Wake up please...

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Αλλά τα ζώα, θα αντιτείνει κάποιος, είναι όντα κατώτερα και δεν έχουν ψυχή. Πως μπορούν να νιώσουν ένα τόσο υψηλό συναίσθημα σαν την αγάπη;
Όποιος το ισχυρισθεί αυτό θα πρέπει πρώτα να μου αποδείξει πως οι άνθρωποι έχουν ψυχή. Δεν θα’ θελα να είμαι στη θέση του. Χιλιετίες φιλοσοφίας και επιστήμης δεν έχουν καταφέρει να προσκομίσουν μια τέτοια απόδειξη.
Όταν ο μέγας φιλόσοφος Καρτέσιος (ή Descartes) θέλησε να αποδείξει πως τα ζώα είναι άψυχα μηχανήματα, απέτυχε οικτρά. Αντίθετα, ο διάδοχός του La Mettrie, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα έδειξε αρκετά πειστικά πως ο άνθρωπος είναι μηχανή.

Η Δύναμη της Λογικής...

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Πες το ψεματα...και το τρις κακο ειναι οτι δεν το καταλαβαινουμε οι περισσοτεροι πως παμε κατα-βερζεβουλ!!:(

Πλατωνια αποψη (αν δεν κανω λαθος )
Οταν οι Θεοι εδιναν σε αλλα ζωα το τριχωμα ,τα νυχια και αλλους επιθετικο-αμυντικους μηχανισμους και ειδαν οτι ο ανθρωπος ηταν τελειος γυμνος ειπαν να του δωσουν την "πολιτικη αρετη" .....που να ηξεραν τι μ@λ#κια ειχαν κανει....
Πρωτιμουσα την γουνα...

Και η δικια μου αποχη: ειμαστε ζωα με το "πρωτερημα" της ομιλιας και την αδυναμια της σκεψης

Last edited: