SOS ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΜΕ ΕΡΛΙΧIΩΣΗ ΚΑΙ DIROFILARIA MAZI

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα σκυλιά αν χάσουν το φώς τους σε οικείο περιβάλλουν λειτουργούν άψογα και με την όσφρηση..:):)

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Τι εγινε με το σκυλι τελικα???

Η δικια μου ειναι καλυτερα, απο τις 20-8 που ειδαμε οτι εχει ερλιχιωση στη χρονια φαση, της αρχισα ομως κολλυριο για να μην τυφλωθει (tobrafen).

Απαντηστε μου!!

ΤΑΣΟΣ

Active Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Του κάναμε την Τριτη 2 ενέσες βιταμίνες και μια ενεση αναβολικο για να παράγει αιμοπεταλια αφου δεν ειχε καθόλου.Είναι καλύτερα και οι αιμοραγιες σταμάτησαν.Σημέρα θα τον δει η γιατρός και είναι να του κανούμε αυτο το IMIZOL αλλα τωρα που ειναι καλύτερα ισως και να το αποφύγουμε,γιατι ειναι κατι που ποναει πολύ και μπορει ακομα και να τον σκωτοσει απο τον πόνο.

Εμένα δυστυχώς το εχασε το φως του και οπως μου είπε η γιατρος το έχασε οριστικά.Η δικία σου βλέπει καλά?Να την τσεκάρεις συχνά.Κατά την διαρκεια αυτών των ημερων το έχασε καθολου το φως της?Ρωτάω μηπως και του δικού μου ειναι προσορινό.Αλλα οπως σου ειπα η γιατρός δεν μου εδωσε καμία ελπίδα.

Last edited by a moderator:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Αλήθεια Τάσο καθαρά από περιέργεια θέλω να σε ρωτήσω αν έδινες στο σκύλο χάπι για το σκουλήκι της καρδιάς κάθε μήνα ή αν είχες κάνει το εμβόλιο και παρόλα αυτά αρρώστησε.
Επίσης έβαζες αμπούλα/λουρί?

Τονίζω ότι ρωτάω για ενημέρωση, για να δώ αν παρόλα τα μέτρα που παίρνουμε μπορεί να πάθει ο σκύλος το οτιδήποτε..Εντάξει για ερλιχίωση, έχουμε πει ότι είναι και θέμα τύχης, αλλά διροφιλάρια..?:confused:
Επίσης αν θέλεις μπορείς να μου πεις αν είσαι βόρεια Ελλάδα?

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
Καλημέρα,

η δικιά μου καλά βλέπει και ελλατώθηκε παρα πολύ το έκκριμα απο τα μάτια.Σήμερα την πήγα για ορό για την υποπρωτεινεμια που εχει και την παρω απο τον γιατρο το βραδακι.Ελπιζω να φυγει πια αυτο το φουσκωμα απο την κοιλια της...

Ερωτηση : Για την διροφιλαρια χρειαζεται ειδικη προληψη? Δεν συμπεριλαμβανεται στο εμβολιο καθε χρονο? Και απο τι προκαλείται???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
δεν υπάρχει εμβόλιο για την διροφιλάρια
Υπάρχει και ονομαζεται Guardian.:)

Συζήτηση για το εμβόλιο έχουμε κάνει εδώ: Παρασιτικά νοσήματα & πρόληψη

Αναφορές στο εμβόλιο υπάρχουν στο παρακάτω άρθρο.

"Το οπλοστάσιο όμως της πρόληψης της διροφιλαριώσης εμπλουτίστηκε πρόσφατα με ένα καινούριο πρωτότυπο προϊόν, υπό μορφή ένεσης. Μια και μόνο χορήγηση του προϊόντος αυτού, παρέχει αποτελεσματική προστασία για 6-12 μήνες!!! Η δραστική ουσία που περιέχει είναι σε τέτοια μορφή ώστε να απελευθερώνεται σιγά – σιγά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρέχοντας προστασία. Τα προϊόν είναι ασφαλές για το ζώο ακόμα και στην περίπτωση της εγκυμοσύνης, ενώ δεν παρουσιάζει τοξικότητα ακόμη και σε μεγάλες δόσεις. Οι ιδιότητες αυτές, καθιστούν το προϊόν αυτό ως μέσο πρώτης επιλογής στην μάχη κατά της διροφιλαρίωσης."

H Διροφυλαρίωση

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ναι το Guardian εννοούσα.
Δεν περιλαμβάνεται στα βασικά εμβόλια. Ο δικός μου κτηνίατρος μου είπε αν θέλω να το κάνουμε αλλιώς να δίνω το χάπι 1 φορά το μήνα.

ΤΑΣΟΣ

Active Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Αλήθεια Τάσο καθαρά από περιέργεια θέλω να σε ρωτήσω αν έδινες στο σκύλο χάπι για το σκουλήκι της καρδιάς κάθε μήνα ή αν είχες κάνει το εμβόλιο και παρόλα αυτά αρρώστησε.
Επίσης έβαζες αμπούλα/λουρί?

Τονίζω ότι ρωτάω για ενημέρωση, για να δώ αν παρόλα τα μέτρα που παίρνουμε μπορεί να πάθει ο σκύλος το οτιδήποτε..Εντάξει για ερλιχίωση, έχουμε πει ότι είναι και θέμα τύχης, αλλά διροφιλάρια..?:confused:
Επίσης αν θέλεις μπορείς να μου πεις αν είσαι βόρεια Ελλάδα?
ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΑΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΡΙ.ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙ.3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ.ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Αχου το μικρο. Παντως εχουμε ενα τυφλο κοκερ στη γειτονια (τον ζορμπα) που ανηκει σε εναν παππου. Δεν καταλαβαινεις οτι ειναι τυφλος (ουτε οτι ειναι γερος δλδ) Ο παππους λεει οτι ολα ειναι μια χαρα και το μονο εξτριμ ειναι οτι πρεπει να κοιμουνται μαζι γιατι αν δεν νιωθει το χερι του παππου στο μουσουδι του δεν κοιμαται:). Ελπιζω να πανε ολα τα αλλα καλα

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΑΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΟΥΡΙ.ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙ.3 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ.ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
H κτηνίατρος σου είχε πεί να τα δίνεις μόνο το καλοκαίρι?Πρώτη φορά το ακούω αυτό..Και αν είχε προσβληθεί την άνοιξη?Άσε που είναι πολύ επικύνδυνο να δώσεις χάπι σε ζώο που δεν ξέρεις αν είναι ήδη άρρωστο.Πρέπει να γίνει εξέταση πριν..
Μιλάς για χάπι Milbemax ή interceptor έτσι? H για drontal?:confused:

ΤΑΣΟΣ

Active Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Και επιπλέον ποια αμπούλα και τι περιλαίμιο του έβαζες?
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΕΒΑΖΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ

chloe: Σε παρακαλώ μη γράφεις με κεφαλαία!

Last edited by a moderator:

ΤΑΣΟΣ

Active Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Καλημερα!

πως παει το σκυλι σημερα??
Αρκετά καλά!
Μάλλον την γλιτώνουμε την ερλιχίωση!

Αυριο θα κανει ένεση για την φιλαρίωση.Μου είπε η γιατρός οτι για τα κιλά του κοστίζει 200 ευρώ.Ξέρει κανείς???

ΤΑΣΟΣ

Active Member
22 Σεπτεμβρίου 2008
25
0
Απο χτες το απόγευμα το σκυλι μου απο κεί που ηταν αρκετά καλα και εδιχνε να συνέρχεται,εχει πέσει.
Κάνει σαν να ζαλιζεται και φαίνεται οτι ποναει το κεφάλι του.Το λεω γιατί κανει μια σπασμοδικη κινηση με το κεφάλι οταν σηκωνεται.

Τι μπορεί να φταίει?Μηπως τον ζαλιζουν οι αντιβιωσεις???
ΤΟ πρωι ξανακαναμε ενέσεις με βιταμίνες και αναβολικό.Οπως και πριν απο μια βδομάδα.Ειχαμε καλα αποτελεσματα.Κάναμε και το ΙΜΙΖΟΛ την Παρασκευη και η γιατρός μου ειπε οτι το σωσαμε το σκυλι.

Απο χτες το απογευμα ομως αρχισα και πάλι να ανυσηχω!

Εχει κανείς αποψη επι του θεματος???

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
νομιζω οτι ειναι κατι που μονο γιατρος μπορει να σου εξηγησει. Ειναι πολυ συγκεκριμενη η περιπτωση. Ρωτησες κτηνιατρο?

Imakolata

Active Member
3 Ιουνίου 2008
42
0
43
ΠΑΤΡΑ
να πας και σε αλλο γιατρο εστω μονο με αποτελεσματα των εξετασεων του και με την θεραπεια που ακολουθειτε. δεν ειναι κακο να παρεις και δυετερη γνωμη . Σου ευχομαι τα καλυτερα:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3