Γεια σας! [pastore maremmano]


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
προβατα, κατσικια κτλ δεν εχω και δεν προβλεπεται να αποκτησω :D

απο οτι ομως εχω καταλαβει, δεν ειμαι ο μονος εδω μεσα που εντυπωσιαζεται οταν βλεπει ενα τσοπανοσκυλο να εργαζεται, να εκτελει αψογα ακομα και σημερα τα καθηκοντα του, με τροπο που το εκανε μοναδικο και σημαντικοτατο για τον ανθρωπο εδω και χιλιαδες χρονια.

ενα πολυ ενδιαφερον "βιβλιο" για maremma, Pyrenean Mountain Dog, Anatolian Shepherd, Kangal, Central Asian Ovcharka.

http://www.feral.org.au/wp-content/uploads/2010/09/Guardian-Dogs-web.pdf


με παρα πολλες λεπτομεριες για την εργασια τους.

απο εμενα, με απιστευτο θαυμασμο για την παλαβη κουταβινα μου, για οποιον το βρισκει ενδιαφερον :D.
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ασχετο με το βιβλιο. ειναι απιθανη *agapoylas*

ειναι φοβερα εκφραστικη. ομιλητικοτατη. με το που θα με δει θα ερθει μουρμουριζοντας. παραπονο, οχι αστεια. γκρινια που εχω λειψει, μουρμουρα που δεν ειμαι συνεχεια εκει. δεν μιλαμε για λιγο κλαμα. μουρμουρισμα για 2 λεπτα τουλαχιστον. μπορει και παραπανω. στο παιχνιδι θα γαυγισει για να με προκαλεσει να την κυνηγησω. οταν της πεταω μπαλακια ή οταν φερνει κατι για να παιξουμε tug of war θα ερθει, θα το πιεσει στο ποδι μου και θα με κοιταξει. αν δεν παιξω θα το κανει πιο εντονα. αν αδιαφορησω θα κουβαλησει κι αλλο παιχνιδι και μετα θα αρχισει την μουρμουρα. καθως παιζουμε θα γρυλιζει μεχρι να της το παρω. οχι απειλητικα, σαν γουργουρισμα ενα πραγμα. στη βολτα γυριζει και μου ριχνει καθε λιγο παιχνιδιαρικες ματιες καθως προχωραει. στα αλλα σκυλια γαυγιζει για να παιξουν εκτος σπιτιου και την πιανουν τα νευρα της οταν πλησιαζουν στην αυλη. οταν κανει ζημιες το ξερει και το χαιρεται που θα ασχοληθω. εκανα πχ πριν λιγες μερες δουλεια εξω και ερχοταν και βουταγε εργαλεια (πχ πενσα). αν δεν της φωναζα ξαναρχοταν μετα απο λιγο με το εργαλειο στο στομα, να μου δειξει οτι το εχει παρει μηπως και ασχοληθω. εκανα μετα δουλεια στο κατω μερος μιας σκαλας. εφερνε ενα παιχνιδι, καθοταν στο πλατυσκαλο πιο πανω απο εμενα και εκανε οτι επαιζε. και ξαφνικα επεφτε το παιχνιδι, "καταλαθως", προς το μερος μου. οποτε με κοιταγε με υφος "μου επεσε, ετυχε, θα μου το φερεις?". μασουλαγε κατι λαστιχα στον κηπο. την μαλωσα. πηρε ενα παιχνιδι και το πηγε ακριβως εκει και εκανε οτι επαιζε και απλα μπερδευοταν το παιχνιδι με το λαστιχο. και ταυτοχρονα εριχνε ματιες αν την βλεπω. οταν πηγα μεσα και την παρατηρουσα εφυγε απο εκει. η βλακεια γινοταν μονο και μονο για να ασχοληθω.
στο φαγητο ειναι μιζερη πλεον. στην αρχη, μεχρι 3 μηνων, της ειχα δωσει μεχρι και το ντρονταλ για λιχουδια. τωρα μπορει να παρατησει το φαγητο για να παιξει ή να κανει μια βολτα.
ξεροκεφαλη επισης οσο δεν παει. αν την μαλωσεις, θα το ξανακανει αν και απο το υφος ξερει οτι κανει κατι κακο. πολυ γελιο εχει οταν την μαλωνω η αντιδραση ορισμενες φορες. αρχιζει να τρεχει σαν παλαβη γυρω γυρω για 2-3 λεπτα μεχρι να κουραστει. αυτο δεν καταλαβαινω γιατι το κανει.
 
