Ρε, τι θα κάνω με δαύτον;


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Υποτίθεται ότι ο Αυστραλέζος πρέπει να χάσει άλλο ένα κιλό και επιπλέον η κτηνίατρός του μου τα 'ψαλε να τον ταίζω μόνο ξηρά τροφή διότι θα πάθει τα χίλια μύρια όσα. Έλα όμως που το Μουφ-Μουφ τρελλαίνεται για μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο! Με το που τις ψήνω πάει και ξαπλώνει μπροστά στο φούρνο, παίρνει εκείνο το μαστουρωμένο ύφος και μόλις γίνει το φαί, πριν πιάσει, το ξέρει και ερχεται να μου γαυγίσει να κλείσω το φούρνο!!!!! Μιλάμε για προχωρημένες καταστάσεις!

Κι ας κάνω μετά ότι δεν του δίνω! Ούτε που ξέρω, ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει στο σπίτι.

Ρε σεις, του κάνω κακό που του δίνω το αγαπημένο του? Ήδη του έκοψα τον τραχανά με τη φέτα προς μεγάλο κακοφανισμό του.

Α ναι, η ίδια ιστορία γίνεται και με το γιουβέτσι. Όσο για τη μαγειρική ξέρει ακριβώς πότε γίνεται και πότε κονσομάρει το φαί. Μια φορά έφτιαξα μάφινς στο φούρνο, τα έβγαλα να κρυώσουνε και πήγα για ύπνο. Ο κύριος περίμενε ακριβώς μια ώρα να κρυώσουνε και μετά πήγε και βούτηξε ένα και το 'φαγε! Καλά που τον πήρα πρέφα αλλιώς θα είχε φάει όλα τα μάφινς!
 


vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
:D:D:D

Αυτό γίνεται καθημερινά??Αν ναι μαγειρευε τα συγκεκριμενα που του αρέσουν πιο αραια:p:p
Βασικά τί τόσο κακό μπορεί να πάθει από ένα μπιφτεκάκι μωρε..Εκτος αν έχει πολυ αλάτι και τρώει τακτικά.
Αν θέλεις να χάσει βάρος μη του δίνεις κριθαράκια και τραχανά, είναι θερμιδογόνα και γενικά δεν προσφέρουν τίποτα..

Καλή τύχη με τον καλοφαγά σου!!Έχω και εγώ μια τέτοια στο σπίτι μου;):D
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αχαχαχαχα!!!
Και λίγα σου είπε η κτηνίατρος!
Λεμέ λέμε για τους κτηνιάτρους και δεν σκεφτόμαστε τι τραβάνε και αυτοί οι έρμοι!

Πρόσφατα ήμουν μάρτυρας μιας συζήτησης του κτηνιάτρου μου με μια πελάτισσα του. Προσπαθούσε επί ματαιω ο καημένος να την πείσει να πάψει να δίνει …ταχίνι με ψωμί :shock: στην υπέρβαρη σκύλα της! Η κυρία ανένδοτη! Ήταν, λέει, το αγαπημένο πρωινό του σκύλου και δεν μπορούσε να του το στερήσει! :paja1::maria:
 




Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
χαριτωμενο δεν λεω

αλλα πρεπει να λειτουργεις σαν το κυριαρχο μελος της αγελης σας δεν λεω οτι δεν εισαι αλλα , ευκολα περνουν θαρρος
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ελπίζω τουλάχιστον να μη του δίνεις και τις πατάτες! :eek:
Το αγαπημένο φαί του σκύλου είναι αυτό που προορίζεται για σας; :rolleyes: Τα χετε μπλέξει λίγο... :maria:
Τουλάχιστον δε χρειάζεται να βάζεις χρονοδιακόπτη. :D
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ελπίζω τουλάχιστον να μη του δίνεις και τις πατάτες! :eek:
Το αγαπημένο φαί του σκύλου είναι αυτό που προορίζεται για σας; :rolleyes: Τα χετε μπλέξει λίγο... :maria:
Τουλάχιστον δε χρειάζεται να βάζεις χρονοδιακόπτη. :D

Noela καλή μου, είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχουν πατάτες με τα μπιφτέκια και να μην τις χλαπακιάσει ο Άτταλος? Θα χαλάσει ο κόσμος?

Όχι, δε γίνεται αυτό καθημερινά διότι δεν κάνω γιουβέτσι και μπιφτέκια με πατάτες κάθε μέρα. Ξηρή τροφή τρώει συνήθως. Αν όμως έχω από τα άλλα παίρνει εκείνο το μαστουρωμένο ύφος. Να μου το θυμηθείτε, κάτι έχουνε μέσα αυτά τα φαγιά και παίρνει ανάποδες. Και ναι μεν μπορώ να αρνηθώ τραχανά ή ταχίνι με τορτίγια (διότι ΚΑΙ αυτά μας αρέσουνε, κυρίως άμα έχει κουκουνάρι μέσα), τα μπιφτέκια όμως.....και τις πατάτες και το γιουβέτσι....

Και ναι, εγώ είμαι ο αρχηγός, όχι όμως όταν υπάρχουνε αυτά τα πράγματα. Πρέπει να τον πάρω καμιά φωτογραφία με το μαστουρωμένο ύφος μπροστά στο φούρνο να δείτε τι εστί βερύκοκο..
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φωτο μπροστά στον φούρνο πολύ θα ήθελα να την δω!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Εγώ τον βρίσκω ιδανικό σύντροφο για την καθημερινή ελληνίδα νοικοκυρά, σύζυγο και μητέρα. Κάθομαι και σκάω εγώ για το πότε θα είναι έτοιμο το φαί και σηκώνομαι από τον καναπέ μου κάθε τρεις και λίγο, ενώ με αυτόν θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο και το φαί μου τέλεια μαγειρεμένο:p. Αλήθεια πως να εκπαιδεύσω τον δικό μου να το κάνει αυτό; Λες να χρειάζεται φυσικό ταλέντο;
Πάντως κανένας μεζές μία φορά στον ένα μήνα δεν βλάπτει αρκεί να κάνει τη δίαιτα του τον υπόλοιπο καιρό. Βλέπω οτι τον αγαπάς πολύ και τον καλομαθαίνεις...Προσοχή στο φαί να μη γίνει χοντρός και αν κάνει απογόνους κράτα μου έναν, θα τον βάλω στην κουζίνα, κάτω από το φούρνο να μεγαλώσει, μη σου πω θα τον νοικιάζω και στη πιτσαρία εδώ άπέναντι, με τόση δουλειά να ξέρουν και αυτοί τι τους γίνεται:p:p
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Marcia, απογόνους δεν μπορεί να κάνει ο Άτταλος καθότι στειρωμένος. Εκτός του ότι έτσι έχει ο κανονισμός, ο όποιος τον εγκατέλειψε πριν καταλήξει στον μπόγια και στους σωστικούς ομίλους (ως αριστοκράτης καθαρόαιμος), τον είχε στειρώσει και μάλιστα, λέει η κτηνίατρος, από πολύ μικρό. Κάπου κατέληξε σε μια φάρμα όπου είχανε τη φαεινή ιδέα (νομίζω τους έπεισε αυτός) να τον αφήσουνε, λέει, να "self-feed", το οποίο είναι ό,τι χειρότερο δεδομένης της όρεξής του, τρομάρα του! Οπότε όταν τον πήρα ως άσχετη διότι τον είδα στην ιστοσελίδα του σωστικού ομίλου και τον ερωτεύτηκα κου ντε φουντρ, μου μουρμουρίσανε κάτι του στυλ "μην τον αφήσεις να σε πείσει με κείνα τα καστανά του μάτια και παχύνει διότι έχει τάση και είναι 28,5 κιλά". Άσχετη τώρα εγώ παρά τα διαβάσματα και τα βίντεο και τις συμβουλές, τον παίρνω σπίτι, μου γράφανε εν τω μεταξύ τη λυπητερή ιστορία περί του πώς τον άφησε κάποιο κάθαρμα στη χιονοθύελλα εκεί στις λίμνες του Michigan να ψοφήσει, έφτιαχνα κιόλας μπιφτέκια, με κοίταζε και το κ*λο-κυλο (ΤΜ) με τα καστανά του μάτια, λέω "αχ το καημένο, ας του δώσω ένα κομμάτι μπιφτέκι" και ώσπου να το καταλάβω πάει το μπιφτέκι και μετά πάνε και ολίγες πατάτες, ήθελε κιόλας σάλτσα ντομάτα με το κουτάλι!

Τελοσπάντων, τον πάω στην κτηνίατρο για την πρώτη εξέταση (είχε ήδη βιβλιάριο και εμβόλια και αποπαρασιτώσεις και μικροτσίπ από το σωστικό όμιλο) και στον groomer καθότι χωριάτης και άξεστος και κει άκουσα τα σχολιανά μου ΕΓΩ! Και να της λέω "βρε καλή μου, εγώ 28,5 κιλά σκύλο παρέλαβα, 28,5 σου παρέδωσα", τίποτα αυτή. Να μου λέει ότι θα τον σκοτώσω από παγκρεατίτιδα και ότι μετά όταν θα γεράσει, ΑΝ την έχει γλυτώσει την παγκρεατίτιδα, δε θα τρώει καθόλου και θα ψοφήσει από την ασιτία. ΝΑΑΑΑΑΑ τύψεις εγώ. Του κάνω δίαιτα, δράμα στο σπίτι. Οπότε μια μέρα έρχεται πεινασμένος, με πήγε μέχρι το ψυγείο που είχε δει ότι είχε λαχανάκια Βρυξελλών στην κατάψυξη, ψιλοπήδηξε πάνω να μου εξηγήσει ότι εννοεί κατάψυξη, του έβρασα μερικά, έβαλα και ελαιόλαδο και πήρε εκείνο το βλέμμα (όχι του τρελλού, το άλλο, το χαρούμενο λες και έφυγαν οι Γερμανοί από το στρατόπεδο συγκεντρώσεως) και χλαπάκιασε τα λαχανάκια. Μετά πηγαίναμε στα μαθήματά του για να είναι λιγότερο χωριάτης και μια κυρία με ρώτησε αν το ταίζω γιατί μοιάζει πεινασμένο! Κι εγώ έκανα ό,τι έλεγε η γιατρός. Οπότε από την άλλη μέρα πάλι με τούμπαρε με τα μπιφτέκια.

Τελικά τα κιλά που έχασε τα ξαναπήρε, οπότε τον άφησα σε μια φάρμα στις διακοπές να πάω κι εγώ στην Ελλάδα. Ε, όταν γύρισα είχε χάσει δυόμισυ κιλά και η τύπισσα, που είναι και εκπαιδεύτρια και ξέρει από σκύλους, μου είπε ότι τέτοια όρεξη δεν έχει δει! Ρε σεις, έτρωγε το φαί του, έφαγε και το έξτρα που άφησα και μετά πήγαινε να δει αν θα πέσει κανενός σκύλου απέξω από το κλουβί να το τσιμπήσει!

Α ναι, το βλέμμα του τρελλού, εκείνο το θολωμένο, το παίρνει όταν είναι σε εκπαίδευση και ξέρει ότι στη ζώνη μου έχω πάρα πολλές λιχουδιές, μη γίνω κιόλας ρεζίλι και ξεμείνουμε. Να δείτε σάλια που του πέφτουνε.

Όσο για την κουζίνα, ξέρει να φτιάχνει και τραχανά. Είναι φυσικό ταλέντο διότι πού ξέρει τώρα ο Αμερικάνος σκύλος που προέρχεται (μάλλον) από γέννα των Amish, και τον είχε μάλλον καμιά ξεχαζωμένη βλαμένη με γκόμενο που τον παράτησε, από ελληνική κουζίνα? Βάζω εγώ τον τραχανά, φεύγω, αυτός κάθεται απέξω από την κουζίνα και παρακολουθεί, ένας Θεός ξέρει τι, και μετά έρχεται και κλαίει και γαυγίζει να έρθω να τον ανακατέψω μην κολλήσει!!!!! Επίσης γνωρίζει ότι ο τραχανάς πάει με ψιλοκομμένη φέτα από πάνω και τα μακαρόνια με κιμά χρειάζονται παρμεζάνα. Έτσι και δεν πέσει παρμεζάνα ΚΑΙ στο δικό του το μεζέ, αρχίζει και διαμαρτύρεται. Το αυτό έγινε και με τα τάκος από το Chipotle's (αλυσίδα οργανικών μεξικάνικων και όχι παχυντικών) διότι εγώ είχα sour cream και guacamole κι εκείνος μόνο το κοτόπουλο με τη σάλτσα και το τυρί! Αλλά εκεί πάτησα πόδι εγώ διότι θα γίνει άλλος τόσος! Δεν του φτάνει που τρώει καυτερότερη σάλτσα από μένα!

Το δε επιδόρπιο (φρούτο) πρέπει να του το ταίζω εγώ! Αν του βάλω τα κομμάτια πορτοκάλι στο μπωλ του γκρινιάζει και δεν τα θέλει! Μήλο και πορτοκάλι πρέπει να κόβονται ψιλά και να τα βάζω σε ένα μπωλ και κείνος να κάθεται σε στάση προσοχής δίπλα μου στην πολυθρόνα και να του τα δίνω ένα-ένα!!!!!

Ax! Aν δεν τα έλεγα κάπου θα έσκαγα σήμερα!
 
Last edited:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
και μετά έρχεται και κλαίει και γαυγίζει να έρθω να τον ανακατέψω μην κολλήσει!!!!! Επίσης γνωρίζει ότι ο τραχανάς πάει με ψιλοκομμένη φέτα από πάνω και τα μακαρόνια με κιμά χρειάζονται παρμεζάνα.
Ναι, μόνο που είναι σκύλος.

Άκου να δεις Σάρα. Είσαι στα πρώτα στάδια της "μπατμανοποίησης". ΠΡΟΣΕΧΕ! Έτσι αποκαλώ εγώ όποιον φέρεται στο σκύλο του όπως στον γνωστό μου Μπάτμαν. Η κυρά του τελειωμένη περίπτωση.
- Του έχει παιδικό δωμάτιο με παιχνίδια και κρεβάτι.
- Κάθε πρωί δύο τοστ με ζαμπόν-τυρί.
- Μεσημέρι μπριζόλα με μακαρόνια.
- Βράδυ μια μερίδα γύρο.
- Τον ζευγαρώνει με όποια σκύλα του αρέσει γιατί εντάξει τα αδέσποτα, τα λυπόμαστε, αλλά "αφού γουστάρει γκομενίτσες το παιδί?" (Καλά αυτό δεν το κάνεις, είπαμε).

Το σκυλί βόδι στο μεταξύ, είναι και ογκώδες-μεγαλόσωμο γενικώς.
Προσοχή λοιπόν :p:p:p:p
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ναι τον έχεις κακομάθει μέχρι τέλους. Άκου τον ταίζεις φρούτα στο στόμα, καλέ ούτε στην κόρη μου δεν τα κάνω αυτά. Σε λίγο θα παίρνει και το κουδουνάκι, θα τον κουνάει και θα τον σερβίρεις στο κρεββάτι. Και λίγο κράτει το φαί, θα καταντήσει τετράπαχος. Και μη σε πείσει να του κάνεις μενού με γαλοπούλα διαίτης γιατί την πάτησες, κράτα αυστηρότητα, μόνο για τον φούρνο μην το μαλώνεις γιατί κατα τη γνώμη μου δεν βρίσκεις σήμερα σκυλί να σε ειδοποιεί για το φαεί σαν να είναι χρονομετρητής. Αυτά να τα ακούει ο δικός μου που μία δουλειά δεν λέει να κάνει εδώ μέσα. :p
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι καλέ δεν τον έχω κακομάθει πολύ. Π.χ. γαλοπούλα, χοιρινό και ο,τιδήποτε άλλο εκτός από κοτόπουλο και βοδινό απαγορεύοντα. Και αυτό το τηρώ σχολαστικά. Επίσης του επιβάλλομαι. Απλώς είναι ορισμένα φαγητά που αποκλείεται να τα κάνω χωρίς να γίνουν επεισόδια στο σπίτι εάν δεν του δώσω. Τα πολύ αλμυρά του τα έχω κόψει, επιτρέπεται όμως το string mozarella cheese το οποίο δυστυχώς κι αυτό το θέλει ως τάισμα μεζέ. Η υπόθεση φούρνος όμως οντως έχει πλάκα. Επίσης προτιμάει να κοιμάται είτε στο κρεβάτι μου είτε στο πάτωμα και δε θέλει τη μαξιλάρα-κρεβάτι του. Στον καναπέ μόνο κοιμάται άμα είναι βράδυ και δουλεύω αργά.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Για όποιον ενδιαφέρεται να δει κατάντια, πρόσθεσα μόλις δυο φωτογραφίες του Μουφ να μαγειρεύει στο άλμπουμ του! Σημειωτέον ότι καμιά από τις δυο δεν είναι στημένη. Στη μια παιζεται τραχανάς (τον οποίον ΔΕΝ του έδωσα) και στην άλλη κοκκινιστό και γκιουβέτσι. Προσέξτε ιδιαιτέρως τη θέση του μπωλ.

Evolution in action, που λέει και ο αδερφός μου...
 




marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Και ο δικός μου πάντως στήνεται κάτω από τον φούρνο όταν ψήνω και χτες που είχαμε αρνάκι ψητό, έγινε ολόκληρη μάχη. Που να δεις ύφος και χοροπηδατά κάτω από τα τραπέζι. Εκσταση είχε πάθει. Τι περιμένεις; Είναι σαν να βάλεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο λύκος φταίει;
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εμένα είναι κυρία (πια).
Στην Αθήνα οι γονείς μου την είχαν καλομάθει κ ήταν το νούμερο 1 ζητουλάκι του κόσμου, όσον αφορά το φαγητό.
Την έφερα στα 'συγκαλά' της όμως εδώ, κ όταν τρώμε, δεν μπα να 'χουμε ολόκληρο γουρουνόπουλο στο τραπέζι :p , κάθεται ή κάτω από το τραπέζι ή πηγαίνει στον 'τόπο' της κ παίζει με τα παιχνίδια της. :):)
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Στην Αθήνα οι γονείς μου την είχαν καλομάθει κ ήταν το νούμερο 1 ζητουλάκι του κόσμου, όσον αφορά το φαγητό.

Στη φωτογραφία ο κος που τρώει είναι ο πατέρας μου....... Το ζητιανάκι καθόταν εκεί όση ώρα και να έτρωγε και αν την αγνοούσε σκούνταγε και με το κεφάλι!!!!!!!!!! :shock:


Τώρα από την κουζίνα δεν περνάει ούτε για να βγει στην αυλή. Στο κρεβάτι της όταν τρώμε και πολύ είναι!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.931
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95