Eίσαι κορίτσι μάλαμα.Άνθρωπέ μου, και νόμιζα ότι θα μου δινες λύση! Tεσπά, θα σου πω αυτά που ξέρω.
Για γιόρκι δεν θα παιρνα ζώνη εγώ, θα παιρνα "θεσούλα" αυτοκινήτου (που ασφαλίζει).
Για ζώνες έψαξα επισταμμένα εδώ και μήνες και κατέληξα στις εξής (πανάκριβες αλλά θεωρητικά ασφαλέστερες) 2:
Clickit Sport. Η μόνη που πέρασε όλα τα κριτήρια ασφαλείας ενός θεωρηικά ανεξάρτητου φορέα crash test για σκυλιά, στην Αμερική. Η ίδια εταιρεία έχει νομίζω και τέτοια κρεβατάκια/θεσούλες για μικρόσωμα σκυλιά (δες στο Site το clickit mobile pet bed). Μόνο από amazon κτλ. Υπάρχει κεντρικός διανομέας για την Ευρώπη στη Γερμανία που στέλνει και Ελλάδα.
Kleinmetal Allsafe Harness. H ασφαλέστερη θεωρητικά ευρωπαϊκή ζώνη, πιστοποιημένη από το TUV. Στα τέστ του (αμερικάνικου) οργανισμού crash test που αναφέρω παραπάνω, είχε καλή απόδοση αφού βελτίωσε χαρακτηριστικά, αλλά τα περνούσε μόνο με εφαρμογή χωρίς το tether αλλά απευθείας περνώντας τη ζώνη του αυτοκινήτου πάνω στο σαμάρι. Γενικά στα τεστ του οργανισμού εκείνου, τα tether αποδείχτηκαν επικίνδυνα σε ατύχημα. Υπάρχει και σε online pet shop ελληνικά, είχα βρει αλλά τώρα δεν έχω το λινκ.
Υπάρχει και μια ακόμα ευρωπαική που τα πήγε καλά στα τεστ της TUV αλλά δεν τη θυμάμαι τώρα.
Σε αγγλικά δεν τα λέει κάπου? Νο σπρέχεν ντόιτς.Ο ιμάντας που λες @betty coltrane είναι το tether.
Σύμφωνα με τας γραφάς, ο απλός ιμάντας με tether αρκεί μόνο για να κρατήσεις το σκυλί περιορισμένο (βασικό) και,αν δε σπάσουν, σε μικρό ατύχημα να κρατηθεί το σκυλί στην πίσω θέση.
Σε ατύχημα δεν αρκεί υποτίθεται. Είτε γιατί θα σπάσουν ή γιατί και να αντέξουν μπορεί να φύγει το σκυλί μπροστά και να σπάσει τα μούτρα του, ακόμα και δεμένο.
Τώρα πρακτικά, τι να σου πω. Δε δοκίμασα, είμαι σε έρευνα αγοράς. Κατά 99% ένα από τα δύο πάνω θα προτιμήσω.
Και εγω αυτο πηρα, εβαλα και μια στρωματαρα να πιανει το μισο καθισμα (και το κενο με το μπροστα καθισμα για τα ποδια) και βασιλιας.Δεν ξερω τι ειναι αυτα τα fancy πραγματα που λες @Estranged.Εγω εχω το σαμαρακι του το κλασσικο με εναν ιμαντα που καταληγει σε γλωσσακι ζωνης και πηρα απο καταστημα με ειδη αυτοκινητου. Δεν αρκει;
Έτσι την έχουμε τώρα, λέγαμε όμως για κάτι με λιγότερο εγκλεισμό. Ασφαλές πάνω απ'ολα βέβαια, αλλιώς ας κάτσει κι έτσι.Εγώ, το 3κιλο θα το'χα σε boxάκι. Είτε πλαστικό, είτε υφασμάτινο. Και θα έδενα το boxάκι με την ζώνη ή κάπως τέλος πάντων, ώστε να μην απογειωθεί, σε <ο μη γένοιτο> στιγμή ανάγκης.
Πήρα τελικά αυτή τη ζώνη. Report: