Και ύστερα αναρωτιόμαστε....!!


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το 1 το ήξερα από ΠΑΝΤΟΥ. Σε τυχαίο πετ σοπ να μπεις, θα δεις την αφίσα με τις διάφορες φυλές και το όνομα πάνω πάνω....
Το 2 το έμαθα από το εισαγωγικό πόστ....
Το 3 κάπου το πήρε κι εμένα το μάτι μου σε ένα από τα λινκ που περετέθησαν...
Το 4 δεν μπορώ να το δω κάπου, δε σημαίνει ότι το αμφισβητώ...

Αυτό που θα ήθελα να μάθω όμως είναι στα άλλα δύο τα μη αριθμημένα...
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...τοσοι και τοσοι...

...γιατι σου χει κατσει αυτος συγκεκριμενα????
Αν και ξέρεις ήδη την απάντηση, να πω κι εγώ το μακρύ και το κοντό μου?:D

Γιατί, όπως έλεγε και ο Αντυ Γουόρχολ "δε με νιάζει αν λέτε καλά λόγια, ή αν με βρίζετε... αρκεί να γράφετε σωστά το όνομά μου"!!!
Είναι ο μεγαλύτερος - "καλύτερος" απ' όλους τους προαναφερθέντες... ο Alpha Dog... η αυθεντία... το eye of the tiger... το Top Dog!!!:cool:
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Γιατί, όπως έλεγε και ο Αντυ Γουόρχολ "δε με νιάζει αν λέτε καλά λόγια, ή αν με βρίζετε... αρκεί να γράφετε σωστά το όνομά μου"!!!
καθολου κοντο και καθολου μακρυ.. το καλυτερο παραδειγμα του Αντυ... ειχε και αυτος τους σκοτεινους του λογους του να πει κατι τετοιο...
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
Αρχικό μήνυμα απο Eammon
...τοσοι και τοσοι...

...γιατι σου χει κατσει αυτος συγκεκριμενα????
Μην ξεχνας οτι ειναι προεδρος ενος ομιλου.....

κριτης εργασιας (που συμπεριλαμβανει τα σκυλια του ομιλου που ειναι προεδρος)....

Ιδιοκτητης/συνιδιοκτητης αρκετων ροτς.....

Δεν ειναι το ιδιο με εναν απλο πετ σοπερ....

οπως ειπε και ο johnK ειναι ο τοπ οφ δε τοπ.....κτλ.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Τοοοοοοσοι και τοσοι πετ-σοπαδες υπαρχουν που εισαγουν και πωλουν ζωα παρανομα,τοσοι και τοσοι εκτροφεις (που ειναι και μελη του φορουμ) και που δεν θα επρεπε καν να εχουν σκυλο ουτε ως πετ στο σπιτι τους απο τις αθλιες συνθηκες διαβιωσης.....κλπ κλπ κλπ.......γιατι σου χει κατσει αυτος συγκεκριμενα????
Γιατί αυτός συγκεντρώνει όλες τις αρετές...επίσημα και με σφραγίδα ΚΟΕ
 


Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Αν εξαιρεσεις το οτι αυτος το δηλωνει απροκαλυπτα το οτι κανει και εμποριο......ξερω κ αλλους με ιδιες αρετες,μονο που καποιοι απ αυτους εμπορευονται στα κρυφα!!!Που σημερα ειναι επισημοι και πιστοποιημενοι κριτες και βγαζουν σκυλους πρωταθλητες.....να για παραδειγμα ας πουμε το ερχομενο Σ/Κ ξερω ηδη σε καποια φυλη ποιος θα παρει B.O.B. και λοιπα!!!Εγγυημενα πραγματα....!!!Παρ'ολα αυτα ομως δεν λεω δημοσια ουτε ονοματα,ουτε οτι μου λενε ή οτι ακου απο δω κ απο εκει χωρις να εχω ατρανταχτα στοιχεια στα χερια μου.....σε περιπτωση παντα που καποιος μου ζητησει να στοιχειοθετησω ολο αυτο!!!
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...να για παραδειγμα ας πουμε το ερχομενο Σ/Κ ξερω ηδη σε καποια φυλη ποιος θα παρει B.O.B. και λοιπα!!!Εγγυημενα πραγματα....!!! Παρ'ολα αυτα ομως δεν λεω δημοσια ουτε ονοματα,ουτε...
Αλήθεια, τι έχεις να κάνεις σήμερα το βράδυ είπαμε???
ποιός? ποιός?
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πες μας ποιος λες ότι θα το πάρει να δούμε αν θα πέσεις μέσα, δεν είναι κακό αυτό!
Μια πρόβλεψη θα κάνεις!
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.655
7.765
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι κάτι ξέρουμε γιατί από κάπου το ακούσαμε, ή είδαμε κάτι που μπορεί να παρερμηνεύσαμε. Και δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί η πηγή που το ακούσαμε να είναι πρόσωπα με ιστορία και γνώσεις στον χώρο. Αλλά αν βγούμε και αρχίσουμε να δείχνουμε θα βγουν άλλοι τόσοι και θα δείχνουν προς άλλη κατεύθυνση. Οπότε τι θα έχουμε πετύχει. Οπότε ίσως θα ήταν πιο ασφαλές να μιλήσει ο καθένας για την δική του εμπειρία, για τον δικό του σκύλο, αν είναι απο εκτροφείο.Το θέμα όμως και εδώ είναι, είναι όλοι σε θέση να ερμηνεύσουν σωστά τα προβλήματα του σκύλου τους. Π.χ. Αν ο σκύλος έχει δυσπλασία είναι λίγο πολύ φανερό ότι υπάρχει ευθύνη στην εκτροφή του, αλλά και παλι πολύ γνωστά εκτροφεία του εξωτερικού έχουν βγάλει δυσπλασίες. θα καταδικάσουμε συλλήβδην το εκτροφείο αυτό; Δεν ξέρω, ερωτήσεις εκφράζω.Υπάρχουν όμως και άλλα θέματα για τα οποία δεν είμαστε τόσο σίγουροι πώς προέκυψαν.
Θα μπορούσα να μιλήσω και πιο ειδικά αλλά δεν θέλω να φωτογραφήσω κανέναν αν δεν είμαι 100% σίγουρη.
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
...να για παραδειγμα ας πουμε το ερχομενο Σ/Κ ξερω ηδη σε καποια φυλη ποιος θα παρει B.O.B. και λοιπα!!!
Το επόμενο Σ/Κ εννοείς, γιατί στην έκθεση που γίνεται το ερχόμενο δεν απονέμονται C.A.C. ή B.O.B. ;)

Στα υπόλοιπα δε ξέρω αν τελικά μ' αρέσει αυτή η εβδομάδα των γνωμικών (και της αποκαθήλωσης).
Γράφονται πράγματα που λίγο ως πολύ οι περισσότεροι γνωρίζαμε ή έστω υποψιαζόμαστε, κι όμως συμμετέχουμε (ορισμένοι, κι εγώ μαζί) σε εκθέσεις και εκδηλώσεις. Και κάποιοι (κι εγώ μαζί) θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε. Βλέποντας κι εστιάζοντας αποκλειστικά και μόνο στα θετικά. Γιατί υπάρχουν κι αυτά. Και δεν είναι λίγα.
Εντελώς τυχαία παραδείγματα (πρόσφατα):
κορυφαίος έλληνας εκτροφέας, έδινε συμβουλές (σωστές) σε α΄λλο εκτροφέα για το πως ν' αναδείξει το σκύλο του. Της αυτής ομάδας με τα δικά του.
εκτροφέας (και συμφορουμίτης) εξεθείασε σκύλο από τον οποίο έχασε το B.I.S. (εδώ, σ' αυτό το forum)
είδαμε (προσωπικά για πρώτη φορά) 13 κοκόνια σε μία μέρα.
Και άλλα πολλά (ή λίγα δεν έχει τόση σημασία). Εξαρτάται πάντα από τη διάθεση να εστιάσουμε στα + ή στα -.
Προσωπικά (παρά τη φήμη μου) δε θέλω να καταντήσουμε σαν τους (συμπαθείς κατά τ' άλλα) ώριμους κυρίους που έχει σαν άβαταρ ένας άλλος πρόεδρος.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το θέμα, είναι να μας δωθεί η ευκαιρία να δούμε το... big picture... Το ποιος ξέρει και το ποιος υποψιάζεται πράγματα, είναι θέμα του καθένα. Όπως και το τι στάση θα κρατήσει ο καθένας. Άλλωστε όλα είναι (ή μοιαζουν) τόσο υποκειμενικά... Το να αποφασίσει κανείς αν θα συμμετέχει ή θα απέχει ανάλογα με το αν προτιμάει να βλέπει μόνο τα θετικά ή μόνο τα αρνητικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Αλλά το να εθελοτυφλεί για το αντίθετο κομμάτι από εκείνο της επιλογής του δεν είναι πολύ καλό. Κι ακόμα χειρότερο να "πνίγονται" οι όποιες υποψίες ως αναληθείς, από κάποιον που γνωρίζει ότι αληθεύουν. Εντάξει, να το δεχτώ να μην της πυροδοτήσει... Αλλά να μην τις σβήσει κιόλας...

Αποκαθήλωση... Μεγάλη λέξη... Να "καούν" κάποιοι... Πολύ πιθανό. Πόσοι? Αυτό εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει... Κανείς? Μερικοί? Περισσότεροι? Όλοι?

ptf τόσο καιρό προσπαθώ να βοηθήσω τα ΣΚΥΛΙΑ προωθώντας κόσμο που θέλει καθαρόαιμο στους εκτροφείς. Τους έχω υπερασπιστεί αρκετά. Τώρα, δεν είναι σειρά μου πάλι να τους υπερασπιστώ. Τώρα νιώθω ότι πρέπει να μου δείξουν ότι αξίζουν την υποστήριξη μου. Κι οι εκτροφείς του φόρουμ, όσοι είναι ενεργοί*, αφήνουν όλο αυτό να εξελιχθεί μόνο του. Δεν παίρνουν θέση... Κι ένας που πήρε... Για τους λαχνούς? Μα είναι δυνατόν?!?!? Να τους αγοράσω εγώ ρε παιδιά την επόμενη φορά κι αν πουν «τους αγόρασε σκυλέμπορας» θα ξέρω ότι δεν έχω να θιχτώ αφού απλούστατα «καθαρός ουρανός αστραπες δε φοβαται» (βδομάδα γνωμικών, δεν είπαμε?)

​Ξεφεύγω.. Αλλά κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα καταπιώ... Μου κάθονται στο λαιμό...

edit: ενεργοί στη χώρα μας. Η Alexia προς τιμήν της πήρε θέση, αλλά η έδρα της είναι στο εξωτερικό
 
Last edited:


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
Το σύστημα αυτό ήταν και με αυτό τον τρόπο αντρώθηκε και μεγάλωσε .
Το μυστικό είναι να πάρουμε τα θετικά και να παρακάμψουμε τα αρνητικά , να μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες όλων αυτών των ανθρώπων και να ωριμάσουμε κυνολογικά.
Τώρα δε, αν το βαστάει η ψυχή μας και το νευρικό μας σύστημα μπορούμε πολύ απλά εισχωρήσουμε στο σύστημα και να δώσουμε ειδικό βάρος και δύναμη στις απόψεις μας .
Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έχω αφιερώσει πολύ χρόνο - κόπο -και χρήμα και θα συνεχίσω να το κάνω γιατί πολύ απλά με ευχαριστεί .
Δεν έχω κανένα απόλυτος οικονομικό όφελος και ούτε προσβλέπω σε κάτι τέτοιο μελλοντικά.
Είμαι ήδη εγγεγραμμένο μέλος στον ΚΟΓΠΕ και πολύ σύντομα θα είμαι και στον ΟΦΕΠ , θα είμαι εκεί για να συνδράμω όσο μπορώ και για να βοηθήσω όσες προσπάθειες αξίζουν .
Την γνώμη μου πάντα θα την λέω με όποιο κόστος .
Έμαθα στη ζωή μου το ταξίδι που έχω αποφασίσει να το ξεκινώ έστω και μόνος , αν είναι στη πορεία να βρεθούν συνταξιδιώτες τότε τα πράγματα θα γίνονται ακόμα καλυτέρα και ακόμα ποιο ισχυρά .
Μην περιμένει κανείς να δει ξαφνικά να δημιουργούνται ομάδες που να αλλάξουν τα πράγματα από την μια μέρα στην άλλη .
Όσοι πιστεύεται ότι όλο αυτό αξίζει ας το ξεκινήσει ο καθένας μόνος του και στην πορεία κάπου θα συναντηθούμε .
Την εγγραφή μέλους δε την απαγορεύει κανένα καταστατικό.
<< οι άνθρωποι συναντιούνται -συνεργάζονται και δρουν , οι καναπέδες ποτέ >>
Ας σηκωθούμε και στο τέλος του ταξιδιού θα κάνουμε απολογισμό.
 


Eammon

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2010
516
0
Αθηνα
Το επόμενο Σ/Κ εννοείς, γιατί στην έκθεση που γίνεται το ερχόμενο δεν απονέμονται C.A.C. ή B.O.B. ;)
Αυτο στο Μαραθωνα λεω,ναι.....χαχαχα......βιαζομαι μαλλον,που και να ειχα κανα εκθεσιακο!!!:cool:
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Από τότε που έμαθα τι συμβαίνει με τα σκυλιά που πουλιούνται σε pet shops, (πριν 15 χρόνια και βάλε)...από τον τρόπο που μεταφερόνται στην Ελλαδα, από τότε που έμαθα τι είναι τα puppy mills...το όνομα Κανέλλος ήταν και θα είναι πάντα κόκκινο πανί για μένα. Γιατί αν εξαιρέσεις κάποιες αλυσίδες μεγάλων pet shops που κάνουν μόνοι τους τις εισαγωγές...όλα τα υπόλοιπα "χιλιάδες " pet shops που αναφέρεις...αγοράζουν από τον Κανέλλο..

Απλά δεν ήξερα ότι είναι Πρόεδρος του Ομίλου ροτβαιλερ...και όταν το έμαθα...μου ήρθε ταμπλάς...Θα μου πεις από το 1999 που έιναι Πρόεδρος..τώρα το έμαθες? Ε, ναι ..΄τωρα το έμαθα.

Γιατι ρωτάς όμως?
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κατά την γνώμη μου δεν τίθεται θέμα ζυγαριάς + -

Δεν έχω ελπίδες "Ηθικής εκτροφής"..ούτε με νοιάζει αν είναι "χόμπυ"...ας είναι και επάγγελμα...

Απλά δεν γουστάρω να διαφημίζω κάτι που έχει σαπίλα, όταν το ίδιο δεν σέβεται τον εαυτό του...
Αν οι εκτροφείς δεν θέλουν να ξεχωρίσουν τα ξερά στους ομίλους τους (που τα έχουν και πρόεδρο), νομίζω είναι άκρως υποκριτικό να τους προτείνω...βρίζοντας τους πετσοπάδες..
Σόρυ κιόλας...αλλα με τι μούτρα θα πεις
-"μην πάρεις από πετ σοπ"..."ρώτα τον όμιλο"
-"εεε..ξέρεις φιλαράκι ο πόεδρας είναι πετσοπας...μήπως κάτι δεν κατάλαβες"?

Μπορώ επίσης να περιμένω ότι το θεσμικό όργανο θα λειτουργεί με αυστηρότητα και δεν θα αναγνωρίζει Pedigree από την ποδοσφαιρομάνα Ουλιανάμπε!
Οι κανόνες είναι τα ελάχιστα όρια συντονισμού μιας κοινωνίας , εν προκειμένω της κυνοφιλικής!

Τα παραπάνω δεν είναι ούτε συννεφάκια...ούτε εμπάθεια των γερόντων του muppet!

Και να καταλάβουν κάποιοι..ότι η τζάμπα διαφήμιση αργά ή γρήγορα θα πεθάνει!
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όταν είσαι μέσα σε έναν χώρο πολλά χρόνια και οι φίλοι σου και οι παρέες σου είναι μέσα από αυτόν τον χώρο...ακούς και μαθαίνεις και βλέπεις πολλά. Για κάποια μπορείς να μιλήσεις... κάποια άλλα απλά δεν γράφονται σε ένα δημόσιο forum...Μετά είναι και θέμα χαρακτήρα...Άλλοι προτιμούν να μην εκτεθούν και γίνουν κακοί..άλλοι δεν ενδιαφέρονται...αλλοι μιλάνε και τους βρίζουν οι άλλοι...
Όλα παίζουν...
Ο καθένας ακολουθεί αυτό που θεωρεί σωστό...
 


greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
51
Πατρα
sea-mol



Και να καταλάβουν κάποιοι..ότι η τζάμπα διαφήμιση αργά ή γρήγορα θα πεθάνει!

Το να προτεινουμε τους εκτροφεις δεν το καναμε (εγω τουλαχιστον ,αλλα πιστευω και αλλοι συμφορουμιτες)
για να διαφημισουμε τους εκτροφεις.
Το καναμε γιατι πιστευουμε στην καθαροαιμια (αλιμονο),επειδη το εμποριο και τα παπιμιλς ειναι απανθρωπα ,η εκμεταλευση των σκυλων ειναι παρανοοικη μεσα σε αυτα τα παραπηγματα,επειδη πιστευουμε οτι η καθαροαιμια εχει μεγαλυτερα ποσοστα υγειας,ισορροπιας μυαλου,κτλ.

Ειναι παρα πολλοι ακομα οι λογοι που υποστηριζω τους εκτροφεις.

Δεν σημαινει οτι επειδη ο οποιοσδηποτε προεδρΑς κανει εισαγωγη σκυλων και ο ταδε εκτροφεας πουλαει τα σκυλια ου στο πετ της γειτονιας του θα απαξιωσω την Ελληνικη εκτροφη.Και τους Ελληνες εκτροφεις γενικοτερα.

Θα ηθελα να ειναι διαφορετικα τα πραγματα σαφως ,αλλα τα λεφτα ισως ειναι πολλα, για να ειναι διαφορετικα...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Υπάρχει λέξη γι αυτούς που δεν παίρνουν θέση και που στην αρχαία Αθήνα αποτελούσε αδίκημα κατά της δημοκρατίας!
Αλλά όπως λέει και η υπογραφή του top poster...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Greedy...

Δεν διαφωνώ καθόλου με τις θέσεις σου...

ΟΜΩΣ

Όταν παρουσιάζεις ΜΟΝΟ τα θετικά μίας κατάστασης την οποία ο άλλος μέχρι τότε δεν είχε υπόψη του...λέγεται ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Αποκαθήλωση... Μεγάλη λέξη... Να "καούν" κάποιοι... Πολύ πιθανό. Πόσοι? Αυτό εξαρτάται από τόσους πολλούς παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει... Κανείς? Μερικοί? Περισσότεροι? Όλοι?
Δεν έχω κανέναν ηθικό δισταγμό να στιγματιστεί (με αποδείξεις όμως) ο οιοσδήποτε εκτροφέας/κτηνίατρος/εκπαιδευτής/ερεθιστής/groomer/κριτής/ιδιοκτήτης/κτηνοτρόφος/κυνηγός.
Η αποκαθήλωση όμως που αναφέρω δεν αφορά σε ολους αυτούς.
Δυστυχώς αφορά στην απαξίωση της έννοιας καθαρόαιμος σκύλος.