SOS Μαγνητικη Αθήνα SOS

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
33
Χρειάζομαι όσο πιο άμεσα τη βοήθεια σας.
Το γαλλακι μου έμεινε παραλυτο στα πίσω πόδια και έπειτα από παρεμβαση 2 κτηνιατρων εδώ στο νησί που ειμαι δεν υπηρξε βελτιωση.
Φεύγουμε αύριο έκτακτος για Αθήνα να κάνουμε μαγνητική.
Εχετε να μου προτείνετε κάποιον κτηνίατρο να ειδικεύεται για τέτοιες περιπτώσεις; Έχει ανάλογη εμπειρία κανεις;

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
571
315
26
instagram.com
Ξέρω ότι έχει μαγνητικό τομογράφο στο Πικέρμι.
Και καλό είναι να προσεγγίσεις το θέμα με ορθοπαιδικό μιας και έρχεσαι και Αθήνα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.617
11.008
Athens
Στην Alphavet κάνουν μαγνητικές και αξονικές.
Πάντως, επέμβαση στη σπονδυλική στήλη (από εκεί είναι φαντάζομαι το πρόβλημα) ξέρω ότι κάνουν στο ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα δεν ξέρω για κάποιον αλλά δεν έχει χρειαστεί και να αναζητήσω.

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
33
Πήγαμε σε ορθοπεδικο χθες και κλείσαμε απευθείας στην Alphavet μαγνητικη σε λίγες μέρες. Το καλό είναι ότι έχει αντανακλαστικα παντού, δεν έχει παραλύσει πλήρως. Κοντεύω να τρελαθω όμως. Μέχρι τότε τον έχω περιορισμένο σε crate. Ελπίζω να μη χρειαστεί χειρουργείο

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.617
11.008
Athens
Σωστά, πολύ αυστηρός περιορισμός, έξω ούτε κατά διάννοια, για κατούρημα σε πάνα.
Οι 2 κτηνίατροι στο νησί τι παρέμβαση έκαναν και τι διάγνωση;

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
33
Σωστά, πολύ αυστηρός περιορισμός, έξω ούτε κατά διάννοια, για κατούρημα σε πάνα.
Οι 2 κτηνίατροι στο νησί τι παρέμβαση έκαναν και τι διάγνωση;
Τον εχουμε μεσα με πανες δεν τολμαμε να τον αφήσουμε να βγει. Λοιπον, στον πρώτο όταν πήγαμε το σκυλάκι μας ακόμα δεν είχε προλάβει να παραλύσει! Τον πήγαμε επειδή πόναγε πολύ στη σπονδυλική και περπαταγε σαν να είχε λουμπαγκο. Μας είπε ότι είναι από την αλλαγή καιρού γιατι η αληθεια ειναι μολις ειχαμε παει διακοπες εκεί και το επαθε την αλλη μερα απο το ταξιδι. Μας έδωσε onsior. Ενώ καλυτερεψε μέχρι απόγευμα την επόμενη μέρα το πρωί ήταν χειροτερα, έσερνε τα πόδια ανά κάποια βήματα που εκανε και έτσι τον πήγαμε σε μεγάλη Κλινική. Του έκανε ορθοπεδικο έλεγχο να δει αν εχει αντανακλαστικα, ειπε οτι οντως εχει παντου απλα μειωμένα, του έκανε παυσίπονο και είπε να φύγουμε για Αθήνα αν δεν αλλαξει κατι. Επειδή όμως ήταν 50-50 η βελτίωση, δηλαδή μια μας φαινόταν ότι καλυτερεύει μια ήταν χειροτερα φύγαμε κατευθείαν και ήρθαμε πισω Αθήνα. Επισης θα ξεκινήσουμε απόψε βραδυ κορτιζονη σε χαπι για 20 ημέρες.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.617
11.008
Athens
Τον εχουμε μεσα με πανες δεν τολμαμε να τον αφήσουμε να βγει. Λοιπον, στον πρώτο όταν πήγαμε το σκυλάκι μας ακόμα δεν είχε προλάβει να παραλύσει! Τον πήγαμε επειδή πόναγε πολύ στη σπονδυλική και περπαταγε σαν να είχε λουμπαγκο. Μας είπε ότι είναι από την αλλαγή καιρού γιατι η αληθεια ειναι μολις ειχαμε παει διακοπες εκεί και το επαθε την αλλη μερα απο το ταξιδι.
Έλεος. Πάλι καλά που δεν σας είπε ότι είναι από την κλιματική κρίση.
Μας έδωσε onsior. Ενώ καλυτερεψε μέχρι απόγευμα την επόμενη μέρα το πρωί ήταν χειροτερα, έσερνε τα πόδια ανά κάποια βήματα που εκανε και έτσι τον πήγαμε σε μεγάλη Κλινική. Του έκανε ορθοπεδικο έλεγχο να δει αν εχει αντανακλαστικα, ειπε οτι οντως εχει παντου απλα μειωμένα, του έκανε παυσίπονο και είπε να φύγουμε για Αθήνα αν δεν αλλαξει κατι.
Κορτιζόνη κάνουν από την αρχή εδώ και όχι παυσίπονο. Παυσίπονο δεν κάνουν γιατί δεν θέλεις να ξεθαρρέψει ο σκύλος και χειροτερέψει την κατάσταση.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Επιμένετε στο κρέιτ, ακινησία τουλάχιστον 2 εβδομάδες θα σας πει και ο γιατρός φαντάζομαι.Και όταν συνέρθει όχι σκάλες, όχι πηδήματα σε καναπέδες, όχι παιχνίδια με τράβηγμα εφόρου ζωής.

