Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Πολύ πιθανό να συμβαινει και αυτό.

Δεν είναι κακό να θέτεις υψηλούς στόχους και να θες να διακριθείς εσύ, ο σκύλος σου και η δουλειά σου.
Το θέμα είναι οι αξίες που έχεις, τα ιδανικά σου και τι θα κάνεις όταν βρεθείς στην διασταύρωση.
Θα συνεχίσεις με τα ίδια κριτήρια που ξεκίνησες ή θα στρίψεις στην οδό "παραγωγης";
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Αυτά τα ζητάει ο Σύλλογος...ο ΚΟΕ ζητάει 2 γέννες κλπ Άλλοι εκτροφεις ανήκουν στο σύλλογο,άλλοι στον ΚΟΕ,άλλοι και στα 2 και άλλοι σε κανένα...Ο καθένας έχει τις απόψεις του ατομικά και δεν εκπροσωπούνται όλοι απο κάποιο όργανο..
Για τον Συλλογο μιλαω και εγω
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Αν θες να αρκεστεις σε πομφολυγες και βερμπαλισμους κανενα προβλημα. Δεν συγχυζομαι ουτε υψωνω τονους. Αυτα που γραφεις δεν εχουν την υπογραφη μου. Καπου τα ειδες και πεταξες τωρα μπροστα μου. Δεν εχει τετοιες αποψεις ο ΚΟΕ
Κρίνοντας ποιοί θεωρούν μπούρδες τα ποστ μου, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας.

Θα σας προτείνω μόνο, όλους εσάς τους ηθικούς που σας ενοχλούν τα γραφόμενά μου, να κατεβάσετε κόμμα στις επόμενες εκλογές.
Με τόση ηθική, μας βλέπω τουλάχιστον Σουηδία.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Νομίζω παιδιά πως τα έχουμε κάνει όλα έναν αχταρμά.
Ενα χόμπι είναι η εκτροφή και ο καθένας κάνει αυτό που εκείνος θεωρεί καλύτερο, για να φέρει στον κόσμο υγιή και τυπικά για την φυλή τους σκυλιά.
Μόνον όταν κυνηγάς το όνειρο έχεις κάποιες πιθανότητες να το πιάσεις.
Το δικό σου όνειρο.

Δυστυχώς πολλοί με πρόσχημα αυτό το "όνειρο" έχουν κάνει περιουσίες.
Το οικιοποιουνται για να δείξουν πως κάνουν κάτι σπουδαίο.
Στην πραγματικότητα παράγουν μετριοτητες από μετριοτητες και τα παρουσιάζουν ως επιτεύγματα.
Διακρίνονται ανάμεσα σε άλλες μετριοτητες και όλο αυτό το ονομάζουν "εκτροφή".

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν σε τι ακριβώς αναφερόμαστε όταν αναφερόμαστε σε "εκτροφείς".
Σε οσους αναπαράγουν καθαρόαιμα για να καλύψουν την ζήτηση ή σε οσους κυνηγάνε το όνειρό τους;
 


pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
51
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
εεεεε αυτοκάθαρση εννοείς οι 5 να καθαρίσουν τους υπόλοιπους 50, αλλιώς καλά να πάθουν οι καριόληδες, θα έπρεπε να γίνουν Μπάτμαν για την εκτροφή, για τον τίμιο έλληνα σκυλοανάδοχο, για την φουκαριάρα την μάνα τους?

Επίσης διάφοροι γράφουν για τον "σύλλογό σας"...ή το "συλλογικό σας όργανο"... Εσείς ξέρετε στους 100 ψαράδες πχ αν είναι όλοι στο σύλλογο ερασιτεχνών ψαράδων που "παλεύει" για την ερασιτεχνική άδεια ψαρέματος (true story) ?

Το ότι κρυφτήκαν στα λαγούμια τους, ίσως να το ξανασκεφτείτε? Ο Πουφ και ο Πέτρος είχαν καιρό να γράψουν σε άλλα θέματα, και ήρθαν για να βριστούμε :ROFLMAO: και μπράβο τους.

Προσωπικά μου αρέσει ο τίτλος του thread ΟΤΑΝ η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια. ΟΤΑΝ. Και δεν θα με χάλαγε να δω κάποια διάκριση, την στιγμή που λενε κάποιοι "είπα ΕΓΩΩΩ για byb?" εσύ δεν είπες, άλλοι του "κόμματος" είπαν....Οπότε αν τσουβαλιάζεις θα φας τσουβάλιασμα...κάνε πρώτα αυτοκάθαρση για να μην σε λένε φιλοbybάκια :whistle:

Ο σύλλογος των ερασιτεχνών έγινε με αφορμή και πιστεύω αιτία, την κακογραμμένη διευθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής απ τον νόμο. Δεν μπορεί να επέμβει σε ομίλους φυλής, και δεν μπορεί να επέμβει στον ΚΟΕ γιατί αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό ποσοστό Pedigree.
Βασικά, σαν να λέμε μαζεύτηκαν 10 τύποι από ένα καφενείο, και κάνανε ένα σύλλογο για να ζητήσουν να τους φτιάξουν συντριβάνι μπροστά στο καφενείο....Μην το ζητήσουν μόνοι μας, γιατί δεν θα τους ακούσουν καν...

Δεν υπαρχει προβλημα. Μια χαρα μπορουμε να βριστουμε. Το χουμε κανει αρκετες φορες. Παρε ομως και καποια θεση στα θεματα. Εκτροφεας εισαι πλεον που ακολουθεις και τους κανονες. Μπορουν να γινουν ολα αυτα που γραφονται; Τωρα πλεον ξερεις.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Γιατί καλέ?
Δεν πήρα θέση?
Δεν είπα τι θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να προτείνει ο σύλλογος?
Δεν έγραψα απ την άλλη οτι αυτά με τις αποδείξεις με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν στέκουν?
Δεν έχω αποθαρρύνει κόσμο απ το να ασχοληθεί με την φυλή μου :ROFLMAO: ?
Τι άλλη θέση να πάρω? Στην γαλαρία της μιας ή της άλλης πλευράς και να φωνάζω "φατουροοοοοοοοοο" ? :cool:
 




pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
51
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Εμένα πάντως αυτό το σχόλιο του @ptf μου άρεσε, γιατί με έβαλε να αρχίσω να σκέφτομαι πράγματα που με απασχολούν πολύ καιρό

Μάλιστα πάτησα και το πλήκτρο του πληκτρολογίου με την αριθμομηχανή και άρχισα να κάνω τους αγαπημένους μου υπολογισμούς

Ας πούμε ότι το σχόλιο του @ptf καλύπτει 5 χρόνια εκτροφής

Τα σκυλιά που αναφέρει ο Τάσος είναι 5+2+1+1+1 και ας πούμε ότι δεν γνωρίζει για άλλες ομάδες της Fci γιατί δεν τον ενδιαφέρει

Εγώ να δεχτώ ότι είχαμε την αντίστοιχη επιτυχία στην εκτροφή και για τις άλλες 9 ομάδες φυλών της FCI και μάλιστα στο τριπλάσιο

άρα (5+2+1+1+1) = 10 * 3 * 10 = 300

300/40000 (τα κουτάβια που δηλώθηκαν στην πενταετία) = 0,0075% των σκύλων της Ελληνικής εκτροφής θα έκανε την Βενετιά να πονέσει που έχασε βελόνι

Τι θέλω να πω με αυτό;

Η εκτροφή καθαρόαιμων έχει τελικά να κάνει περισσότερο με την ανάγκη να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει παρά με τα χαμένα Βενετσιάνικα βελόνια

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια των εκτροφέων να την καλύψουν, θα έχουμε και ένα ποσοστό σκύλων που θα είναι εξαίρετα δείγματα των φυλών τους που αν είναι τυχερά και πέσουν στα χέρια ανθρώπων /εκτροφέων που γνωρίζουν τι κάνουν θα δώσουν με την σειρά τους κάποια άλλα εξαίρετα δείγματα, και θα ανταμείψουν τον κόπο τους

Όμως η συντριπτική πλειοψηφία αφορά σε σκυλιά που θέλουμε να είναι υγιή και να κάνουν ζωάρα με τους ιδιοκτήτες τους

Αυτό αρκεί να γίνεται από εκτροφείς που λένε ότι ξέρουν τι κάνουν, αλλά αυτό επειδή δεν φτάνει θα ελέγχονται με διατάξεις και νόμους έναντι του κράτους, με κανονισμούς και προϋποθέσεις από την κυνολογική αρχή και τέλος με ποινές και αποκλεισμούς και από τα 2 μέρη (κράτος και ΚΟΕ)

Για μένα όλο αυτό δεν είναι καθόλου κακό και επειδή έχω καπνίσει την πίπα της ειρήνης με την πραγματικότητα θα έλεγα ότι είναι πολύ καλύτερο από την δήθεν προσπάθεια κάποιων εκατοντάδων ασχέτων / απατεώνων / ματαιόδοξων που ψεύδονται ότι πασχίζουν να βελτιώσουν φυλές σκύλων και το είδος γενικότερα
Αυτο μπορει να ειναι υποθεση εργασιας για παρα πολλες χωρες. Απο που προκυπτει οτι υστερει η Ελλαδα?

Επισης σχετικα με "την εγχωρια καλυψη αναγκων" που ειναι το προβλημα αν τα σκυλια ειναι σωστα? Που το προβλημα ?
Δλδ και αυτοι που "προσπαθουν για την βελτιωση της φυλης" τι τα κανουν τα κουταβια που δεν πληρουν τις προυποθεσεις? Κουβάς?
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
εεεεε αυτοκάθαρση εννοείς οι 5 να καθαρίσουν τους υπόλοιπους 50, αλλιώς καλά να πάθουν οι καριόληδες, θα έπρεπε να γίνουν Μπάτμαν για την εκτροφή, για τον τίμιο έλληνα σκυλοανάδοχο, για την φουκαριάρα την μάνα τους?
Είδες κανέναν να ασχολείται (π.χ. στη σελιδα φβ του "ΚΟΕ όσα συμβαίνουν", στον όμιλο Ακίτα ή δεν ξέρω εγώ που αλλού) και να πει "ρε παιδιά είναι ένα φόρουμ εκεί με κάτι μαλάκες που γράφουν μαλακίες που μας παίρνουν μπάλα - πως θα το αντιμετωπίσουμε?". Εγώ όχι, διαφορετικά θα είχαν έρθει να το δουν εδώ με κάποιο σοβαρό τρόπο και να κάνουν μία σοβαρή συζήτηση.

Και οι εκτροφείς που έγραψαν είναι ενδεχομένως θύματα σε όλη αυτή τη φάση. Ας κάτσουν όμως να αναλογιστούν πόσο τους έχουμε στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και ας μπουν για λίγο στα δικά μας τα παπούτσια. Στην ερώτηση "Νάτο το εδώ μπροστά στα μάτια μας - συμβαίνει τώρα - τι θα κάνατε στη θέση της saras" δεν έχει απαντήσει κανένας.

Η γενική εικόνα πάντως είναι πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Τι να κάνουμε έτσι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες όταν γίνονται μαλακίες.

Δεν έχω καμία λίστα στα χέρια μου για το ποιος ανήκει σε ποιον όμιλο. Αν και όλοι ανήκουν στον ΚΟΕ υποθέτω. Στον ΚΟΕ συζητήθηκε καθόλου το θέμα ή περιορίζεται η κουβέντα στο αν πρέπει να έχει φράντζα ο κριτής ή όχι? Προχθές δεν έγινε η συνέλευση? Το μακελειό είχε ήδη ξεκινήσει. Ασχολήθηκε κανείς? Το μόνο που ασχολήθηκαν να πουν είναι για την dogforumiτιδα των γραφικών.

Επίσης, τόσο καιρό εδώ μέσα κριτικάραμε την εκτροφή με τη μέθοδο "γαλλικά και πιάνο". Η οποία τελικά δεν φαίνεται να δουλεύει. Η κοινή λογική λέει ότι απαιτείται αλλαγή στρατηγικής.
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
@sea-mol
Ακριβως αυτο, ΟΤΑΝ παει μπουζουκια. Δηλωνεις εκτροφεας και εισαι φαση δικηγορεσσα? Θα σε τεντωσουμε.

Δηλωνεις εκτροφεας και τιμας το λογο σου? Να σε σπρωξουμε.

Συμφωνουμε ολοι απο οτι βλεπω οτι στο χωρο υπαρχει προβλημα. 5 κομπλε 50 για πεταμα ειπες πχ. Να καουν ολοι? Δλδ αν ηταν αναποδα τα νουμερα, 50 κομπλε 5 για πεταμα, θα ηταν ολοι κομπλε?

Δεν γινεται με αφορισμους, το λεω απο την αρχη αυτου του θεματος και απλα επαναλαμβανομαι γιατι εχσι καποιες σελιδες που λεμε τα ιδια.

Και μην ακουω οτι αυτο το θεμα σπρωχνει τους byb, ειναι αστειο. Απαιτησεις απο την εκτροφη εχουμε και αυτο ειναι καλο.

Τελος για να πω κ τον "δικο μου" καημο, διπλα λεμε για αποδειξεις. Με καποιο τροπο πρεπει να ελεγχθει το θεμα με τις ενδογαμιες, μιλαμε για κλειστες δεξαμενες και ειναι οκ να ζευγαρωνουν αδερφια? Μην μου πειτε "ναι αλλα αυτο δε συμβαινει πουθενα" (αν δε συμβαινει) δε με νοιαζει.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ας κάτσουν όμως να αναλογιστούν πόσο τους έχουμε στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια
Νομίζεις έχει ανάγκη ο εκτροφέας (ο πραγματικός εκτροφέας και όχι ο παραγωγός καθαροαιμων) την δική σου στήριξη;
Τον παραγωγό στηριζες και αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις (ούσα χρόνια στο κουρμπέτι όπως λες).
Κα τώρα στην πραγματικότητα βάλεις απέναντι στον παραγωγό που εντελώς αυθαίρετα βάφτισες "εκτροφέα" γιατί έτσι αυτοαποκαλείται ο ίδιος και έτσι τον έμαθαν οι πελάτες του.
Και ψαχνεις να βρεις αξίες στην παραγωγή....
Έπεσες από τα σύννεφα.

Καλό ψάξιμο.
Και αν βρεις κάτι σφύρα μου
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Ακριβως αυτο, ΟΤΑΝ παει μπουζουκια. Δηλωνεις εκτροφεας και εισαι φαση δικηγορεσσα? Θα σε τεντωσουμε.

Δηλωνεις εκτροφεας και τιμας το λογο σου? Να σε σπρωξουμε.
Και μην ακουω οτι αυτο το θεμα σπρωχνει τους byb, ειναι αστειο. Απαιτησεις απο την εκτροφη εχουμε και αυτο ειναι καλο.
Quoted for emphasis
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
@Yorkaddict Βεβαίως και δεν είναι κακό να θέτεις υψηλούς στόχους, τίποτα μεμπτό να θες να διακριθείς, κατ' εμε απόλυτα λογικό να πληρωθείς για αυτό που δίνεις, ορισμένες αγορές δεν τις κάνουμε με κριτήριο το κόστος ούτε πληρώνουμε υψηλή τιμή για το προιόν καθαυτό. Πληρώνουμε χρόνο, κόπο, εμπειρία, γνώσεις ( αν μπορούν να αποτιμηθούν αυτά ).

Αυτά που συζητάμε είναι παρόμοια με τον Καθηγητή γιατρό που τον πληρώνεις αδρά για την ειδίκευση. Αν αποδειχθεί πως ο Καθηγητής παρέλειψε το πρώτο βήμα στην εξέταση και σ' έστειλε αδιάβαστο ενώ το εφαρμόζει ευλαβικά αυτός που αποκαλούμε "γιατρουδάκο" φταίει ο πελάτης ;

Εγώ να βάλω μια ακόμη παράμετρο σε σχέση με το γεγονός που άρχισε αυτή η συζήτηση. Αν ο αγοραστής ήταν κάποιος από τους λεγόμενους "επώνυμους" ή είχε την δύναμη με διάφορους τρόπους να πλήξει την φήμη στον επαγγελματικό χώρο του πωλητή, εκτροφικό και μη, θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση απο την μεριά του πωλητή ;
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Είδες κανέναν να ασχολείται (π.χ. στη σελιδα φβ του "ΚΟΕ όσα συμβαίνουν", στον όμιλο Ακίτα ή δεν ξέρω εγώ που αλλού) και να πει "ρε παιδιά είναι ένα φόρουμ εκεί με κάτι μαλάκες που γράφουν μαλακίες που μας παίρνουν μπάλα - πως θα το αντιμετωπίσουμε?". Εγώ όχι, διαφορετικά θα είχαν έρθει να το δουν εδώ με κάποιο σοβαρό τρόπο και να κάνουν μία σοβαρή συζήτηση.
Ε, αυτά πάνε κάτω απ το χαλί, όπως αν υπάρχει κάποιος άρρωστος σε οικογένεια της επαρχίας και δεν το μολογάμε "μην μας συζητάει ο κόσμος"...
Χρειαζόμαστε έναν Κωστόπουλο στην εκτροφή να μας ξεβλαχέψει :p

Και φυσικά υπάρχει πάντα και το παρακάτω thread που το πέρασαν πολλοί αβαβά τότε....
Και το επισημαίνω και στον @d3ac0n
ΟΛΟΙ εκτός απ τα πετ σοπ και τους εισαγωγείς είναι παράνομοι!
Διαβάστε προσεκτικά την γνωμάτευση και αν βιάζεστε πηγαίνετε στην σελίδα 17 του pdf!
Από τότε, εγώ όσο και να το έχω ψάξει (γιατί σκέφτηκα να βγάλω επαγγελματική, να μην μπορεί να μου πει κανείς τίποτα), δεν έχω βρει ΚΥΑ που να λύνει το θέμα....
Οπότε να σκεφτείτε λίγο καλύτερα τα "να κόψουν το λαιμό τους"...."ας βγάλουν κανονική άδεια..." κλπ....

Ζούμε σε κράτος αγύρτηδων, και συμφωνώ οτι το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι, μόνο που το κεφάλι είναι πιο ψηλά απ τον οποιονδήποτε ΚΟΕ....

https://www.dogforum.gr/community/threads/Άδεια-εκτροφής-άδεια-εκπαιδευτή.32428/
 
Last edited:


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@Yorkaddict

Εγώ με το "μεταπτυχιακό" και μια μικρή μερίδα ανθρώπων μπορεί να καταλαβαίνουν τι εννοείς εσύ με το "παραγωγός" και με το "εκτροφέας", μα πιστεύεις πως είναι εύκολο για τον κάθε έναν που θέλει ένα σκύλο συγκεκριμένης φυλής;

Πως ξεχωρίζεις τον "παραγωγό" από τον "εκτροφέα" όταν ο πρώτος είναι στους συλλόγους (αν όχι πρόεδρος ή στο Δ.Σ.), είναι σχεδόν μόνιμα βάθρο σε εκθέσεις, όταν είναι αυτός που θα έχει και σκυλιά "Εξαίρετα" και σκυλιά που "διαπρέπουν", όταν έχει και τίτλους εργασίας και "βγάζει" και σκυλιά που "οργώνουν" στους στίβους, όταν είναι αυτός που κάνει σεμινάρια και πολλά άλλα;

Όλοι χρειάζονται βοήθεια και στήριξη, όχι διότι χωρίς αυτή θα πεθάνουν, αλλά διότι θα ζήσουν πιο όμορφα και θα βλέπουν πως κάτι πάει να γίνει και όχι πως όλα βαίνουν κατά διαόλου, όπως πάντα.

Τα ζητήματα απόδειξης έχουν λύση και έχουν προταθεί αρκετές, αλλά επιμένουμε να μην τις βλέπουμε και να τις προσπερνάμε. Απόδειξη όχι για να καταβάλλεται ο Φ.Π.Α. και να μη χάνει έσοδα το κράτος, μα απόδειξη που να καλύπτεται ο αγοραστή και να είναι σωστός και ο πωλητής.

Επίσης, για πιο λόγο δεν παίρνουν θέση όλοι οι "συνάδελφοι" και οι σχετικοί όμιλοι στα περιστατικά τύπου @saras ;

Ξεκάθαρα και ουσιαστικά και όχι με "αποκεφαλισμούς" και καθαιρέσεις, διότι υπάρχει και το λάθος και η "μεταμέλεια"... Αλλά τουλάχιστον να δείξουν πως υπάρχουν, παρατηρούν και λειτουργούν.

Γιατί δεν διατυπώνεται ξεκάθαρα η άποψη για την συμπεριφορά και τους χειρισμούς του εκτροφέα που απειλεί με μηνύσεις, εμμέσως ή αμέσως;

Αν για κάποιους λόγους δεν λέμε την άποψη μας και δεν προτείνουμε το σωστό αυτοί οι λόγοι καθιστούν και τον χώρο "προβληματικό" και "δυσλειτουργικό" (δε λέω "βρώμικο")...

Εντάξει, θέλετε την άποψη μου; Δεν θα αλλάξει τίποτα... Τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, αλλά τι να κάνουμε; Μια που η "μοίρα" μας "καταδίκασε" να ασχολούμαστε με τον σκύλο θα γράφουμε που και που ...και που ξέρεις... Μπορεί να αρέσει στον όμιλο Rottweiler η ιδέα του Νορβηγικού ομίλου, ξέρω 'γω ή κάποιος να φτιάξει ένα συμβόλαιο πιο πλήρες και να το τηρήσει στην περίπτωση "στραβής"... Μικρές χαρές σαν άγγελοι ρουφιάνοι για βοήθεια, που λέει και το τραγούδι... :)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ
αναφερόμαστε σε εντελώς διαφορετικα πράγματα.
Δεν γίνεται, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση όταν τσουβαλιαζούμε όλα τα φρούτα και ο ένας αναφέρεται σε μήλα και ο άλλος σε πορτοκάλια.

Δυστυχώς, όσο και αν αυτό μπορεί να φανεί κάπως και να παρεξηγηθεί, μονάχα άνθρωποι που έχουν ζήσει αυτόν τον χώρο από κοντά και από μέσα και μέσα πάντοτε από την δική τους φυλή, είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τους μεν από τους δε. (και αυτό όχι πάντα γιατί παίζει τρελό καμουφλάζ και συχνά πέφτεις από τα σύννεφα με αυτά που ακούς).

Ο απλός κόσμος, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης δυστυχώς είναι απροστάτευτος και έρμαιο στις ορέξεις του κάθε ένα που αυτοαποκαλειται "εκτροφέας".
Το μοναδικό όπλο τους (όσο και αν αυτό δεν αρέσει) πρέπει να είναι η έρευνα και η μελέτη που θα κάνουν για την φυλή που κοπτωνται να αποκτήσουν.
Αλλιώς εκατομμύρια αδέσποτα περιμένουν ένα ζεστό σπιτικό.

Αλλιώς ο κάθε επιτήδειος περιμένει στην γωνία να εκμεταλλευτει την δική σου άγνοια.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Και για να μην πει κάποιος οτι εγώ ή πόσο μάλλον το νομικό συμβούλιο του κράτους κάνουμε αυθαίρετες ερμηνείες:

Για τη χορήγηση άδειας εκτροφής και αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς καθώς και άδεια εκπαιδευτή σκύλων αναμένονται συμπληρωματικές πληροφορίες για την αδειοδότηση βάση του άρθρου 46 Ν.4235/2014 (Α’32) όπως τροποποίησε το άρθρο 6 του Ν.4039/2012 (Α’15) που θα καθορίζονται ,με σχετική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι ειδικοί όροι και προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούν οι χώροι εκτροφής ,αναπαραγωγής εμπορίας και εκπαίδευσης των ζώων συντροφιάς ως προς τις εγκαταστάσεις, τους χώρους διαμονής ή παραμονής των ζώων, τις συνθήκες ευζωίας και τον αναγκαίο εξοπλισμό ως ανά είδος ζώου, η αρμόδια αρχή ελέγχου και οι κυρώσεις καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα

http://www.politis.gov.gr/guide/176-xorigisi-adeias-ektrofis-anaparagogis-skylon.html

Εδώ και ΕΞΙ χρόνια, μόνο οι κουταβέμποροι είναι νόμιμοι!!!
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Έχω ξαναγράψει κι εγώ μα και άλλα μέλη πως δεν υπάρχει ο "τέλειος εκτροφέας", αυτός ο "άγιος" που περιγράφεται σε κάτι κειμενάκια, με τους σκυφτούς ώμους, που κλαίει για το δυσλεκτικό κουτάβι και συγκινείται κάθε φορά που ένα κουτάβι του παίρνει την πρώτη του ανάσα και αγωνίζεται για το "καλό της φυλής"...

Υπάρχουν κριτήρια... Το 1, το 2, το 3 και πάει λέγοντας που κάποια είναι σημαντικά και κάποια δευτερεύοντα. Που κάποια πρέπει να είναι για όλους σημαντικά και κάποια άλλα να είναι ανάλογα με το τι ψάχνει ο κάθε ένας.

Για παράδειγμα, εκτροφέας που εκτιμώ και βγάζει υγιεί κουτάβια, με ταμπεραμέντο και έχει πολλές γνώσεις, σωστές απόψεις και είναι πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει, κάνει πολλές γέννες τον χρόνο για τα "γούστα" μου, για τα δικά μου κριτήρια. Επίσης, χρησιμοποιεί και στενή ενδογαμία που πάλι δε μου αρέσει ιδιαίτερα. Δε θα κάτσω να του βάλω "ταμπέλα" μα θα τον κρίνω για αυτά που κάνει με βάση αυτά που πιστεύω και αν μου βγαίνει "θετικός" γενικά θα τον προτείνω ή θα προχωρήσω σε αγορά.

Το θέμα είναι να έχουμε διαμορφώσει κριτήρια, να έχουμε κάποιες γνώσεις και να προχωράμε σε συνειδητές επιλογές.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Ο παρακάτω διάλογος είναι "φανταστικός"

20338.jpg
Γεια σας, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ροτβάιλερ. Πρώτα όμως θέλω να δω τα σκυλιά. Επίσης DNA tests και εξετάσεις δυσπλασίας των γεννητόρων και όλων των προγόνων 17 γενιές πίσω

machete and rotty.jpg
Τι λε ρε φιλαράκι να ούμε, σιγά μην μετρήσουμε και το ρύγχος με ειδικό ματζαφλέρι

Φυσικά και θα το μετρήσουμε. Επίσης θα χρειαστώ απόδειξη και ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο θα υπογράψουμε παρουσία του δικηγόρου μου. Κύριε Αλέξη έρχεστε λίγο;

qw3twe5t_2.jpg
Έρχομαι, έρχομαι.
Μόλις τελειώσω με τις υπόλοιπες 325.187 υποθέσεις μου, θα σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί "κύριε" εκτροφέα. Που μου το παίζεις και ηθικός .... Σε είδα χτες το βράδυ στην Πάολα (οn topic :D)

Παιδιά τελειώνετε όμως κάποια στιγμή για να πιάσουμε και τους εκπαιδευτές και τους κτηνιάτρους :D.
Καλό Σαββατοκύριακο!
 


elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Εγώ να βάλω μια ακόμη παράμετρο σε σχέση με το γεγονός που άρχισε αυτή η συζήτηση. Αν ο αγοραστής ήταν κάποιος από τους λεγόμενους "επώνυμους" ή είχε την δύναμη με διάφορους τρόπους να πλήξει την φήμη στον επαγγελματικό χώρο του πωλητή, εκτροφικό και μη, θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση απο την μεριά του πωλητή ;
Αυτό είναι και το ζητούμενο. Και είναι εύκολο. Πολύ εύκολο.
Γιατί το δόγμα είναι "Βρες ηθικό και αξιόπιστο εκτροφέα".
Πως;
Πρώτα βρίσκεις τους εκτροφείς : ΚΟΕ, Εκθέσεις κλπ.
Μετά τους ελέγχεις: Εγκαταστάσεις, προσωπικότητα, βραβεία, φήμη.
Και καταλήγεις στον πιο αξιόπιστο (κατά την γνώμη σου) με βάση αυτά που έμαθες.
Άρα: αν το μέλος @saras κρεμάσει στο λαιμό του κουταβιού της το pg του και πάρει σβάρνα όλες τις εκθέσεις και βάλει και μερικά βιντεάκια και τις ακτινογραφίες του σε όλες τις σχετικές με εκτροφή και ακίτα σελίδες στο νετ, ΧΩΡΙΣ το παραμικρό σχόλιο ή υπαινιγμό, τι πιστεύετε ότι θα συμβεί;
Γιατί εδώ ή κατάσταση άλλαξε όταν δημοσίευσε τις ακτινογραφίες. Μέχρι τότε η κατάσταση ήταν "ναι μεν, αλλα...".
Και μην μου πείτε ότι δεν θα γίνει τίποτε. Όλοι θα είναι λίγο πιο προσεκτικοί, και στα κουτάβια που πουλάνε (γιατί μπορεί να τα βρουν μπροστά τους σε κάποια έκθεση) και στο πως προσπαθούν να βγουν και "λάδι" από πάνω.

Και ένα παράδειγμα:
Προ αμνημονεύτων ετών, είχα ένα ΓΠ. Τότε η Θεσσαλονίκη ήταν ένα μεγάλο χωριό. Μόλις είχαν κυκλοφορήσει τα fiat panda. Συναντηθήκαμε σ' ένα πορτοκαλί φανάρι. Εμείς τρέχαμε να περάσουμε (λάθος), κι εκείνο επιτάχυνε για να το προλάβει. Ο σκύλος στο ένα μέτρο μπροστά μου (στο λουρί). Χτυπάει τον σκύλο, εκείνος κάνει μια τούμπα στο καπό, σπάει το λουρί, εκσφενδονίζεται στο κράσπεδο του πεζοδρομίου, χτυπάει με το κεφάλι και μένει ακίνητος. Απολογισμός:
ΓΠ: Ένας σπασμένος κυνόδοντας και ελαφριά διάσειση.
Panda: Κατεστραμμένο καπό/προφυλακτήρας/φανάρια και μετατόπιση της μηχανής κατά 15-20 εκατοστά μέσα στην καμπίνα.
Η αντιπροσωπία (ήταν δικό τους και κυκλοφορούσε για διαφήμιση), πατάει στο ότι εμείς παρανομήσαμε επειδή περάσαμε με πορτοκαλί και ζητάει σαν αποζημίωση ΟΛΗ την αξία του αυτοκινήτου. Στο εξώδικο επισυνάπτει και φωτογραφίες του αυτοκινήτου.
Κρεμάω στο ΓΠ μια πινακίδα με τις φωτογραφίες και την επιγραφή "Ήμουν κακό παιδί, κατέστρεψα ένα Panda", και αρχίζουμε τις βόλτες. Τσιμισκή, παραλία, έξω από την αντιπροσωπία, το βράδυ στα μπαράκια με φίλους δημοσιογράφους. Δεν απαντούσα σε καμία ερώτηση. Σε 24 ώρες με πήραν τηλέφωνο. Πλήρωσαν και τα ιατρικά έξοδα και την αποκατάσταση του κυνόδοντα στην Οδοντιατρική σχολή.