Αφού στάθηκε όρθιος είναι καλός οιωνός.
ΟΜΩΣ:
Θα τον δεις να σηκώνεται, να θέλει να περπατήσει, να θέλει να παίξει και θα πείς "ώπα συνήρθαμε". Η μεγάλη παγίδα εδώ είναι όταν το σκυλί συνέρχεται και εσύ αρχίζεις και χαλαρώνεις και επιστρέφετε στα παλιά. Εδώ χρειάζεται να φανείς σκληρή και να απαγορεύεις.
Σε πολύ πιο ήπια κρίση στην δική μου γαλλίδα (δεν είχε καν παραλύσει, είχαν μόνο μια ψιλοαστάθεια τα πίσω πόδια), έφαγε κρέιτ τουλάχιστο για 2 εβδομάδες, με κατούρημα σε πάνα έξω από το κρέιτ ή στο μπαλκόνι. Η δική σας η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη αφού φτάσατε στην παράλυση.
Από εδώ και πέρα:
- Θα γνωρίζεις ότι έχεις ένα σκυλί ειδικών αναγκών. Το πρόβλημα δεν λύθηκε, ούτε θα λυθεί στη ρίζα του. Η κορτιζόνη απλά το κουκουλώνει αλλά με οποιαδήποτε αφορμή μπορεί να ξαναπάθει έξαρση. Έχεις ένα σκυλί με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, το παίρνεις απόφαση και προσαρμόζεις κάποια πράγματα στη ζωή σας σε αυτό.
- Κομμένες οι σκάλες, τα πηδήματα στον ή από τον καναπέ, παιχνίδια με τραβήματα κλπ. Αν ανεβαίνει σε καναπέδες κρεβάτια ή του το κόβεις ή προσαρμόζεις στα έπιπλα σκάλες ή άλλα βοηθητικά για να μην πηδάει.
- Ρωτάς τον κτηνίατρο να σου δείξει πως θα ελέγχεις ανά διαστήματα για αντανακλαστικά στα πίσω πόδια. Αυτό το τεστ το παντρεύεσαι εφόρου ζωής και όταν θα βλέπεις τρεμούλιασμαα/αστάθεια στα πόδια, φουσκωμένη κοιλιά και καμπούριασμα θα ψυλιάζεσαι και θα κάνεις το τεστ. Κάπου το έχω περιγράψει εδώ μέσα, θα ψάξω να το βρω.
Εγώ δεν θα σου επιρρίψω ευθύνες για το ότι τον άφησες να κατέβει σκάλες.
Αλλά θα γίνω σκληρή και σου επιρρίψω ευθύνες για το παρακάτω και θα μιλήσω σε 2ο πλυθηντικό, όχι απευθυνόμενη σε σένα αλλά σε όλους όσους πήραν ένα χαριτωμένο γαλλάκι γιατί ήταν χαριτωμένο.
Πάτε και παίρνετε γαλλικά μπουλντόγκ, ένας θεός ξέρει από που, μια φυλή που κουβαλάει έτσι κι αλλιώς τα κέρατά της από προβλήματα. Πάτε και τα παίρνετε από κάτι εισαγωγείς που εισάγουν μέχρι και φίδια ή από την κυρα Κούλα που έβαλε γέννα. Που και οι δύο αυτοί δεν ξέρουν από που κλάνει το γαλλικό μπουλντόγκ. Μα πάνω απ' όλα δεν ρημαδογκουγκλάρει κανείς σας "προβλήματα υγείας σε γαλλικά μπουλντόγκ".
Γιατί αν είχατε γκουγκλάρει από πριν...
Δεν θα παίρνατε το γαλλάκι από την κυρα Κούλα ή από το γαμοντογκσέντερ
Δεν θα τα κατεβάζατε από τις σκάλες
Δεν θα τσιγκουνευόσασταν το κλιματιστικό από το Μάιο μήνα
Δεν...
Δεν...
Για άλλη μια φορά
Ο τίτλος ξενίζει… Με αφορμή όμως το γεγονός ότι η φυλή δυστυχώς έχει γίνει μόδα, καθώς και το γεγονός ότι η φυλή είναι πλέον σακατεμένη, θέλω να παραθέσω μερικά πράγματα, του τι σημαίνει η κατοχή ενός γαλλικού μπουλντόγκ στην πράξη. Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι δεν πρέπει να τα αγοράζουμε...
www.dogforum.gr