SOS!

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Ενώ έπαιζα με το 3μηνών γαλλικό μπουλντόγκ μου, ξαφνικά "αφηνίασε" κ με δάγκωσε πολύ δυνατά στον αντίχειρα! Το δάγκωμα είναι πολύ βαθύ και φαίνεται σα να υπάρχει και εσωτερική αιμορραγία. Είναι επικίνδυνο πρέπει να πάω σε κάποιο νοσοκομείο? Δεν του έχω κάνει μόνο το τελευταίο εμβόλιο.
Μετά από λίγο, παρατηρώντας τον μικρό, είδα αίμα στο νύχι του. Δεν είναι από εμένα. Μάλλον κάπου χτύπησε. Με το σκυλάκι μου τι πρέπει να κάνω? :(

Ευχαριστώ πολύ!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
τι παιχνιδι παιζατε?τι εννοεις αφηνιασε?ηταν ξαφνικο δαγκωμα κ τελος η ειχε αγριεψει.περιεγραψε λιγο το πως εγινε.γενικα τι χαρακτηρας ειναι ο μικρος?δεν υπαρχει λογος να πας σε γιατρο για εσενα παντως....σε κοβω ομως να χρειαζεσαι εκπαιδευτη σε λιγο καιρο.ειχες ξανα σκυλακι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Τι εννοείς εσωτερική αιμορραγία; Αν είναι βαθύ δάγκωμα, έχεις ανοιχτή πλήγη, που βγάζει αίμα φαντάζομαι. Αν πρέπει να πας σε νοσοκομείο, εσύ θα πρέπει να το κρίνεις. Πιστεύεις ότι χρειάζεται ράμματα; Αν και τα σκυλίσια δαγκώματα δεν πρέπει να ράβονται. Τουλάχιστον όχι τελείως. Επικίνδυνο μπορεί να είναι, όσο οποιαδήποτε τραύμα. Μήπως το σκυλάκι είχε χτυπήσει νωρίτερα και κατά λάθος το πόνεσες και αντέδρασε έτσι; Στην συνέχεια, η συμπεριφορά του ποιά είναι;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
μαρεκο μαλλον εχει μελανιασει στο σημειο που "επεσε" το δοντι ,για αυτο κ τρομαξε.απο οτι καταλαβα δεν εχει ανοιχτη πληγη.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Με ένα μπαλάκι παίζαμε, προσπαθούσα να τον μάθω να μου το φέρνει πίσω! Κάποια στιγμή το πέταξα και πήγε σε άλλο δωμάτιο, γύρισε με αυτό και πήγα να του το πάρω! Και αυτός έκανε σαν τρελός! Μήπως φταίει που χτύπησε? Όπως είπα, έχει αίμα το νυχάκι του... Γενικά δεν ήταν πολύ ήσυχος, αλλά πεισματάρης, αντιδραστικός και αγρίευε συχνά! Αλλά τις τελευταίες 10 μέρες είδα μεγάλη βελτίωση, ήταν αρκετά υπάκουος, δε δάγκωνε σχεδόν καθόλου και είχαμε κάνει τεράστια πρόοδο! Και ξαφνικά αυτό :( Είναι το πρώτο μου σκυλάκι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αρα, έχει γενικώς προβλήματα συμπεριφοράς.
Με εκπαιδευτή έχεις μιλήσει;

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
mareco,
Εννοώ ότι έχω ανοιχτή πληγή και μελανιασμένη γύρω γύρω. Ράμματα δε χρειάζεται σίγουρα. Δεν ξέρω αν τον πόνεσα εγώ ή πονούσε από το χτύπημα. Μετά το δάγκωμα, τον μάλωσα και τώρα έχει πάει στο κρεβατάκι του και κάθεται ήρεμος εκεί, αλλά τα ματάκια του έχουν δάκρυα :(

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Σε προηγούμενο post είχα περιγράψει αναλυτικά τη συμπεριφορά του μικρού και χαρακτηρίστηκε ως "τυπική συμπεριφορά κουταβιού". Ακολούθησα πιστά τις συμβουλές που μου έδωσαν τα παιδιά εδώ και είδα αποτέλεσμα, οπότε πίστεψα πως δε χρειάζομαι τη βοήθεια εκπαιδευτή.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπέρα!
Γνώμη μου είναι πως αφού είναι το πρώτο σου σκυλάκι και γενικά δεν είχες/έχεις ιδέα τι πρέπει να κάνεις για να το μεγαλώσεις ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή συμβίωση, θα ήταν πολύ καλό (κυρίως για σένα και δευτερευόντος για το κουτάβι) να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον εκπαιδευτή.

Αλλιώς, στρώσου στο διάβασμα (εντός και εκτός φόρουμ) και προσπάθησε μόνη σου. Απλά θα είναι πιο δύσκολο γιατί το κουταβάκι σου δεν έχει μάθει καθόλου τρόπους από τη μαμά του.

Φιλικά :)

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ζητήσω βοήθεια από εκπαιδευτή, γι'αυτό και προσπαθώ μόνη μου. Φυσικά αν κριθεί απαραίτητο, θα πάω. Lara_kouklara ποια είναι η γνώμη σου για το δάγκωμα? Ξέρεις αν είναι επικίνδυνο? Με τη δική του πληγή στο νυχάκι τι να κάνω? Πρέπει να τον πάω στον κτηνίατρο ή δεν είναι κάτι σοβαρό?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μήπως του έσπασε κάποιο νυχάκι και γι`αυτό μάτωσε το ποδαράκι του?
Άμα το βλέπεις να κουτσαίνει και να πονάει ίσως πρέπει να το πας στον κτηνίατρο...προσπάθησε να καταλάβεις που και πως χτύπησε, ώστε να τα πεις και στο γιατρό αν χρειαστεί τελικά.
Για το δικό σου τραύμα τι να πω...φαντάζομαι με λίγο betadine θα είσαι εντάξει...εσύ ξέρεις αν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Το να ακούς τι σου λέει ο ένας και ο άλλος και να τα εφαρμόζεις αμέσως στο σκυλάκι σου δεν είναι και ότι καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Μερικά βιβλία και άρθρα για εκπαίδευση θα σου ήταν πολύ πιο χρήσιμα πιστεύω.

Το καταλαβαίνω ότι ο εκπαιδευτής είναι ένα έξοδο παραπάνω, άλλα μην αφήσεις την κατάσταση να φτάσει στα άκρα με το σκυλάκι σου γιατί και πιο δύσκολο θα είναι μετά να διορθώσεις τα λάθη σου.

Καλή τύχη :)

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Στη βάση του νυχιού έχει την πληγή, αλλά τώρα κάθεται ήρεμος. Πώς θα καταλάβω άμα πονάει?
Για το δικό μου τραύμα ανησύχησα γιατί είναι κάπως "περίεργο" όπως προανέφερα. Μπορεί να είμαι υπερβολική και να είναι χαζό αυτό που ρωτάω, αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει λύσσα?
Δεν ακούω ό,τι μου λέει ο καθένας, απλά διαβάζω και παίρνω συμβουλές και εφαρμόζω ό,τι μου φαίνεται να ταιριάζει στο σκυλάκι μου, ακολουθώντας κάποια συγκεκριμένη γραμμή.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν είχε λύσσα θα το καταλάβαινες νομίζω. Υπάρχουν πολλά συμπτώματα. Αν αγχώνεσαι τόσο πήγαινε στο γιατρό, αν και θεωρώ πως υπερβάλεις.

Άμα πονάει στο ποδαράκι του θα κουτσαίνει ή ακόμα χειρότερα θα αποφευγει να το πατάει κάτω και θα το κρατάει ψηλά.

:)

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
είχα ακούσει απο έναν εκπαιδευτή οτι δεν είναι καθόλου καλό να παίρνουμε το παιχνίδι απο το στόμα του! αγριεύει γιατι αισθάνεται οτι είναι δικό οτυ και πας να το πάρεις
δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό βέβαια
στη δικιά μου απο το στόμα της το παίρνω και ποτε δεν έχει αγριέψει
όσο για το χέρι σου αν είναι δαγκωμένο και δεν έχει κάνει όλα τα εμβόλια καλο είναι να πας στο γιατρο
όσο για το σκυλάκι θα δεις και αύριο πως είναι
πρέπει να πας σε έναν εκπαιδευτή

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Συγνωμη δεν ξερω πολλα απο ιατρικα κ τετοια θεματα αλλα μια ευκολη λυαη ειναι να πας στο φαρμακοπειο που εμπιστευεσε αν οχι στον γιατρο!!

Τελικα εχει πληγη στο ποδι;νυχι; Μηπως εαπασε κανα νυχακιι;

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Δεν κουτσαίνει και το πατάει κανονικά, οπότε μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό.
Cisse τώρα που το ξανακοίταξα έχει μείνει ένα ελαφρύ μελάνιασμα. Βέβαια καλού κακού θα τον πάω αύριο μια βόλτα στον κτηνίατρο και εγώ θα πάω στη φαρμακοποιό μου.
Louna mou του έχω πάρει κι άλλες φορές παιχνίδι από το στόμα και δεν αντέδρασε έτσι.
Σε εκπαιδευτή γιατί πρέπει σώνει και καλά να τον πάω? Δεν υπάρχει περίπτωση η πρόοδος να συνεχιστεί και αυτή να ήταν απλά μια ατυχής στιγμή που οφείλεται στο χτύπημά του?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Με ένα μπαλάκι παίζαμε, προσπαθούσα να τον μάθω να μου το φέρνει πίσω! Κάποια στιγμή το πέταξα και πήγε σε άλλο δωμάτιο, γύρισε με αυτό και πήγα να του το πάρω! Και αυτός έκανε σαν τρελός! Μήπως φταίει που χτύπησε? Όπως είπα, έχει αίμα το νυχάκι του... Γενικά δεν ήταν πολύ ήσυχος, αλλά πεισματάρης, αντιδραστικός και αγρίευε συχνά! Αλλά τις τελευταίες 10 μέρες είδα μεγάλη βελτίωση, ήταν αρκετά υπάκουος, δε δάγκωνε σχεδόν καθόλου και είχαμε κάνει τεράστια πρόοδο! Και ξαφνικά αυτό :( Είναι το πρώτο μου σκυλάκι.
Όσον αφορά τα δάγκωμα προφανώς σε πήρε ξόφαλτσα!Δεν νομίζω να είναι όντως κάτι....

Όσον αφορά την εκπαίδευση του σκύλου σου να σου φέρνει αντικείμενα θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να ζητάς από τον σκύλο σου ευγενικά να σου δώσει το παιχνίδι του για να παίξετε μαζί!
Έτσι χτίζεται η σχέση, με το πάρε-δώσε, έτσι αναπτύσσεται εμπιστοσύνη!Βέβαια όψι πως δεν θα πρέπει να είσαι και αυστηρή αλλά θα πρέπει να το αποπνέεις κιόλας...

Προφανώς με αυτήν σου την κίνηση του δημιούργησες ανταγωνιστικότητα την συγκεκριμένη στιγμή και αυτό δεν πρέπει να το ξανακάνεις...

Θα μάθεις και εσύ και ο σκύλος να δίνεται ο ένας στον άλλο τα αντικείμενα...είστε ομάδα που παίζει και χαίρεται...

Απότομες κινήσεις καλό είναι να μην υπάρχουν, όπως και κτητικές κινήσεις από μέρους σου!
Από πλευρά του σκύλου εάν έχεις αντιληφθεί κάτι τέτοιο του το κόβεις με ωραίο τρόπο δίνοντας τον να καταλάβει ότι δεν διεκδικείς το παιχνίδι για σένα αλλά ότι θέλεις να παίξετε και να μοιραστείτε...

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Στέλιο ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος πιστεύεις για να του μάθω να μου φέρνει τα παιχνίδια και να παίζουμε μαζί? Εσύ πιστεύεις πως χρειάζομαι οπωσδήποτε εκπαιδευτή?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
το οπωσδηποτε χρειαζομαι εκπαιδευτη ,ειναι λαθος εκφραση.ομως ναι,χρειαζεσαι "οδηγο"...αφου εχεις ορεξη,πιστευω θα τα καταφερεις.προσπαθησε μονο να εισαι σταθερη σε ο,τι κ αν ζητας απο τον σκυλο σου κ να εχεις παντα σταθερη συμπεριφορα,να εισαι δικαιη απεναντι του κ αυστηρη οταν χρειαζεται...τα εχει δακρυα στα ματακια του,δεν ειναι η συμπεριφορα που πρεπει να εχεις στον σκυλο.κ δακρυα θα εχει στα ματια,κ τσαμπουκαδες θα κανει κ θα κλαιει κ θα γαυγιζει κ θα εχει να φαει κ μια βδομαδα.αν ομως ολα αυτα ,εχουν την καταλληλη ,σταθερη συμπεριφορα απο εσενα,θα καταληγουν με το μερος το δικο σου.