Staffordshire Bull Terrier !! εισαγωγή από εξωτερικό


thimiospap1

New Member
17 Ιουλίου 2019
2
0
34
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα! Εδώ και 2 χρόνια έρευνας και υπομονής έχω καταλήξει στη συγκεκριμένη φυλή και έχω μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για αυτή. Σε 2 μήνες μετακομίζω σε μεγαλύτερο σπίτι και είμαι πλέον στη φάση αναζήτησης εκτοφέα. Μετά από αρκετή έρευνα, συνηδειτοποίησα ότι τα σκυλιά που είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω, τα έχω βρει σε εκτροφεία της Σουηδίας και της Νορβηγίας, η τιμή είναι 2.000 ευρώ με τσιπάκι, και κάποια πρώτα εμβόλια (χωρίς το κόστος μεταφοράς του κουταβιού). Η εκτροφέας φαίνεται αξιόλογη και πως αγαπάει τα σκυλιά της, επίσης γράφει πως όλα τα σκυλάκια μεγαλώνουν στο σπίτι της με πολλή αγάπη και ως ισότιμα μέλη, και από ότι έχω δει έχει στείλει κουτάβια σε Σουηδία, Ρώμη, Βουλγαρία κλπ. Έχω μιλήσει με εκτροφεία στην Ελλάδα, που τα σκυλιά τους μου έμοιαζαν πιο πολύ με μεγαλόσωμα pug και δεν ήταν ακριβώς αυτό που ψάχνω, η τιμή ήταν γύρω στα 800 με 1.200 ευρώ. Θεωρώ ότι αν διαθέσει κάποιος χιλιάδες για την απόκτηση ενός κουταβιού, καλό θα ήταν να είναι αυτό που ψάχνει, σωστά; Επειδή δεν έχω εμπειρία με ξένα εκτροφεία, θεωρείτε ότι οι 2.000 ευρώ είναι μια φυσιολογική, ή μια παράλογη τιμή; Επίσης, με βάση τη φωτογραφία μπορείτε να μου παραθέσετε κάποια εκτροφεία που τα σκυλιά τους να είναι έτσι; (Πληροφοριακά το σκυλί της φωτογραφίας ειναι ενήλικο, 2 ετών!)


(Παρακαλώ μη ξεφύγουμε πολύ από το θέμα, πως και γιατί στάφι, αν έχω χρόνο, αν μπορώ να του παρέχω κλπ, τα έχω ψάξει όλα και αν δεν είχα βεβαιωθεί οτί μπορώ δεν θα έπαιρνα). Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 

Attachments



mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.880
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Προσωπικά, τα 2.000,00 συν κανά χιλιάρικο πάνω-κάτω ακόμη για την μεταφορά, μου φαίνεται εξωφρενικό ποσό, αλλά αν η τσέπη σου το σηκώνει, με γειά σου με χαρά σου και πάνω απ'όλα, μπράβο σου για την έρευνα και την κατασταλλαγμένη θέση σου. Τα θέματα υγείας και χαρακτήρα να ψάξεις στο pedigree του όσο γίνεται και με το καλό, να το έχεις στο σπίτι σου. Θα πας να το πάρεις; Μπαίνουν σε αεροπλάνο τα σταφάκια; Δεν γνωρίζω. Να το ψάξεις κι αυτό.
 
  • Like
Reactions: Nizinny


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Καλημέρα και καλώς ήρθες!

Γενικά μιλώντας, τα 2 χιλιάρικα για εκτροφικό σκύλο του εξωτερικού δεν είναι εντελώς παράλογο. Μπορείς να βρεις και φθηνότερα, μπορεί και ακριβότερα έως πολύ ακριβότερα. Εξαρτάται τί ψάχνεις, πού ψάχνεις και για τί σκύλο μιλάμε. Αλλη τιμή έχει ένα pet σκυλάκι, άλλη ένα show dog. Αλλες τιμές παίζουν στς σκανδιναβικές χώρες, άλλες στα Βαλκάνια, άλλες στις χώρες της Βαλτικής, άλλες στην κεντρική Ευρώπη.

με βάση τη φωτογραφία μπορείτε να μου παραθέσετε κάποια εκτροφεία που τα σκυλιά τους να είναι έτσι
Επειδή δεν γνωρίζω την φυλή σε βάθος, έχουν κάτι το ιδιαίτερο αυτά τα σκυλιά ή είναι τυπικά σταφάκια;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.880
Γενικά μιλώντας, τα 2 χιλιάρικα για εκτροφικό σκύλο του εξωτερικού δεν είναι εντελώς παράλογο.
Ναι sorry, κι εγώ δεν το ξεκαθάρισα. Το ποσό το θεωρώ εξωφρενικό γενικά, στην εποχή μας. Σαφώς, μπορεί να είναι μια χαρά ποσό, για αγορά ενός σωστού καθαρόαιμου σκύλου.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Καλησπέρα,

Τα σκυλιά, τα σκυλιά που ανήκουν σε συγκεκριμένη φυλή και έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι "καταδικασμένα" να αναπτύξουν χαρακτηριστικά (εμφανισιακά και χαρακτήρα) που φέρουν και οι προγονοί τους κατά πολύ μεγάλο ποσοστό... Το ίδιο ισχύει και για κάποια θέματα υγείας... Άρα, πολύ σημαντικό το γενεαλόγιο (pedigree) του σκύλου.

Σε δεύτερη φάση, σε αυτό που βλέπεις ρόλο παίζει η "διατήρηση" του σκύλου... Η διατροφή του, η άσκηση του, η εκπαίδευση του...

Το πρώτο "το αγοράζεις" ενώ το δεύτερο το εφαρμόζεις...

Οι φωτογραφίες που έβαλες είναι πολύ όμορφες, αλλά δεν δείχνουν πολλά πράγματα από το σκύλο... Καλύτερα να μας περιέγραφες τι είναι αυτό που αναζητάς σε ένα Stafford και σε έναν εκτροφέα Stafford και να μας έλεγες το εκτροφείο στο οποίο αναφέρεσαι για να δούμε και τα pedigree των σκύλων.

Κατά τα λοιπά, θεωρώ υπερβολικά τα 2000€ και υπερβολική την δήλωση περί "μεγαλόσωμων Pug"...

Ballstaff Valkyrie.jpgMila II.jpgMila.jpgSlut.jpg
 
  • Like
Reactions: vek and Nizinny


thimiospap1

New Member
17 Ιουλίου 2019
2
0
34
@canis το εκτροφείο που ανέφερα είναι το Kennel Mirenzo (με τις 2.000) από το οποίο εκτροφείο είναι το σκυλάκι στις παραπάνω φωτογραφίες, καθώς και το Ballstaff, στο οποίο από ότι έμαθα ούτε στέλνουν κουτάβια σε άλλες χώρες(με συνοδία φυσικά), ούτε αν πας εκεί δεν το δίνουν να το πάρεις έξω, οπότε δεν έχει πολύ νόημα να το κοιτάω.

Σχετικά με το «Κατά τα λοιπά, θεωρώ υπερβολικά τα 2000€ και υπερβολική την δήλωση περί "μεγαλόσωμων Pug"...
δεν διαφωνώ ίσως έχεις δίκιο ότι ίσως υπερβάλω απλά στα μάτια μου έτσι το βλέπω, και θα σου δείξω τι εννοώ με μερικές φωτογραφίες! (στις 2 πρώτες ειναι staffies από ελληνικό εκτροφείο, και στην τελευταία το μικρούλι στο γρασίδι είναι ένα pug) Απλά θέλω να πω ότι αυτά τα δύο σκυλάκια του ελληνικού εκτροφείου, πανέμορφα μεν, δεν είναι αυτό που ψάνω δε.
 

Attachments





canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Αυτό είναι σκυλί του Mirenzo:


Αυτό είναι σκυλί του Staff Diamonds:


Αν μου βρεις τις διαφορές μπορούμε να τις συζητήσουμε...

Τώρα, αν είδες ένα σκύλο υπέρβαρο ή αγύμναστο ή μόνο από φωτογραφίες... είναι άλλο θέμα και δεν έχει να κάνει με την εκτροφή και την ποιότητα της.

Για να μη σε κουράζω... Εσύ ξέρεις τι θες, τι σου φαίνεται "καλό" ή "ωραίο" ή "συμφέρον" και με τα χρήματα σου μπορείς να επιλέξεις όποιον επιθυμείς. Κατόπιν, με το σκυλάκι στα χέρια σου θα ακολουθήσεις τον δρόμο που επιθυμείς... :)
 


DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
37
Εμενα δυο σκυλια του staff diamond που ειδα σε εκθεσεις μου φανηκαν πολυ μπουλ οι γραμες,οχι τοσο τεριε οχι τοσες γωνιες.Δεν ειμαι σιγουρος για το εκτροφειο,αν το εχουν πατρινοι,ειναι δυο τυποι νομιζω,αυτοι ειναι!
 
  • Like
Reactions: vek


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.810
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf