Ήταν όνειρο..έγινε άγχος..διορθώνεται κάτι;


marina_manolo

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2009
65
0
Αθήνα
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την Chloe. Εντάξει, διαφωνείς, μπορείς να το γράψεις έστω και με αυστηρό ύφος αλλά το να το πηγαίνεις τόσο μακριά και να λες για κρέμασμα και να πιάνεις στο στόμα σου ακόμα και την οικογένεια της κοπέλας... Είναι λιγάκι τραβηγμένο.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι, ρε σεις, δεν πιάνω την οικογένειά της με την έννοια του κλασσικού ελληνικού βρισίματος "της θειάς σου" κλπ. Ψυχογράφημα κάνω και κατά τη γνώμη μου ακριβέστατο. Η κακοποίηση αυτού του είδους είναι πάντοτε codependent και φυσικά η ίδια μου έδωσε περισσότερα κλου με τις συγκεκριμένες αναφορές της. Ψυχογραφήματα δικά σας δεν μπορώ να γράψω διότι δεν έχω περαιτέρω στοιχεία. Ακόμα και στην περίπτωση του Άρη (σε έπιασε κρύος ιδρώτας ρε ή μου φαίνεται?:eek::eek::p:p), ξέρω ότι η γυναίκα και η κόρη του γίνονται σούπες μπροστά στα σκυλιά και άντε να τα κακομάθουνε (κοίτα ποιος μιλάει!:eek::eek:), αλλά ψυχογράφημα δε γράφεται με βάση αυτές τις πληροφορίες!

Η Jena ήρθε στο φόρουμ και έλαβε συμβουλές αρχικά (και από μένα) σε κόσμιο τόνο. Όχι όμως μόνο συνέχισε να λέει αυτά που έλεγε, αλλά επιπλέον άρχισε να φάσκει και να αντιφάσκει και, κατ' εμέ, να λέει και ψέμματα (ότι π.χ. ξαφνικά λύθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα). Η ιστορία της είχε τόσες τρύπες, που λένε, που ήταν πια κόσκινο, όχι ιστορία. Επιπλέον άρχισε να αισθάνεται την πίεση (όχι βέβαια των τύψεών της) αφού ξέρει ότι κοινωνικά εγκληματεί και δεν προτίθεται να αλλάξει τακτική. Μας άρχισε λοιπόν στα κλισέ ("Ιερά Εξέταση, αναμάρτητοι, τέλοιοι, άγιοι") και άλλα ανακριβή και φυσικά άσχετα συμπεράσματα που αντιβαίνουν τους νόμους της λογικής. Το ποστ μου ήταν εύστοχο και τελείως legit. Συνηθίζω να λέω την αλήθεια και λόγω της πείρας μου στο συγκεκριμένο θέμα (για διάφορους λογους) έγραψα πολύ αληθινά πράγματα γι' αυτήν. Δημόσια και σε θέμα που αυτή άνοιξε. Στις εφημερίδες δε βγήκα, άλλωστε δεν ξέρω ποια είναι, ούτε έχω φροντίσει να μάθω. Επομένως δεν είναι προσωπικό. Ή μάλλον είναι όσο προσωπική μπορεί να είναι μια εκτίμηση της προσωπικότητας κάποιου που άλλωστε καλούμαι μερικές φορές να κάνω επαγγελματικά. Άλλωστε όλοι μας έχουμε γνώμη και την εκφράζουμε.

Προσωπικά δε βλέπω πρόβλημα. Νομίζω ότι η Jena προκάλεσε και αξίζει τις αντιδράσεις μετά το ποστ ογδοντατόσο. Ας υπερασπιστεί τον εαυτό τη με επιχειρήματα και όχι άτοπες συνθηματολογίες.

Επι τη ευκαιρία να επισημάνω ότι βγαίνετε διάφοροι και υπερασπίζεστε την Jena. Το σκύλο ποιος θα τον υπερασπιστεί? Γιατί έρχεται ξαφνικά σε δεύτερη μοίρα? Απλώς αναρωτιέμαι.
 
Last edited:


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
Σαρα εισαι απο τους ανθρωπους που εκτιμω εδω μεσα απο τα γραπτα σου -και δεν με κερδιζουν ευκολα οι ανθρωποι-...Ειμαι ΚΑΤΑ της Jema ετσι οπως εξελιχθηκε η ολη κατασταση,ειμαι ΥΠΕΡ ομως του να σταματησει η σκληρη κριτικη -οχι ως προς τον ιδιο τον σκυλο και τις επιπτωσεις απο την ανοησια της Jema- αλλα την αλογιστη σε προσωπικο επιπεδο κριτικη.

Φιλικα,Θοδωρης.:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Βρε Θοδωρή, πού την είδες την αλόγιστη σε προσωπικό επίπεδο σκληρή κριτική? Η αλήθεια είναι και ναι, η αλήθεια την ενοχλεί. Πρόσεξε, δε λέω η αλήθεια την πονάει διότι άτομα με σαδιστικές τάσεις δε νοιώθουν συμπόνοια/empathy. Είναι σπάνιο το είδος αυτό (πώς λέμε ο δολοφόνος με τ' αγγελικό πρόσωπο?), αλλά υπάρχει. Ποιος πονάει τελικά απ' αυτή την ιστορία? Ο σκύλος. Η Jena (και ναι, το πρόσεξα ότι είσαι κατά) δικαιολογίες προσφέρει στον εαυτό της και εικονικά στη κοινωνία με τα ποστς της. Ενοχλείται, ναι. Δεν προσβάλλεται όμως, ούτε πονάει. Αν πονούσε δε θα συνέχιζε να βασανίζει. Είναι νευρολογικό το θέμα. Η συμπόνοια και η λύπη μπροστά στον πόνο του άλλου είναι συναίσθημα που μπορεί να νοιώσει μόνο όποιος είναι νευρολογικά ικανός γι' αυτό. Άτομα με ναρκισσιστικές τάσει δεν μπορούν, εννοώ από άποψη φυσιολογίας. Όταν λέω θέλει ψυχίατρο το εννοώ και το λέω ουσιαστικά. Μια στις χίλιες και μπορεί να καταλάβαινε ότι έχει φτάσει σε σημείο που δε λειτουργεί και να πάει (που συνήθως δεν πάνε) να ελέγξει το πρόβλημα διότι θα τη βοηθήσει να είναι πιο ευτυχισμένη στη ζωή της. Απ' αυτήν την άποψη της κάνει ενδεχομένως καλό να ακούσει την αλήθεια. Κακό πάντως δεν της κάνει.

Τα ποστς μου είχαν ουσία και όχι κενές προτάσεις που να έχω γράψει με υβριστική διάθεση. Αν π.χ. διαφωνήσω με σένα ή τον Άρη ή όποιον άλλο, έχω την εντύπωση οτι έχω να κάνω με άτομα που είναι φυσιολογικά και έχουν φυσιολογικά αισθήματα. Υπάρχει επομένως σημαντική διαφορά.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είπα πώς νιώθω με αυτό το θέμα που για μένα θα έπρεπε να είχε λήξει κάπου στη δημοσίευση 87. Και μέχρι τότε αρκετή κριτική υπήρχε.
Συμφωνω απολυτα με Λιζα!!!!!

Δεν καταλαβαίνω ούτε εγώ προσωπικά για ποιον λόγο συνεχίζουμε όλον αυτόν τον παραλογισμό.
Το συγκεκριμένο άτομο αποχώρησε ίσως και εμείς εφοσον είπαμε ότι είχαμε να πούμε πάνω στα κυνολογικά θέματα, κάπου εκεί με την λήξη του θέματος ισως θα έπρεπε να σωπάσουμε.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
άτομα σαν την χι jema υπάρχουν πολλά.Αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι σωστό να εξετάζουμε τους βαθύτερους λόγους που υπαγορεύουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Προσωπικά εκείνη μπορεί νιώθει προσεβλημένη αλλά αυτό μπορεί να το πεί ο κάθε ένας που σε κάποιο σημείο αναγνωρίζει τον εαυτό του.

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο ,καλό θα ήταν μέσα απο την σχέση που διαμορφώνει ο κάθε ένας μας με τα πράγματα (....ή τα σκυλιά του) να κάνει την δική του ανασκόπηση μπας και ανακαλύψει κάτι που ίσως του διαφεύγει.

Με αυτή την έννοια λοιπόν η κάθε jema ή jemos θα έπρεπε να νιώθει τυχερός που κάποιος του είπε πράγματα που πιθανόν να μην είχε σκεφτεί ποτέ!

Στο κάτω -κάτω δεν είναι οι συμπεριφορές μας αυτές ,που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας και την στάση μας σαν κοινωνικά όντα ....με την ευρύτερη έννοια?
 


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
οτι γραφουμε καλο και αγιο ειναι και σωστο θα ηταν να το διαβαζε (μπορει και να το διαβαζει).

κατι ασχετο-σχετικο...αναρωτιεμαι ηρθε εριξε την "βομβα" της και ανοιξε τετοια συζητηση...ΠΟΙΟΣ την χαρη της!!!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω απολυτα με την Ταρα και απολαμβανω τις δημοσιευσεις της Σαρας.
Με τα δικα μου κριτηρια μια χαρά τα παει το θεμα από το ποστ 87 και μετά.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έφαγε την αγαπημένη του κροκέτα με σολωμό για ω3 λιπαρά quote]

.........μιλάμε για πολύ μεγάλο πρόβλημα!:(:mad:

αν βέβαια δεν θέλετε ,μπορώ να σκάσω και να μη ξαναμιλήσω ποτέ των ποτών!!!:p
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Επι τη ευκαιρία να επισημάνω ότι βγαίνετε διάφοροι και υπερασπίζεστε την Jena. Το σκύλο ποιος θα τον υπερασπιστεί? Γιατί έρχεται ξαφνικά σε δεύτερη μοίρα?
Απλώς αναρωτιέμαι.
Δηλαδή εδώ βοηθάμε το σκύλο με όλη αυτή τη συζήτηση? :confused:
Δε βοηθάμε κανέναν κακοποιημένο σκύλο γράφοντας εδώ ψυχογραφήματα ενός μέλους, ακολουθούμενα από σχόλια και, συχνά, πλακίτσα.

Αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι σωστό να εξετάζουμε τους βαθύτερους λόγους που υπαγορεύουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Μα... νομίζω ότι το θέμα μας είναι τα σκυλιά!
Όσο άρρωστος κι αν είναι κάποιος ποιος μας βάφτισε ξαφνικά ψυχίατρους?

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πού βοηθάμε το συγκεκριμένο σκύλο, τα σκυλιά γενικότερα ή το φόρουμ με τη συζήτηση αυτή. Η γαλάζια, αν δεν κάνω λάθος, ζήτησε τα στοιχεία της κοπέλας για να πάει να τη βρίσει από κοντά (κάπως έτσι). Πολύ πιο έντιμη (όσο και σουρεάλ βέβαια) προσέγγιση!
 




Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
αντιλαμβανομαι οτι πολλα μελη "τρελαθηκαν" με τα οσα εγραψε η "διασημη" πλεον Jema και απαντησαν αναλογως.

αντιλαμβανομαι οτι αλλα μελη της εδωσαν μια δευτερη ευκαιρια -την οποια ευκαιρια.

αντιλαμβανομαι τελος οτι και καποια μελη μπερδευτικαν-συγχηστικαν εσωτερικα και απαντησαν αναλογως.

ολοι καλως πραξαμε και συμμετειχαμε σε ενα τετοιο θεμα.ομως δεν ειναι κριμα να καταληξουμε εν τελη να τσακωθουμε-αντιδικισουμε μεταξυ μας για τα "σπασμενα" αλλου?

η κυρια υπευθυνη του θεματος και τους "λαθος" της εχει αποχωρησει με ελαφρα πηδηματακια...δεν ειναι ωρα να αποχωρησουμε και να ληξουμε απο μονοι μας το θεμα,πριν το κανει ο admin?
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Απλώς αναρωτιέμαι.
Δηλαδή εδώ βοηθάμε το σκύλο με όλη αυτή τη συζήτηση? :confused:
Δε βοηθάμε κανέναν κακοποιημένο σκύλο γράφοντας εδώ ψυχογραφήματα ενός μέλους, ακολουθούμενα από σχόλια και, συχνά, πλακίτσα.
Ξεκινήσαμε να βοηθήσουμε το σκύλο. Η ιδιοκτήτριά του δυστυχώς πέρασε σε άλλη φάση. Μοναδική διέξοδος είναι να την περιλούσουμε με κρύο νερό μπας και συνέλθει.


Όσο άρρωστος κι αν είναι κάποιος ποιος μας βάφτισε ξαφνικά ψυχίατρους?
Chloe, πού είδες κάποιον να αυτοαποκαλείται ψυχίατρος? Αν ήταν έτσι γιατί να προτείνω τον ψυχίατρο που πραγματικά είναι η μόνη λύση στη συγκεκριμένη περίπτωση? Όπως είπα και προηγουμένως: γράφω με ουσία, δεν πετάω κενές λέξεις. Όταν λέω επομένως "συνιστώ ψυχίατρο" αυτό δε σημαίνει "είσαι τρελλή" αλλά σημαίνει "χρειάζεσαι βοήθεια και μάλιστα μάλλον σοβαρή". Ως γνωστόν οι ψυχίατροι δεν ασχολούνται μόνο με ψυχωτικούς.

Όσο για το τι μπορώ και δεν μπορώ να γράφω, ας πούμε ότι είμαι ειδικός στη συγκεκριμένη περίπτωση, ναι, στο ψυχογράφημα. Θες το πιστεύεις, δε θες δεν το πιστεύεις. Είμαι όμως αυτό που λένε qualified στη συγκεκριμένη περίπτωση και έχω και τις δημοσιεύσεις να το υποστηρίξω. Αυτό το λέω προς απάντηση της απορίας σου ποιος "μας" ("με") βαφτισε ψυχίατρους. Ψυχογράφημα πάντως δε γράφουν συνήθως οι ψυχίατροι. Γράφουν κυρίως οι ψυχολόγοι, οι κοινωνιολόγοι και οι ιστορικοί με ειδικότητα στην πολιτική ψυχολογία. Που δε συνταγογραφούν. Όπως εγώ π.χ. Σόρρυ, αλλά τυχαίνει να είναι έτσι.

Τέλος, η Jema, ως συνήθως, είχε πάντοτε σκοπό να αποχωρήσει με ελαφρά πηδηματάκια. Για άλλο λόγο ήρθε στο φόρουμ, όχι για συμβουλή για το σκύλο της, πιστέψτε με...
 
Last edited:




french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Το ότι είναι πισματάρης κατά τη γνώμη μου φτέει το γεγονός ότι τον έχεις παραμελήση λίγο! δέν τον βγάζεις έξω για βόλτα και παιχνίδι? Πρέπει να ασχοληθείς λίγο μαζί του για να μην νιώσει και ο ίδιος παραμελιμένος!
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
:maria:
Το ότι είναι πισματάρης κατά τη γνώμη μου φτέει το γεγονός ότι τον έχεις παραμελήση λίγο! δέν τον βγάζεις έξω για βόλτα και παιχνίδι? Πρέπει να ασχοληθείς λίγο μαζί του για να μην νιώσει και ο ίδιος παραμελιμένος!
:maria::maria::maria:
 






βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
ωραιο τελος ειχε η ιστορια! χαχαχαχαχαχα........ααα.....denis τελειος ο μεταφραστης,σορυ αλλα δεν μπορω να το γραψω εκει που κολλαει:D