωθει.
Το καθαριζει ετσι.
Ωχ να δουμε πως θα τα κρατησει ολα αυτα, θα πρεπει να ειμαι απο πανω του συνεχεια!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δεν σταματουσε το αιμα ολο το μεσημερι και εδειχνε να τον πονουσε. Κουτσαινε ή το κρατουσε στον αέρα. Πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε οτι σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά και μου είπε να μην το πειράζω και απλά να του βάζω μια αντιβίωση σε σπρευ. Του εβαλα και μου εσπασε τα νευρα μια ωρα, ηθελε να το γλιψει με το ζορι και εγω δεν το αφηνα. Τωρα εχει ξαπλωσει και δειχνει να μην τον ενοχλει, δεν το εχει ξαναγλειψει. Αλλα καλου κακου τον εχω διπλα μου και τον προσεχω. Γαζα του εβαλα αλλα την εβγαλα αμεσως γιατι κοντεψε να φαει ολο του το ποδι και φοβηθηκα μην γινει χειροτερα απο το ζορισμα που του εκανε.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Πάρε και βάζε του helixderm (από ανθρώπινο φαρμακείο) κάνει θαύματα στην επούλωση.
Απλά βρες τρόπο να μην την τρώει και να μη σου την γεμίσει σε όλο το σπίτι εκτός αν σου αρέσει το κόκκινο!

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ηδη εχει γινει το μισο σπιτι μπλε απο την αντιβιωση..:rolleyes: Θα δοκιμασω και αυτο που ειπες, ευχαριστώ!!!