SOS!!!! Τσιμπούρι....

Mandirani

New Member
5 Απριλίου 2011
4
0
Σήμερα βρήκα στο αριστερό αυτί του μικρού μου ένα τσιμπούρι... Το αφαίρεσα με ένα τσιμπιδάκι... αλλά παρατήρησα ότι είχε μείνει ένα κομμάτι.. Όταν κατάφερα (με χίλια ζόρια) να βγάλω και το δεύτερο κομμάτι συνειδητοποίησα ότι ήταν ακόμα ένα τσιμπούρι, πολύ μικρότερο από το πρώτο...
Αύριο θα τον πάω στον κτηνίατρο μήπως και έκανα κάτι λάθος και μολυνθεί...
Γίνεται να είναι το ένα τσιμπούρι πάνω στο άλλο???
Και τώρα που το αφαίρεσα κινδυνεύει ακόμα ο μικρός μου????

PurpleSkies

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Αθηνα
Δε ξερω να σου απαντησω για ολα, αλλα απο δω και περα, ενας τροπος που ξερω για να αφαιρειται ολο το τσιμπουρι χωρις τον κινδυνο να μεινει "κομματι" του πανω, ειναι να το περιλουζεις με λαδι! Τα εντομα αναπνεουν απο το δερμα. Μ' αυτο τον τροπο το τσιμπουρι πεθαινει πριν το βγαλεις απ'το σκυλο και το βγαζεις ανετα.

Ισως να ηταν κι αλλο τσιμπουρι διπλα στο αλλο και δε το ειχες προσεξει, κι απλως τον ειχε δαγκωσει αργοτερα -ειναι μικρα ή μεγαλα αναλογα με το ποσο αιμα εχουν ρουφηξει.

Οπως και να'χει ο κτηνιατρος θα σε διαφωτισει για ολα! Μην ανησυχεις!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να πας στο γιατρό να δει το αυτάκι!
Δεν είναι σωστό να το τραβάμε έτσι απλά το τσιμπούρι γιατί συνήθως μένει το "κεφαλι" του μέσα στο ζώο μας. πρέπει να κάνεις το τσιμπούρι να αφήσει το δέρμα και μετά να το τραβήξεις!
το λάδι είναι μια πολύ καλή λύση.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το πιο σωστό είναι να ψεκάσεις με frontline ώστε να πεθάνει το τσιμπούρι και να μην χρειαστεί να το τραβήξεις βίαια.
Προγραμμάτισε εξετάσεις για ερλιχίωση. Ο γιατρός θα σου πει πότε ακριβώς.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.097
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δε ξερω να σου απαντησω για ολα, αλλα απο δω και περα, ενας τροπος που ξερω για να αφαιρειται ολο το τσιμπουρι χωρις τον κινδυνο να μεινει "κομματι" του πανω, ειναι να το περιλουζεις με λαδι! Τα εντομα αναπνεουν απο το δερμα. Μ' αυτο τον τροπο το τσιμπουρι πεθαινει πριν το βγαλεις απ'το σκυλο και το βγαζεις ανετα.
Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις το τσιμπούρι να βγάλει το αίμα που "ήπιε" μέσα στο αίμα του σκύλου με κίνδυνο να τον μολύνει εάν είναι μολυσμένο! Μην περιλούζετε τα τσιμπούρια με ΤΙΠΟΤΑ!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ το έχω κάνει αυτό με το λάδι σε τσιμπούρι που κόλλησε πάνω σε μένα.
στη σκύλα μου έχω ψεκάσει με frontline αλλά έχω χρησιμοποιήσει και λάδι.

Μιλάω πάντα για τσιμπούρι που κόλλησε πάνω μας και το καταλάβαμε πολύ σύντομα, δλδ δεν έχει μπει πολύ μέσα ούτε έχει προλάβει να πιει πολύ αίμα (δεν είναι φουσκωμένο). Σε διαφορτική περίπτωση θα φοβόμουν να κάνω κάτι μόνη μου και θα πήγαινα στον κτηνίατρο.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Δεν ήταν δεύτερο τσιμπούρι ήταν το "στόμα"του πρώτου. Τα τσιμοπύρια έχουν το στόμα και τα "σκαπτικά τους εργαλεία" συγκεντρωμένα στο μπροστινό τους μέρος. Τραβώντας με το στιμπιδάκι "έκοψες" το τσιμπούρι στα δύο. Εάν το στόμα μείνει μέσα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό ερεθιρμό και μόλυνση.
Συμφωνώ με την Berna για το λάδι στα τσιμπούρια...είναι απαγορευτικό σε κάθε περίπτωση!!! Το τσιμπούρι δεν πεθαίνει απλά ασφυκτιά και στην προσπάθειά του να απαγκυστρωθεί Βγάζει το αίμα και όλα τα υγρά του "στομάχου" του πίσω στο σκύλο/άνθρωπο με αποτέλεσμα πιο εύκολη μόλυνση.
Μάλιστα μου το έχει πει και ο κτηνίατρος και ο ιατρός όταν κάναμε μάθημα πρώτων βοηθειών.

Κατ' εμέ ο καλύτερος τρόπος να απομακρύνεις ένα τσιμπούρι, εάν το αποτολμήσεις μόνος σου είναι να το πιάσεις με το στιμπιδάκι και χωρίς να το τραβήξεις να το γυρίσεις κυκλικά με μαλακές κινήσεις για να μην κοπεί, ώστε να το αναγκάσεις να απαγκυστρωθεί. Μόλις γίνει αυτό θα διαπιστώσεις ότι το τσιμπούρι να "βγει" σχεδόν χωρίς να τραβήξεις καθόλου.
Στη Γερμανία είχε κάτι φοβερά τσιμπίδια στα πετ τα οποία άνοιγαν με πίεση, σε αντίθεση με τα τσιμπιδάκια για τα φρύδια που κλείνουν με πίεση και είναι αρκετά δύσκολο να κρατάς το τσιμπούρι και να γυρνάς ταυτόχρονα.

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
στους ανθρωπους τα τσιμπουρια τα βγαζεις με υνοπνευμα αλλα στα σκυλια δεν ξερω...δεν εχω ακουσει με λαδι ποτε!

Mandirani

New Member
5 Απριλίου 2011
4
0
Σας ευχαριστώ παιδιά... Σήμερα πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Μου έδωσε αμπούλα και ένα κολάρο για τα διάφορα εξωπαράσιτα.. Αλήθεια αυτό το κολάρο είναι αποτελεσματικό?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο κτηνίατρος σου είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος? Δεν σου μίλησε δηλαδή για την ερλιχίωση?
Τα κολάρα και οι αμπούλες φέρνουν αποτέλσμα όταν εφαρμόζονται όσο τακτικά πρέπει και σε σωστούς συνδυασμούς.
Μπορείς να δεις λεπτομέρειες εδώ: Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μηπως ειδες κατι τετοιο...?

120px-Ixodes_rici&.jpg

αν ναι ...
η απαντηση για το διπλο τσιμπουρι....

two tics where ... copulating

( μεγαλα παιδια ειμαστε δεν χρεια(ζεται μεταφραση ....)

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μηπως ειδες κατι τετοιο...?

View attachment 19607

αν ναι ...
η απαντηση για το διπλο τσιμπουρι....

two tics where ... copulating

( μεγαλα παιδια ειμαστε δεν χρεια(ζεται μεταφραση ....)
Να σου κάτσει το τσιμπούρι και να κάνει και .....copulating:D γκ@μ& την τύχη μου:mad::DΠοιος θα μαζέψει μετά αδέσποτα ?

Mandirani

New Member
5 Απριλίου 2011
4
0
Τα γνωρίζω τα προϊόντα... αμπούλα του βάζαμε άνα 2 μήνες το χειμώνα και τώρα που ανοίγει ο καιρός θα του βάζουμε κάθε μήνα. Κολάρο όμως είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ... Ο κτηνίατρος μου είπε οτι εφόσον δεν υπάρχει πληγή ή ερεθισμός στο σημείο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε ένα μήνα θα τον πάμε και για το εμβόλιό του οπότε θα κάνει και τις απαραίτητες εξετάσεις για να σιγουρευτούμε 100% ότι όλα είναι οκ!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Τα γνωρίζω τα προϊόντα... αμπούλα του βάζαμε άνα 2 μήνες το χειμώνα και τώρα που ανοίγει ο καιρός θα του βάζουμε κάθε μήνα. Κολάρο όμως είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ... Ο κτηνίατρος μου είπε οτι εφόσον δεν υπάρχει πληγή ή ερεθισμός στο σημείο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε ένα μήνα θα τον πάμε και για το εμβόλιό του οπότε θα κάνει και τις απαραίτητες εξετάσεις για να σιγουρευτούμε 100% ότι όλα είναι οκ!
Ο σκύλος ζει έξω...?? Μου φαίνεται πολύ ρε παιδί μου μία αμπούλα το μήνα... γενικά τις θεωρώ αναγκαίο κακό, αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ βαρύ για τον οργανισμό μία αμπούλα το μήνα.

Δεν ξέρω, ας μας πει κάποιος που το έχει ψάξει καλύτερα...

Mandirani

New Member
5 Απριλίου 2011
4
0
Όχι, δε ζει έξω.. Τον έχουμε μέσα στο σπίτι μαζί μας... Άλλα ο κτηνίατρος μας είπε ότι είναι απαραίτητο τους θερινούς μήνες να βάζουμε αμπούλα κάθε μήνα...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Δε ξέρω ρε παιδί μου...πολλή χημεία πάνω στο σκύλο... εμένα ο κτηνίατρος μου είπε κάθε δύο...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εδώ θα σε γελάσω πρέπει να δω το βιβλιάριο της μικρής...που δεν έχω πρόχειρο. Θα σου πω το απόγευμα...
Για πες μου το σκεπτικό σου με ενδιαφέρει... είναι αμπουλα και αμπούλα??

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.097
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Bayer Advantix

Μία θεραπεία παρέχει απωθητική δράση (αποτροπή γεύματος) κατά των σκνιπών για τρεις εβδομάδες (Phlebotomus perniciosus) ή δύο εβδομάδες (Phlebotomus papatasi) αντίστοιχα, κατά των κουνουπιών (Culex pipiens) για τέσσερις και δύο (Aedes aegypti) εβδομάδες αντίστοθχα και κατά της σταβλόμυγας (stomoxys calcitrans) για τέσσερις εβδομάδες.

Το προϊόν εμφανίζεις σταθερή ακρεοκτόνο και απωθητική δράση ενάντια της παρασίτωσης από κρότωνες για 4 εβδομάδες (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) ή για 3 εβδομάδες (Dermacentor reticulatus) αντίστοιχα.

Για θεραπεία και την πρόληψη της παρασίτωσης από ψύλλους για 4 εβδομάδες (Ctenocephalides felis & Ctenocephalides canis)

Frontline

Bathing or water immersion of dogs 48 hours after application will not stop FRONTLINE Spot On working effectively. Apply at 6 weekly intervals if the pet is shampooed weekly with a chlorhexidine-based shampoo and 5 weekly if emolient shampoos are used.

Περισσότερα

Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.325
Μέλη
20.091
Νεότερο μέλος
vyronas