The Bull Sheet


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
περσινα ξινα σταφυλια, ο,τι θυμαμαι χαιρομαι αλλα και καλλιο αργα παρα ποτε οπως λενε...
λιγο καιρο πριν το φετινο Silverwood (http://www.silverwood2019.com/), να γραψω για τον νικητη του περσινου (!) που δεν εχω αναφερει ως τωρα:

νικητης λοιπον ειναι ο MBISS GCHB CH GRABO TESTAROSSA FORMULA FOR DRAMA ROM εκτροφης της Krista Prater- Piles (https://www.facebook.com/pg/bullsrulealways/) και της Franne Berez (https://www.facebook.com/actionbullterriers/). ο Vinny οπως ειναι το ονομα του, ειναι ο νικητης στα εγχρωμα bulls στο τελευταιο Westminster και BIS στο Παγκοσμιο στο Leiden.

46229811_2487764678126382_2547220351637520384_n.jpg


αναλυτικοτερα τα αποτελεσματα: https://docs.wixstatic.com/ugd/2c272d_428961d566324a66bdac5018f4775f59.pdf
 




PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264




16681692_1309973289048734_582913470348143417_n.jpg


28168746_1665320390180687_235460827459983200_n.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά :
Ch Ormandy’s Penny Wise 1947
Ch Souperlative Sunshine 1963
Ch Burson’s Belinda 1966 (5 years)
Ch Ormandy Souperlative Princeling
Ormandy Bar Sinister
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
πριν απο σχεδον 46 χρονια στις 12 Οκτωβριου 1973 και λιγο πριν κλεισει τα 11 του χρονια, εφυγε απο τη ζωη το κατα γενικη ομολογια πιο τυπικο δειγμα της φυλης ως την εποχη εκεινη και ενα απο τα γνωστοτερα bull terrier της ιστοριας.
ο λογος για τον Ormandy Souperlative Bar Sinister, ή James για τους φιλους του οπως ελεγε και ο Tom Horner.

Ο James ηταν εκτροφης της Eva Weatherill με γονεις δυο ετεροθαλη αδελφια, τον Ch. Souperlative Brinhead και τη Ch. Souperlative Sunshine. γεννηθηκε στις 16 Νοεμβριου του 1962 και η γεννα αυτη εφερε στον κοσμο αλλους δυο πρωταθλητες, τον Ch. Souperlative Masta Plasta of Ormandy και τον Ch. Souperlative Sea Captain.

ειναι τραγικη ειρωνια οτι αν και σπουδαιοτερος απο τα πολυ σπουδαια αδελφια του και απο τους υπολοιπους σκυλους της εποχης, ο James δε φερει τον τιτλο του πρωταθλητη στο ονομα του κι αυτο γιατι ειχε ενα ορχι ο οποιος δεν ειχε κατεβει πληρως στο οσχεο του, πραγμα που τον απεκλειε απο τις εκθεσεις. ο ορχις στη συνεχεια κατεβηκε, ο Oppenheimer ομως ενοχλημενος παρα τις προτροπες, ηταν ανενδοτος και ο σκυλος δεν κατεβηκε σε καμια εκθεση.

αν και αποκλεισμενος ομως απο τις εκθεσεις, ο James δεν αποκλειστηκε και απο την αναπαραγωγη (για λογους που αναλυει ο Oppenheimer στο βιβλιο του After Bar Sinister), οπου για τα 3 χρονια που χρησιμοποιηθηκε ως επιβητορας, μεχρι να γινει γνωστο το προβλημα στην καρδια του δηλαδη, μπορεσε να φερει στον κοσμο 7 πρωταθλητες, 5 κατοχους CC (Challenge Certificate) και εναν κατοχο του Regent Trophy τον White Knight of Lenster.
ο λογος για τους πρωταθλητες:

  • Ch. Ormandy's Thunderflash
  • Ch. Monkery's Mr Frosty of Ormandy
  • Ch. Meltdown Moonshiner
  • Ch. Ormandy's Barbelle
  • Ch. Contango Clever Me
  • Ch. Corinthian Silver Queen of Ormandy
  • Ch. Monkery's Endora
και κατοχους CC:

  • Maerdy Master Mariner
  • Abraxas Lady Gold Spot
  • Delantero Pinkies Girl of Ormandy
  • Souperlative Slinger of Ormandy
  • Eldo Fleur de Lys

καποιες φωτογραφιες του James:

bart.jpg
DSC01726.JPG
DSC01727.JPG
DSC01728.JPG
bart2.jpg
 




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
δε γνωριζω τι ακριβως ειχε.
υπαρχουν δυο αναφορες σ' αυτο το θεμα απ'οσο θυμαμαι στη βιβλιογραφια που εχω και οι δυο λενε το ιδιο πραγμα. ο Horner λεει οτι χρησιμοποιηθηκε στην αναπαραγωγη για 3 χρονια μεχρι που ανακαλυψαν το προβλημα και ο Harris οτι χρησιμοποιηθηκε για 3μιση.
ο Harris αναφερει μαλιστα οτι εζησε στη συνεχεια: "a happy, carefree life playing with dogs, bitches and puppies equally amicably" (λογια του Oppenheimer).
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict




PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλημέρα σε όλους.

Reference #12 στο ίδιο θέμα.
Ο Oppenheimer ποτέ δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το καρδιολογικό πρόβλημα του James.
Το σκυλί αυτό ήταν και είναι σημείο αναφοράς. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο James βρίσκεται πίσω από όλα σχεδόν τα βραβευμένα pedigree σε όλο τον πλανήτη μέχρι και σήμερα.
Όπως επίσης ότι η φυλή αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα τόσο με τις βαλβίδες όσο και με την στένωση των αρτηριών χωρίς να σημαίνει ότι σχετίζονται με τον James. Άλλες παθήσεις όμως έχουν κληροδοτηθεί από πρωταθλητές του #13.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Ανεβάζω το παρακάτω βίντεο μια και το βρίσκω σχετικό με το παρόν νήμα.
Ένα bull terrier λοιπόν στην Ρωσία ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του, πέρασε μέσα από κάγκελα στην αυλή ενός σχολείου ή παιδικής χαράς και ακολούθησε το κάτωθι σκηνικό


Ο τίτλος του βίντεο, αλλά και τα σχόλια λένε για άγρια επίθεση του σκύλου στα παιδιά.
Προσωπικά βλέπω έναν σκύλο να θέλει να παίξει. Ανεξέλεγκτα μεν και τελείως εκτός ορίων, αλλά δεν μου φαίνεται να θέλει να κάνει κακό .... Ίσως έχει μάθει να παίζει έτσι και με τον ιδιοκτήτη του.
Έχουμε συναντήσει μια φορά όλη κι όλη εδώ στην Θεσσαλονίκη bull terrier και μου είχε κάνει εντύπωση πόσο, αντίστοιχα με το παραπάνω βίντεο, ενθουσιώδες ήταν, σε σημείο που ο δικός μου σκύλος αν και αρέσκεται στο δυνατό παιχνίδι, να με τραβάει να φύγουμε.

Θα ήθελα να μάθω λοιπόν αν αυτή είναι τυπική συμπεριφορά bull terrier και ταυτόχρονα να ρωτήσω ποια η γενικότερη σχέση τους με τα παιδιά.
 
  • Sad
Reactions: spyv


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
δεν το ειχα δει το βιντεο. προσφατο ειναι;
κριμα το κοριτσακι...

τα μπουλς ειναι ενθουσιωδεις χαρακτηρες που φαινεται να μη χωρα στα μικρα τους σωματα, με ενα larger than life attitude που τα βαζει σε μπελαδες (και τους ιδιοκτητες τους επισης). οι προσωπικοτητες τους ειναι κατα πολυ μεγαλυτερες του μεγεθους τους.

το μπουλ που βλεπουμε παιζει καθ'ολη τη διαρκεια του βιντεο και σε καμια περιπτωση δεν ειναι επιθετικο. δεν προσπαθει να βλαψει τα παιδια.
προσπαθει να τα παρακινησει να παιξουν μαζι του με το λαθος δυστυχως για ολους τροπο. ειναι ενα δυνατο ατσουμπαλο σκυλι που παιζει... τελειως αδεξια.
κι απο τη στιγμη που δεχομαστε οτι παιζει, εστω και τοσο αγαρμπα, τοτε ναι, βλεπουμε μια φυσιολογικη συμπεριφορα, στα ορια αν θες του τυπικου. απλα το παιχνιδι του αυτο, καποια στιγμη εκτραχυνεται.

δε θα ελεγα οτι εχει βγει εκτος εαυτου, δειχνει ομως να μην ξερει καθολου απο ορια, ποτε να σταματησει δηλαδη, πανω στον ενθουσιασμο του.

το μοιραιο στο βιντεο ειναι οτι το κοριτσακι πεφτει κατω και το μπουλ δεν καταλαβαινει πανω στην εξαψη του παιχνιδιου οτι πρεπει να διακοψει... συνεχιζει ομως να παιζει, εστω και επικινδυνα κι αυτο φαινεται απο τη σχετικη ευκολια με την οποια το χωριζουν απο το κοριτσακι.

η σχεση τους με τα παιδια ειναι αριστη, οπως και ολων των μπουλ φυλων.



το θεμα με τα τεριε γενικοτερα ομως ειναι, οτι μικρα ζωα ή ανθρωπους μπορει να τα δουν ως θηραματα. οταν ενα τεριε ή των μπουλ τεριε φυλων επιτεθει σε ενα παιδι, δεν ειναι μια επιθεση προς εναν ανθρωπο που λαμβανει χωρα αλλα μια επιθεση προς ενα μικροσωμο ειδος που εχει για καποιο λογο εξιταρει ή ερεθισει το σκυλο.
τα τεριε (αν και οι φυλες μπουλ δεν ειναι αμιγως τεριε) ειναι κυνηγοσκυλα που καλουνται στην εργασια τους να παρουν αποφασεις μονα τους. ανεξαρτητα και αυτονομα.
τα θηραματα τους επισης τα σκοτωνουν. δεν τα πιανουν. δεν ειναι ενα κυνηγοσκυλο που κυνηγαει παρεα ή σε συνεργασια με ενα κυνηγο. αν θα αφεθει ελευθερο και δει το θηραμα του, θα το σκοτωσει. δεν περιμενει να του πει κανεις τιποτα κι αν του πει δε θα τον ακουσει. δεν ακουει.

γι' αυτο το λογο πιστευω και οτι ειναι μεγαλο λαθος να στρεφεις τετοιες φυλες (μεσω της παροτρυνσης/ παιχνιδιου ή της εκπαιδευσης) εναντιον των ανθρωπων. γιατι καποια στιγμη θα αποφασισουν εκεινα για σενα.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Σπύρο ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση!
Κι εγώ πιστεύω ότι αν το κοριτσάκι δεν έπεφτε, ο σκύλος απλά θα έτρεχε από το ένα παιδάκι στο άλλο παρακινώντας τα να παίξουν, χωρίς να δίνει έτσι δικαίωμα για σχόλια περί επίθεσης κλπ.
Να ρωτήσω ακόμα, ο ενθουσιασμός αυτός τους ακολουθεί σε όλη τους την ζωή ή κάποια στιγμή ωριμάζουν και ηρεμούν;
 
  • Like
Reactions: paliotspos




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
@Yorkaddict , δε σε ξεχασα.
προσπαθησα να βρω πληροφοριες (αν και οχι παααρα πολυ για να ειμαι ειλικρινης :unsure::cautious: ), αλλα δε βρηκα καποια. ισως και καπου να εχω κατι παραπανω, δεν το θυμαμαι.

να ξερεις παντως οτι τα ασχημα δε λεγοντουσαν την εποχη εκεινη γενικα ως κανονας. ποσο μαλλον δε, οταν αφορουσε το πιο φημισμενο εκτροφειο και τον πιο φημισμενο σκυλο.
δε νομιζω να ειναι συμπτωση οτι και οι δυο αναφορες ειναι σε βιβλια που εχουν εκδοθει μετα τον θανατο του oppenheimer (1987 και 2012) και ουτε νομιζω οτι ειναι συμπτωση οτι στην αναγγελια θανατου του james που κανει ο horner στο τευχος της 19ης οκτωβριου του 1973 του αγγλικου dog world, το θεμα της καρδιας του δεν αναφερεται καθολου.
ουτε στο αμερικανικο Record του αμερικανικου ομιλου των μπουλς (btca) το 1973 αναφερεται το προβλημα. απλα αναπαραγει το κειμενο του horner απο το dog world.

ο pxm αναφερει σωστα:

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο James βρίσκεται πίσω από όλα σχεδόν τα βραβευμένα pedigree σε όλο τον πλανήτη μέχρι και σήμερα.
και η Winkie Mackay-Smith αναφερει στην αρχη του βιβλιου της (στα 1980, εποχη που ο oppenheimer ζουσε): "Through his son, Mr. Frosty, and his grandson, Archangel, there is hardly a bull terrier now alive that does not carry the blood of Bar Sinister."

ουτε αυτη αναφερει το προβλημα στην καρδια του στο βιβλιο της.

ο Mr. Frosty πεθανε το 1974 σε ηλικια 9 ετων. δε γνωριζω απο τι.

ειναι παντως λαθος να χρεωσουμε στους εκτροφεις του μια ανηθικη συμπεριφορα οσον αφορα τη συμμετοχη του στο αναπαραγωγικο τους προγραμμα και να αφησουμε να αιωρουνται υποννοιες.
οταν εμαθαν οτι ειχε προβλημα, ο james απο super stud εγινε super pet. και ας μην ξεχναμε οτι μιλαμε για τα μεσα της δεκαετιας του '60.


υ. γ. μου εκανε εντυπωση που δεν αναφερθηκες στο προβλημα με τους ορχεις του και την εκτροφη.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
ειναι παντως λαθος να χρεωσουμε στους εκτροφεις του μια ανηθικη συμπεριφορα οσον αφορα τη συμμετοχη του στο αναπαραγωγικο τους προγραμμα και να αφησουμε να αιωρουνται υποννοιες.
Από καθαρή περιέργεια ρώτησα, δεν είχα πρόθεση να αφήσω υπόνοιες.
Οσοι έχουμε ασχοληθεί με το αντικείμενο, ξέρουμε πολύ καλά πως το να γίνει ένας σκύλος δημοφιλής επιβήτορας, ενέχει πάρα πολλά ρίσκα που δεν είναι απαραίτητο να φανούν άμεσα.
Δυστυχώς αυτή είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, άσχετα εαν ποτέ κανείς δεν έχει κακή πρόθεση.
Μπορεί να έχουν άγνοια κινδύνου ή μπορεί να το κάνουν για ίδιον όφελος, αλλά δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για "ανήθικη" συμπεριφορά. Πόσο μάλλον όταν η ίδια η αρχιτεκτονική της επιλεκτικής εκτροφής ακριβώς αυτό επιτάσσει : την δημιουργία του "τέλειου" σκύλου - ανεξάρτητα από τα μέσα* που θα χρησιμοποιήσεις.

*τουλάχιστον μέχρι πρότινος που το KC απαγόρευσε να εγγράφει γέννες από πολύ κλειστά ζευγαρώματα.

μου εκανε εντυπωση που δεν αναφερθηκες στο προβλημα με τους ορχεις του και την εκτροφη.
Εγραψες πως κατέβηκε, οπότε δεν μου έκανε εντύπωση.
Συμβαίνουν αυτά
 
  • Like
Reactions: spyv


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
δεν το εγραψα για σενα συγκεκριμενα :). σκεφτηκα οτι μπορει σε καποιον που διαβαζει αυτα που γραφουμε να του δημιουργηθει αυτη η εντυπωση.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
δυο σεμιναρια πανω στην αναπαραγωγη των σκυλων απο τον αμερικανο κτηνιατρο και εκτροφεα bt (Silmaril bts) Dr. Carl Pew.
δυστυχως δεν επιτρεπει το vimeo να παιξουν οταν τα ενσωματωνω στο μηνυμα (ή κανω καποιο λαθος) και θα τα βαλω σαν links.
αν μπορει ο admin ή καποιος αλλος να το διορθωσει, ο μπουλτεροκοσμος θα του ηταν υποχρεος.

Part One

Part two
 
  • Like
Reactions: Vania


PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Η εκδήλωση :
International weekend 2019
Οι συμμετοχές :
The International weekend | Facebook
Η εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου και πιθανοί νικητές :
Backstage :
N.B.T.C. 'Nederlandse Bull Terrier Club'

Plus bonus :
 
  • Like
Reactions: spyv




spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
"Πάντα δοκίμαζα το υλικό μου πρώτα με τους σκύλους μου. Ξέρετε, με τον Έϊντζελ, κάθεται εκεί και ακούει και έχω την εντύπωση ότι καταλαβαίνει τα πάντα."

ταδε εφη John Steinbeck.


ο αγγελακος που καταλαβαινε τα παντα με τον Steinbeck:
DXDm891X0AA4dmK.jpg
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf