Sos. Δερματικό πρόβλημα

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οταν μαθεις ακριβως τι εχει ο σκυλος σου ενημερωσε μας. Τι ακριβως ειναι και πως προκαλειται. Καλο ειναι να μαθαινουμε για να αποφευγουμε και να προλαμβανουμε.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω παλι θα την κανω την διαγνωση μου,εγω ρε παιδια το βλεπω για υγρα μπαταριας που η του τα εριξαν η κυλιστικε ο σκυλος εκει,ειναι η νεα φολα που λενε.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ήξερα ότι θα είχα μια τέτοια απάντηση.οκ!!!!!!!!!!
otan επειδη δεχεσαι μια κριτικη αυστηρη εστω.... προσπαθεις να μεταθεσεις το ζητημα αλλου ωστε να ασχοληθουν ολοι με κατι αλλο τετοιες απαντησεις θα παιρνεις.... για τα κομμενα αυτια υπαρχουν ενα σωρο θεματα... μπορεις να τα διαβασεις εκει θα βρεις και τις σοβαρες τοποθετησεις...

Το σκυλι θα γίνει καλά.Δεν μπορώ να πω ότι έγινε έγινε γιατί είναι ζωή και όχι καποιο μηχανημα που χάλασε απο λάθος δικό μου.αλλα ρε παιδια πραγματικα οποιον βλέπω και κόβει στα σκυλιά του ουρες και αφτια πραγματικα νιωθω οτι είμαι πολυ καλύτερος ιδιοκτητης απο κατι τετοιους.δλδ ελεος να πας να κοψεις στο σκυλι τα αφτια για να σου αρεσει σαν εμφανιση καλυτερα.ποσο .... μπορει να ειναι καποιος
το λαθος ειπαμε ειναι δικο σου... η αδιαφορια αλλων...
παντως ενας ενηλικας με δουλιες στο ντουμπαι... αν δεν ειναι σε θεση να γνωριζει οτι οι γονεις του δεν ειναι σε θεση να φυλαξουν το σκυλο του κι εκεινος τον αφηνει...
κατι δεν παει καλα...
Λίγες φορες εχω σχολιασει αρνητικα καποιον στην ζωη μου γιατι οπως ειχα γραψει σε ενα προηγουμενο ποστ

"Όλοι είμαστε σε μια σειρά και έχουμε σκατά ( συγνώμη για την έκφραση ) στην πλάτη μας. Κανείς όμως δεν κοιτάει τα δικά του αλλά του μπροστινού" το εχω κανει κανονα στην ζωη μου.ετσι ωστε να κοιταω τα δικα μου λαθη και αμα γινω ποτε ( που δεν θα γινω ουτε κανεις μας ) τελειος τοτε θα μπορω να σχολιαζω τους αλλους.αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ηταν πολυ εριστικος.Δεν θα το συνεχισω αλλο για αυτο το θεμα απαξιώ απλα.

Υ.Γ παιδια δεν απανταω ξανα σε αυτο το ποστ ο λογος ειναι οτι εκλεισε σαν θεμα.Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τις συμβουλες και υποσχομαι οτι θα τις κρατησω στην ζωη μου ετσι ωστε να μην κανω τα ιδια λαθη ξανα.και παλι σας ευχαριστω.καλη συνεχεια!!!!
μια και σαρεσει η αναφορα στα σκατα....

τα δικα μου φιλε μου τα λουζομαι και φροντιζω να μην τα επαναλαμβανω...
οταν ομως δειχνω στον μπροστινο μου τα δικα του κι εκεινος προσπαθει να με πεισει οτι δεν εγινε και τιποτε..
ε τοτε θελω να τον χωσω σε εναν βοθρο.... μηπως και καταλαβει περι τινος προκειται....

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Το σκυλι θα γίνει καλά.Δεν μπορώ να πω ότι έγινε έγινε γιατί είναι ζωή και όχι καποιο μηχανημα που χάλασε απο λάθος δικό μου.αλλα ρε παιδια πραγματικα οποιον βλέπω και κόβει στα σκυλιά του ουρες και αφτια πραγματικα νιωθω οτι είμαι πολυ καλύτερος ιδιοκτητης απο κατι τετοιους.δλδ ελεος να πας να κοψεις στο σκυλι τα αφτια για να σου αρεσει σαν εμφανιση καλυτερα.ποσο .... μπορει να ειναι καποιος
Ειλικρινά πάλι για άλλη μία φορά ο πονόψυχος εαυτός μου σιγομουρμούριζε στην αγανακτισμένη από τις εικόνες λογική μου "μα σκέψου αυτόν τον άνθρωπο που γύρισε και βρήκε το σκύλο έτσι" "μα..." "μα...", αλλά συγνώμη πάμε καλά...??

Συγκρίνεις μία ενσυνείδητη επιλογή ενός ιδιοκτήτη για το σκύλο του (όσο κι αν εχω τοποθετηθεί κατά του κοψίματος) με την πλήρη αδιαφορία τριών ενηλίκων ανθρώπων που οδήγησε ένα ζώο να έχει τέτοια εικόνα...???
Εκτός κι αν θεωρείς ότι χρειάζεται ειδικές γνώσεις από μέρους των φιλοξενούντων ή περισσότερο από 3 λεπτά επικοινωνίας εκ μέρους για να διαπιστωθεί ότι το σκυλί έχει πρόβλημα με την υγεία του και ότι πρέπει να πάει σε γιατρό άμεσα!!
Και εάν είχες μία δικαιολογία ή έστω ένα ελαφρυντικό μόλις το έχασες με αυτή την παιδιάστικη, μικροπρεπή και καθόλου αρμόζουσα ούτε στην ηλικία ούτε στην έννοια του "σωστού ιδιοκτήτη" τοποθέτηση και παραπλανητική σύγκριση... "να ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα λοιπόν"... εύγε!!

Πάντως αν το σκυλί ήταν κοντά στους γονείς σου και το φρόντιζαν όχι απλως ρίχνοντάς του ένα κομμάτι φαί, μόνο και μόνο η μικροαστική σκέψη του μέσου Έλληνα ότι μπορεί να έχει κάτι κολλητικό που να το μεταδώσει και σε αυτούς θα σε ενημέρωναν και θα το πήγαιναν σε ένα γιατρό. Επέτρεψέ μου λοιπόν να αμφιβάλλω για τις συνθήκες "φιλοξενίας" του σκύλου σου και για το κατά πόσο πήραν καν είδηση την κατάσταση του σκύλου σου...
Και η δική σου μικροπρεπής έως κατινίστικη συμπεριφορά να στρέψεις αλλού την αιχμή του δόρατος, αλλά και οι υπονούμενοι χαρακτηρισμοί μάλλον δε σε βοήθησε ιδιαίτερα στο θέμα του σκύλου σου ούτε σε έβγαλαν "καλύτερο αφεντικό"..... γιατί σκέψου πόσο .... είναι ο ιδιοκτήτης ενός ζώου που μοιάζει να σαπίζει ζωντανό.
Όσο κι αν έχω αντιπαρατεθεί με άλλα μέλη εδώ μέσα για το θέμα αυτό, χίλιες φορές το κομμένο αυτί παρά αυτή η κατάντια... έλεος!

Νίκος_Κρικ

Active Member
14 Ιουλίου 2009
36
0
Νίκαια
Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με άλλους γιατί σ καθε forum υπαρχουν τετοια ατομα απλα θα αναφερω τι μου ειπε ο ιατρος σημερα που με πηρε τηλεφωνο και ως εκει.

Το σκυλι τελικα εχει ψορα.μου εδωσε ενα φαρμακο νομιζω τακτ καπως ετσι και μου ειπε ανα σε 1 λιτρο νερο 4ml.σε ολο το σωμα του σκυλο και οταν βγαζει τριχα ξανα να ελαττώσω την δοσολογια στα 2ml.απο αιματολογικες ειναι ολα μια χαρα υγιεστατο.τον ρωτησα αν μπορω να φυγω και να το παρω διακοπες μια 2 εβδομαδες και μου ειπε απο την επομενη οχι τωρα.για να μην πειραζει τα καπαλα με το ποδι του αγορασα ενα κοκαλο να παιζουμε.

οποτε τωρα θελω να το κανω να νιωσει οτι ειμαι διπλα του και δεν θα το αφησω ξανα απο κοντα μου.δεν μπορω να πω "οτι εγινε εγινε" ακομα σκεφτομαι την μερα που μπηκα μεσα στο σπιτι και το ειδα ετσι κοντευα να παθω καρδια.αλλα ρε παιδια αληθεια τωρα ειναι 8 χρονων και δεν του ειχε συμβει ποτε τιποτα.τωρα εγινε αυτο που εγινε τι πρεπει να κανω τωρα.να παραδωθω στην αστυνομια η να αυτοκτονησω ηταν ενα τραγικο λαθος μου και το πληρωνω και ξερω οτι θα το εχω τυψεις σε ολη την ζωη μου αλλα σας παρακαλω μην πυροβολειτε αλλο....

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η ψωρα ειναι κατι συνηθες. Εμενα οταν ειχε παθει μου ειχε δοσει σεμπασιλ αραιωμενο με τον ιδιο τροπο. Μη λυπασαι το μειγμα, μπανιο κανονικα να του κανεις, μουσκεμα να σταζει.

Νίκος_Κρικ

Active Member
14 Ιουλίου 2009
36
0
Νίκαια
ναι και εμενα ετσι μου ειπε.απλα μου ειπε προσοχη στο κεφαλι και στα γεννητικα οργανα.αλλα μονο με αυτο το υγρο και θα περασει ???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Σαρκοπτική ψώρα;
Μεγάλη εντύπωση μου κάνει...συνήθως δεν εμφανίζεται σε αυτό το σημείο του σώματος!
Εχετε άλλα ζώα στο σπίτι; Γάτες; Αν ναι, θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουν και αυτά θεραπεία. Ηρθε σε επαφή με άλλα μολυσμένα ζώα; Είναι ιδιαίτερα κολλητική η ψώρα και δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση, να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με άλλα ζώα. Οπότε καλό θα είναι να μείνει περιορισμένος. Και αν θυμάμαι καλά, η ψώρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και για γυναίκες. Οπότε ενημέρωσε την μητέρα σου, ή οποιαδήποτε γυναίκα, βρίσκεται στο περιβάλλον του σκύλου. Αν χρειαστεί, ρώτα τον γιατρό σου σχετικά, γιατί δεν το καλοθυμάμαι.

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
τωρα εγινε αυτο που εγινε τι πρεπει να κανω τωρα.να παραδωθω στην αστυνομια η να αυτοκτονησω ηταν ενα τραγικο λαθος μου και το πληρωνω και ξερω οτι θα το εχω τυψεις σε ολη την ζωη μου αλλα σας παρακαλω μην πυροβολειτε αλλο....
Οχι ρε καλέ μου! Αλίμονο! Απλά next time βρες κάποιον άλλο να προσέχει το σκύλο οταν λείπεις! That's all! Κάποιον που να ξέρει τι να κάνει σε μια εκτακτη ανάγκη σαν και αυτήν! Μάλλον δεν τα πάνε και πολύ καλά οι δικοί σου με τα ζώα. Η γειτόνισσα μου όποτε φεύγει αφήνει το σκύλο της σε μένα ας πούμε. Ξερει οτι η μάνα της ειναι ικάνή όχι απλά να το αφήσει να πεθάνει απο ασιτία, αλλά να το ξεκάνει η ίδια! Οπότε ξέρει οτι
'Εκτωρας + Μανούλα της = Dead Dog Walking!

Εγώ τουλάχιστον αυτό σου λέω. Όσο για τα αυτιά / ουρές, είναι άλλη, μεγάααααααααααααααααααααααααλη κουβέντα. Ούτε κι εγώ θα έκοβα αυτιά / ουρές κλπ, αλλά ξεφεύγει απο το θέμα. Εν κατακλείδα: 1) Προσεχε που τον αφήνεις οταν λειπεις 2) Περαστικά και αγύριστα και άλλο κακό να μη σας βρει γιατί τα δερματικά είναι άστα να πάνε. Αν σε πιάσουν... δεν σ'αφήνουν!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σε μας μονο με σεμπασιλ περασε. Πηρε λιγο καιρο, περιπου 2 μηνες για να επανελθει καπως η γουνα αλλα ηταν σε πολυ μικροτερη εκταση σε πολλα και διαφορετικα σημειια. Ηταν σα να ειχε βουλες. Εμενα προχωρησε γιατι δεν της εβρισκαν την σωστη αγωγη. 11 χρονια πριν σου λεω τωρα.

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Σαρκοπτική ψώρα;
Μεγάλη εντύπωση μου κάνει...συνήθως δεν εμφανίζεται σε αυτό το σημείο του σώματος!
Εχετε άλλα ζώα στο σπίτι; Γάτες; Αν ναι, θα πρέπει απαραιτήτως να κάνουν και αυτά θεραπεία. Ηρθε σε επαφή με άλλα μολυσμένα ζώα; Είναι ιδιαίτερα κολλητική η ψώρα και δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση, να έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με άλλα ζώα. Οπότε καλό θα είναι να μείνει περιορισμένος. Και αν θυμάμαι καλά, η ψώρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και για γυναίκες. Οπότε ενημέρωσε την μητέρα σου, ή οποιαδήποτε γυναίκα, βρίσκεται στο περιβάλλον του σκύλου. Αν χρειαστεί, ρώτα τον γιατρό σου σχετικά, γιατί δεν το καλοθυμάμαι.
Καλά τα θυμάσαι mareco. Έτσι ειναι!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
εφοσον ειναι ψωρα... κι εδωσε τακτικ
μπανιο ανα 3ημερο κι οχι εβδομαδα ειναι σε πολυ προχωρημενη μορφη... μετα δυο εβδομαδες προχωρησε σε εβδομαδιαια μπανια κι επειτα αναλογα την ιαση αραιωσε τα κι αλλο
συζητησε με τον ιατρο σου να παιρνει και κατι για την φαγουρα ετσι ωστε να μην ξυνεται.. καλο το παιχνιδι αλλα μπορει να εχει φαγουρα κι οταν δεν εισαι εκει...
περαστικα του.....

για το μπανιιο...
διαλεξε ενα μεγαλο σφουγγαρι... και φτιαχνε το μιγμα σε εναν κουβα...
ρουφα με το σφουγγαρι το υγρο... και μετα ακουμπα πανω στην επιφανεια του ζωου.. και ζουλωντας το σφουγγαρι καταβρεχεις την περιοχη ξανα και ξανα μεχρι να ποτισει... επειτα... προχωρησε και βρεξε και το υπολοιπο δερμα του σκυλου...

Last edited: