SOS για διάσωση νέου μέλους από πετ σοπ

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ισως να φταιει ο τροπος μου. Δεν ειμαι και ο καλυτερος διπλωματης.
δεν χρειάζεται διπλωματία, οικονομικές απειλές χρειάζονται κύρίως για το τι μπορεί να πάει στραβά και πόσο στοιχίζει

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κυριως κινηθηκα στο πνευμα του εκφοβισμου για ασθενειες, εξοδα, χαρακτηρα και πιθανη μορφολογια εκτος προτυπου.
Ειχα περιορισμενο χρονο και τον πηρα μονότερμα. Γι αυτο λεω ότι μπορει να φταιει ο τροπος μου. Αλλά και παλι πώς να πεις ομορφα κατι κακο?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μακάρι να υπήρχε κάποιος να με ταρακουνήσει και μένα με τέτοιο τρόπο!!!!! Δεν φταιεί η διπλωματία!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το παρακάτω δεν αποτελεί κριτική για τον Άρη, είναι απλώς μια σκέψη γενικά για όλους μας όταν προσπαθούμε να πείσουμε διαφόρους να μην κάνουνε ανοησίες όταν πρόκειται για το σκύλο που θα αγοράσουν. Θα ήταν ίσως καλύτερο να μην αναφερόμαστε στη μορφολογία καθόλου, κυρίως όταν διαισθανόμαστε αντίσταση. Το ξέρω ότι είναι πολύ σημαντική, αλλά μιλάμε τώρα για άτομα που έχουν πολύ σαφείς ιδέες, κυρίως περί τα ζώα και τα οικονομικά τους και καθόλου πραγματική ενημέρωση σχετικά με τις πραγματικές απαιτήσεις του σκύλου. Η μορφολογία παραπέμπει κατευθείαν σε εκθέσεις που στο μυαλό του Νεοέλληνα είναι συνδεμένες με χαζά καλλιστεία σκύλων που παίρνουν μόνο μέρος οι βλαμένοι και βαρεμένοι. Είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο να αλλάξει κανείς ένα αγύριστο κεφάλι όταν υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που αντιστοιχούν σε πολλές λανθασμένες ιδέες που μπορεί να έχει κανείς. Η πλάκα μάλιστα είναι ότι και από πετσοπά να πάρουνε το σκύλο, ΟΙ ΙΔΙΟΙ μετά θα σκεφτούν να πάνε σε εκθέσεις διότι τις έχουν συνδέσει, πάλι λανθασμένα με λεφτά που πιθανώς να βγάλουν. Γι' αυτό ίσως είναι καλύτερο να αφήσουμε τη μορφολογία έξω και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ζήτημα των ασθενειών και του τρομερού κόστους, αφού μάλιστα ο κόσμος συνήθως θα πάει στον πετσοπά διότι είναι φτηνότερος. Επομένως η λογική σ' αυτή τη φάση πρέπει να είναι πολύ απλή διότι τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα για κάποιον που δεν έχει ιδέα περί σκύλων:

Επιχείρημα 1: θα πάρω από πετσοπά διότι δε θα δώσω 1000 ευρώ κερατιάτικα στον εξυπνάκια "εκτροφέα".
Αντεπιχείρημα 1: Ο πετσοπάς θα σου φέρει από Ουγγαρία ή Σλοβακία, από παπυμιλλά, ορίστε και ένα εκατομμύριο ιστορίες φρίκης, ΟΧΙ για το πώς ζούνε οι καημένοι οι γονείς και πού γεννιούνται τα σκυλάκια, αλλά διότι τα σκυλάκια βγαίνουνε άρρωστα και επομένως θα στοιχίσουν ο κούκος αηδόνι. Καλό είναι μάλιστα να δείχνουμε τις τρομερότερες ιστορίες φρίκης, ει δυνατόν με φρικτές φωτογραφίες λειψών σκύλων, π.χ. με τρομερή δυσπλασία σαν και κείνη που δείξατε πρόσφατα εδώ στο φόρουμ.

Επιχείρημα 2: Ο πετσοπάς είναι ΚΑΙ φτηνός ΚΑΙ θα φέρει πεντιγκρί σε Χ μήνες για Ψ ευρώ.
Αντεπιχείρημα 2: Το πεντιγκρί όντως το θες διότι ΠΟΥ ξέρεις αν δε σε γελάσει ο πετσοπάς και δε σου φέρει ψεύτικο? Αν δε θέλει να περιμένει Χ μήνες γιατί δηλαδή ΔΕΝ μπορεί να στο φέρει μαζί με τα χαρτιά του σκύλου? Σημειωτέον, το ξέρω ότι μπορεί να κάνουν κάποιον καιρό να βγούνε τα χαρτιά γενικά, αλλά εσείς θα προσπαθήσετε να δημιουργήσετε υποψίες για την ακεραιότητα του πετσοπά, αφού, όσο και να το κάνουμε, κανείς δε θέλει να αποχωρίζεται μεγαλούτσικα ποσά, ακόμα και τα λίγο μεγαλούτσικα του πετσοπά και πάντα ψάχνουμε για απατεώνες που ψάχνουν κορόιδα που ο υποθετικός εξυπνάκιας γνωστός μας ΗΔΗ το έχει κάνει στο θέμα εκτροφέα. Και γιατί να θέλει Ψ ευρώ αφού το χαρτί δε στοιχίζει? Προφανώς έχει κάνει μπαγαποντιά με τον παπυμιλλά και πάνε να σου φάνε τα λεφτά σου για να πλαστογραφήσουν τα χαρτιά αφού μάλλον ψεύδονται ασυστόλως για το ποιο σκύλο σου στείλανε. Άρα σε γελάσανε και σου φάγανε λεφτά. Εδώ θα πρέπει να πέσουνε κι άλλες ιστορίες φρίκης ενδεικτικές. Πρώτα οι φρικτότερες ενδεικτικά και ΜΕΤΑ, όταν σας πει ότι αυτά είναι υπερβολές, δίνετε και τις ποσότητες φρικτών ιστοριών. Του λέτε να κάνει κι ένα google, θα φρίξει, οπότε θα είναι πιο ανοιχτός σε άλλες ιδέες.

Μόλις με το καλό του μπει και καλά η ιδέα ότι πετσοπάς + παπυμιλλάς = απατεώνες, ΤΟΤΕ του σερβίρετε τον εκτροφέα τον οποίον, ελέγχοντάς τον μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον βουτήξει και να τον τρέχει (αφού ενδέχεται ακόμα να έχει τάσεις παράνοιας) και τα πραγματικά έξοδα. Εκεί φέρνετε και πολλά παραδείγματα καλών εμπειριών άλλων, προφανώς εμπεριστατωμένα. :)

Το όλον θέλει δηλαδή προσοχή διότι εμείς οι Έλληνες έχουμε μια τάση να τα λέμε όλα χύμα, να είμαστε εκφραστικότατοι και να φωνάζουμε. Θέλει ηρεμία και πολλή πονηριά.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πλέον
δυστυχώς
ελάχιστοι άνθρωποι πείθονται με λογικά επιχειρήματα...
ίσως μερικοί να πείθονταν αλλά με καμια παρουσίαση power point με βιντεάκια μέσα και τίποτα chart πίτες και τέτοια
αλλά οι περισσότεροι έχουν πάθει stack overflow απο καιρό-ο εγκέφαλος έχει φρακάρει-πολύ το information overload βλέπετε...
Not enough memory ή και
Bad memory card
Γενικά δύσκολα τα πράγματα...
μην αυτοενοχοποιείσαι ρε φίλε...δύσκολο πράγμα η επικοινωνία...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Προσωπικά με όσους έχω μιλήσει απλά τους λέω ότι είναι προϊόν εγκληματος ή τουλάχιστον εγκληματικής κακοποίησης και αν δεν είναι ζώα και ασυνείδητοι δεν πρέπει να πάρουν ζωάκια από πετ σοπ. Αν από την άλλη πλευρά δεν έχουν τα 800-1000 ευρώ που μπορεί να ζητήσει ένα εκτροφείο υπάρχουν πανέμορφα αδέσποτα σκυλάκια που μπορει να αποδειχτούν και πανέξυπνα, τα οποία μπορούν να υιοθετήσουν χωρίς πολλά χρήματα (μόνο όσα ιατρικά έξοδα έχουν γίνει) και να νιώθουν κάθε μέρα μεγάλη ευτυχία που έσωσαν μια ψυχούλα από το δρόμο, τις φολες και την κακοποίηση.

Βέβαια μέχρι στιγμής το μόνο που έχω πετύχει σε 3-4 περιπτώσεις είναι να μην πάρουν καθόλου σκύλο :oops::oops::oops:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βέβαια μέχρι στιγμής το μόνο που έχω πετύχει σε 3-4 περιπτώσεις είναι να μην πάρουν καθόλου σκύλο :oops::oops::oops:
Και γιατι κοκκινιζεις? Χιλιες φορες καλυτερα να μην παρουν καθολου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μια και συζητιουνται παλι τα πετ σοπ σε αλλο θεμα, ας ανανεωσω κι αυτο.

Ο φιλος μου το πηρε το κουταβι εδω και μια εβδομαδα.
Εχει αδιαθεσια και εμετους εδω και λιγες μερες και ο γιατρος ειπε οτι μαλλον γριπωθηκε λογω του καιρου!!!!
Ελπιζω να μην στολισει η ιστορια του το πανθεο των ιστοριων "εμπειριες απο πετ σοπ". Θα δειξει.

Στο σημειο αυτο να πω οτι το κουταβι στοιχισε 700 ευρω!! Ποσο θα εκανε πια απο ενα καλο εκτροφειο ενα τζακ ρασσελ? 800? 900? Εχει σημασια?

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Και 1000 και 1500 που λέει ο λόγος! Δεν το παίζω υπεράνω χρημάτων ούτε είμαι πλούσια αλλά το ψυχολογικό κόστος πέρα από το οικονομικό που μπορεί να στοιχίσει η αρρώστια ή χειρότερα η απώλεια του σκύλου, για μένα, λόγω κακής εκτροφής είναι ότι χειρότερο! Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλλον δεν ειναι κατι σοβαρο αλλά με τοσα που διαβαζουμε συνεχεια για τυφους κλπ, το μυαλο μου παει συνεχεια στο κακο οταν προκειται για πετ σοπ.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Kαι γω αυτο σκευτομαι.
Τα περι κρυολογιματος και γριπης μου κανουν ''οτι να ναι''...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι? Πας ένα κουταβάκι σε κτηνίατρο, προφανώς του λες ιστορικό απόκτησης! Πόσο να είναι το καημένο? 2 μηνών στην καλύτερη! Πιθανότατα μικρότερο! Δεν θα κάνει αμέσως εξέταση για τύφο???? Το λέω γιατί ακούμε συνεχόμενα κρούσματα τελευταία....

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Με αυτα που ακουμε και βλεπουμε στα κτηνιατρεια ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι απιθανο.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Με δεδομένο ότι έχει εμετούς το κουταβάκι???? Σωστό και αυτό που λες Νίκο......

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι? Πας ένα κουταβάκι σε κτηνίατρο, προφανώς του λες ιστορικό απόκτησης! Πόσο να είναι το καημένο? 2 μηνών στην καλύτερη! Πιθανότατα μικρότερο! Δεν θα κάνει αμέσως εξέταση για τύφο???? Το λέω γιατί ακούμε συνεχόμενα κρούσματα τελευταία....
Στην δικιά μας περίπτωση η γιατρός στην αρχή δεν ήθελε να του κάνει εξέταση για τύφο με το πρόσχημα ότι απλή δυσεντερία με τύφο έχουν την ίδια αντιμετώπιση,αφού έγινα πιεστικός προχώρησε σε διάγνωση του τύφου

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Στην δικιά μας περίπτωση η γιατρός στην αρχή δεν ήθελε να του κάνει εξέταση για τύφο με το πρόσχημα ότι απλή δυσεντερία με τύφο έχουν την ίδια αντιμετώπιση,αφού έγινα πιεστικός προχώρησε σε διάγνωση του τύφου
Μάλιστα! Να πιέζεις δηλ τον γιατρό για μια εξέταση να βγαίνεις εσύ σωστός σε αντίθεση με τη δική του διάγνωση..... Αδιαφορία είναι αυτό???? Βαρεμάρα να ξεπετάξουμε τον πελάτη να περάσει ο επόμενος???? Τι να πω....