Xειρουργειο αφαιρεσης ογκου (η κυστης?)

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Καλησπερα , Τελικα δεν ειναι παντα καλο να παιρνεις δυο γνωμες, αυτη τη στιγμη ειμαι σε μεγαλο διλημμα..

ειχα παει το σκυλι (θηλυκο) κτηνιατρο γιατι εβγαζε διαφανο υγρο απο το τετοιο της . Τελικα μου ειπαν οτι ειναι ογκος κ επειδη πιεζει τη μητρα βγαζει υγρο , οτι θελει χειρουργειο αφαιρεσης ογκου αν βγαινει κ στειρωση ταυτοχρονα.

στον γιατρος στον οποιο εκανα κ τον υπερηχο στο σκυλι (ηρθε εκει δλδ ενας αλλος κ τον εκανε) δεν ηξεραν να μου πουν που ακριβως ειναι ο ογκος) μου ειπε οτι ειναι σοβαρο, οτι ειναι δυσκολο κ πολυωρο χειρουργειο και οτι ειναι αναλογα το που ειναι κολλημενος ο ογκος το αν θα βγει η οχι , οτι ειναι μονοδρομος το χειρουργειο κ οτι δεν θα το κανει καν στο ιατρειο του αλλα σε ενα αλλο που εχει μηχανημα οξυγονου κλπ. σε αυτον τον γιατρο πρωτη φορα πηγα και δεν μ αρεσαν ορισμενα πραγματα (οπως το οτι ιδια μερα που πηγα δεσμευτηκε το απογευμα να με παρει τηλ. να μου πει κοστος , κ με πηρε σημερα μετα απο δυο μερες , να μου πει οτι ''το χειρουργειο θα γινει αυριο'' (???? )οκ μπορει επειδη δεν ειναι δικος του ο χωρος που θα το κανει, αλλα χωρις να με εχει ρωτησει καν αν μπορω κλπ,ξερω εγω..

Μετα πηγα παλι στο δικο μου κτηνιατρο , που παω τοσα χρονια ,εδειξα το υπερηχο (του φανηκε αντιεπαγγελματικο οτι δεν ηξερε ο ανθρωπος που τον εκανε να μου πει που ειναι ο ογκος) αλλα το παρουσιασε λιγοτερο δραματικα.. δεν ανεφερε τιποτα για πολυωρα χειρουργεια ,ουτε για οξυγονο ( ηλιθια ερωτηση , αλλα πως γινοντε γενικα τα χειρουργεια σε σκυλια, συνδεοντε με οξυγονο παντα ? γιατι δεν νομιζω να χει ) μου ειπε οτι μπορει να ειναι κ κυστη κ οτι απο το πως το επιασε ετσι του φαινεται .μου ειπε κατι που με ανακουφισε και ο αλλος ΔΕΝ ειπε : οτι θα ανοιξει ,θα δει αν βγαινει κ αν δεν βγαινει θα ξανακλεισει το σκυλι. Κ επισης ο ''δικος μου'' κτηνιατρος μου ειπε οτι ο ανθρωπος που εκανε τον υπερηχο του χε κανει πιο παλια λαθος διαγνωσεις κ δεν τον εμπιστευται.

Και τωρα... δεν ξερω τι να κανω !!! Ο ενας φαινεται πιο ασυνεπης ,το παρουσιασε πολυ δυσκολο αλλα φαινεται πιο οργανωμενος (απο εξοπλισμο)

Ο αλλος ειναι ο ανθρωπος που παω χρονια , με ξερει , το παρουσιασε πιο λαιτ , αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι οργανωμενος.

Απο κοστος και οι δυο μου ειπαν το ιδιο.
Δεν ξερω τι περιμενω να μου πειτε, καποια συμβουλη, καποια εμπειρια απο χειρουργειο ογκου ισως ,οτιδηποτε μπορει να με βοηθησει τωρα.. :/ :( ευχαριστω για το χρονο σας .!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
καθε χειρουργειο πρεπει να εχει δυνατοτητα παροχης οξυγονου.

Σε ποια περιοχη εισαι?

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
καθε χειρουργειο πρεπει να εχει δυνατοτητα παροχης οξυγονου.

Σε ποια περιοχη εισαι?
στην περιοχη πειραια... δεν εχω αμαξι η καποιον να με παει και για αυτο δεν εχω κοιταξει για πιο μακρια ενω εχω δει καποια που φαινοντε πολυ οργανωμενα. τον ''δικο μου'' σαν ανθρωπο τον εμπιστευομαι. κ σκεφτομουν να τον ρωτησω για οξυγονο , η να πω για τα ''πολυωρα'' που πε ο αλλος , αλλα μπορει να το παρει στραβα,οτι του μειωνω την δουλεια του η κατι..

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Δεν πας και για 3η αποψη?

Αλλα κατευθειαν σε καλο εξοπλισμενο ιατρο, που να εχει και τα απαραιτητα για το χειρουργειο!
μου φαινεται οτι εδω γυρω εχουμε ελλειψη απο καλα εξοπλισμενα ιατρεια :s ( για αυτο μαλλον ο γιατρος που πηγα πρωτη φορα θα την επαιρνε κ θα πηγαινε σε αλλη περιοχη να το κανει..) ισως εχεις δικιο για το να παω και για 3η αποψη. εντωμεταξυ με αγχωσε απο αποψη χρονου αυτος ο γιατρος, με παιρνει κυριακη απογευμα να μου πει ''αυριο χειρουργειο''.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κοιτα να δεις αν βρεις μεταφορικο, υπαρχουν εξαιρετικοι κτηνιατροι να σου προτεινουμε. Σιγορα θες μια τριτη γνωμη, στην τελικη αν χρησιμοποιουσες πετ ταξι?
Εμενα ολα αυτα δε μου φαινονται σοβαρα απο την πλευρα των γιατρων. Ο ενας να τα λεει μαυρα, ο αλλος να λεει ειναι πιο απλο, να μην εχουνε οξυγονο, να γινει αλλου το χειρουργειο...

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Κοιτα να δεις αν βρεις μεταφορικο, υπαρχουν εξαιρετικοι κτηνιατροι να σου προτεινουμε. Σιγορα θες μια τριτη γνωμη, στην τελικη αν χρησιμοποιουσες πετ ταξι?
Εμενα ολα αυτα δε μου φαινονται σοβαρα απο την πλευρα των γιατρων. Ο ενας να τα λεει μαυρα, ο αλλος να λεει ειναι πιο απλο, να μην εχουνε οξυγονο, να γινει αλλου το χειρουργειο...
Ναι αν μπορειτε οποιος εχει να προτεινει καποιον για τετοιου ειδους χειρουργειο ας μου στειλει μηνυμα! το οτιδηποτε μπορει να με βοηθησει τωρα. το υπεραγαπαω το σκυλι, εχω χασει τον υπνο μου.
Ναι ειναι περιεργο που το ειδαν μαυρο/ασπρο μεταξυ τους, αλλα τουλ. ο δικος μου ειπε οτι αν δεν βγαινει (που δεν ειναι καλο βεβαια..) θα την ξανακλεισει . τον αλλον δεν τον εμπιστευομαι οτι θα το κανε αυτο.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Στο φορουμ εχουν αναφερθει αρκετα ονοματα κτηνιατρων αν κοιταξεις. Προσωπικα εμπιστευομαι εδω και χρονια τον Αποστολο Κεστη, ο οποιος ειναι και εξαιρετικος επιστημονας και ανθρωπος. Αρχική

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Στο φορουμ εχουν αναφερθει αρκετα ονοματα κτηνιατρων αν κοιταξεις. Προσωπικα εμπιστευομαι εδω και χρονια τον Αποστολο Κεστη, ο οποιος ειναι και εξαιρετικος επιστημονας και ανθρωπος. Αρχική
Ευχαριστω.. ναι εχω κοιταξει , κ με αναζητηση στο νετ γενικα εχω κοιταξει πολλες ωρες/ αναζητησεις αλλα μπερδευτηκα χειροτερα κ ειδικα οταν προσπαθησα να κοιταξω καποιον καλο για τετοιου ειδους χειρουργειο. το χαλανδρι ειναι στην αλλη ακρη της αθηνας για μενα αλλα θα κοιταξω μπας κ βρω καποιον να μπορει να παμε.. ευχαριστω που μου προτεινες ομως !!

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
μου φαινεται οσο ψαχνω πως ολοι οι ''καλοι'' ειναι μονο προς βορεια προαστια :s

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
μου φαινεται οσο ψαχνω πως ολοι οι ''καλοι'' ειναι μονο προς βορεια προαστια :s
Ετσι ειναι!
Εγω εμεινα κορυδαλλο- και πηγαιναμε ( και παμε και σημερα ακομα, αλλα μενουμε πιο κοντα πια) Χαλανδρι!

Καλος χειρουργος και με καλα εξοπλισμενη κλινικη ειναι και ο Χαραλαμπιδης στο περιστερι! Εχω προσωπηκη πειρα με χειρουργειο εκει και εμεινα ευχαριστιμενη με την ολη αντιμετοπιση του ιατρου.

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Eυχαριστω για τις απαντησεις παιδια. πηγα σε αλλον ενα σημερα (τριτος) εδω της περιοχης λιγο πιο μακρια αλλα με καλη φημη.
πηγα να μου πει γνωμη.. αυτος πια μου τα πε χειροτερα απ ολους.. κατα την γνωμη του ειναι σιγουρα ογκος (κ οχι κυστη) κ οτι το σημειο που ειναι ειναι το πιο δυσκολο απ ολα για να βγει :( :( :( το σκυλακι μου....
μου ειπε πως δεν υπαρχει κατι να κανω.. παρα μονο αν ειναι να την ανοιξει κ να δει μπας κ βγαινει κ αν οχι να την ξανακλεισει κ οσο παει (αυτο μ το πε κ αλλος) δεν ειπε τιποτα για οξυγονα , ουτε για να παει αλλου να το κανει οπως ο αλλος , υποθετω οτι θα τα χει (δεν ημουν σε θεση να ρωτησω πολλα)

το παιδακι μ :( λενε οι γιατροι ''μη δενεσαι '' και ''μη δενεσαι'' αλλα 11 χρονια ειναι αυτα... πιο πολυ απο ανθρωπους με εχει στηριξει αυτη η ψιχουλα.....Προς το παρων κ ευτυχως το σκυλι ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ κ ας λενε οτι θελουν , τρωει κανει την αναγκη της παιζει κλπ κλπ οποτε δεν θα κανω καν το ''ανοιγμα'' που λενε ακομα. αν βγαινει τωρα θα βγαινει κ τοτε. Θα προσπαθησω να χαιρομαι κ να την κανω να χαιρεται την καθε μερα. Κ η ελπιδα πεθαινει τελευταια , μπορει και να γινει καλα... και ας λενε.!!!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
φυσικά δεν είμαι γιατρός αλλα το σκυλί σου είναι 11 ετών δεν κατάλαβα?
αν είναι θέλει λίγο ψάξιμο για αν κανεις χειρουργείο η όχι...από θέμα καθαρά νάρκωσης το λέω...

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
φυσικά δεν είμαι γιατρός αλλα το σκυλί σου είναι 11 ετών δεν κατάλαβα?
αν είναι θέλει λίγο ψάξιμο για αν κανεις χειρουργείο η όχι...από θέμα καθαρά νάρκωσης το λέω...
nai ειναι 11 αλλα ειναι ημιαιμο κανις (συνηθως ζουν δλδ αρκετα παραπανω , τουλ. απο οσα βλεπω/ακουω) ... ναι ειναι ενας λογος που ειπα οτι εφοσον δεν εχει λειτουργικα προβληματα και ειναι χαρουμενο δεν εχω σκοπο να κανω καν το ''ανοιγμα'' , οσο ειναι ετσι τα πραγματα..

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μια σκέψη σαν να τη λέω στον εαυτό μου χωρίς να με ακούει κανείς...

Και αν τώρα είναι εγχειρήσιμο και ιάσιμο, ενώ στο στο μέλλον αυτό θα είναι πιο δύσκολο;

Αυτό που θέλω να πω, και είναι κάτι που με απασχολεί και μένα, καλά θα είναι να βρεις ένα γιατρό και να τον εμπιστευθείς σε ότι προτείνει...

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Μια σκέψη σαν να τη λέω στον εαυτό μου χωρίς να με ακούει κανείς...

Και αν τώρα είναι εγχειρήσιμο και ιάσιμο, ενώ στο στο μέλλον αυτό θα είναι πιο δύσκολο;

Αυτό που θέλω να πω, και είναι κάτι που με απασχολεί και μένα, καλά θα είναι να βρεις ένα γιατρό και να τον εμπιστευθείς σε ότι προτείνει...
αν βγαινει τωρα , θα βγαινει κ τοτε ,κ το αντιθετο. γτ δεν ειναι θεμα μεγεθους (που ειναι μεγαλο) αλλα το που ειναι..
δυο στους 3 που πηγα το εχουν παρουσιασει ως πολυ δυσκολο να μπορει να βγει με επιτυχια ο τριτος (που ειναι κ αυτος που με ξερει τοσα χρονια ) μου ειπε απλα , οτι οσο την βλεπω οκ δεν υπαρχει λογος να βιαστω ... δεν ξερω πραγματικα ολο αυτο το διαστημα κοντευω να αρρωστησω εγω απο το αγχος και μονο ..μπορει να το ψαξω και εναλλακτικα,μπορει μπορει .... το υπεραγαπαω , το σιγουρο ειναι οτι θα κανω οτι καλυτερο περναει απο το χερι μ , με οση αντικειμενικοτητα μου βρισκεται. προς το παρων θα κανω break, γιατι κ αυτα διαισθανοντε (με βλεπει σκατα, και φαινεται οτι το καταλαβαινει). αυτα... δεχομαι εννοειται , συμβουλες, προτασεις κλπ ,οτιδηποτε. :)

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
p.s. αυτο το αν βγαινει τωρα θα βγαινει κ τοτε δεν το λεω απο μονη μου , το λεω συμφωνα με οσα μου ειπανε εκεινοι...

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Εγώ θα πρότεινα να πας σε κάποιον από αυτούς που έχουν προτείνει εδώ, γιατρούς που εμπιστεύονται με κλειστά μάτια (πχ Κεστης, δεν τον ξέρω, αλλά έχω διαβάσει άπειρα θετικά σχόλια) και να κάνεις αυτό που θα σου πει.

Όσο μακριά και να είναι, μπορείς να πάρεις ταξί ζώων. (Παράδειγμα: athenspettaxi.gr - ) Ακόμα, αν είναι μικρό το σκυλάκι και μπαίνει σε τσάντα μεταφοράς μπορείτε να βρείτε και κανονικό ταξί να σας πάρει, κατόπιν συνεννόησης.

fok

Member
22 Σεπτεμβρίου 2013
11
0
Η πυομητρα εχει αποκλειστει? Στην ψηλαφηση τον βρισκουν τον ογκο?
Nai εχει αποκλειστει . ναι εννοειται τον πιανουν ολοι κ φαινεται κ στον υπερηχο.. δεν ειναι κ μικρος.