Δεν ξερω τι ακριβως εννοείς με το "δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να του προσφερω την καταλληλη κτηνιατρικη φροντιδα", αλλά αυτό που σε συμβουλεύω είναι να βρεις αμέσως ένα κτηνίατρο να σου γράψει κάποια θεραπεία, γιατί το ότι δεν τον έχασες αμέσως δε σημαίνει ότι δε μπορεί να φύγει σε πέντε μέρες. Με το φαί, του φτιάχνεις κάτι πολύ ελαφρύ, ενοείται όχι κροκέτες. Μπορείς να πάρεις κάποια ειδική κονσέρβα από τον κτηνίατροΠριν 3 μερες το πρωι, αφου επεστρεψε απο την βολτα η μητερα μου με τον σκυλο μου -Μπούφος / ημιαιμο βελγικο λυκοσκυλο- μετα απο μιση ωρα επεσε κατω βγαζοντας αφρους, τα εκανε πανω του και ετρεμε.
Η ταραχη μου τεραστια, οπως καταλαβαινετε ,μπροστα στο θεαμα να ψυχορραγει το σκυλι μου. Καλεσαμε την κτηνιατρο του και μας συνεστησε οξυζενε για να κανει εμετο, και αφου δεν εκανε μας ειπε ψυχρα οτι ειναι τελειωμενη κατασταση. Ομοια αδιαφορια και απο αλλους κτηνιατρους. Το σκυλι μου χανοταν και αυτοι αδιαφορουσαν.
Του δωσαμε αλατονερο και εκει που ειχαμε χασει καθε ελπιδα, αρχισε να κανει εμετο στον οποιο περιεχοταν ψαροσουπα την οποια δεν του δωσαμε εμεις ουτε εφαγε απεξω. Η δουλεια δηλαδη εγινε μαλλον εσωτερικα απο γειτονες που η απανθρωπια τους δεν εχει ορια και ο πολιτισμος τους συμπυκνωνεται στην εκδικητητικη θανατωση του αγαπημενου μου ζωου.
Χρειαζομαι επειγοντως τις συμβουλες σας στο εξης : αυτες τις μερες πινει ελαχιστο νερο και τρωει πολυ λιγη τροφη, οταν παει βολτα ειναι αδυναμος και λογω των γαστρικων υγρων που εβγαλε τα μαγουλα του φαινονται πρησμενα, ενω του τρεχουν καποια σαλια. Δεν πινει χαπι ουτε απευθειας γιατι ποναει και δεν ανοιγει το στομα του, ουτε μεσω τροφης γιατι δεν τρωει σχεδον τιποτα.
Ανησυχω πολυ και δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να του προσφερω την καταλληλη κτηνιατρικη φροντιδα. Ηταν ενα φοβισμενο κουταβι πεταμενο στα σκουπιδια στο οποιο εδωσα ο,τι καλυτερο μπορουσα αυτα τα τρια χρονια. Χρειαζομαι σοβαρες απαντησεις γιατι η αγαπη γι αυτον καθιστα το ζητημα μειζον για μενα. Σημειωνω οτι η μεριμνα ζωων της περιοχης μου εκλεισε και τα εξοδα στους κτηνιατρους ειναι μεγαλα για τα μετρα μου. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Για το καλό του σκύλου σου, να το ελπίζεις αυτό.Πλεον θα εχω το νου μου ακομα περισσοτερο και ελπιζω για το καλο τους να μην επαναληφθει
Εχει χαθει η ανθρωπια.. Πληγωνουν αθωες ψυχες για το τιποτα. Πλεον θα εχω το νου μου ακομα περισσοτερο και ελπιζω για το καλο τους να μην επαναληφθει
Φιλε @Mpoufos ,Εχει χαθει η ανθρωπια.. Πληγωνουν αθωες ψυχες για το τιποτα. Πλεον θα εχω το νου μου ακομα περισσοτερο και ελπιζω για το καλο τους να μην επαναληφθει
Anyway, αφου ζεις σε 'επικινδυνη ζωνη' καλο θα ειναι να εχεις λιγ λεφτα στην ακρη για ωρα αναγκης & να βρεις εναν εμπιστο κτηνιατρο που θα σε βοηθαει..!Φιλε @Mpoufos ,
Η ανθρωπια εχει χαθει εδω και πολυυυ καιρο, δεν υπαρχει καμια ελπιδα. Εδω προχθες περνουσα εξω απο ενα σχολειο & ειδα ενα αδεσποτακι κοντα στην πορτα. Φωναζει μια δασκαλα απο μακρια σ'εναν μαθητη ''Πηγαινε πεσ'του 'ουστ βρωμοσκυλο' & χτυπα το κιολας να φυγει..''. Εδω δεν εχουν οι εκπαιδευτικοι την πρεπουσα μορφωση & την αμορφωσια τους την διδασκουν κιολας...Τι περιμενεις;;
Ποια η σωστή χρήση της ατροπίνης;εγω στη βολτα μας με το Ροκυ,εχω μονιμως στη τσαντα μου ατροπινες,αχρειαστες να ναι,αλλά ποτέ δε ξερεις....
Εχω συζητησει με τη κτηνιατρο μου τι πρεπει να κανω σε τετοια περιπτωση,ο θεος να φυλαει δλδ,και μου ειχε δειξει πως πρεπει να κανω την ενεση...τα συμπτωματα ειναι γνωστα δυστυχως...παντα βεβαια σε συννενοηση με τη κτηνιατρο..Ποια η σωστή χρήση της ατροπίνης;
Πρέπει να συμβουλευτούμε τον κτηνίατρο πριν την χορηγήσουμε και να του πούμε τα συμπτώματα;
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μην αξιολογήσουμε σωστά την κατάσταση και να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα;
ολα αυτα παιζουν ρολο αλλα τον βασικοτερο (δυστηχως επειδη το εχω ζησει καποιες φορες) ειναι να παραμεινεις ψυχρεμος σε τετοια φαση..το πιο σημαντικο.Ποια η σωστή χρήση της ατροπίνης;
Πρέπει να συμβουλευτούμε τον κτηνίατρο πριν την χορηγήσουμε και να του πούμε τα συμπτώματα;
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μην αξιολογήσουμε σωστά την κατάσταση και να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα;
Oπωσδήποτε να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο σου... Από όσο μου χει πει ο δικός μου, η ένεση ατροπίνης, ακόμη κι αν δεν έχει φάει όντως φόλα, δεν του προκαλεί κάποιο πρόβλημα, όπως και η ένεση αδρεναλίνης στον άνθρωπο (εξαρτάται αν πάσχει από κάτι βέβαια).Ποια η σωστή χρήση της ατροπίνης;
τον άνθρακα τον δίνεις αντί ατροπίνης...Παιδιά εγώ όταν ρώτησα το δικό μου κτηνίατρο περί ατροπίνης, μου είπε ότι αν η φόλα δεν περιέχει οργανοφωσφορικά μπορεί να του προξενήσει παρενέργειες. Άρα πρέπει να ξέρω στα σίγουρα τι έχει η φόλα ώστε να της κάνω ένεση. Αυτό που μου είπε είναι της δώσω κάτι να κάνει εμετό (οξυζενέ, αλατόνερο) και μετά να της δώσω ενεργό άνθρακα και να την τρέξω στο κτηνιατρείο.. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και την περίπτωση να μην περιέχει γυαλιά γιατί ο εμετός πάλι θα τη βλάψει..
ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΣ???? Δε ξέρω γιατί αλλά ακόμα με εκπλήσσουν τέτοιες συμπεριφορές! Κανονικά πρέπει να δράμε άμεσα σε τέτοια! Βουρ στο διευθυντή και μετάκαταγγελία στη πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αναφορά στο όνομα του σχολείου και περιγραφή του δασκάλου.... Αλλά όλοι πάντα κάπως τρέχουμε ή σαστίζουμε ή δεν έχουμε μαζί μάρτυρα και τέτοιοι τύποι/τυπισσες συνεχίζουν... (και προφανώς δεν το λέω για εσένα, κι εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση δεν ξέρω αν θα έκανα καταγγελία, απλά λέω πως τελικά πρέπει κάθε φορά να κάνουμε κάτι)Φιλε @Mpoufos ,
Η ανθρωπια εχει χαθει εδω και πολυυυ καιρο, δεν υπαρχει καμια ελπιδα. Εδω προχθες περνουσα εξω απο ενα σχολειο & ειδα ενα αδεσποτακι κοντα στην πορτα. Φωναζει μια δασκαλα απο μακρια σ'εναν μαθητη ''Πηγαινε πεσ'του 'ουστ βρωμοσκυλο' & χτυπα το κιολας να φυγει..''. Εδω δεν εχουν οι εκπαιδευτικοι την πρεπουσα μορφωση & την αμορφωσια τους την διδασκουν κιολας...Τι περιμενεις;;