vectra και τελος οι αλλεργιες!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Θυμαστε που σας ελεγα οτι ο Ζονκε ειναι αλλεργικος στα τσιμπιματα απο σκινες, κουνουπια και πρηζεται ολοκληρος; Ε, ειχα δοκιμασει αμπουλες advantix και frontline, tamber λουρακι(ή καπως ετσι το λενε), αλλα δεν ειχαν κανενα αποτελεσμα. Ο σκυλος μεσα σε λιγη ωρα παραμορφωνοταν στο προσωπο, απλωνονταν οι φλουμπες στο σωμα του και χρειαζοταν επειγοντως ενεσιμη κορτιζονη. Τι φιδακι στο σπιτι, τι λουσιματα με κουβαδες η σιτρονελα...ΤΙΠΟΤΑ!

Δοκιμασα κ εγω την vectra η οποια αναφερει στο χαρτακι οδηγιων οτι ειναι κ εντομοαπωθητικη. Η κτηνιατρος ηταν λιγο επιφυλακτικη γιατι η συγκεκριμενη αμπουλα εχει βγαλει αλλεργιες σε σκυλια, αλλα το ρισκαρα. Την πηρα τηλ, της ειπα οτι παω σε δασακι με μπιμπα τα κουνουπια κ να ειναι σε επιφυλακη και..........ολα καλα! Πλεον εχουμε δωσει κ δευτερη φορα και δεν εχει υπαρξει προβλημα. Βεβαια, την ανανεωνω στις 20 μερες κ οχι πανω στο μηνα για να ειμαι σιγουρη.

Ουφ! Ολα καλα!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Η vectra διωχνει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ την μυγα.
Την εβαλα σε μια σκυλα μου που εχει.... μυγομαγνητη κ ενω την μια μερα τιναζοταν κ ξεβολευε καμια 100μυγες που ηταν πανω της, την επομενη δεν ειχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ.

Αφ ενος χαρηκα γιατι την ταραζανε οι μυγες, αφ εταιρου προβληματιστηκα για το ποσα χημικα τςλικα αντεχει ενας οργανισμος....
Παντως αν διωχνει κ την σκνιπα εξ ισου (οπως λεει) αξιζει, τουλαχιστον το καλοκαιρι.

Η επιδραση κρατησε πληρως δυο βδομαδες την τριτη οι μυγες ξανακαναν παρτυ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Eίμαι πολύ ευχαριστημένη από την συγκεκριμένη αμπούλα, δεν έχω βρει ίχνος από τσιμπούρι, ψύλλο πάνω τους όσο διαρκει.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε είναι ότι το κάθε φάρμακο "παλιώνει" μετά από λίγο γιατί αποκτούν τα ζωύφια ανθεκτικότητα. Πριν λίγα χρόνια δηλαδή η advantix ήταν top, τώρα όχι πια. Και σε λίγα χρόνια η vectra D θα έχει παλιώσει αλλά τώρα είναι ότι πιο προστατευτικό υπάρχει. Για τα χημικά έχουμε πει, όποιος θέλει να τα αποφύγει φλερτάρει με το καλαζάρ.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
12ευρω για κιλα 40+ απ οσο θυμαμαι.
Οι μικροτερες ειναι φτηνοτερες.

• Like
Reactions: GRDANE

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Στο Μαδεμοχωρίτη κοστίζει 10 ευρώ για σκύλους μέχρι 40 κιλά και 11.5 για μεγαλύτερους. Έχεις κι άλλους τύπους για κουτάβια κλπ δεν γνωρίζω όμως τιμές εκεί.

• Like
Reactions: GRDANE and johnk

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Παιδιά vectra χρησιμοποιώ και εγώ (μαζί με scalibor, σιτρονελα)και παρόλο που είμαστε σε αγροτική περιοχή δεν έχω βρει τπτ.Επισης ούτε ξυνεται ούτε δείχνει να τον έχει πειράξει κάτι από αυτά

Johnkokk

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2015
266
786
52
Off topic

Μόλις είδα τη λέξη "φλούμπα" κατευθείαν το μάτι μου πήγε αριστερά στο avatar σου, να δω απο που είσαι.
Προφανώς επιβεβαιώθηκα.Συμπατριώτες :)