Yorkshire terrier


marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
Ύψος: 23cm
Βάρος: έως 3kg
Χώρα Προέλευσης: Μ.Βρετανία
Από τις δημοφιλέστερες φυλές σκύλων και για πολλά χρόνια συνώνυμο του «σκύλου σαλονιού» το yorkshire κάθε άλλο παρά... σαλονάτος είναι καθώς δημιουργήθηκε απο τους άγγλους ανθρακωρύχους με στόχο να μειώσει τους πληθυσμούς των ποντικών στα ανθρακωρυχεία - φανταστείτε το σοκ τόσων και τόσων κυριών καλών οικογενειών όταν το ανακαλύψουν!

Η ιστορία
Υπάρχουν δύο θεωρίες για την προέλευση των Yorkshire Τerrier. Η μία αναφέρει ότι προέρχονται από Σκωτσέζους μετανάστες που τον έφεραν στην Αγγλία στα μέσα του 19ου αιώνα. Η άλλη πως δημιουργήθηκε από άγγλους ανθρακωρύχους στις αρχές του 1800, προκειμένου να βοηθήσει στη συρρίκνωση ή και εξάλειψη του αριθμού των ποντικών στα ανθρακωρυχεία.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή - που είναι και η επικρατέστερη - το Yorkshire προήλθε από διασταυρώσεις Dandie Dinmont, Skye Terrier, Toy Terrier και Maltese. Στην αρχή η νέα αυτή φυλή ονομαζόταν Σκοτσέζικο Τεριέ και το χρησιμοποιούσαν οι ανθρακωρύχοι σε «μονομαχίες» με αρουραίους. Δεν άργησε όμως, εξαιτίας του μεγέθους και της προσωπικότητάς του, να γίνει ο αχώριστος σύντροφος των κυριών της υψηλής κοινωνίας, τις οποίες συνόδευε μέσα στις τσάντες τους ή απλά, στην αγκαλιά τους.

Η εμφάνιση
Πρόκειται για ένα ζωηρό σκυλί που ξεχωρίζει χάρη στον πανέμορφο, μπλέ και χρυσό μανδύα του. Τα κουτάβια γεννιούνται μαύρα, με καφέ σημάδια και μόνο όταν γίνουν ενός έτους αποκτούν το χαρακτηριστικό μανδύα τους. Επίσης χαρακτηριστική είναι η μικρή, μαύρη μύτη που ξεχωρίζει στο μικρό και γλυκό κεφάλι του.

Ο χαρακτήρας
Όπως όλα τα Τεριέ, είναι κεφάτο, πρόθυμο για παιχνίδι, ενεργητικό και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι επίσης θαρραλέο και έξυπνο, απαιτητικό και ανεξάρτητο. Έχει ανάγκη την ανθρώπινη συμπεριφορά και μπορεί να αντιδράσει απότομα - και βίαια - αν φοβηθεί ή ξαφνιαστεί.

Παρά το μέγεθός του - που το κάνει να μοιάζει με παιχνίδι - το Yorkshire Terrier δεν είναι παιχνίδι, απλώς ένα μικρόσωμο Τεριέ. Δεν αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για μικρά σε ηλικία, απρόσεχτα παιδιά αλλά μπορεί να συντροφεύσει άνετα στο παιχνίδι μεγαλύτερα και συνειδητοποιημένα παιδιά. Αρκετά επιφυλακτικός με τους ξένους, αναζητά την ανθρώπινη συντροφιά αλλά από άτομα του δικού του περιβάλλοντος. Γίνεται συχνά επιθετικός με τους άλλους σκύλους και σε καμιά περίπτωση να μην τον εμπιστεύεστε με άλλα κατοικίδια.

Κάνει για μένα;
Επειδή και στους σκύλους το μέγεθος μετράει, τα κιλά και η σωματική διάπλαση ενός Yorkie καθιστούν για πολλούς καθοριστικό παράγοντα στην απόκτησή του. Μη φανταστείτε όμως πως θα έχετε έναν... αόρατο σύντροφο γιατί, όσο μπόι του λείπει, τόση φασαρία μπορεί να κάνει - και κυριολεκτικά, γιατί γαβγίζει αρκετά όταν αντιληφθεί ξένη παρουσία. Εξαιτίας του χαρακτηριστικού του αυτού, θεωρείται και κατάλληλος «φύλακας», περισσότερο φυσικά με την έννοια της προειδοποίησης παρά της καταστολής.

Μέσα στο σπίτι είναι συνήθως υπερδραστήριος αν και δεν έχει ανάγκη από μεγάλη καθημερινή άσκηση, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για τη ζωή στο διαμέρισμα.

Γενικά είναι κατάλληλος για άπειρους ιδιοκτήτες, με την προϋπόθεση πως θα έχουν συνειδητοποιήσει πως αποκτούν ένα Τεριέ κι όχι έναν τυχαίο σκύλο.

Ζει γύρω στα 12 με 15 χρόνια και προτιμά τα θερμά κλίματα και τους ζεστούς γενικά χώρους.

Πηγή: Interpet.gr
 




Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
Πολύ φάτσας ο κούκι!! Ειδικά στην 2η φώτο!!!

Υ.Γ Τι του βάζετε κόκκινο κοκκαλάκι κοτζάμ άντρα!!! :lol: :lol:
(Πλάκα κάνω!!!) :lol: :lol:
 


marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
Βασίλης said:
Πολύ φάτσας ο κούκι!! Ειδικά στην 2η φώτο!!!

Υ.Γ Τι του βάζετε κόκκινο κοκκαλάκι κοτζάμ άντρα!!! :lol: :lol:
(Πλάκα κάνω!!!) :lol: :lol:
Ο Κουκι ειναι στη 2η φωτ. Η πρωτη ειναι απο το ινερνετ :wink:
Ο δικος μου ουτε να τα δει τα κοκαλακια! ειναι αντρακλας! :D
 




lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα
και εγω Yorkishire Terrier εχω!! ενα γλυκουτσικο αγορακι 3 μηνων.
Αχ παιδια δεν ξερω πως μπορω να δημοσιευσω μια φωτο του οπως εκανες εσυ 'marga'... μπορεις να μου πεις??
ευχαριστω!
Υ.Γ. το μωρο σου ειναι κουκλακι!!
 




lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα


Ευχαριστώ πολύ ROTTIE!
Αυτός λοιπόν, είναι ο δικός μου σκύλος ο Lindo!

ROTTIE: Η δημοσίευση διορθώθηκε και γράφτηκε στα Ελληνικά. Tα greeklish δεν επιτρέπονται στο φόρουμ.
 
  • Like
Reactions: dazo


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αρφ,αρφ,με επιασε τωρα,θελω να του δαγκωσω τη μυτη και να του ρουφηξω το ματι :lol: *agapoylas*
 


lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα
marga να σε ρωτησω κατι. Εσυ εχεις γιορκι και λογικα οταν το πηρες ηταν μωρακι και τα αυτακια του ηταν κατω... Αργοτερα λογικα ανεβηκαν... Ανεβηκαν ταυτοχρονα??? και ποτε ??
ευχαριστω
 


EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
δεν ειμαι η μαργα ειμαι η ευη και εχω και γω γιορκι...για να σηκωσει τ αυτια του πιο ευκολα και γρηγορα πρεπει να ξυρισεις το τριχωμα...γυρω στους 4 μηνες μπορει να ξαναπεσουν λογω αλλαγης δοντιων..μπορει να σηκωθει πρωτα το ενα και μετα το αλλο...
απο που το πηρες?να σου ζησει :D
 


lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα
γεια σου Ευη! πρεπει να ξυρισω το τριχωμα?? εννοεις του αυτιου? εμενα ειναι 3,5 μηνων και δυστυχως προσφατα ανεβηκε μονο το ενα αυτι... εχει μια εβδομαδα που ειναι το ενα μονο σηκωμενο... ο κτηνιατρος ειπε εαν δεν ανεβει να του βαλουμε κατι σαν ναρθηκα.. δεν ξερω ρε συ..
το πηρα απο το εξωτερικο μιας και ζω τωρινα δω, αλλα αυτο εχει σημασια στο θεμα του αυτιου?
επισης δεν ηξερα οτι θα πεσουν τα δοντια του.. αχ να πανικοβληθω ??
 


sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
να το πάς να σου τα ξυρίσουν τα αυτάκια!!!το αυτάκι έχει λεπτό δέρμα και ακόμα και το βάρος της τριχούλας είναι πολύ!!!!
που μένεις μήπως στο κάνω εγώ αν είσαι Αθήνα???
όσο για το νάρθηκα,μη τρελαίνεσαι,δεν πονάει,απλά βοηθάει τα νεύρα να δυναμώσουν,
σημαντικο:δεν το χαιδεύουμε στο κεφάλι........................
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ενα βιντέάκι για τα γιορκι.
Την ψυχή γίγαντα σε περιτύλιγμα τσέπης...

[video=youtube;2gNUtNHN5Cg]http://www.youtube.com/watch?v=2gNUtNHN5Cg[/video]