Super easy handmade dogtreats!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ουπςςςςς κοριτσια σορρυ για την αργοπορημενη απαντηση αλλα τωρα τοδα.
Αν διαβασατε το αρχικο μου ποστ θα ειδατε οτι γραφω πως δεν ακολουθω κατα γραμμα καμμια συνταγη.
στη φωτο βλεπετε οτι εχω ανοιξει τη ζυμη φυλο αρα η ζυμη πρεπει ναναι σταθερη για να κοπει σε σχηματα.
διαβαζοντας ομως τη καθαυτου συνταγη που εβαλα παρακατω βλέπω πως η αναλογια υγρων με στερεων ειναι δυσαναλογη( φταιω εγω που δε το προσεξα).
με το ματι παιδια,προσθαφαιρεση υλικων. Αμ με τοσα υγρα θαπρεπε να βαλετε 2 κιλα αλευρι για να γινει ζυμη σταθερη. Σορρυ και παλι. Την επομενη φορα που θα κανω θα ζυγισω τα υλικα και θα σας δωσω την αναλογια ακριβως .

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
εμενα με βολευει να ξερω στο περιπου τα γραμμαρια οποτε θα περιμενω :-D

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Αυριο ηλιαννα μου ,αχ εσεις οι νεες νοικοκυρουλες ,θα μαθετε με το καιρο και την εμπειρια να διορθωνετε αστοχιες συνταγων.:)

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Σας δινω με γραμμαρια την αναλογια υγρων-στερεων υλικων .
Ενα γιαουρτι τοταλ 2% 200 γρ.
200 γρ. Καροτα
150 γρ συκωτι
1 κυβο κοτοπουλου η μοσχαρι
250 γρ βρωμη σε νιφαδες( ειπα να το κανω πιο υγειινο)
300 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις.
1 -2 κουταλιες καστανη ζαχαρη( προαιρετικα)
2 κουταλιες λαδι(ελαιολαδο η ηλιελαιο ,οτι προτιματε)

Εκτελεση.
αλεθουμε το συκωτι,τα καροτα ,μαζι με το γιαουρτι ,το λαδι και τον κυβο αφου πρωτα τον τριψουμε με τα δαχτυλα .
ενσωματωνουμε με τη βρωμη και το αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να ξεκολα απο τα δαχτυλα.
αλευρωνουμε ελαφρα μια επιφανεια αν η ζυμη μας κολλαει λιγο και ανοιγουμε σε φυλλο παχους περιπου 3-4 χιλιοστα.
κοβουμε σε λωριδες και ψηνουμε στους 180 βαθμους αερα για 10 λεπτα και μετα χαμηλωνουμε στους 100 για κανα δυο ωρες.αναλογα τον φουρνο σας και ποσο στεγνα τα θελετε ψηστε κατα βουληση.
Να ξερετε οτι στεγνωνουν οταν κρυωνουν.
ο δουκας εχει φαει ηδη δυο ζεστα..

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Τα έφτιαξα πριν 2-3 βδομάδες, δεν έβαλα ουτε ζωμό ουτε ζάχαρη, τα φύλαξα σε σακουλάκια στην κατάψυξη (όσα δεν φάγαμε κατευθείαν)!!!
Ο Σπόρος τα λατρεύει, τα παίρνω μαζί μου στη βόλτα και κάνουμε απευαισθητοποιηση στις γάτες! Φαίνεται να του αρέσουν πολύ περισσότερο απο τις ετοιματζιδικες λιχουδιές!
Ευχαριστώ για τη συνταγή maxinikol!

• Like
Reactions: Hlianna