Άγανα (αγριόχορτα) - Προσοχή!


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Εγώ ανησυχώ με το παραμικρό, και τον πηγαίνω στο γιατρό για ψύλλου πήδημα, οπότε αφού θα ξύνεται τόσο έντονα σίγουρα θα τον πάρω είδηση. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ! :)
Θα το καταλάβεις τότε !
Το πιό ύπουλο σημείο είναι οι περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα ,που μπορούν εύκολα να σκιστουν και να χωθεί .Μετά την βόλτα σας ,βάλε τα δάχτυλά σου στις πατούσες και ψαχούλεψε .
Αν μπει από εκεί ,μπορεί να είναι τυχερός κανείς ,όπως πιό πριν είπε ένα μέλος ,και να γίνει αντιληπτό με πρήξιμο στην περιοχή του ποδιού .Αν όμως βρει σημείο εύκολο και μαλακό ,συνεχίζει την ανάβαση προς το πάνω μέρος του ποδιού και όπου φτάσει .
 


Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ευχαριστώ και πάλι ! Την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα την ψάχνω πάντοτε από τότε που είχα βρεί τσιμπούρι στον προηγούμενο σκύλο μου. Είναι όντως επικίνδυνα αυτά τα σημεία ...
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Καλά τσιμπούρι εύκολα βρίσκεις και στα "φρύδια " τους .Γιατί χώνουν τις μουσούδες στα χόρτα .Οπότε πρώτα είναι φρύδια ,μετά αυτιά και πόδια ,μασχάλες ....κλπ.Αλλά πρέπει να ναι μεγάλο για να το βρεις στις πατούσες του .Και πιο εύκολα φαίνεται στα κοντότριχα.

Γενικά τα πόδια να τα κοιτάμε.Μπορεί να πατήσουν οτιδήποτε και να μην δώσουν σημασία λόγω του ενθουσιασμού της βόλτας .
 


roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
maroysoδυστυχώς το να σκάψεις μόνο τον χώρο που φτάνει η αλυσίδα ,δεν φτάνει .
Αυτό το άγανο που λέμε ,είναι ο "ανθός" του φυτου. Κάποια στιγμη αυτό θα ξεραθεί και θα πέσει στο έδαφος καθώς είναι και σπόρος .Αυτό μεταφέρεται με τον αερα και πολύ εύκολα μπορεί να το πατήσει ,ή να κοιμηθεί πάνω του και αυτό να "σκάψει" το δέρμα του, ή να μπει σε αυτιά ,ρουθούνια...Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλα πρέπει να καθαριστούν όλα για να είσαι σίγουρα .Αν αυτό δεν είναι εφικτό ,μετέφερε τον σκύλο σου για αυτούς τους λίγους μήνες που βγαίνει αυτό το φυτό ,κάπου αλλού .



Αυτά επίσης που τσάπισες ,πρέπει να τα απομακρύνεις από εκεί γιατί θα ξεραθούν ,θα σκληρίνουν και θα κάνουν την ίδια δουλειά .

Επίσης σε χώρο με τόσα πολλά χόρτα δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο φυδάκι .Και ξέρουμε τι εύκολα μπορεί να συμβεί .

Άποψή μου πάντως για να μην κουράζεστε τόσο ,είναι να τον μεταφέρεις τους μήνες Απρίλιο με Αύγουστο (αν θυμάμαι καλά γιατί νομίζω τοτε το συναντάμε)αλλού ,με λιγότερη χλωρίδα .
τι ενωωεις να σκαψει το δερμα του?? καλα πλακα κανεις αυτο το μικρο πραγματακι? δν ειναι ζουζουνι ανθος ειναι...τελος του μηνα θα τον μεταφερω απο εκει ειναι καλα μεχρι τωτε?
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
τι ενωωεις να σκαψει το δερμα του?? καλα πλακα κανεις αυτο το μικρο πραγματακι? δν ειναι ζουζουνι ανθος ειναι...τελος του μηνα θα τον μεταφερω απο εκει ειναι καλα μεχρι τωτε?
Αυτό το μικρό άνθος έχει μορφή βέλους και μύτη μυτερή .Εκτός από αυτό έχει μικρά τριχίδια έτσι ώστε όταν γατζωθεί στην τρίχα και το μαλλί του σκύλου κουνηθεί ,αυτό κινείται προς τα μέσα .Αν δεν αφαιρεθεί΄,δεν σταματάει να προχωράει ,γιατί με την κίνηση αυτό προχωράει προς την μεριά του βέλους .Το δέρμα θα τρυπίσει λίγο και καθώς ο σκύλος κινείται αυτό προχωράει ακόμα πιό μέσα .

Δεν συμαίνει ότι κανένα άγανο δεν θα πέσει κάτω από το τρίχωμα του σκύλου μας ή ότι ο σκύλος μας δεν θα το αφαιρέσει .Αλλά υπάρει πολύ μεγάλη πιθανόητα να συμβεί ,μιας και ο χώρος που τον έχετε είναι γεμάτος .

Υπάρχει ένα παιχνίδι που παίζαν παλιά που θα σου δώσει να καταλάβεις πως κινείται .
Πάρε ένα άγανο .Τοποθέτησε τα χέρια σου διπλα διπλα με τις παλάμες προς τα πάνω ,και βάλε στο σημείο που ενώνονται τα χέρια σου (στο σημείο που βρίσκονται οι παλάμες)το άγανο με το βέλος να δείχνει εσένα.Επειτα κούνησε ελαφρά μπρος πίσω τις παλάμες σου και θα δείς ότι το άγανο έρχεται προς τα εσένα .

Δεν μπορώ να σου προσδιορίσω πότε πρέπει να τον μεταφέρεις .Ο σκύλος μπορεί να μείνει μερικά λεπτα και να κολλήσει κάποιο αλλά και να μείνει χρόνια ,και να μην πάθει τίποτα .Όμως είναι το πιό συχνό περιστατικό των κτηνιάτρων ,αυτή την εποχή.
 


roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
ακομα και να τα αφαιρεσουμε, εχει ο μπαμπας εχει ενα μηχανημα που γυριζει και τα κοβει, ακομα και αν αυτο θα ειναι πιο δυσκολο να τα παρω απο εκει!!!!!!!!!!!
 


roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
σημερα πηγα να δω τι κανει..ηταν μια χαρα!!!Πιο μετα βρηκε ενα σκαθαρι και προσπαθουσε να το σκοτωσει και μετα τριβωταν απο πανω του 2 φορες αφου το σκοτωσε το παρατησε και αμεσως εξισε το αυτι του!!!! Εμεινα!! πηγα κοντα και τον εξισα εγω και στα 2 αυτα και αρχισε να κλεει!!! φενοταν οτι τον φαγουριζε πολυ!!! το ειπα στην μαμα μ και ειπε '' εε αφου ειναι ετσι να τον παμε'' θα την πεισω να τον παμε σημερα κιολαασ!!!!
ελπιζω να μην εχει κατι σοβαρο!!!:(:(:(
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Μακάρυ να μην έχει κάτι .
πάντως η φαγούρα στα αυτιά μπορεί να είναι πολλά .Από μία αλλεργία στα χόρτα (έχει τύχει η δικιά μου να γυρίσει με κατακόκκινα αυτιά που ηρέμησαν μετά από λίγο ) μέχρι κάποιο άγανο ,οτύτιδα ,τσιμπούρι ....

Το τρίψιμο πάνω σε κάτι μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτή η μυρωδιά του αρέσει και θέλει να την κρατήσει .Έτσι τρίβεταί πάνω του και κρατάει την μυρωδιά στην γούνα του .Η δικιά μου ,όταν την είχαμε πρωτοβρει και κυκλοφορούσε για λίγο έξω στην γειτονιά πριν την μαζέψουμε ,είχε βρεί ένα ξεραμένο κουφάρι γάτας και τριβώταν πάνω του ....Το μπλιάχ δεν χαρακτηρίζει όλο αυτό που ένιωσα μόλις το έιδα .....Την τραβούσα και τίποτα .Έτρεχε πάλι και το ξαναέκανε .Σε άλλα σκυλιά αρέσει η μυρωδιά από το γρασίδι και κάνουν το ίδιο .
 








labradorgolden

New Member
22 Μαϊου 2011
4
0
δυστηχως και ο δικος μου αυτο εχει τωρα και χτυπιεται πανω κατω.Θα τον παω αυριο πρωι πρωι σε κτηνιατρο
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.661
7.775
Eφιάλτης στον δρόμο με τα άγανα συνέχεια..

Χθες καθως ο καλός μου έκανε μασαζάκι στα δόντια του Ελβις ανακάλυψε ένα άγανο βαθιά μέσα στις χειλούφτες του που του είχε κάνει πληγούλα. Το έβγαλε με τσιμπιδάκι των φρυδιών και ο Ελβις τσίριξε και τώρα παρακολουθούμε να δούμε ότι όλα πάνε καλά αλλιώς κτηνιατρος πάλι..
 






ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
τώρα αν σας πω ότι και εμένα είχε φάει ένα, τι θα μου πείτε;

μπαίνουμε από τη βόλτα, τίνάζεται στο σαλόνι, πέφτει ένα άγανο στο πάτωμα, από περιέργεια το βάζει στο στόμα και με το που κάνω κίνηση να του το βγάλω το καταπίνει... :eek::eek:

Ευτυχώς είμαστε τυχεροί και δεν έπαθε κάτι :cool:
 


Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Περαστικά !

Παιδιά πείτε μας και την εξεληξη από τα δικά σας ,παραπάνω.

Η δικιά μου μόλις βγάζει κάτι το μασάει και το φτύνει .Από ένστικτό .Μάλον για να μην ξανακολλήσει στην γούνα .Κολλιτσίδες ,άγανα (κάποια τις ξεφεύγουν ) ...
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
φφφφ! με αγχωσατε...
μα κανουν αλλη δουλεια τα σκυλια εκτος απο το μυριζουν δεξια και αριστερα χορτα στην βολτα???
δλδ τι να κανω?
και τα δεσποτα? αυτα δεν κολανε?.. κολανε θα μου πεις.. και μετα?

Πνατως η Ζαιρα ρε παιδια τρωει τσουκνιδες.. ναι ναι καρατσεκαρισμενο.. βρε χρυση μου , βρε καλη μου.. τιποτα.. μολις γυρισω την πλατη, χλαπ! η τσουκνιδα.. αλλα δεν εχω δει να την πειραζει σε τιποτα.. πηγε και ο χοντρας να φαει (μη χασει οτι κανειη θυληκια..απο πισω σαν κ@λος) και επαθε αναφυλαξια ο κακομοιρης... :( γεμισε ολοκληρος σπυρια!!
αιντε να σε δω? θα ξαναφας?

P.S. μπραβο ειρηνακι!! πολυ σε χαιρομαι!! γιατι αγαπας τα σκυλια σου και νοιαζεσαι, γιατι εισαι παριανη και τυχερη, γιατι εισαι μια κουκλα!!
ευχομαι καθε επιτυχια με το ξενοδοχειο σας! και αν μας βγαλει το καραβι θα ερθουμε να σε δουμε!! φιλια πολλα!!
 


roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
μετακομισαμε τον ροκυ απο τα αγανα και τωρα ειμαστε στο ξενοδοχειο μας!! Περναιε ωραια τον αφηνω και ελευθερο και τρεχει!!
Καλο καλοκαιρι!! :)