Wake up please...

Serme

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2009
97
0
Athens,Greece
Πραγματικά αυτό το βίντεο αξίζει να το δούμε όλοι...:cry:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=46AR-e7WE6k"]YouTube - Wake up please wake up! heart breaking[/ame]

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Την μ@λακί@ που κουβαλάει αυτός που τραβάει video, αντί να πάει να πάρει το άψυχο σκυλί από την μέση του δρόμου, και να μαζέψει το άλλο αδέσποτο από εκεί για να μην έχει την ίδια τύχη.:mad:

Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Την μ@λακί@ που κουβαλάει αυτός που τραβάει video, αντί να πάει να πάρει το άψυχο σκυλί από την μέση του δρόμου, και να μαζέψει το άλλο αδέσποτο από εκεί για να μην έχει την ίδια τύχη.:mad:
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα καθόμουν να τραβάω βίντεο και δεν θα έτρεχα να μαζέψω το κακόμοιρο το σκυλάκι ή να βοηθήσω το αδέσποτο...

Serme

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2009
97
0
Athens,Greece
Έχει δημοσιευτεί ξανά κάτι παρόμοιο.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι υποτίθεται ότι αποδεικνύει...
Νομίζω ότι τα παραπάνω post δείχνουν τι αποδεικνύει το βίντεο..ότι όλοι "είναι ζωόφιλοι..." :mad:

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Βλέπω στο βίντεο ότι μπροστά στο θάνατο προσφιλούς μας προσώπου είμαστε αβοήθητοι, Αμήχανοι, σε Σοκ και αμφιβολία....

Η αγάπη μου το ένα σκυλάκι, προσπαθεί να ζεστάνει να χαιδε΄ψει να παροτρύνει το φίλο του να σηκωθεί.
Ακουμπάει τρυφερά το λαιμό του στο πλάι του.... Προσπαθεί να το σηκώσει απαλά μη του κάνει κακό....
Τα ομορφότερα συναισθήματα φροντίδας μου γεννά...

Και βοήθεια από γύρω ΚΑΜΜΙΑ.

Μόνοι πεθαίνουμε όλα τα ζωντανά...

Ο άνθρωπος διαλέγει να είναι μόνο παρατηρητής στην θανάτωση της φύσης από την τεχνολογία μας....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Η αγάπη μου το ένα σκυλάκι, προσπαθεί να ζεστάνει να χαιδε΄ψει να παροτρύνει το φίλο του να σηκωθεί.
Ακουμπάει τρυφερά το λαιμό του στο πλάι του.... Προσπαθεί να το σηκώσει απαλά μη του κάνει κακό....
Τα ομορφότερα συναισθήματα φροντίδας μου γεννά...
Τα αυτιά και η ουρά του είναι όρθια. Η προσοχή του συχνά αποσπάται απ' όσα συμβαίνουν στο δρόμο. Αυτό που κάνει κάλλιστα μπορεί να είναι περιέργεια, εξερεύνηση, απορία ακόμα και παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν προσπαθεί να ζεστάνει, χαϊδέψει κ.ο.κ το άλλο, άτυχο σκυλάκι. Έχουμε την τάση να τα ανθρωποποιούμε και ξεχνάμε βασικά πράγματα.
Μπορεί να κάνω και λάθος. Ένας εκπαιδευτής θα διαβάσει καλύτερα από μένα τη γλώσσα του σώματος του ζωντανού σκύλου και θα μας πει, ίσως, με ακρίβεια τι κάνει με το νεκρό ζωάκι.

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Οι ταπεινοί σκύλοι, οι αθόρυβες γάτες, είναι πρεσβευτές του όντος κοντά μας. Είναι αγγελιαφόροι της άλλης όχθης.

Ο Κούντερα έγραψε: "κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν μπορεί να κάνει σε ένα άλλο την δωρεά του ειδυλλίου. Μόνο το ζώο μπορεί, επειδή δεν το έδιωξαν από τον Παράδεισο."

απ΄το κείμενο του Κου Δήμου

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οι ταπεινοί σκύλοι, οι αθόρυβες γάτες, είναι πρεσβευτές του όντος κοντά μας. Είναι αγγελιαφόροι της άλλης όχθης.

Ο Κούντερα έγραψε: "κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν μπορεί να κάνει σε ένα άλλο την δωρεά του ειδυλλίου. Μόνο το ζώο μπορεί, επειδή δεν το έδιωξαν από τον Παράδεισο."

απ΄το κείμενο του Κου Δήμου
Και να θυμηθουμε και τους Κυνικους οπως τον Διογενη ή Κυων http://www.pare-dose.net/blog/?p=2464. Και ο Νιτσε ασχοληθηκε με τις ομοιοτητες/διαφορες σκυλου ανθρωπου
http://books.google.gr/books?id=1kR...4ci9CA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Eγω απλα θα σας παραθεσω μια σκηνη απο το ΜΑTRIX :
(δεν εχω ηχο αλλα θυμαμαι τα λογια της σκηνης αυτης)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=J_r294bn5UI"]YouTube - The Matrix : Agent Smith´s speech (HD)[/ame]

Δυστηχως η ψυχρη διατυπωση της "μηχανης" ειναι οτι πιο κοντινο στην αληθεια!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Παρ' ότι σπούδασα στη φιλοσοφική, δε μπορώ να ερμηνεύσω το παραπάνω απόσπασμα.
Όποιος μπορεί μου το εξηγεί?
Επίσης, μπορεί να μου πει κανείς τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα που συζητάμε? :confused:
(παραείμαι ρηχή τελικά! :eek:)
Τέλος, υπάρχει κάποιος να μας εξηγήσει τι ακριβώς κάνει ο σκύλος στο βίντεο? Επιχείρησα να το κάνω, αλλά ως άσχετη-απλή ιδιοκτήτρια δεν είμαι και ό,τι πιο αξιόπιστο :p
Πραγματικά, με ενδιαφέρει :)

Edit:
Μπορώ να πω ότι αυτό ως σκεπτικό είναι λάθος:
Σκέπτεστε ότι ο σκύλος κάνει για τον άνθρωπο πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ για έναν άλλο σκύλο; Αναλογίζεστε ότι η γάτα και ο σκύλος συχνά πεθαίνουν άμα λείψει ο άνθρωπός τους; Το ζώο προσκολλάται στον άνθρωπο, περισσότερο από ότι στο άλλο ζώο. Επαναλαμβάνω το ερώτημα: αυτή η αγάπη τι είναι; Φυσιολογική ή παρά φύσιν;
...γιατί θέτει το ερώτημα, θεωρώντας δεδομένο ότι όσα περιγράφει είναι "αγάπη".

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Από το Λεξικό: Αγάπη = φιλική διάθεση, στοργή, συμπάθεια, αφοσίωση ενδιαφέρον, συμφιλίωση, πόθος, έρως.

Το ενδιαφέρον του σκύλου στο βίντεο για το φίλο του είναι αγάπη.

Το ειδύλλιο πρέπει ο καθένας να το βρει μέσα του. Αλλιώς δεν υπάρχει.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μιλαν – Κουντερα 1-0 (που έλεγε και η αείμνηστη!) :D

Οι συμπεριφορές αυτές είναι συνήθεις στα ζώα και πολύ περισσότερο στα αγελαία. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα ζώα διαθέτουν ευφυΐα και συναισθηματική νοημοσύνη.
Όσο όμως τα ανθρωποποιούμε συγχέοντας αυτές τους τις συμπεριφορές με αντίστοιχες ανθρώπινες, με "ειδύλλια", Θεούς και "άλλες οχθες", τόσο θέτουμε στεγανά και παρωπίδες στο μυαλό μας που μας εμποδίζουν να τις κατανοήσουμε. ;)

Δείτε κάτι εξίσου ιδιαίτερο:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=TjtrdpSwEUY&feature=related"]YouTube - Elephants Mourning[/ame]

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ποιο ειδύλλιο?
Το ενδιαφέρον του σκύλου στο βίντεο για το φίλο του είναι αγάπη.
Κάπως έτσι πείραζε ένας σκύλος μια ξαπλωμένη σκυλίτσα το πρωί έξω απ' το γραφείο μου. Μόλις η σκυλίτσα σηκώθηκε, ο σκύλος την καβάλησε. Τρελή αγάπη λέμε!
Συγγνώμη που σας χαλάω το θέμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μόλις η σκυλίτσα σηκώθηκε, ο σκύλος την καβάλησε. Τρελή αγάπη λέμε!
Ελα μωρε τωρα ..αγαπιοντουσαν τα παιδια!!:D:D:maria:

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Eγω απλα θα σας παραθεσω μια σκηνη απο το ΜΑTRIX
Δυστυχως η ψυχρη διατυπωση της "μηχανης" ειναι οτι πιο κοντινο στην αληθεια!
Ανθρωπίτιδα έχει πάθει ο Πλανήτης.... θέλουμε τώρα τα Μκρόβια να επεκταθούμε και σε όλο το Σύμπαν.... Μετάσταση!!!!!