Ωιμέ δυστυχία μου! (ΤΡΙΧΕΣ!)




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι. Ειναι κανονικός σταθμός σε ένα δωμάτιο, με θέρμανση και ζεστό νερό το χειμώνα. Ανεβαίνει ο σκύλος τη ράμπα, τον δένεις από το κολάρο με γαντζακι και τον πλένεις. Βάζεις τα λεφτά ή την πιστωτική κάρτα σε ένα μηχάνημα που ειναι συνδεδεμένο με τη φυσούνα και το τηλέφωνο του ντους. Επιλέγεις τι σαμπουάν θες ή χρησιμοποιείς το δικό σου. Αν επιλέξεις σαμπουάν, μπορείς να διαλέξεις από 3-4 και βγαίνει ως σαπουνόπερα. Εχει και πρόγραμμα με κρέμα μαλλιών. Μετά ξέπλυμα και στέγνωμα με τη φυσούνα.
 


GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
Εδώ έχουμε κάτι αντίστοιχο?
Μάλλον όχι .
Και έχω σήμερα να τον πάω για το πρώτο του μπάνιο σε petshop.. Όλα τα χρόνια τον έκανα εγώ αλλά κοψομεσιάστηκα πιά και είπα να τον πάω και μια φορά έξω. 2 - 3 φορές το χρόνο τον κάνω μπάνιο.
30 ευρώ το μπάνιο (φιλική τιμή μου είπε για τέτοιο σκύλο - μεγαλόσωμο με διπλό τρίχωμα - με 2 χέρια πλύσιμο και μαλακτικό). Είδωμεν...
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
545
Χολαργός
Εμεις αντιμετωπιζουμε προβλημα με το αυτοκινητο,οταν το παμε για καθαρισμα...δεν δεχονται να καθαρισουν τα καθισματα λογω...τριχας...!!!
Τουλαχιστον σε ενα δυο βενζιναδικα της περιοχης μας,δεν το δεχονται...
Βαζω σκουπα κι εγω βεβαια,εχω κανει και με τα αυτοκολλητα κυλινδρακια ειδικα για τριχες,αλλά το αποτελεσμα δεν ειναι το ιδιο! Παρολο που δεν αφηνω εκτεθειμενο το καθισμα και το σκεπαζω με ειδικο καλυμα,η τριχα παει συννεφο...μαδαει κιολας σαν τρελλος και ειναι η τριχα του λεπτη και κολλαει σα μαγνητης..
 








dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
@Viviana τί λες τώρα;;;;;;; Ελπίζεις χωρίς προσευχή να λυθεί το θέμα; - μάταιο :LOL:
@GregSak υπάρχει στα πετσοπ σε 'υγρή' μορφή, με διάφορες (τσιμπημένες) τιμές (περίπου στα 10-15ευρώ για 250ml --> http://www.pet4u.gr/skiloi/simpliromata-diatrofis-vitamines-el/derma-trixoma/) Προσωπικά, μετά από post άλλου μέλους σε κάποιο thread εδώ, παίρνω πλέον αυτές τις κάψουλες και μ' έχουν βολέψει πολύ, και πρακτικά και οικονομικά! --> GAP, salmon oil, 50 κάψουλες 5,45ευρώ το πακέτο http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/15037

ΥΓ Η φαρμακοποιός μου με 'δουλεύει' και μου 'τη λέει' που δεν τις παίρνω και εγώ -- κάνουν θαύματα σε μαλλιά και δέρμα. Δε θα σου λύσει το πρόβλημα της τρίχας per se στο σκύλο, αλλά θα δεις πιστεύω θεαματική βελτίωση και στην ποσότητα, αλλά και στο πόσο θα γυαλίζει! Εμάς η Τασία έγινε από... vileda - βελούδο, χεχε

ΥΓ2 Αν μένεις κοντά στο Παγκράτι, μπορώ να σου συστήσω άριστη κοπέλα σε petshop με καλές τιμές, που κάνει σούπερ δουλειά σε πλύσιμο/καλλωπισμό.
 




GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
Για 15 ευρώ τα 250 ml. παίρνω και φέτα σολωμού φρέσκια. Έχει 8-10 ευρώ το κιλό στη Βαρβάκειο ψαραγορά.
Να του δίνω καμιά φέτα κάποιες φορές και να τρώω και εγώ (που μου αρέσει πολύ).

Το Παγκράτι είναι κοντά μια και μένω στα Νότια Προάστια και αφού θα τον βάλω στο αυτοκίνητο, οδηγώ λίγο παραπάνω και πάω Παγκράτι.