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
33
Έλεος. Πάλι καλά που δεν σας είπε ότι είναι από την κλιματική κρίση.

Κορτιζόνη κάνουν από την αρχή εδώ και όχι παυσίπονο. Παυσίπονο δεν κάνουν γιατί δεν θέλεις να ξεθαρρέψει ο σκύλος και χειροτερέψει την κατάσταση.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Επιμένετε στο κρέιτ, ακινησία τουλάχιστον 2 εβδομάδες θα σας πει και ο γιατρός φαντάζομαι.Και όταν συνέρθει όχι σκάλες, όχι πηδήματα σε καναπέδες, όχι παιχνίδια με τράβηγμα εφόρου ζωής.
Ας ξανα περπατήσει η ψυχουλα μου και δεν θα τον αφήνω ούτε πεζοδρόμια να κατεβαίνει μόνος...ηταν τοσο ζωηρο παιδι μεσα στη χαρά και στο ναζι! Τι πλασματα ειναι τα γαλλικα...τον βλεπω ετσι και με πιανει η ψυχη μου ολόκληρη. Θα σας γράψω νεότερα μετά την μαγνητική. Με την κορτιζονη πάντως μέσα σε ένα 24ωρο στάθηκε όρθιος στο crate. Λογικά δεν θα χρειαστεί χειρουργείο- εδώ που τα λέμε κιολας που θα βρω 2 χιλιάρικα...ελπίζω να μη χρειαστεί γιατί ειλικρινά θα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...αυτές οι σκάλες στο καράβι τον διέλυσαν...οποιος διαβαζει αυτο το μηνυμα να θυμαται ΠΑΝΤΑ μακριά από δαυτες. Αγκαλιά μονο!!! Σκοτωστρες είναι τελικα και για εμάς τους ανθρώπους και για τα σκυλάκια μας. Το ποσό τύψεις νιωθω που τον άφησα να τις ανέβοκατεβει δεν περιγράφεται ρε παιδια...δεν το είχε ξανα κανει παλιά τις φοβόταν και τον περνάμε αγκαλίτσα.