Last edited:


Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Μόλις την αγάπησα! :xD: Καλέ τί παιδί είναι αυτό;;; Αυτό που τρεχει όταν τη μαλώνεις, είναι ίσως flight και στην ουσια "νικαει" οταν το κανει, οποτε ααααν ειναι ετσι οπως καταλαβα, μη την αφηνεις να το κανει!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από την άλλη μπορεί να είναι συσσώρευση ενέργειας. Το έκανε κι ο δικός μου πολύ ως κουτάβι και για εκείνα τα δυο-τρία λεπτά ήταν σαν κουφός και το τρέξιμό του είχε περίεργο στυλ, σαν να κατέβαζε λίγο τον ποπό. Όσο μεγαλώνει τον πιάνει όλο και λιγότερο αλλά τον πιάνει ακόμα, πλέον εκτός σπιτιού κι όταν τον ενθουσιάσει κάτι πολύ και θετικά.

Η Μιλού είναι πανέμορφη! Να τη χαίρεσαι και να μας βάζεις που και που καμιά φωτογραφία της.
 


christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Να την χαίρεσαι!!! Είναι όντως κούκλα!!

Επειδή τυχαίνει να το έχω ψαξει και εγώ πολύ να ξέρεις ότι υπάρχει διαφορά στον χαρακτήρα με τα πυρηναίων. Μοιάζει αρκετά σε χαρακτήρα με τον ΕΠ και παρουσιάζει μεγάλη ασταθεια στον χαρακτήρα και αυτό.

Τα Μαρέμα στα δικά μου μάτια είναι πιο απρόβλεπτο από το Πυρηναίων και πιο επιθετικό και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή από που αποκτάται και δεν αναφέρομαι μόνο σε γονείς αλλά και πιο πίσω.

Δυστυχώς στην Ιταλία υπάρχουν πολλά κρούσματα επίθεσης από Μαρέμα (ακόμα και στον ιδιοκτήτη του) και γενικά δεν θεωρείτε ένα σκυλί που γίνεται εύκολα pet.
Εάν δεν με απατά η μνήμη μου είχαμε και μια μικρή επίθεση πρόσφατα σε κριτή στα crufts.
Φαντάσου ότι μιλάμε για ένα σκυλί που πήγε στα Crufts όχι ένα σκυλί που φυλάει πρόβατα σε ένα χωράφι. Και όμως στράβωσε και άρπαξε.
Επίσης θέλει πολύ μεγάλη προσοχή σε εξετάσεις δυσπλασιας τόσο σε γονείς όσο και πιο πίσω.
Δεν το είδα να αναφέρεται κάπου αυτό.
Έχουν γίνει εξετάσεις δυσπλασίας στους γονείς?

Το νούμερο 1 δεν είναι να δηλωθεί η γέννα και να έχει pedigree αυτό είναι το 2 και 3 το τσιπ! To νούμερο 1 είναι να έχουν γίνει οι εξετάσεις υγείας στους προγόνους για όλες τις παθήσεις που παρουσιάζει η φυλή!

Εφόσον τα σκυλιά έχουν έρθει από Ιταλία το pedigree των γονιών πρέπει να αναφέρει τις εξετάσεις δυσπλασίας των προγώνων άρα εκεί μπορείς να δεις τα πιο πίσω.
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Μόλις την αγάπησα! :xD: Καλέ τί παιδί είναι αυτό;;; Αυτό που τρεχει όταν τη μαλώνεις, είναι ίσως flight και στην ουσια "νικαει" οταν το κανει, οποτε ααααν ειναι ετσι οπως καταλαβα, μη την αφηνεις να το κανει!
αν το κανει για μαχη εχασα, παραδιδομαι, με νικησε η αρκουδα. ;)
τρεχη σαν διαολεμενη εκεινη την ωρα σε οσο χωρο εχει. δεν σταματαει ουτε ακουει τιποτα. φτανει σε τοιχο, αναστροφη και τρεξιμο προς την αλλη μερια. σαν να διασκεδαζει ομως. το εχει κανει και σε 2 ανθρωπους οταν τους γνωρισε. ειχαν σκυλια και ηξεραν πως να της μιλησουν και να την ενθουσιασουν ισως. τερας, χαιρεται που μου τραβηξε την προσοχη και την μαλωσα. καλα λεω εγω.*demonio*
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
@christos79

-για δυσπλασια δεν εχει ιστορικο, και εμενα με αγχωνε πολυ, το προσεχω οσο μπορω. ηδη την εχει κοιταξει ο κτηνιατρος και την ειχε βρει μια χαρα. πρεπει να μεγαλωσει ακομα ομως για να ησυχασω εντελως. θεωρητικα ειναι πολυ γερά σκυλια παντως. αν εβγαζε δυσπλασια δεν εκανε για κοπαδι, οποτε ουσιαστηκα αυτο-καθαριζοταν με τον ασχημο τροπο αμεσα το γενετικο τους υλικο ολα αυτα τα χρονια. απο μαζικη εκτροφη δεν εχουν προλαβει να χαλασουν ακομα.

-απο χαρακτηρα ξερω οτι ειναι δυσκολα και απαιτητικα, λιγοτερο ετοιμα για πετ απο τα πυρηναιων. γι'αυτο πηρα (μου εδωσαν δηλαδη για να ειμαι και ειλικρινης αλλα τελικα ειχαν δικιο και δεν το αλλαζω με τιποτα...) θηλυκο, να "συνεννοηθουμε" καλυτερα. βλεπω σχεδον καθημερινα και μεγαλυτερο αδερφο της απο αλλη γεννα και ξερω το ζορι. προς το παρον ομως εχει βγει καταπληκτικη. οχι απλα δεν κουραζει αλλα εχει κερδισει οποιονδηποτε την εχει γνωρισει.

-διαβασε το pdf, θα σου αρεσει πιστευω
 




milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
"κουραστηκα, θα κοιμηθω λιγο"
2013-11-22 09.54.22.jpg

"οπ, κατι ακουσα" (αποτομο τιναγμα πανω)
2013-11-22 09.54.34.jpg
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Αυτό που τρεχει όταν τη μαλώνεις, είναι ίσως flight και στην ουσια "νικαει" οταν το κανει, οποτε ααααν ειναι ετσι οπως καταλαβα, μη την αφηνεις να το κανει!
ειχες δικιο. μαχη ειναι. σημερα ειχε λερωθει αρκετα η ουρα της. πηγα λοιπον να την καθαρισω λιγο με ενα βρεγμενο πανι. δεν της αρεσε το τραβολογημα, τιναχτηκε και αρχισε να τρεχει. οχι να μου ξεφυγει. σαν παλαβη. παντου. να την κυνηγησω. περναγε και απο κοντα μου στο τρεξιμο, κομματι της διαδρομης. εννοειται οτι δεν ειχα τυχη αν δοκιμαζα να την πιασω. την αφησα και οταν τελικα καθησε κατω πηγα και την καθαρισα. δεν ξερω αν νικησε αλλα εχει τοση πλακα που σε λιγο θα την προκαλω σε μαχη και ας χανω.:cool:
 


Blacksatin

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
317
57
Neo Irakleio, Athens, Greece
Δε διάβασες καλά μάλλον, flight έγραψα, δηλαδή να αποφεύγει κάτι που δεν της αρεσει με το να απομακρυνεται για να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες! Ένα βιντεάκι θα άξιζε έτσι όπως το περιγράφεις! Χαχα! ^^
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
δεν διαβασα καλα. μπα, δεν με αποφευγει. να την κυνηγησω θελει ή χαιρεται ή παιζει. δεν τρεχει μακρια μου. ξαναγυρναει. τρεχει παντου στον χωρο. και απο διπλα μου. θα προσπαθησω να βγαλω και βιντεο.

νεα απορια: γιατι η βλαμμενη θαβει λιχουδιες/φαγητα? λαιμαργη δεν ειναι. μπορει να της βαλω φαγητο, να φαει το 1/3 και μετα να το ξεχασει. δεν ειναι καθολου αυστηρος με το να της παρω το πιατο (υπαρχει και η θεωρια οτι αφου δεν ειναι λαιμαργη, δεν παθαινει κατι αν εχει φαγητο εκει σχεδον συνεχεια, καποιοι εκτροφεις ποιμενικων τους αφηνουν συνεχεια φαγητο). δεν ειναι λοιπον οτι το θαβει για μετα γιατι φοβαται οτι θα το παρω. εκει λοιπον που εχει ενα πιατο γεματο κροκετες τρωει λιγο και μετα βαζει με προσοχη μπουκιες στο στομα και της θαβει στον κηπο. οχι ολο. 5 κροκετες. και τις υπολοιπες τις αφηνει στο πιατο και τις τρωει μετα απο μιση ωρα. τις θαμενες δεν ξερω τι τις κανει. το κανει και με νεες γευσεις. πχ της εδωσα μια μερα ενα κομματι αχλαδι και το εθαψε. την πρωτη φορα που εφαγε ψαρια (σαρδελες ωμες, κομμενες στην μεση) κρατησε 2 κομματια, τα "αλευρωσε με χωμα" και μετα απο λιγο τα θυμηθηκε και τα εφαγε (την παρακολουθουσα απο περιεργια να δω τι θα κανει...).
ασχετο, αλλα μηλο της ειχα δωσει ενα κομματακι παλιοτερα και επαιζε μαζι του, δεν το ετρωγε. προχθες λιγο πριν την βολτα ετρωγα ενα μηλο. και της εδωσα ενα κομματι. τρελαθηκε. μετα το κραταγα και εκοβε μικρες μπουκιες και το ετρωγε σαν να ηταν το καλυτερο πραγμα που ειχε δοκιμασει. ισως παιζει ρολο και οτι με ειδε να το τρωω εγω. θα το ξαναδοκιμασω, φοβερος ενθουσιασμος...
παρενθεση. φαγητο τρωει πλεον εναν περιεργο συνδυασμο. καθε μερα 2 γευματα μαγειρευτο: κοτοπουλο βραστο ή μοσχαρισιο κιμα + ρυζι + καροτα + αυγα, καθε μερα 1 γευμα κροκετα. και 3-4 φορες την εδβομαδα ωμο (ψαρακια ή λαιμους/φτερουγες κοτοπουλου).
 
Last edited:


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
λοιπον, δεν ειναι σκυλος. ειναι ζωολογικος κηπος σε συσκευασια ενος ζωου...

-τυφλοποντικας -> σκαβει και ανοιγει τρυπες. οταν τα βλεπω τη ρωταω ΄μιλου, εχουμε ποντικια? κατι εσκαψε τον κηπο!'. δεν μου απανταει...

-αρκουδα -> το γρυλισμα στο παιχνιδι παει συννεφο


-γατα -> ναι, ναι... σε μεγαλο ποσοστο μαλιστα. παρα πολλες φορες πριν το παιχνιδι παει και τριβεται στους τοιχους, καμπουριαζoντας και την πλατη της...


-καστορας -> ειναι να μην δει φρεσκο κομματακι ξυλου...


-προβατο -> το γνωστο ακακο ζωο, γεματο μαλλι...


-πιγκουινος -> το αγαπημενο της φαγητο ειναι τα ψαρια. ωμα. τα καταπινει ολοκληρα, στον αερα αν της τα πεταξεις...


-πρεπει να εχει και απο σκυλο μεσα της αν κρινω απο τη χαρα που κανει οταν βλεπει δικους της ανθρωπους...
 
  • Like
Reactions: d-friend




Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Πρέπει να έχει λέει και από σκύλο μέσα της!

Εγώ θα ήθελα την ίδια παρουσίαση με την κυρία στις φωτογραφίες, να τρίβεται στους τοίχους, να πιάνει ψάρια στον αέρα και λοιπά...!
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
τωρα, τωρα.... στις γιορτες που θα την εχω πιο πολλες ωρες απο κοντα να θαυμαζω τα κατορθωματα της... θα φερω και αποδειξεις οτι δεν ειναι σκυλος!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι τώρα πρεπει να βγάλεις αντίστοιχες φωτογραφίες που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς σου...!
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
ξερω, χρωσταω γατοφωτογραφιες και πιγκουινοβιντεο.

αρκουδοφωτο (που ηταν κι ευκολη)
2013-11-26 09.09.46.jpg
 






Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.840
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU