Staffy -- Newbie


greemlin

Member
9 Φεβρουαρίου 2010
9
0
Καλησπέρα στο Φορουμ, ειναι η πρώτη μου συμετοχή στο φορουμ και θα αρχίσω με μια ερώτηση αν μου επιτρέπεται... :)
Ζω σε 1 διαμερισμα 120τμ περίπου μαζι με την γυναικα την κορη μου (16χρ) και τον γίο μου 3χρ. Για πολλά χρονια αντιστεκόμουν στην ιδέα του σκυλιού κυρίως γιατι μεγάλωσα με σκυλιά Δαλματιας και γκολντεν ρετριβερ, αυτο που μου έμεινε ήταν η οδυνηρη στιγμή που έχασα τους φίλους μου ( απο γηρατια και τους δύο...) καθώς και την αφοσίωση που θα πρέπει να δείξει κανεις σε αυτό το ΄τερτάποδο μέλος της οικογένειας...anyway. Πριν απο 2 εβδομάδες γνωρισαμε 1 ζευγάρι με Staffordshire Bull Terrier και μου προτειναν αν θέλαμε το κουταβάκι που τους αντιστοιχούσε σε πρόσφατη σεξουαλική συνευρεση του σκύλου τους ( εισηγμένο από την Αγγλία με pedigree) και ενός τοπικού εκτροφέα...
στην ερώτησή μου.... ενδεικνειται η κίνηση με γνωμονα τον 3χρονο γίο μου ή όχι?


Συγνώμη για την λογοδιάρροια μου ( το λακωνίζην δεν αποτελέι το φόρτε μου...)
Καλώς σας βρηκα!!!
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Καλώς ήρθες!! :)
Στην ουσία της απορίας σου θα σε βοηθήσουν πιο ειδικοί απο εμένα στο forum. :D
Εγώ ήθελα να σου πω απλώς οτι, μια πολύ καλή ιδέα είναι να γνωρίσεις όσο καλύτερα μπορείς και τους δύο γονείς του μελλοντικού κουταβιού, για να δεις τον χαρακτήρα τους, τη συμπεριφορά τους και το ταμπεραμέντο τους.
Έτσι θα διαμορφώσεις δική σου άποψη ;)
 


greemlin

Member
9 Φεβρουαρίου 2010
9
0
Σας ευχαριστω πολύ !! Ναι βεβαια... ο Τζακ ( ο πατέρας ) είναι αξιολάτρευτος.... φιλικός χαδιάρης... απλά δεν τα πάει καλά με άλλους σκύλους οταν τον πλησιάζουν στο μισό μέτρο.... απ οτι παρατηρησα δεν επιτιθεται απλά τα πολύ κοντινα δεν του αρέσουν... κατα τα άλλα στον κόσμο του. Στους ανθρώπους είναι πολύ φιλικός...

(Πολύ ομορφο το σκυλάκι σας... )
 


Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
χαχαχαχα είσαι απο τους λίγους που το βρίσκουν όμορφο :D

Ειδικότερος όλων, είναι ο εκτροφέας με την σκύλα του οποίου ζευγάρωσε ο Τζακ.
Έλα σε επαφή μαζί του και είμαι σίγουρος θα χαρεί να σου λύσει ΟΛΕΣ τις απορίες σου.

ΥΓ. Ο πληθυντικός δεν χρειάζεται. Εδω μέσα είμαστε όλοι φίλοι. :D :D :p
 




Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αν και δεν μπορω να θεωρηθω αντικειμενικος μιας και εχω αδυναμια στα Σταφφυ( οπως και στα πιτμπουλ και στις ρατσες bull) , δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με τον μικρο σου γιο αλλα και με ολα τα μελη της οικογενειας σου, αφου του ορισεις την θεση του (την κατωτερη) στην οικογενεια σου.Ισα ισα που ειναι ιδιαιτερα φιλικα και ανεκτικα με τους ανθρωπους.Το θεμα με τα σταφφυ ειναι οτι εχουν εξαιρετικα αποθεματα ενεργειας που πρεπει να την εκτονωνουν καθημερινα και σε αυτο ειναι που πρεπει να σταθεις και να προβληματιστεις. Θα μπορεις να του παρεχεις την εκτονωση που του χρειαζετε? Γιατι διαφορετικα ο σκυλος θα βρει ενα σωρο τροπους για να το κανει και μπορει να μην ειναι οι επιθυμητοι.
Επισης λογω της προιστοριας της φυλης σε κυνομαχιες και bull baiting θελει κοινωνικοποιηση απο μικρη ηλικια για αποφυγη προβληματων με αλλα σκυλια ή ζωα.
 


greemlin

Member
9 Φεβρουαρίου 2010
9
0
Σε ευχαριστω για την απαντησή σου Ricos! Τις καθημερινες 2 μεγάλες βόλτες (πρωί βράδυ) και πολυ παιχνιδι με τα παιδια.. Το ΣΚ εκδρομη και μεγάλες βόλτες...νομίζεις οτι αρκούν? Απ οτι ακούω και διαβάζω κοιμούνται αρκετα κατα την διάρκεια της ημέρας..
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αν εχεις τον χρονο για 2 βολτες την ημερα και με αρκετο παιχνιδι μεσα σε αυτες (μπαλακι,τρεξιμο, springpole) τοτε δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα. Και οσο περισσοτερο χρονο ειναι μαζι σας τοσο πιο ευτυχισμενο σκυλι θα ειναι.Δεν αντεχει την μοναξια για κανεναν λογο.
Αν νομιζεις οτι οντως μπορεις να τα κανεις τα παραπανω τοτε σου ευχομαι καλη τυχη με το κουταβι σου. Θα εχεις επιλεξει μια ρατσα μοναδικη κατε εμε!;)
 




kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Kαλώς ήρθες :)
Εγώ πάλι θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο να μεγαλώσει το μικρό σου πριν αποκτήσεις τον οποιοδήποτε σκύλο.

Είναι φανταστικό τα παιδιά να μεγαλώνουν με ζώα άλλα πιστευώ ότι θα πρέπει να είναι και στην κατάλληλη ηλικία ώστε να καταλαβαίνει μερικά πράγματα το παιδί για να εχουν μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης.
 


greemlin

Member
9 Φεβρουαρίου 2010
9
0
Καλησπέρα Κιαρα, πιστευεις πως ο μικρός ειναι πολύ μικρος ακομακαι θα ταλαιπωρήσει τον σκύλο?
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Ναι αυτό πιστεύω και το αντίθετο ότι και ο σκύλος αθελά του ίσως να τον τρομάξει και τελικά να τον φοβάται.

Εχω 2,5 χρονών παιδι δεν θα σου πω την σχέση που έχει με τον σκύλο 1 γιατι δεν ήταν κουταβάκι και 2 γιατι η φίφι είναι το ποιο καλόβολο σκύλι που υπάρχει :)

Απλά πιστευώ ότι μεγαλόσωμα και κυριαρχικα σκυλιά με πολύ μικρά παιδιά δεν πάνε μαζι και μιλάω πάντα για την περίοδο που θα είναι κουτάβι αμπντάλικο.:):)

Που θα μένει το σκυλάκι;
 


greemlin

Member
9 Φεβρουαρίου 2010
9
0
το σκυλάκι θα μένει βεβαιως μαζι μας στο πάρκο του στο διαμερισμα.... η αληθεια ειναι πως απλα θελουμε να γινει μέρος της οικογενειας μας... να μας αγαπαει και να το αγαπάμε...
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εχω αντιθετη αποψη σε αυτο μιας και εχω εναν γιο 2 χρονων ο οποιος ειναι ενας μικρος ταλιμπαν (δεν βαζει κωλο κατω) και τα παει υπεροχα με το κουταβι που πηραμε προσφατα. Ισα ισα που θα ελεγα οτι ειναι οτι πρεπει για ενα παιδι να μεγαλωνει με σκυλο. Ποσο μαλλον που ο δικος σου θα ειναι και ενα χρονο μεγαλυτερος και θα καταλαβαινει πολλα περισσοτερα απο τον δικο μου.
 




Under

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
193
0
Αθήνα
καλησπέρα,
αν κρίνω απο όσα έχω δει απο το δικο μου κουτάβι ( 5 μηνων) σε σχέση με τα παιδιά...ειναι ότι τρελαινεται να παιζει μαζί τους...
το κακό ειναι ότι το δικό μου (ελπίζω μονο αυτο) παίζει πολυ΄με το στόμα...και δεν ξερω αν θα μπορούσε καταλάθος πάντα να τραυματίσει ενα παιδάκι, μιας και που τα δόντια του θα ειναι σαν πριονια στις αρχές..
Για τον χαρακτήρα της φυλής συμφωνώ και επαυξάνω με το παλικάρι...αν τον αγαπάς και του δείξεις οτι ειναι το τελευταίο μέλος της ομάδας σας...θα είναι τέλειος..
Θέλει λίγη πειθαρχία πιστεύω...εγω προσωπικά έτσι τον έχω απο μικρό...
κάπου εδω μέσα κυκλοφορεί κι ενα βιβλίο μεταφρασμένο, για την σχέση και την συμπεριφορα μας απέναντι στον σκύλο...διάβασε το , θα σε βοηθησει πολύ...
Κλείνοντας πιστεύω ότι καλό θα είναι να πάρεις ενα κλουβί να τον περιορίζεις στον μπαλκόνι και να αποφύγεις το διαμέρισμα all day long...
ειναι μια καλή επιλογή ράτσας πάντως!
 


gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Απλά πιστευώ ότι μεγαλόσωμα και κυριαρχικα σκυλιά με πολύ μικρά παιδιά δεν πάνε μαζι και μιλάω πάντα για την περίοδο που θα είναι κουτάβι αμπντάλικο
Λάθος. Τα μεγαλόσωμα είναι ποιο υπομονετικά από τα μικρόσωμα. Όσο για την κυριαρχία εξαρτάτε από αυτόν που θα το μεγαλώσει + κληρονομικότητα.
Οπότε δες τους γονείς και το κουτάβι και μετά είναι στο χέρι σου ο χαρακτήρας του.
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Mιλάω μόνο για την περίοδο που το σκυλί θα είναι κουτάβι.
Εχω πολύ μεγάλη αδυναμία στα σταφ και στα πιτμπουλοιδή γενικά και στα μεγαλόσωμα γενικά :D

Για μένα η κατάλληλη ηλικία για να πάρεις σκύλο όταν έχεις παιδιά είναι στα 5+ χρόνια του παιδιού για να μπορεί και το παιδί να απολαύση το σκύλο.
:)
 




greemlin

Member
9 Φεβρουαρίου 2010
9
0
Καλησπέρα, ευχαριστω για τις συμβουλές σας, βασικά το σκεπτικό μου σχετίζεται με την εκπαίδευση του παιδιου και του κουταβιού.
Γενικά έχω παρατηρήσει πως πέρα από τα ευεργετικά ερεθίσματα που δίνει ένας σκύλος στην ψυχοσύνθεση των παιδιών ( και των μεγάλων), οι ίδιοι οι σκύλοι αποκτόυν μια μεγαλύτερη υπομονή (?) με την πολλές φορές ατσόυμπαλη συμπεριφορά των μικρών παιδιών.
Σαφώς και δεν θα πρεπει να εφησυχαστεί ο γονέας και να μην αφίνει σκυλια και παιδιά μόνα τους αλλά από θέμα κοινωνικοποίησης νομίζω πως είναι τα μαμ....