Στείλε τηλ. του καταστήματος για το επόμενο μπάνιο. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι είναι συστημένο από άτομο που έχει ίδια πείρα και όχι "άκουσα",¨"μου είπαν" κλπ.
Έτσι και αλλιώς θέλω μόνο πλύσιμο και όχι κούρεμα
, αφού τα huskies δεν κουρεύονται. ΑΛΛΑ πλύσιμο καλό.
Σε ευχαριστώ
 


dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μωρέ ναι, και ο σολωμός και η σαρδελίτσα μια χαρά, αλλά το έλαιο είναι πιο 'συμπυκνωμένο'. Πάρε αμπούλες 50 με 5,45ευρώ σε λέω-- μια χαρά!
Σας στέλνω pm για το pet shop.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Με το αυτοκίνητο έχω κι εγώ πρόβλημα. Πρόσφατα όμως αποφάσισα να σταματήσω να ξεπαραδιαζομαι και να μάθω από τους Αμερικάνους που έχουν ψύχωση με το DIY (Do It Yourself). Παράγγειλα τα εργαλεία και θα σας βρω να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά όταν θα έχω καθαρίσει την κόπρον του Αυγείου.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μπα, για βίντεο δεν το βλέπω. Μπορώ να σας δείξω φωτογραφίες πριν και μετά, καθώς και να σας δείξω βίντεο άλλων ομοιοπαθών. Για την ώρα περιμένω να μου έρθει το Dry Wet Vac των πέντε ίππων προκειμένου να μπορέσω να καθαρίσω τη μοκέτα που είναι το κάτι άλλο.
 


mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
Την τρίχα την σταματάει μόνο ένα πράγμα από το να πέφτει όταν είναι εκείνοι οι καταραμένοι μήνες που μαδάνε... το πάτωμα...

Βοηθάει - απλώς βοηθάει - το συχνό καλό βούρτσισμα και η σωστή διατροφή (τα αυγουλάκια του, τα γιαουρτάκια του, τα ψαράκια του, το λαδάκι του κλπ).

Απλώς μαθαίνεις να ζεις μετά από λίγα χρόνια μαζί με τις τριχόμπαλες να ανεμίζουν στα πλακάκια χωρίς να παθαίνεις εγκεφαλικό, και να αγοράζεις εξτρά σφουγγαρίστρες και βετέξ (τώρα αυτά με τις μικροίνες) γιατί μαζεύουν τρίχες και θέλουν πέταμα. Επίσης εκτιμάς την ηλεκτρική σκούπα και το λάστιχο που διώχνει τα νερά (για όποιον δεν το έχει δοκιμάσει, εγώ αν έχω σκουπίσει πρόσφατα το σπίτι και μετά έχει μαδήσει το λουλούδι μου για να μην σκουπίζω με την σκούπα που πετάει τις τρίχες στον αέρα, αν βαριέμαι να βάλω ηλεκτρική περνάω το σπίτι με το λάστιχο που σκουπίζουμε τα νερά, τις μαζεύει όλες, απλά δεν θέλει να έχει κάτω τρίματα - σκουπιδάκια κλπ γιατί χαλάς το λάστιχο).
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λοιπόν το θηρίο (η καινουρια Wet Dry Vac σκούπα) ήρθε αισίως χτες, όποτε απο σημερα ξεκινάω το αφιέρωμα "Πώς να επιζήσετε σε αυτοκίνητο που μοιράζεστε με ένα Μουφ". Για την ώρα πρέπει να την συναρμολογησω και να τη στήσω, μετά να παρακολουθήσω ένα πανεπιστημιακό σεμινάριο και εν τελει να καθαρίσω την κόπρον του Αυγείου χωρίς τη βοήθεια του ποταμού Αχελωου, ή έστω του Sangamon, παραποτάμου του Μεγάλου και Πανίσχυρου Μισσισσιππή.

Θα επανέλθω δριμύτερη με φωτογραφίες, αλλα στο μεταξύ σας δίνω μερικά βίντεο για homework διαφόρων επιδιδομένων στο αγνό αμερικανικό σπορ του car detailing που κανονικά στοιχίζει περί τα 300 δολάρια:



 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λοιπόν τελείωσα το εσωτερικό του αυτοκινήτου μου εκτός από το πλύσιμο της μοκέτας, αλλά θα εξηγήσω πώς γίνεται αφού έχω ήδη βγάλει τις σκυλότριχες που είχαν γίνει τούφες και κοντεύανε να με πνίξουνε. Το εξωτερικό του αυτοκινήτου μου το έπλυνε τσάμπα η Volkswagen την τελευταία φορά που μου έκανε σέρβις, αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή μόλις πέσει ο ήλιος διότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται εκτός αν θέλω να πάθω ηλίαση και να πάω πρόωρα όπως χάσαμε και το βασιλέα της Περγάμου Άτταλο τον Γου. Επίσης υπάρχει ελαφρώς πρόβλημα διότι το Μουφ δεν μπορώ να το αφήσω μόνο του στον κήπο, θα πάει και θα τους τα πρήξει των λαγουδακίων, και αν το πάρω μαζί μου στο γκαράζ, θα φύγει από καμιά μεριά και θα το κυνηγάω μέσα στα καλαμπόκια που αρχίσανε ήδη να θεριεύουνε.

Πώς καθαρίζουμε λοιπόν αυτοκίνητο που ζέχνει. Λαμβάνουμε:

1) Ένα πολύ ωραίο αλλά και πολύ τριχωτό Μουφ, ει δυνατόν καταλασπωμένο, την ώρα που έξω κάνει κατακλυσμό, σκυλοπεινάμε και οι δυο και έχουμε σταματήσει στο Chipotle για burrito bowl και tacos, οπότε το αυτοκίνητο έχει γίνει μια απίστευτη αηδία:



2) Αγοράζουμε μια Shop-Vac Wet & Dry των πέντε ίππων που όταν την ανοίγεις ρουφάει ή φυσάει αναλόγως λες και είναι επιτιθέμενος ελέφαντας:



3) Βγάζουμε τα πατάκια του αυτοκινήτου και ό,τι σκουπίδι έχει μέσα που προσωπικά ακόμα να καταλάβω πώς βρέθηκε εκεί μέσα. Σκουπίζουμε τα πάντα με τη σκούπα. Εν συνεχεία, επειδή θα μείνουνε οπωσδήποτε κάποιες τριχούλες Μουφ, παίρνουμε τον ελέφαντα και τη βούρτσα από σιλικόνη που σας είπα:



4) Αφού αφαιρεθούν ΟΛΕΣ οι τρίχες, παίρνουμε ένα μπουκάλι αφρό για το καθάρισμα μοκέτας που το αγοράσαμε από το Dollar Tree προς ένα ντάλαρ:



Ψεκάζουμε τη μοκέτα, αφήνουμε να κάτσει λίγο ο αφρός και μετά λαμβάνουμε ένα τρομερό τρυπάνι Black 'n Decker:



Του φοράμε μια ειδική στρογγυλή βούρτσα:



Με το τρομερό τρυπάνι και τη βούρτσα τρίβουμε καλά τη μοκέτα και την αφήνουμε λίγο. Μετά παίρνουμε πάλι τον ελέφαντα που ρουφάει ό,τι νερά απέμειναν μαζί με την μπόχα και δυσωδία και αφήνουμε τη μοκέτα να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει τη χαϊδεύουμε με τα χεράκια μας να στρώσει, σαν να την χτενίζουμε.

Εννοείται ότι με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε και τα πατάκια. Αν είμαστε ΤΕΛΕΙΩΣ για δέσιμο, μπορούμε να περάσουμε τη μοκέτα ΚΑΙ από ατμοκαθαριστή διότι έχουμε ΚΑΙ από αυτό προς τέρψιν των φασιστών (γειτόνων μας).

5) Κατόπιν παίρνουμε ένα τρομερό Armor All Gift Pack που φτιάχτηκε για σκληρά αγόρια, κατά προτίμησιν Αμερικανάκια, και για γυναίκες σαν τις περισσότερες που τις βλέπουνε τα σκληρά αγόρια, όπως π.χ. ο κουτσομπόλης τρελός γείτονάς μου, και καγχάζουνε:



Το τρομερό αυτό πακέτο περιέχει δυο πολύ σημαντικά ζουμιά, ένα γενικό καθαριστικό και ένα γενικό εσωτερικό γυαλιστικό. Ψεκάζουμε πρώτα με το ένα και σκουπίζουμε με ειδικά πανιά με micro-fiber:



Μετά ψεκάζουμε και με το άλλο ζουμί, σκουπίζουμε γενικώς και τα πάντα αστράφτουν. Επειδή δε είμαστε σχολαστικότατοι με τη λεπτομέρεια, καθαρίζουμε τα πάντα με παλιές οδοντόβουρτσες και Q-Tips για τα αυτιά ώστε να πάνε παντού, σε όλες τις τρύπες, εσοχές και γωνίες, όπου πιστέψτε με, πάντα θα βρούμε τρίχες Μουφ:





Αν έχουμε δερμάτινα καθίσματα, τα καθαρίζουμε με ειδικό μαντζούνι για τα δερμάτινα. Εγώ έχω αυτά τα leatherette της Volkswagen που είναι συνθετικά και έτσι τα έχω ήδη καθαρίσει με τα ως άνω ζουμιά.

6) Το κιτ που αγοράσαμε περιέχει και υγρά μαντηλάκια για την περιποίηση των τζαμιών. Όσο άγαρμπα και να τα χρησιμοποιήσουμε, κάνουν τα τζάμια να αστράφτουν και δεν αφήνουν ίχνη.

7) Για κερασάκι βάζουμε μέσα και ένα αποσμητικό χώρου που να μοσχοβοάει φρεσκάδα, όπως και να μυρίζει η φρεσκάδα.

8) Εάν πρέπει να πλύνουμε ΚΑΙ το εξωτερικό του αυτοκινήτου, λαμβάνουμε έναν κουβά, ένα σφουγγάρι, η μια πλευρά του οποίου πρέπει να είναι σκληρή για να καθαρίζει τα μυγάκια που έχουνε κολλήσει στα φώτα και δεν βγαίνουνε με τίποτα, και ειδικό απορρυπαντικό για αυτοκίνητο. Πλένουμε ως συνήθως και μετά παίρνουμε το τρομερό ειδικό προϊόν από το κιτ, το οποίο έχει κερί για να αστράψουμε αγρίως το αυτοκίνητο. Αν είμαστε δε και τελείως ανισόρροποι (ΝΑΙ, κόλλησα κι εγώ ανισορροπία από τους φασίστες τους γείτονές μου), έχουμε και ειδική μπογιά και buffer για να βγάλουμε και τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου.

9) Αφού λάμψει το αυτοκίνητο, ήρθε και η σειρά των ροδών. Προσέξτε παρακαλώ εδώ μηχανή: λαμβάνουμε ένα ειδικό φλίτσι-φλίτσι, που επίσης ήρθε με το κιτ, και ψεκάζουμε τα μεταλλικά. Αν είμαστε δε τρομερά σχολαστικοί όπως εγώ και οι γείτονές μου, έχουμε και ειδικό pressure washer. Αυτό αφαιρεί τα γράσσα και τις βρωμιές και έτσι αστράφτουμε μετά με την πετσέτα και τις ρόδες. Για το λάστιχο των ροδών έχουμε άλλο ειδικό φλίτσι-φλίτσι από το κιτ που ψεκάζουμε μπροστά, εκεί που φαίνεται το λάστιχο και το σκουπίζουμε ώστε να αστράφτει.

10) Τέλος σκεπάζουμε το πίσω κάθισμα με ειδικό σκεπαστικό για σκύλο και ορκιζόμαστε για πολλοστή φορά ότι αυτή τη φορά θα καθαρίζουμε πιο συχνά, δεν θα επιτρέπουμε στον εαυτό μας και το Μουφ να τρώμε σαν τα κτήνη μέσα στο αυτοκίνητο, ότι θα συμπεριφερόμαστε σαν σωστές Ελληνίδες κότες και θα σκεπάζουμε πάντα το κάθισμα και δεν θα βαριόμαστε να φέρνουμε το σκεπαστήρι από το στεγνωτήριο. Επίσης ορκιζόμαστε ότι θα φέρουμε και ειδική πετσέτα με φλίτσι-φλίτσι με νερό ώστε να καθαρίζουμε τα πόδια του Μουφ για να μην μας ξανακάνει το αυτοκίνητο κ@λο.

Κοιτάζουμε το ρολόι μας, έχουνε περάσει τρεις ώρες, το αυτοκίνητο αστράφτει, οι γείτονες κουνάνε το κεφάλι τους με επιδοκιμασία, αντί να μας κουτσομπολεύουνε και μας κατηγορούνε για τεμπέλες και βρωμιάρες, στάζουμε από τον ιδρώτα, έχουν σκάσει τα χέρια μας, κολλάμε από τη βρώμα και τα νερά, το Μουφ από μέσα γαυγίζει πολύ σοβαρά να αφήσουμε τις μπούρδες και ή να έρθουμε μέσα ή να το αφήσουμε να αλωνίζει έξω, βάζουμε τα πράματα στη θέση τους στα ράφια του γκαράζ, αλλιώς πάλι θα μας βρίζουνε οι γείτονες, το αυτοκίνητο μέσα στο γκαράζ και πάμε ίσια στο ντους για να φύγει η βρώμα. Βάζουμε μαλακτική κρέμα στα χέρια που έχουν γίνει σαν γυαλόχαρτο.
 






ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
δεν την αφήνεις κάτω την μοκέτα με νερό από λάστιχο και με μία σκούπα με προσαρτημένη σκληρή βούρτσα να την ''τρίψεις'' με το αντίστοιχο φάρμακο ?
αντί να το κάνεις με το μαύρο ντέκερ
(εδώ ένα κατσαβίδι ηλεκτρικό 3.6 V μπλακ στα καρφούρ κάνει 32 ευρω ! ) :mad:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf