SOS πρόβλημα με εμετό

pmatsios

Member
20 Ιανουαρίου 2011
16
0
Παιδιά δεν θέλω να προκαλέσω πανικό, αλλά χρειάζομαι μία επείγουσα απάντηση. Έχω ένα γαλλικό μπουλντόγκ 5 μηνών και μόλις τώρα τελείωσε μία σειρά 5-6 εμετών. Έβγαλε ό,τι είχε φάει. Και το πιο απίστευτο είναι τι βρίσκω ότι έχει φάει. Ολόκληρα κομμάτια από λαχανικά (δεν ξέρω που διάλο τα βρήκε), κλαδιά, κτλ.
1) Πρέπει να ανησυχώ σοβαρα;
2) Τι να του δώσω να φάει;
3) Πως θα αντιμετωπίσω την ηλίθια μανία του να τρώει ό,τι βρίσκει; Και εννοώ τα πάντα. Φοβάμαι να τον βγάλω από το δωμάτιο για ένα λεπτό ή να τον βγάλω βόλτα στην αυλή. Τρώει κλαδιά, χαρτιά, πλαστικά, ψίχουλα, ότι βρει. Τι να κάνω;;
Plz άμεση βοήθεια.
Ευχαριστώ.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Αφησε το νηστικό για μία ημέρα καλύτερα,και μην του δώσεις τίποτε απολύτως!Μέχρι να στρώσει λίγο το στομάχι του!
Τώρα όσον αφορά το οτι μαζεύει ό,τι βρίσκει κάτω είναι στο χέρι σου να το αποτρέψεις,θα του φωνάξεις κτλ. υπομονή θέλει!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οποτε βαζει κατι μη επιτρεπτο στο στομα του θα τον διορθωνεις με ενα μη. Αν το εχει ηδη βαλει στο στομα του θα του το παιρνεις αμεσως λεγοντας παλι μη. Εαν ομως συνεχισει ακαθεκτος ισως χρειαστεις μια πιο εμπειρη γνωμη οπως αυτη του εκπαιδευτη!

Τωρα οσον αφορα τους εμετους αστον σημερα νηστικο και κοιτα αν θα ενεργηθει κανονικα, Αν συνεχισει τους εμετους επικοινωνησε με τον κτηνιατρο σου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι ξεκάθαρο πως κάτι έφαγε και το πείραξε!!!
Την επόμενη όμως φορά μπορεί να είναι χειρότερα..μεγάλη προσοχή !!!

Μην δώσεις τίποτα να φάει και ρώτα τον ιατρό για να του δώσεις ζαντάκ.

pmatsios

Member
20 Ιανουαρίου 2011
16
0
Τι πρέπει να προσέχω ιδιαίτερα; Ποια συμπτώματα υποδηλώνουν κάτι σοβαρό;
Και τι δεν είδα στον εμετό... Σας λέω τρώει οτιδήποτε στερεό βρει.
Διστάζω να πάρω τον γιατρό με την πρώτη ευκαιρία, γιατί η πρώτη του απάντηση είναι "Φέρτο εδώ αμέσως να του κάνουμε εξετάσεις". Και κάθε φορά που κάνω εξετάσεις θέλει ένα 100ευρο μές στο νερό. Γι αυτό προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι όντως είναι κάτι σοβαρό και μετά πάω στο γιατρό.
Πάντως το ευτυχές είναι ότι δεν έβγαλε τίποτα άλλο σήμερα. Καλό αυτό.
Και επειδή με έβαλε σε σκέψεις η FrenchieFan περί "απ' όλα" και ωμά κτλ, διστάζω λίγο γιατί φοβάμαι ότι κατά τη μετάβαση θα έχει συνέχεια προβλήματα με διάρροιες και εμετούς. Υπάρχει και χρονικό όριο στην διατροφή; Π.χ. μέχρι ενός έτους καλό είναι να τρώει μόνο κροκέτα;

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Ωπα!!! sorry αλλά τι πάει να πει διστάζω να πάρω τηλ τον γιατρό γιατί λέει εξετάσεις??? Σου λέει για ψύλλου πήδημα εξετάσεις? Και χρεώνει 100? Άλλαξε γιατρό! Αλλά... αν χρειάζεται πραγματικά εξετάσεις? τι θα κάνουμε???

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Θα προσεχεις μην εχει φαει τιποτα και εχει στουμπωσει το εντερο του και δεν μπορει να ενεργηθει, η αν ο εμετος εχει αιμα και πολλα αλλα.
Οσον αφορα τον γιατρο μαλλον θα χρειαστεις να βρεις καποιον οικονομικοτερο γιατι επισκεψη και κατοσταρα σε περιοδο κρισης δεν γινεται.
Και τελος αρχισε εσυ με τα μη οταν μπουκωνει διαφορα και αν δεις οτι δεν γινεται δουλεια παρε την γνωμη ενος εκπαιδευτη!

pmatsios

Member
20 Ιανουαρίου 2011
16
0
Παιδιά ευχαριστώ. Ο σκύλος ευτυχώς είναι καλά, προφανώς κάτι τον πείραξε εκείνη τη μέρα.
Έχω όμως βασικό πρόβλημα με την τροφή του. Δεν θέλει με τίποτα να φάει την ξηρά (Hills). Και το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο, το είχε πάντα. Τι προτείνετε; Πείσμα μέχρι να μάθει; Φοβάμει ότι ποτέ δεν θα του αρέσει...
Αλλαγή μάρκας ή μήπως αλλαγή διατροφής; Πάνω στο barf που αναφέρθηκε, αξίζει η δοκιμή, ή θα κάνω κακό εάν δεν γίνει με συγκεκριμένο τρόπο;
Και επίσης κάποιες διευκρινήσεις: Τα κομμάτια κρέας τι τα κάνουμε; Τα βράζω, τα καταψύχω, τα δίνω ωμά;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
pmatsios
Τον καιρό που δίνεις Hills τα αποτελέσματα με τον σκύλου σου ποια ήταν (κόπρανα, τρίχωμα, εξετάσεις κλπ);

Aν έμεινες ευχαριστήμενος τότε συνέχισε με την τροφή αυτή, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις.
Θα του βάζεις την τροφή για 20 λεπτά, αν δεν φάει θα το παίρνεις και θα ταίζεις στο επόμενο γεύμα.
Κατά την διάρκεια δεν θα δίνεις καθόλου λιχουδιές.

Σε 3-4 μέρες το πολύ θα τρώει κανονικά την τροφή του.

pmatsios

Member
20 Ιανουαρίου 2011
16
0
Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την τροφή. Δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα, οπότε όπως λες δεν την αλλάζω. Με το τρίχωμα τι εννοείς; Εάν μαδάει;
Ξεκινάω τη μέθοδο που μου υποδεικνύεις από σήμερα. Σε 3-4 μέρες θα σου πω τα αποτελέσματα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εννοώ γενικά το τρίχωμα αν είναι γυαλιστερό αν μαδάει υπερβολικά κλπ.
Αυτά είναι σημαδάκια που μας κάνουν να καταλάβουμε αν η τροφή κάθεται καλά στον σκύλο μας.

Να είσαι σίγουρος πως σε λίγες μέρες ο σκύλος σου θα τρώει κανονικά.
Περιμένουμε αποτελέσματα :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την τροφή. Δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα, οπότε όπως λες δεν την αλλάζω. Με το τρίχωμα τι εννοείς; Εάν μαδάει;
Ξεκινάω τη μέθοδο που μου υποδεικνύεις από σήμερα. Σε 3-4 μέρες θα σου πω τα αποτελέσματα!
Κάτσε σε μια τροφή προς το παρόν και κάποιους μήνες και αυτό που σου είπε η Sofouli ακολούθα το γενικά και πάντα!

Είναι μικρό ακόμα για πειράματα,όταν θα ενηλικιωθεί βλέπεις!

pmatsios

Member
20 Ιανουαρίου 2011
16
0
Παιδιά, εφάρμοσα την τακτική της sofouli, σήμερα αισίως τρίτη μέρα. Το πρωί δεν έφαγε τίποτα, το μεσημέρι, έφαγε με πολλά παρακαλητά, και τώρα πάλι πολύ λίγο. Επίσης μόλις έκανε κόπρανα πολύ υγρά, σχεδόν διάρροια. Είναι από την αφαγιά ή πρέπει να ανησυχώ; Φοβάμαι ότι δεν είναι απλά επιμονή. Ή έχει κάποιο πρόβλημα ή σιχαίνεται την τροφή του (μάλλον το δεύτερο).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Βρες έναν γιατρό και πήγαινε το σκυλάκι. Μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα και να βασανίζεται άδικα τόσες μέρες.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πήγαινε σε ένα γιατρό να σιγουρεύτεις πως δεν είναι κάτι παθολογικό.

Εμένα η δικιά μου έφαγε κανονικά στην 5η μέρα αν θυμάμαι καλά.
Αλλά βεβαιώσου πως είναι υγιές το σκυλί.