SOS!Τι ρατσα να διαλεξω????


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
Θελω να παρω ενα κουταβι!μενω σε 3αρι διαμερισμα στην ιταλια(ναπολι),χωρις κηπο..θελω εναν σκυλο-φυλακα,που να μπορει να μεινει σε διαμερισμα,ενω καθημερινα θα μπορω να τον βγαζω τουλαχιστον 2 φορες την ημερα βολτα(κ οχι μονο για την αναγκη του)..εχω τρελα με τα bull-terrier,αλλα δεν ξερω αν ειναι ο καταλληλος σκυλος για τις συνθηκες που προανεφερα!επισης δε λειπω πανω απο 6 ωρες απο το σπιτι,ενω ΠΑΝΤΑ θα τον παιρνω μαζι στα ταξιδια μου για ελλαδα!!please βοηθεια...!!!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Τώρα εγώ αν σου πω να πάρεις Μαστίνο Ναπολετάνο μιας και είσαι στην πηγή οι άλλοι θα μου την πέσουν....

Εκπληκτικός φύλακας είδικά για μικρούς χώρους και μια χαρά για μέσα στο σπίτι, αφού έχει χαμηλά επιπεδα ενέργειας, αρκεί να του προσφέρεις τις απαραίτητες βόλτες!
Όμως δεν παύει να είναι ένας γιγαντόσωμος σκύλος που χρειάζεται εμπειρία και να ασχοληθείς σοβαρά μαζί του ώστε να εκπαιδευτεί σωστά για να είναι κύριος( η κυρία ανάλογα με το φύλο που προτιμάς)τρώει πολύ και δυσκολεύει στα ταξίδια......
 


dionusis

Active Member
7 Μαρτίου 2010
27
0
Τα μαστίνο δεν έχουν πολύ σάλιο ή κάνω λάθος??Πάρε ντόμπερμαν ή ροττι αλλά εννοείται πως θέλουν εκπαίδευση κ μέσα στο σπίτι αποκλειστικά!!(γράψου κ σε site σχετικά με τη κάθε ράτσα κ τις αναγκες του κ μετά ρώτα εκπαιδευτές).Τα bull-terrie δε τα ξέρω σαν ράτσα..Ας μιλήσουν αυτοί που τα έχουν.

Κάνε κ ένα χαιρετισμό σαν νέο μέλος
 
Last edited:


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
το μαστινο ειναι τεραστιο ρε σεις!!ντομπερμαν δεν μου αρεσει ιδιαιτερα κ ροτβαιλερ(αν καταλαβα καλα αυτο εννοεις ροττι)ειναι επισης μεγαλο κ θα δυσκολευτει στα ταξιδια...αν υπαρχει καποιος που να ξερει απο bull-terrier,ας γραψει please,γιατι ηδη εχω βρει 2 κ μαλιστα σε καλες τιμες!!επισης αν εχετε κ κατι αλλο να προτινετε....
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Χμ....νομίζω οτι πρέπει να ξεκινήσουμε από λίγο πιο πίσω.....

Το ξέρω ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν και ένα φτηνό κουτάβι είναι δελεαστική προσφορά, όμως, εαν θέλεις ένα καθαρόαιμο που να είναι όπως ορίζει το πρότυπο και μορφολογικά και στον χαρακτήρα, αλλά κι όσο το δυνατόν πιο υγιές πρέπει το κόστος να μπει σε δεύτερη μοίρα και να αναζητήσεις έναν σωστό εκτροφέα της όποιας φυλής επιλέξεις, ο οποίος θα έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις υγείας στους γονείς ωστε να θεωρούνται κατάλληλοι για αναπαραγωγή και φυσικά θα είναι στο πλευρό σου για ότι πρόβλημα αντιμετωπίσεις!
Σε αντίθετη περίπτωση είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσεις σοβαρότατα προβλήματα.....

Όσον αφορά τα bullterrier που ρωτάς, αν και η όψη τους είναι μάλλον απειλητική ουσιαστικά δεν ανήκουν στις φυλές που θα χαρακτηρίζονταν ως σκύλοι φύλακες!

Σε αντίστοιχο μέγεθος, αλλά με τελείως διαφορετική εμφάνιση δυστυχώς, αν σου αρέσει τόσο το bullterrier, θα σου πρότεινα τα στάνταρ σνάουζερ που θεωρούνται εκπληκτικοί φύλακες, αλλά σχετικά δύσκολη φυλή!
 
Last edited:


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
παντως απο ρατσες κοιταω περισσοτερο για αγγλικο μπουλ τερριε κ σταντφορντσάιρ τερριε...αν ξερει καποιος για αυτες τις 2 ρατσες ας γραψει...εχω ακουσει οτι το σταντοφορντσάιρ τερριε κανει περισσοτερο για διαμερισμα,αλλα καλυτερα να μου πει καποιος που εχει προσωπικη εμπειρια!ευχαριστω κ παλι!!
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα σκυλιά που λές δεν κάνουν ούτε για διαμέρισμα ούτε για φύλακες
και αν το θέμα σου είναι να μην σου κλέψουν το διαμέρισμα στην Νάπολη
τότε μην έχεις τίποτα πολύτιμο στο διαμέρισμα καλύτερα...
φαντάζομαι θα ξέρεις απο νάπολη..... ούτε με τανκς δεν την γλυτώνεις αν γίνεις στόχος
επίσης μην πάρεις ούτε κάν αυτοκίνητο ή μηχανάκι....εκτός κι αν είναι τελείως σαράβαλα

γενικά αν θές σκυλί για παρέα αλλά και να σε ενημερώνει αν έρχεται κανείς μες την νύχτα και να είναι και ευκολο στις μεταφορές στο αεροπλάνο υπάρχουν επιλογές
-και καλύτερα να μην πάρεις φυλή που είναι ή μοιάζει με σκύλο φύλακα γιατί θα στοχοποιειθείς περισσότερο

κοίτα σε φυλές κάτω απο 10κιλα
 


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
σωστος φιλε!ξερω πολυ καλα απο ναπολι κ δεν θελω το σκυλι για να φυλαει το σπιτι(3 φοιτητες ειμαστε,τι πολυτιμο να εχουμε για τη μαφια??),αλλα για οταν το βγαζω βραδυ βολτα,γιατι εκει ειναι το πιο επικυνδινο(οχι οτι σε πειραζει κανεις κ ουτε μου εχει τυχει κατι 2 χρονια τωρα,αλλα μια θα σου τυχει κ οπως λενε ''φυλαγε τα ρουχα σου..")!ευχαριστω παντως,θα κοιταξω κ για πιο μικρα,αν κ δεν μπορω να ξεκολλησω ευκολα απο αυτα τα 2!!
 


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
υστερα απο 1 χρονο κ κατι,ψαξιματος,κατεληξα στο english bull terrier!!!βρηκα κ απο που θα το παρω κ σε κανα μηνα(που θα γυρισω ελλαδα)θα το εχω!!απο δω κ περα(παρα το οτι εχω διαβασει,δει βιντεο κλπ,θα ηθελα,οποιος ξερει κ μπορει να να μου δωσει 2-3 πληροφοριες που ισως να μην ξερω...

Υ.Γ. ειμαι τρισευτυχισμενος που επιτελους θα αποκτησω ενα σκυλακι κ ειδικα bull terrier!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 


ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
εγω βρηκα κουταβι bull terrier απο φιλαρακι στη θεσσαλονικη(γεννησε χθες η σκυλιτσα του) κ ειμαι ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!
Καλά σου λέει η Sara στο θέμα αγγελιες ... πλάκα μας κάνεις;
Μια που χάρηκες! Διάβασε τα υπομνήματα της ενότητας "Εκτροφή , Αναπαραγωγή και Επιλογή"...
Εμπειρίες από pet shops / bybs
PET- SHOPS - PUPPY MILLS
γιατι ΔΕΝ ζευγαρωνουμε τα σκυλια ( αυτό πάει για το φίλο σου, αν δεν είναι εκτροφέας.... αν είναι εκτροφέας γράψε λάθος δικό μου)
ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??

Και τέλος, θα πάρεις το σκυλάκι από το φίλο σου και μάλιστα σε μικρότερη ηλικία από 2 μηνών; γιατί;;;;;

όχι τίποτα άλλο, αλλά "τρέχει" ανοιχτό ποστ αυτές τις μέρες εκτροφεις για bull terrier
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
εγω θα επαιρνα κανε κορσο.κοκονι ολα τα σκυλια ειναι για σπιτι,αρκει να φερομαστε εμεις σωστα κ να το εκτονωνουμε,θα συμφωνεις φανταζομαι...
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εννοείται φίλε
απλά όταν ο άλλος λέει
"που να μπορει να μεινει σε διαμερισμα"
ένας πολύ αθλητικός σκύλος δεν είναι ότι καλύτερο
θα πρέπει να βγαίνει συχνά και να κουράζει τον σκύλο καθημερινά για να μην παιρνει φόρα μες στο διαμέρισμα και τα παίρνει όλα σβάρνα

και εννοείται ότι όλα τα σκυλιά θέλουν βόλτα και εκτόνωση-αλλά άλλη εκτόνωση είναι 7 χιλιόμετρα τροχασμός και άλλη μιση ώρα μπαλάκι
 


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
ο φιλος μου εχει κ αρσενικο κ θυληκο bull terrier...δεν το ζευγαρωσε με οποιο να'ναι...επισης εχετε δικιο για την ηλικα,απλα απο τη χαρα μου παρασυρθηκα!!θα περιμενω να πανε τα κουταβακια 2-2.5 μηνων να τα παρω,απλα εγω θα παω θεσσαλονικη πιο πριν κ μαλιστα θα μεινω στο φιλο μου,οποτε θα εχω επαφη απο πιο πριν μαζι τους...!!!
 




dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
απαντησα,αλλα δεν ξερω γιατι δεν μπηκε το μνμ μου...ξαναλεω λοιπομ,οτι ο φιλος μου εχει 1 θυληκο κ 1 αρσενικο bull terrier κ εβγαλε γεννα.το σκυλακι δεν θα το παρω πριν γινει 2 μηνων,απλα παρασυρθηκα απο την χαρα μου.θα παω θεσσαλονικη σε κανα μηνα κ θα μεινω στο φιλο μου κ θα παρω το σκυλακι μολις παει 2-2.5 μηνων!
 


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
αντε κανονησε να βρεθουμε ρε να τα χαρω λιγο κουταβακια κ εγω που θελω!!!!!!!!!!!!ζηλευωω!!!!
αν ειναι θα σου στιελω pm καμια βδομαδα πριν ανεβω θεσσαλονικη να κανονισουμε!!!!αν θες,να ερθεις να δεις κ συ τα κουταβια κ τους γονεις για να εχω κ μια 2η ουδετερη γνωμη!!!οσο για τα κανε κορσο,παρ'οτι υπαρχει κοντα στη ναπολι εκτροφειο,δεν τα ειχα σκεφτει καθολου γιατι ειναι μεγαλα...εχει ενας φιλος μου ιταλος βεβαια κ ειναι πραγματικα τρομερο σκυλι!!!!εδω το 99% των κατοικων εχουν σπιτι χωρις αυλη,αλλα εχουν ολοι σκυλο!!!κ μαλιστα κ μαστιφ ναπολιτανο(που ειναι γιγαντας)κ τα εχουν σε διαμερισμα...αλλα εδω στην ιταλια ειναι αλλη νοοτροπια...εδω τα κατοικιδια ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ!!ακομα κ σε μαγαζι αρμανι(που κ καλα ειναι κυριλε)εχω δει απειρες φορες σκυλια....αλλη τελειως νοοτροπια...κ μαλιστα πολυ ευχαριστη...βλεπεις παντου σκυλια,ολοι βγαζουν τον σκυλο τους βολτα,επισης εχω δει κατι που στην ελλαδα ουτε σε 10 χρονια δεν προκειται να το δω...αν το σκυλι σου κανει την αναγκη του στο πεζοδρομια ή στο δρομο,εσυ εισαι υποχρεωμενος να τα μαζεψεις με μια ''δαγκανα'' που της εχεις ενσωματωσει μια σακουλα κ ετσι ειναι ολα πεντακαθαρα....μου εχει κανει τεραστια εντυπωση το ποσο φιλοζωοι ειναι οι ιταλοι...αδεσποτο βλεπεις σπανια κ αυτο παντα ειναι εξω απο καποιο μαγαζι πιυ στην ουσια το ταιζει ο ιδιοκτητης του μαγαζιου...σπανια βλεπεις λεπτα κ αρρωστα ζωα στον δρομο...εδω ισχυει το ακριβως αντιθετο απο την ελλαδα....ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ(εκτος απο τους δρομους)Κ ΤΑ ΖΩΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕ ΠΑΝΤΟΥ...αντε στην ελλαδα να μπεις σε καφετερια-μαγαζι με ρουχα-club ή μπαρ με σκυλο κ να δεις πως θα σε δοιωξουν....κ κατι τελευταιο,εδω εχουν κ ειδικες ''παιδικες χαρες'' κ παρκα για σκυλους!!!!!!!ακομα κ κοντα στο πανεπηστημιο μου εχουν,ωστε να μπορεις να το παιρνεις μαζι σου ακομα κ στο μαθημα!!!!!!!!!!!!!!!!!

μακαρι καποια στιγμη να αλλαξουν τα πραγματα κ στην ελλαδα κ τα ζωακια γενικοτερα να σταματησουμε να τα βλεπουμε ως αντικειμενα...
 


dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
ακυρο τελικα η υιοθεσια του κουταβιου απο φιλο μου(μιας κ με κανατε να αλλαξω αποψη κ δεν το λεω αρνητικα)...τα κουταβακια θα τα κρατησει ο ιδιος κ εγω θα παρω απο εκτροφεα...ηδη ειχα τις πρωτες μου επικοινωνιες κ το σηντομοτερο δυνοτον θα παω να γνωρισω απο κοντα τους εκτροφεις κ τα σκυλια τους....
 




dennis-eb-napoli

Active Member
1 Ιουνίου 2010
35
0
Napoli
τελεια δε λες τπτ!!!!!εχω ξεσκιστει στο διαβασμα για να τελειωνω οσο το δυνατον γρηγοροτερα να παω να το δω!!!!!!!!!!