• Sad
Reactions: Mava

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.617
11.008
Athens
Αφού στάθηκε όρθιος είναι καλός οιωνός.

ΟΜΩΣ:
Θα τον δεις να σηκώνεται, να θέλει να περπατήσει, να θέλει να παίξει και θα πείς "ώπα συνήρθαμε". Η μεγάλη παγίδα εδώ είναι όταν το σκυλί συνέρχεται και εσύ αρχίζεις και χαλαρώνεις και επιστρέφετε στα παλιά. Εδώ χρειάζεται να φανείς σκληρή και να απαγορεύεις.

Σε πολύ πιο ήπια κρίση στην δική μου γαλλίδα (δεν είχε καν παραλύσει, είχαν μόνο μια ψιλοαστάθεια τα πίσω πόδια), έφαγε κρέιτ τουλάχιστο για 2 εβδομάδες, με κατούρημα σε πάνα έξω από το κρέιτ ή στο μπαλκόνι. Η δική σας η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη αφού φτάσατε στην παράλυση.

Από εδώ και πέρα:
  1. Θα γνωρίζεις ότι έχεις ένα σκυλί ειδικών αναγκών. Το πρόβλημα δεν λύθηκε, ούτε θα λυθεί στη ρίζα του. Η κορτιζόνη απλά το κουκουλώνει αλλά με οποιαδήποτε αφορμή μπορεί να ξαναπάθει έξαρση. Έχεις ένα σκυλί με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, το παίρνεις απόφαση και προσαρμόζεις κάποια πράγματα στη ζωή σας σε αυτό.
  2. Κομμένες οι σκάλες, τα πηδήματα στον ή από τον καναπέ, παιχνίδια με τραβήματα κλπ. Αν ανεβαίνει σε καναπέδες κρεβάτια ή του το κόβεις ή προσαρμόζεις στα έπιπλα σκάλες ή άλλα βοηθητικά για να μην πηδάει.
  3. Ρωτάς τον κτηνίατρο να σου δείξει πως θα ελέγχεις ανά διαστήματα για αντανακλαστικά στα πίσω πόδια. Αυτό το τεστ το παντρεύεσαι εφόρου ζωής και όταν θα βλέπεις τρεμούλιασμαα/αστάθεια στα πόδια, φουσκωμένη κοιλιά και καμπούριασμα θα ψυλιάζεσαι και θα κάνεις το τεστ. Κάπου το έχω περιγράψει εδώ μέσα, θα ψάξω να το βρω.

Το ποσό τύψεις νιωθω που τον άφησα να τις ανέβοκατεβει δεν περιγράφεται ρε παιδια...δεν το είχε ξανα κανει παλιά τις φοβόταν και τον περνάμε αγκαλίτσα.
Εγώ δεν θα σου επιρρίψω ευθύνες για το ότι τον άφησες να κατέβει σκάλες.
Αλλά θα γίνω σκληρή και σου επιρρίψω ευθύνες για το παρακάτω και θα μιλήσω σε 2ο πλυθηντικό, όχι απευθυνόμενη σε σένα αλλά σε όλους όσους πήραν ένα χαριτωμένο γαλλάκι γιατί ήταν χαριτωμένο.

Πάτε και παίρνετε γαλλικά μπουλντόγκ, ένας θεός ξέρει από που, μια φυλή που κουβαλάει έτσι κι αλλιώς τα κέρατά της από προβλήματα. Πάτε και τα παίρνετε από κάτι εισαγωγείς που εισάγουν μέχρι και φίδια ή από την κυρα Κούλα που έβαλε γέννα. Που και οι δύο αυτοί δεν ξέρουν από που κλάνει το γαλλικό μπουλντόγκ. Μα πάνω απ' όλα δεν ρημαδογκουγκλάρει κανείς σας "προβλήματα υγείας σε γαλλικά μπουλντόγκ".

Γιατί αν είχατε γκουγκλάρει από πριν...
Δεν θα παίρνατε το γαλλάκι από την κυρα Κούλα ή από το γαμοντογκσέντερ
Δεν θα τα κατεβάζατε από τις σκάλες
Δεν θα τσιγκουνευόσασταν το κλιματιστικό από το Μάιο μήνα
Δεν...
Δεν...

Για άλλη μια φορά

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
290
dog-place.blogspot.com
πολλες ρατσες εχουν καταστραφει επειδη εκτρεφονται μονο για την εμφανιση. κι εχουν καταστραφει οχι μονο απο επιτηδειους, αλλα και απο λεγομενους "σωστους" εκτροφεις. ειχα δει ντοκιμαντερ στο bbc αρκετα χρονια πισω, φρικη...

• Like
Reactions: Estranged

Katerinarp

Active Member
26 Μαϊου 2021
29
7
33
Αφού στάθηκε όρθιος είναι καλός οιωνός.

ΟΜΩΣ:
Θα τον δεις να σηκώνεται, να θέλει να περπατήσει, να θέλει να παίξει και θα πείς "ώπα συνήρθαμε". Η μεγάλη παγίδα εδώ είναι όταν το σκυλί συνέρχεται και εσύ αρχίζεις και χαλαρώνεις και επιστρέφετε στα παλιά. Εδώ χρειάζεται να φανείς σκληρή και να απαγορεύεις.

Σε πολύ πιο ήπια κρίση στην δική μου γαλλίδα (δεν είχε καν παραλύσει, είχαν μόνο μια ψιλοαστάθεια τα πίσω πόδια), έφαγε κρέιτ τουλάχιστο για 2 εβδομάδες, με κατούρημα σε πάνα έξω από το κρέιτ ή στο μπαλκόνι. Η δική σας η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη αφού φτάσατε στην παράλυση.

Από εδώ και πέρα:
  1. Θα γνωρίζεις ότι έχεις ένα σκυλί ειδικών αναγκών. Το πρόβλημα δεν λύθηκε, ούτε θα λυθεί στη ρίζα του. Η κορτιζόνη απλά το κουκουλώνει αλλά με οποιαδήποτε αφορμή μπορεί να ξαναπάθει έξαρση. Έχεις ένα σκυλί με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, το παίρνεις απόφαση και προσαρμόζεις κάποια πράγματα στη ζωή σας σε αυτό.
  2. Κομμένες οι σκάλες, τα πηδήματα στον ή από τον καναπέ, παιχνίδια με τραβήματα κλπ. Αν ανεβαίνει σε καναπέδες κρεβάτια ή του το κόβεις ή προσαρμόζεις στα έπιπλα σκάλες ή άλλα βοηθητικά για να μην πηδάει.
  3. Ρωτάς τον κτηνίατρο να σου δείξει πως θα ελέγχεις ανά διαστήματα για αντανακλαστικά στα πίσω πόδια. Αυτό το τεστ το παντρεύεσαι εφόρου ζωής και όταν θα βλέπεις τρεμούλιασμαα/αστάθεια στα πόδια, φουσκωμένη κοιλιά και καμπούριασμα θα ψυλιάζεσαι και θα κάνεις το τεστ. Κάπου το έχω περιγράψει εδώ μέσα, θα ψάξω να το βρω.

Εγώ δεν θα σου επιρρίψω ευθύνες για το ότι τον άφησες να κατέβει σκάλες.
Αλλά θα γίνω σκληρή και σου επιρρίψω ευθύνες για το παρακάτω και θα μιλήσω σε 2ο πλυθηντικό, όχι απευθυνόμενη σε σένα αλλά σε όλους όσους πήραν ένα χαριτωμένο γαλλάκι γιατί ήταν χαριτωμένο.

Πάτε και παίρνετε γαλλικά μπουλντόγκ, ένας θεός ξέρει από που, μια φυλή που κουβαλάει έτσι κι αλλιώς τα κέρατά της από προβλήματα. Πάτε και τα παίρνετε από κάτι εισαγωγείς που εισάγουν μέχρι και φίδια ή από την κυρα Κούλα που έβαλε γέννα. Που και οι δύο αυτοί δεν ξέρουν από που κλάνει το γαλλικό μπουλντόγκ. Μα πάνω απ' όλα δεν ρημαδογκουγκλάρει κανείς σας "προβλήματα υγείας σε γαλλικά μπουλντόγκ".

Γιατί αν είχατε γκουγκλάρει από πριν...
Δεν θα παίρνατε το γαλλάκι από την κυρα Κούλα ή από το γαμοντογκσέντερ
Δεν θα τα κατεβάζατε από τις σκάλες
Δεν θα τσιγκουνευόσασταν το κλιματιστικό από το Μάιο μήνα
Δεν...
Δεν...

Για άλλη μια φορά
Ξέρω ότι δεν τα λες προσωπικά για εμένα, καθώς δεν με γνωρίζεις και δεν ξέρεις και από που πήρα τον μικρούλι μου. Είμαι από αυτούς που άφηνα όλο το καλοκαίρι ανοιχτό το κλιματιστικό ακόμα και όταν έφευγα από το σπίτι. Φεύγαμε και τον άφηνα κλεισμένο σε crate τα τελευταία 4 χρόνια της ζωής του για να μην χτυπήσει και να ειναι ασφαλής. Τον εκπαιδευσα με εκπαιδευτή χρυσοπληρωμένο για να μάθει να μην ανεβαίνει σε κρεβατια και καναπέδες για να μη μου παθει δισκοπαθεια. Σκάλες ανεβαινε σπάνια, ίσως όταν είχα την μέση μου και λόγω της εργασίας μου να υπήρξε ένα διάστημα που τον άφηνα να ανεβοκατεβει μόνος... Τι να σου πω..ειμαι άρρωστη με τη ρατσα, γιαυτο και διεθεσα πολλά χρήματα για να τον πάρω. Πριν τον πάρω μέχρι και το χρώμα διάλεξα να είναι όσο πιο κοντά στο πρότυπο φυλής για να αποφύγω αλλεργίες, δερματικα και για να έχω ένα γαλλακι κοντά στο πρότυπο! Γενικά είναι ένα σκυλί που δεν μου εμφάνισε ποτέ τίποτα πέρα από αυτό τώρα...Οποιος κτηνιατρος τον ειδε μου ελεγε παντα απο που τον πηρα και ποσο σωστο γαλλακι ειναι σε μορφολογια...Και εκει που θέλω να καταλήξω...δεν σημαίνει ότι αν κάποιος πάρει γαλλικο με 1000 ευρώ δεν θα το πάθει. Και δεν σημαίνει ότι αν το πάθει το σκυλάκι του ο ιδιοκτήτης δεν το προσεξε ή ήταν χωρίς γνώση. Αυτή η ρατσα δυστυχώς έχει προβλήματα από τότε που την φτιάξανε...Οι πιθανότητες να το πάθει ένα γαλλικο που ειναι από εκτροφείο απλα ειναι λιγότερες, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει...
Πέρα από αυτά, διαγνωστηκαμε με προβολή μεσοσπονδυλου δίσκου, αύριο θα έχουμε την πλήρη γνωματευση αλλά το αν θα χρειαστεί χειρουργείο, μας είπαν ότι μαλλον δεν το γλυτωνουμε καθως φαινεται να πιεζει μυελό. Θέλω να μου πείτε αν ξέρετε καλούς ορθοπεδικους Αθήνα (αν δεν θέλετε δημόσια στείλτε μου προσωπικό!!)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.617
11.008
Athens
Ξέρω ότι δεν τα λες προσωπικά για εμένα, καθώς δεν με γνωρίζεις και δεν ξέρεις και από που πήρα τον μικρούλι μου. Είμαι από αυτούς που άφηνα όλο το καλοκαίρι ανοιχτό το κλιματιστικό ακόμα και όταν έφευγα από το σπίτι. Φεύγαμε και τον άφηνα κλεισμένο σε crate τα τελευταία 4 χρόνια της ζωής του για να μην χτυπήσει και να ειναι ασφαλής. Τον εκπαιδευσα με εκπαιδευτή χρυσοπληρωμένο για να μάθει να μην ανεβαίνει σε κρεβατια και καναπέδες για να μη μου παθει δισκοπαθεια. Σκάλες ανεβαινε σπάνια, ίσως όταν είχα την μέση μου και λόγω της εργασίας μου να υπήρξε ένα διάστημα που τον άφηνα να ανεβοκατεβει μόνος... Τι να σου πω..ειμαι άρρωστη με τη ρατσα, γιαυτο και διεθεσα πολλά χρήματα για να τον πάρω. Πριν τον πάρω μέχρι και το χρώμα διάλεξα να είναι όσο πιο κοντά στο πρότυπο φυλής για να αποφύγω αλλεργίες, δερματικα και για να έχω ένα γαλλακι κοντά στο πρότυπο! Γενικά είναι ένα σκυλί που δεν μου εμφάνισε ποτέ τίποτα πέρα από αυτό τώρα...Οποιος κτηνιατρος τον ειδε μου ελεγε παντα απο που τον πηρα και ποσο σωστο γαλλακι ειναι σε μορφολογια...Και εκει που θέλω να καταλήξω...δεν σημαίνει ότι αν κάποιος πάρει γαλλικο με 1000 ευρώ δεν θα το πάθει. Και δεν σημαίνει ότι αν το πάθει το σκυλάκι του ο ιδιοκτήτης δεν το προσεξε ή ήταν χωρίς γνώση. Αυτή η ρατσα δυστυχώς έχει προβλήματα από τότε που την φτιάξανε...Οι πιθανότητες να το πάθει ένα γαλλικο που ειναι από εκτροφείο απλα ειναι λιγότερες, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει...
Πέρα από αυτά, διαγνωστηκαμε με προβολή μεσοσπονδυλου δίσκου, αύριο θα έχουμε την πλήρη γνωματευση αλλά το αν θα χρειαστεί χειρουργείο, μας είπαν ότι μαλλον δεν το γλυτωνουμε καθως φαινεται να πιεζει μυελό. Θέλω να μου πείτε αν ξέρετε καλούς ορθοπεδικους Αθήνα (αν δεν θέλετε δημόσια στείλτε μου προσωπικό!!)
Καλός ορθοπεδικός θεωρείται ο βλαχόπουλος αλλά το θέμα της σπονδυλικής στήλης είναι τελείως διαφορετικό κεφάλαιο. Για το ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη) είχαν γράψει εδώ μέσα ότι κάνουν τέτοια επέμβαση. Ρώτα και την Alphavet αν ξέρουν ποιος ασχολείται με τέτοια επέμβαση, σίγουρα θα ξέρουν κάποιον.

Ως προς τα άλλα που έγραψα, κι εγώ σε εκτροφικό γαλλάκι αντιμετώπισα θεμα σπονδυλικής, πολύ πιο ελαφριά βέβαια. Με τον εκτροφέα μίλησες μήπως ξέρει και αυτός για το που κάνεις τέτοια επέμβαση? Από ποιον το πήρες αν επιτρέπεται?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Στον Βλαχόπουλο χειρούργησα τον σκύλο μου ενός έτους και τώρα μπαίνει στα 13 και δεν εμφάνισε ποτέ πρόβλημα στο πόδι του. Όμως, η επέμβαση ήταν για ολική ρήξη χιαστού, μια επέμβαση στην οποία εξειδικεύεται. Δεν ξέρω για σπονδυλική στήλη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr