Απολλων....Αkita Inu


mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Γεια σας με λενε Γιωργο ειμαι 26 ετων ζω στη θεσσαλονικηκαι πριν μια εβδομαδα αποκτησα του κουταβακι μου τον Απολλων ενα αρσενικο γιαπωνεζικο Ακιτα.

Ειναι γεννημενος 23 Γεναρη 2014 και απο το petshop μου ειπαν οτι το εφεραν απο εκτροφεα ο οποιος εδρευει στην Ουγγαρια.
Συνοδευοταν απο petpassport εχει κανει το πρωτο του εμβολιο και φυσικα εχει microchip.

Ειναι πραγματικα πανερμορφος,δεν σταματει να με δαγκωνει και θελει να παιζουμε με τις ωρες.Εχει φαει ολα μου τα ρουχα και τα παπουτσια δεν με αφηνει σε ησυχια αλλα για να πω και την αληθεια χαιρομαι που ειναι τοσο ζωηρος γιατι δεν θα ηθελα ενα μαμουχαλο σκυλο.

Εχω ομως τις επιφυλάξεις μου για το αν ειναι καθαροαιμο η οχι, απλα τα ματια του δεν ειναι πολυ σχιστα,η ουρα δεν ειναι φουντωτη και δεν ειναι "καμπυλωτη" επισης η μυτη του δεν εχει καταμαυρο χρωμα εχει δηλαδη καποια σημαδακια.
Επισης ηθελα να μαθω αν οντως ειναι 2 μιση μηνων η μου "εκλεψαν" κανα μηνα

Καθαροαιμο η οχι ηδη εχω δεθει παρα πολυ μαζι του και δεν θα μπορουσα ποτε να τον αποχωριστω απλα εδωσα καποιο σημαντικο ποσο για να το αγορασω στο petshop και μου διαβεβαιωσαν οτι θα ειναι καθαροαιμο.

Ελπιζω να με συμβουλευσετε και να μου πειτε τη γνωμη σας...

Ευχαριστω!!!!
 




django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Kαλησπέρα mazas!!

Έχεις κάνει τη καλύτερη επιλογή το να πάρεις σκύλο απο petshop και δεν χρειάζεται να έχεις καθόλου επιφυλάξεις...

Σίγουρα είναι καθαρόαιμο,τα μάτια του θα γίνουν σχιστά με το καιρό,η ουρά θα φουντώσει και θα γίνει καμπλυλωτή όσο μεγαλώνει και περίπου 12 με 16 μηνών η μύτη θα βάψει και θα είναι κατάμαυρη!!

Όπως είπες κι εσύ έχεις δώσει ένα σημαντικό ποσό για να το αγοράσεις οπότε μην φοβάσαι τα petshop είναι εγγύηση!

Να τον χαίρεσαι και να ζήσει πολλά χρόνια.....
 






ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
django παντα χαιρομαι οταν τα νεα μελη εχουν τοσο χιουμορ.
προσωπικα, πνιγηκα με τον καφε απο τα γελια...


απλά να λέμε ότι δεν το εννοούμε κατι, γιατι υπάρχουν και "αφελεις" ε....
 


django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Αν είναι να προκαλέσω ατύχημα ghelly να μη ξαναγράψω χαχαχαχαχα!!

εντάξει την επόμενη φορά θα το λέω :D...
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν είναι να προκαλέσω ατύχημα ghelly να μη ξαναγράψω χαχαχαχαχα!!

εντάξει την επόμενη φορά θα το λέω :D...
ε ναι βρε παιδι μου, γράψε ενα "πλάκα κάνω/ειρωνικά το λέω" από κάτω, μην εχουμε θύματα... γιατι με τρομαξες όσο να ναι!
 












Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
ghelly σου έχω στείλει ένα μήνυμα..
Γιατί πμ? Οι υπόλοιποι? Στο πηγάδι κατουρήσαμε?

mazas το κουτάβι σου προέρχεται από εδώ --> puppy mills. Γκούγκλαρέ το να δεις χαρά. Για την καθαροαιμία... Ουψ, χωρίς γνήσιο pedigree είσαι σίγουρος ότι δεν είναι καθαρόαιμο. Με γνήσιο pedigree ψάχνεις να σιγουρευτείς αν το pedigree (που δεν έχεις) ανήκει στο κουτάβι σου ή σε κάποιο άλλο, άρα και πάλι σίγουρος δεν είσαι. Ψάξε λίγο γιατί ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να αποκτήσεις καθαρόαιμο είναι μέσω αξιόπιστου εκτροφέα, απευθείας, χωρίς μεσάζοντες και γιατί είναι λίγο τρεξιματάκι να βρεις ποιος είναι ο αξιόπιστος εκτροφέας που σου ταιριάζει.
 


django.

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
210
480
Π.Μ. για κάτι που δεν αφορούσε την παρούσα συζήτηση.

οι υπόλοιποι;; δεν είδα κανένα άλλο να ενοχλέιται και να το αναφέρει, μόνο εσένα και δε ξέρω το λόγο..
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αχ, αυτός ο γραπτός λόγος! Ήταν εντελώς εύθυμο και συμφωνώ με τα παραπάνω μέλη ότι καιρό είχε να εμφανιστεί ποστ με ωραίο χιούμορ μέσα. Ίσως φταίει που δεν έβαλα φατσάκι, λάθος μου. Το ύφος μου αλλάζει σε σοβαρό στην αλλαγή "παραγράφου". Πραγματικά δεν είχε δηκτικό χαρακτήρα και ζητάω συγγνώμη αν το εξέλαβες έτσι.
 


mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Ρε παιδια γιατι τοση ειρωνεια?Δεν ξερω πολλα πραγματα και μπηκα εδω για να μου δωσετε καμια βοηθεια οχι για να ξεκινησετε το κοροιδεμα ηρεμηστε λιγο....Που να ξερω εγω οτι στα Pet Shop συνεργαζονται με αυτα τα puppy mills και δεν συνεργαζοναται με σωστους εππαγγελματιες εκτροφεις???
Το petshop της θεσσαλονικης απο το οποιο το αγορασα ειναι ενα απο τα πιο γνωστα στη πολη και για αυτο πηγα εκει νομιζοντας οτι θα μου φερουν ενα καθαροαιμο ακιτα,αλλωστε σε ολα τα petshop της θεσσαλονικης απο τα οποια περασα μου ειπαν ΟΛΟΙ οτι τα φερνουν απο εκτροφειο της Ουγγαριας
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κοινώς σου είπαν ΌΛΟΙ ότι τα φέρνουν από puppy mills.

Κανέναν σωστός και ηθικός εκτροφέας δεν θα έδινε το σκύλο του, το αποτέλεσμα της σκληρής του δουλειάς και ψαξίματος σε έναν μεσάζοντα. Θα ήθελε να ξέρει από πρώτο χέρι που θα καταλήξει ο σκύλος και να εγκρίνει το νέο του σπίτι. Μόνο όσοι αδιαφορούν για το σκύλο ως σκύλο αλλά τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος παράγουν σκυλιά μαζικά και δεν τους ενδιαφέρει η κατάληξη του "προϊόντος", γιατί ως προϊόν το βλέπουν...

Πάντως σου είπαν κι ένα μικρό ψέμματάκι στα πετ σοπ που πήγες, Κάποιοι προμηθεύονται ΚΑΙ από απλούς σκυλογονιούς που έχουν μια σκύλα που μοιάζει με κάποιο καθαρόαιμο που είτε έμεινε έγκυος κατα λάθος και δεν ηξεραν τι να κάνουν τα κουταβάκια και τα ξεφόρτωσαν στο πετ σοπ, το οποίο και βγάζει τεράστιο, αν όχι 100%, ποσοστό κέρδους σε αυτή την περίπτωση, είτε από απλούς σκυλογονιούς που ζευγάρωσαν τη καθαρόαιμή η φαινομενικά καθαρόαιμη σκύλα τους με αντίστοιχο αρσενικό, σκόπιμα, με σκοπό το κέρδος και πούλησαν στον πετσοπά τα κουτάβια, ο οποίος πάλι έχει μεγάλο κέρδος. οι ιδιώτες αυτόι είναι αλλιώς γνωστοί ως εκτροφείς της πίσω αυλής, back yard breeders ή ΒΥΒ για συντομία. Κι άλλο γκουγκλάρισμα, εφ'όσον θέλεις να ενημερωθείς...
 




mazas

Well-Known Member
6 Απριλίου 2014
106
0
Σε ευχαριστω που μου απαντας χωρις να με ειρωνευεσαι καταρχην οπως ολοι οι αλλοι...Τι να πω μενω εκπληκτος με ολα αυτα που μου ειπες?
Επεσα απο τα συννεφα με ολα αυτα που ανεφερες δεν τα ηξερα!!!!!
Εγω στην αρχη ειχα ερθει σε επαφη με καποιους εκτορφεις της βορειου ελλαδος η οποιοι μου ειπαν οτι δεν περιμενουν καποιο κουταβι στους επομενους μηνες για αυτο και εψαξα σε μαγαζι πετ σοπ...500 ευρω εδωσα σε αυτο το πετ σοπ(στη Παπανδρεου ειναι) για το κουταβακι.

Μπορω να βαλω εδω μεσα καποιες φωτο τοπυ Απολλων για να τον δειτε???