vizsla


JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
Προς τους απανταχου κυνοφιλους που εχουν τρελα με τα σκυλια ....ρε παιδια εχει κανεις vizsla ???προκειται να αποκτησω ενα vizsla το καλοκαιρι απο τσεχια ....το ξερω οτι στην ελλαδα δεν ειναι καθολου δημοφιλες ...εχω δει μονο ενα απο κοντα στα ιωαννινα .......κανενας ιδιοκτητης vizsla να παραθεσει τις εμπειριες του με τα υπεροχα αυτα σκυλια ??
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Ποιός καταλληλότερος να σου παραθέσει πολλές και έγκυρες εμπειρίες, από τον εκτροφέα, στον οποίο έχεις καταλήξει; Και ενδεχομένως ο ίδιος, να μπορεί να σε παραπέμψει σε κάποιο σχετικό φόρουμ, ή γκρουπ vizslόφιλων. Πολλοί εκτροφείς, στήνουν οι ίδιοι τέτοια group για να κρατάνε επαφή με τους πελάτες τους. Η καλύτερη πηγή, πληροφοριών.

Γιατί λες, ότι στην Ελλάδα δεν είναι δημοφιλές; Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος λόγος;
 


JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ναι εχω γινει μελος σε ολα τα forum του εξωτερικου που αφορουν αυτη την ρατσα ,κατεληξα μετα απο ενα χρονο συζητησεων στον εκτροφεα και θα παω να τον παρω ο ιδιος το κουταβι το καλοκαιρι .......forum vizslofilon στηνν ελλαδα δεν υπαρχει(ισως να δημιουργησω στο μελλον η ακομα και εκτροφειο αν ξεπερασω τη σκοπελο της γραφειοκρατειας στην ελλαδα ) ουτε και καποιος εκτροφεας εκτος απο καποιες γεννες της πισω αυλης που γινονται καθε 2 χρονια και αν ......τωρα οσο αφορα το θεμα της χαμηλης δημοτικοτητας της συγκεκριμενης ρατσας στην ελλαδα μπορω να φανταστω καποιους λογους ....το vizsla ειναι μια κυνηγετικη ρατσα με πολλες ικανοτητες που δεν ειναι γνωστες ....ειναι το δευτερο ταχυτερο σκυλι στον κοσμο , εχει απιστευτες ικανοτητες αντοχης (μπορει να τρεχει ακουραστα 5-6 ωρες καθε μερα ) ειναι η πρωτη ρατσα σκυλου που εγινε triple champion (field ,obedience , agillity) στην αμερικη .....ταυτοχρονα εχει μοναδικο χαρακτηρα και δενεται υπερβολικα με τον ιδιοκτητη του ....αυτη η ευγενικη φυση του το κανει ευκολα φοβικο αν υποστει δυναμικη μεταχειριση (ξερετε απανθρωπες μεθοδους πνιχτες κτλπ )επισης το γεγονος οτι κυνηγα διπλα στον ιδιοκτητη του ειναι χαρακτηριστικο που δεν προτιμουν οι ελληνες κυνηγοι ....Παρολλα αυτα αν του προσφερεις αφθονη ασκηση ειναι φοβερο σκυλι για οικογενεια ......και για ατομα που τρεχουν ,αθλουνται πολυ και θελουν εναν συντροφο στιςς προσπαθειες τους ....
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Τι είδους κυνηγόσκυλα είναι;
Τι κυνηγάνε;
Εσύ θα το πηγαίνεις για κυνήγι;
Ο εκτροφέας σου, τα πάει;
 
  • Like
Reactions: JIM GAR


JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
θεωρουνται versatile κυνηγοσκυλα δηλαδη μπορουν να κυνηγησουν σχεδον οποιδηποτε θηραμα .....ειναι pointer .......κυνηγουν απο ελαφια μεχρι μπεκατσες φασιανους και λαγους ...........εγω αν και εχω ελαχιστη εμπειρια με το κυνηγι , ασχολουμαι με τη θετικη εκαπαιδευση αλλα δεν εχω εμπειρια στο κυνηγι , ναι θα το παω οταν ερθει ......οι γονεις του και οι δυο κυνηγανε , εχουν κανει ολα τα hunting tests και εχουν κερδισει βραβεια σε αυτο το κομματι , εκτος απο το μορφολογικο ....γενικα πιστευω οτι ενα κυνηγοσκυλο πολυ κοντα στα προτυπα της ρατσας μπορει να ειναι εξισου καλο στο κυνηγετικο κομματι .....η ομορφια μπορει να παει μαζι με τις κυνηγετικες ικανοτητες ...τα παντα ειναι ο εκτροφεας και το παθος που εχει να βελτιωσει την αγαπημενη του ρατσα ....
 
  • Like
Reactions: spyv


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Ποιές είναι οι γραφειοκρατικές δυσκολίες, στο να δημιουργήσεις εκτροφείο;
 
  • Like
Reactions: d-friend


JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
1. Το οίκημα (ειδικό ανεξάρτητο κτίριο) πρέπει να βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης, σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από την πλησιέστερη οικία.

2. Πρέπει να περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους:

α) Γραφείο διοίκησης και διαχείρισης.

β) Αίθουσα προσωπικού.

γ) Αποθήκη τροφών και υλικού.

δ) Αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων με τα σχετικά σκεύη και είδη εστίασης των ζώων έως και πλυντηρίου αυτών.

ε) Αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων.

στ) Ατομική αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων σκύλων.

ζ) Αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων γατών και λοιπών ειδών ζώων.

η) Ατομικό προαύλιο άσκησης σκύλων.

θ) Εγκαταστάσεις παροχής θερμού-ψυχρού νερού αφοδευτηρίου.

Οι χώροι α-ε πρέπει να έχουν συνολική επιφάνεια τουλάχιστον 60 τ.μ. και οι χώροι στις περιπτώσεις στ και ζ να έχουν επιφάνεια ανάλογη με τον αριθμό των φιλοξενούμενων ζώων, έχοντας υπόψη ότι για κάθε σκύλο απαιτείται ξεχωριστός χώρος φιλοξενίας και άσκησης με ελάχιστες διαστάσεις 2μ μήκος×2μ πλάτος×2μ ύψος. Οι χώροι πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από υγρασία, να εξαερίζονται καλά και να εξασφαλίζουν την προστασία των ζώων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

3. Πρέπει να είναι επανδρωμένα τουλάχιστον από ένα διοικητικό υπεύθυνο και έναν υπεύθυνο κτηνίατρο και από έναν κατάλληλο σταβλίτη.
 
  • Like
Reactions: d-friend


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων γατών και λοιπών ειδών ζώων;; Γιατί αυτό;
 
  • Like
Reactions: JIM GAR


JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
δε ξερω δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος .... παντως αντι οι απαιτησεις του κρατους να κινουνταν στην κατευθυνση των περισσοτερων τεστ υγειας ως προαπαιτουμενα για μια γεννα ετσι ωστε να γεννιουνται πιο υγιοι κουταβια απαλλαγμενα απο τα προβληματα που μαστιζουν την καθε ρατσα κινουνται στο να εχεις γραφειο διοικησης και διαχειρησης και αλλα πραγματα που δε διασφαλιζουν σε καμια περιπτωση την ποιοτητα του εκτροφεα ....δηλαδη μπορει πχ ενας να εχει το χρηματικο ποσο να ικανοποιησει αυτες τις απαιτητσεις αλλα να εχει ελλειπες γωσεις για τη ρατσα τα προβληματα υγειας να ασχολειται ελαχιστα ως καθλου με την κοινωνικοποιηση κτλπ ....τελοσπαντων δεν εχω ασχοληθει πολυ με τα διαδικαστικα τηης αδειας εκτροφης και δεν ειναι στα αμεσα σχεδια ου να ανοιξω kennel .....εξαλλου σκοπευω να αποκτησω πολλες εμπειριες ακομα πανω στην αγαπημενη μου ρατσα να ταξιδεψω στο εξωτερικο να παρακολουθησωκαι αλλα σεμιναρια εκπαιδευσης να αποκτησω και αλλες γνωσεις για τους κανονες εκτροφης κτλπ .......εξαλλου δεν ανοιξα αυτο το post με αυτες τις σκεψεις στο μυαλο μου ....ΠΑΙΔΙΑ VIZSLA .....ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ
 






JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΝΑΙ αυτο εννοω ........ναι breed field obedience καταλαθως εγραψα agility συγγνωμη .....ενα ακομαη θρυλικο vizsla ο chartay που εγινε quintuple champion ......θελω να πω οτι ειναι σκυλια πολυταλαντα με μεγεθος ουτε υπερβολικα μεγααλο ουτε υπερβολικα μικρο , φοβερη συνδεση με τον ιδιοκτητη τους που αξιζει να εχουν μια πιο ευρεια αναγνωριση ....tasos malinoua ναι ενα ζευγαρι ηλικιωμενων το εχει !!!!
 
  • Like
Reactions: spyv


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εχει ένας πολύ καλός μου φίλος vizsla... Έρωτας αυτά τα σκυλιά!
Ετοιμάσου για πολύ ενέργεια!!!! Πανε οπωσδήποτε καθε μεσημερι κανενα 3ωρο για τρεξιμο και εκπαίδευση (ειναι κυνηγός) σε ενα αλσος κοντά στο σπιτι του. Απίστευτα υπάκουα και αρκετά καραγκιόζηδες!
ο φιλος μου εχει μαγαζι (pet shop) και εχει τη τυχη να τα εχει συνέχεια μαζι του.... Οταν εχασα το σκυλο μου ο αρσενικός του ηταν η μεγάλη παρηγοριά μου.... Τα λατρευω!

Με το καλό να το υποδεχθεις! :)
 




JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
32
ΚΕΡΚΥΡΑ
ευχαριστω πολυ aliki ανυπομονω να τον αποκτησω ..........1 χρονο περιμενψ ηδη .......θα ανεβασω φωτογραφιες το καλοκαιρι να τον δειτε .....tasos οντως πολυ ευγενικοι ιδιοκτητες μου απαντησασν σε καθε απορια μου με ειλικρινη ευχαριστηση και προθυμια .....
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ένας ξάδελφός μου είχε....τον είχε φέρει από εξωτερικό. Εξαιρετικά όμορφα σκυλιά αλλά με πολύ ενέργεια. Ετοιμάσου για πολλές ώρες εκτός σπιτιού.
 
  • Like
Reactions: JIM GAR










Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU